Arkadaşlar ben tıp yazmış bir ağabeyinizim, hatta son senem. Bitti sayılır. Öncelikle tıp fakültesine dair HER ŞEYİ sorabilirsiniz. Konunun asıl amacı buydu. Yalnız şunu net şekilde söyleyeyim, ben hemen hemen ilk bine girmiş birisiyim. Benden kötü sıralamalar yapan ve mühendislik yazan arkadaşlarım daha yeni mesleğe başlamalarına rağmen 6-7 bin lira ile işe başladılar bile. Bu insanlar benden çok da geride kalmayacaklar maddi açıdan. ODTÜ falan yazsaydım muhtemelen şu an ben de paramı kazanıyordum. Özetle, tıptaki kadar hangi fakültede çalışırsanız çalışın aç kalmayacaksınız. Ben şu an neden tıp yazdım diye sorguluyorum bazen. 24 saat uykusuz nöbet tutarken bir hastaya idrar sondası taktığım esnada günde 8 saat çalışıp yatağında mışıl mışıl uyuyan eski sınıf arkadaşım bana yakın paralar kazanıyor. Bu yüzden gerçekten ama gerçekten tereddüt etmeyin, sormak istediğiniz her ne varsa sorabilirsiniz. |
TIPI GERÇEKTEN İSTEMEYEN ARKADAŞLAR CİDDEN YAZMAYIN
-
-
Kriz derinleşiyor arkadaşların işsiz kalacak ama sana bir şey ömür boyu olmayacak. Onlar 10 sene sonra genç mühendislere yer açmak için kovulucak ama sana bir şey olmayacak
-
quote:
Orijinalden alıntı: Guest-F92CEA8E2Kriz derinleşiyor arkadaşların işsiz kalacak ama sana bir şey ömür boyu olmayacak. Onlar 10 sene sonra genç mühendislere yer açmak için kovulucak ama sana bir şey olmayacak
Ben bu sıralama ile en iyi üniversitelerden mezun olacaktım yani bana bir şey olmazdı. Demek istediğim şey fakültede günde 15 saat çalışan birisi mühendis de olsa çok iyi bir mühendis olacaktı.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: Guest-56EB6BEE4Ben bu sıralama ile en iyi üniversitelerden mezun olacaktım yani bana bir şey olmazdı. Demek istediğim şey fakültede günde 15 saat çalışan birisi mühendis de olsa çok iyi bir mühendis olacaktı.
Alıntıları Gösterİstersen boğaziçi ee mezunu patronun köpeği olmaktan öteye gidemezsin. Boğaziçi odtü bitirmekle adam olunan zamanlar bitti zaten AKP ve tüm şirketleri nefret ediyor bu üniversitelerin mezunlarından. Sabahaatin Zaim mezununu iyi bir yere getirbikecekkken başkasını getirmezler.
-
quote:
Orijinalden alıntı: Guest-56EB6BEE4Ben bu sıralama ile en iyi üniversitelerden mezun olacaktım yani bana bir şey olmazdı. Demek istediğim şey fakültede günde 15 saat çalışan birisi mühendis de olsa çok iyi bir mühendis olacaktı.
Alıntıları Gösterİyi bir mühendis olmanın ne önemi var? Türkiye uzay gemisi mi yapıyor? Excel yapmak için üniversite okumak gerekmez ilkokul 8deki adama yaptırılır. Torpili ,milletvekili akrabası olmayan bir boğaziçi mezununu iyi bir yere niye getirsinler? Onların görüşlerinden değilsen seni harcarlar.
-
Smoke34 abimin ufuk açan engin bilgileri sayesinde tıp yazmaya karar verdim teşekkürler Smoke34 abim👍
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TROHNET -- 31 Ocak 2021; 18:34:25 > -
gerçekten günde 15 saat ders mi çalışıyorsunuz:/ -
Sınava hazırlana arkadaşlar en önemli şeyin farkında değil: hayatta ne yapmak istiyorsun? Sırf parası iyi diye tıp değil herhangi bir meslek yazılmaz zaten. 40 yıl boyunca bu mesleği yapacaksınız hayatınızın ve sizin bir parçanız olacak sırf parayı düşünerek tercih yaparsanız çok üzüleceksiniz
ya ben anlamıyorum biri çıkar 1-2 seneye kalamaz açık bitecek der işsiz kalacaksınız der
diğeri çıkar yapay zeka var ya sizin neslinizi kurutacak der
diğer çıkar 24-36 saat nöbet tutuyorum der sonda takıom falan der eee sen takmayacaksan hastanın kendisi mi takacak(normalde doktorun görevi değil ama sen internsün ve takacaksın )
ayy ben iğne yapamıyorum ameliyatta insanın vücuduna dokunamam falan olmaz doktorlukta bunu bilerek gelmen lazımdı
başka biri 36 saat nöbet tutuyorum der ayda 15 nöbet tutuom der diğeri işsiz kalacaksınız der açık kapanacak der
ya sizi anlayamıyorum
-
@kızgın boğa
ya he he kesin tıpı yazan köylülerdir ırkçı seni
bazıları da tıpı yazanları muhafazakar der ya anlamıyorum
bu tıp fakültesinden ne istiyorsunuz
tamam çoğunuz kazanamadınız bari laf etmeyin
biri bilgisayar mühendisliği kanserli hücreyi teşhis eder diye yazmış ne diyeyim ona böyle insanlar da var maalesef
-
Bu arada yukarıda bir eleman mühendislere patron kölesi, köpeği vs. falan demiş.
kurumsal şirketlerde böyle bir olay zaten yok, kobi şirketlerinde ise patronlar mühendislerin köpeği.
neden? çünkü adam yapay zekacı işten çıksa yerine gelecek tecrübeli adam bulmak çok çok zor. patron konuşurken
bile bir şey sorabilir miyim rahatsız ediyorum kusura bakma falan diyor :DD
-
quote:
Orijinalden alıntı: Ankaratıplı
Bu mesaj silindi.İş bulamayan cengcilerde oluyor özellikle boğaziçi odtü itü üçgeninden çıkarsan
-
Ben 7/24 servis mühendisliği yapıyorum. Maaş iyi fakat hayat üç nokta (anladınız). Vasıfsız bir aile hekimi olsaydım her türlü mutlu olurdum. İyi puan elinde varken Tıpı yazmamak ahmaklıktır. -
En iyi Mühendislerin en iyi iibf mezunlarının Yani tıp okur gibi çalışmış 3.8-3.9ort yapmış adamların gireceği en iyi yer mckinsey kazanç olarak söylüyorum yeni girenler 12-13k alıyorlar sanırım ama gece 1-2 ye kadar mesai yapıyorlar doktor kadar çalışıyorlar yani sıkıcı bir iş değildir ama 3.8-3.9ort yapmak sıkıcıdır ömür törpüsüdür boun ODTÜ de bunu yapmak tıp okumaktan zordur
quote:
Orijinalden alıntı: 2021in sefiri
En iyi Mühendislerin en iyi iibf mezunlarının Yani tıp okur gibi çalışmış 3.8-3.9ort yapmış adamların gireceği en iyi yer mckinsey kazanç olarak söylüyorum yeni girenler 12-13k alıyorlar sanırım ama gece 1-2 ye kadar mesai yapıyorlar doktor kadar çalışıyorlar yani sıkıcı bir iş değildir ama 3.8-3.9ort yapmak sıkıcıdır ömür törpüsüdür boun ODTÜ de bunu yapmak tıp okumaktan zordurzaten mckinsey e girebilecek adam tıp okumasın ben de istiyordum ama gpa im kurtarmıyor ilerde mba yaptıktan sonra kesinlikle consulting zorlayacagım
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu arada yukarıda bir eleman mühendislere patron kölesi, köpeği vs. falan demiş. kurumsal şirketlerde böyle bir olay zaten yok, kobi şirketlerinde ise patronlar mühendislerin köpeği. neden? çünkü adam yapay zekacı işten çıksa yerine gelecek tecrübeli adam bulmak çok çok zor. patron konuşurken bile bir şey sorabilir miyim rahatsız ediyorum kusura bakma falan diyor :DD |
@kızgın boğa ya he he kesin tıpı yazan köylülerdir ırkçı seni bazıları da tıpı yazanları muhafazakar der ya anlamıyorum bu tıp fakültesinden ne istiyorsunuz tamam çoğunuz kazanamadınız bari laf etmeyin biri bilgisayar mühendisliği kanserli hücreyi teşhis eder diye yazmış ne diyeyim ona böyle insanlar da var maalesef |
İlk 5 dakikayı izledim. Çocuk iyi derece yapmış olabilir de bölümü bilmeyerek gitmiş sırf boğaziçi diye ee yazarsa böyle olur. Hazırlıkta da yatmış ee ne olacak :D Boğaziçinin oksijeni başarı sağlamıyor, ilk dönem 2.56 ortalama yapmış :D Çok normal yani. |
Ben bu sıralama ile en iyi üniversitelerden mezun olacaktım yani bana bir şey olmazdı. Demek istediğim şey fakültede günde 15 saat çalışan birisi mühendis de olsa çok iyi bir mühendis olacaktı. |
Sınava hazırlana arkadaşlar en önemli şeyin farkında değil: hayatta ne yapmak istiyorsun? Sırf parası iyi diye tıp değil herhangi bir meslek yazılmaz zaten. 40 yıl boyunca bu mesleği yapacaksınız hayatınızın ve sizin bir parçanız olacak sırf parayı düşünerek tercih yaparsanız çok üzüleceksiniz
|
Kardeşim çok boş yapmışsın, torpil değil her şey, arkadaşlarımdan birisi ege mezunu oldu şu an 6 bin alıyor, diğeri odtü mezunu 7-8 bin alıyor başladı bile. Bu sıralamalar ile boşta kalman çok ekstrem bir olay. |
Her meslek para kazandırır.
Ama amaç deli paralar kazanmak, itibar kazanmak ise bunu insana sadece istediği meslek kazandırır. İnsan önce kendini bilmeli. Hiç düşünmeden bunun önü açık, bunda çok para kazanılıyor diye yazıyor öğrenciler. Benim açımdan buda ülkenin gelişmesi önündeki engellerden biri çünkü kimse böyle davranarak istediği konuma gelemiyor patlıyor. Mesleğinizi hayatınızda amaç edinin araç değil. Amaçlarımız uğruna herşeyden istifade edebiliyoruz ama araçlarımız uğruna belli başlı şeylerden istifade ediyoruz. |
Şu aptal tartışma yeniden açılmış. Birisi tıp hakkında konu açar, mühendislik okuyan veya okumak isteyen saldırır. Birisi mühendislik adına konu açar altına “mühendisler işsiz kalacak yeağ” tayfası saldırır ama ilginçtir ki bu tür konuların altında bilimsel gelişmelerden bahsedilmez bahsedilen tek şey PARAdır. Kendini geliştiren, çok çalışan kişi parayı kazanır. Hangi meslek olursa olsun. Ha bazı mesleklerde fark yaratmak zordur ama kişi bu mesleği severek yapıyor ve amaçları doğrultusunda ilerliyor ise o zorluğa katlanır ve fark atar. “Tıpta para var yeağ bu yüzden tıp seçmeliyim.” diyen adam vizyonsuzdur. Ha tabii ki tercih edebilir ve okuyabilir. Eğer gerekli şartları sağlıyor ise bu onun hakkıdır ancak bu kişiler genelde öğrenim süresi boyunca yatar mezun olduğunda da sıradan bir pratisyen olur. Bu tipler acilde pratisyenlik yaparken arkadaşına “ulan şu ilacı mı yazsam yoksa bunu mu “ diye sorar.(bizzat şahit olundu.) Lafı fazla uzatmadan burda mühendisler işsiz tayfaya birkaç kelam etmek istiyorum ve kendi yakınımdan örnek vermek istiyorum. Dayım 35 yaşında ÖSYS’e girdi ve 200000 küsür yaptı (kırık obp dahil). Yaşadığımız küçük şehirdeki üniversitede makine mühendisliğine girdi. Ama mezun olduktan sonra oturmadı kendini sürekli geliştirdi. Yüksek lisansta ün yüksek lisansa koştu ve bu sene tam 6 sene sonra belediyenin mühendislik kadrosuna girmeyi başardı. Evet zorlandı ,risk aldı aldı ama başardı. @Ankaratıplı şahsım olarak tıp okumak istiyorum. Tıp hakkımda açtığın konuları seviyorum gayet bilgilendirici oluyorlar. Yalnız çok gereksiz ilgi çekmeye çalışıyorsun. Mühendislik konularının altında özellikle maaş gibi şeyler üzerine bir şeyler yazıyorsun ve tartışmaları alevlendiriyorsun. Kusura bakma |
Yazdıklarınız o kadar doğru ki... Okurken sol tarafımda hissettim yazdıklarınızı. Konu sahibi arkadas ankaratipli adli sahsi takmayin. Kendisi tibbin iyi yonlerinin soylendigi konulara surekli kotu yonlerini yazar. Tip kotu dersen de iyi olduğunu kanitlamak için yuzlerce sey yazar. Ortam alevlendirici 50 iq Troll yani. |
Benzer içerikler
- yöksise giremiyorum
- dershaneden kayıt sildirme yönetmeliği
- ayt ne zaman başlanmalı
- tus zor mu
- plastik cerrahi maaş
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X