Gençler birçok hastanede doktorların yüzde 20-30u istifa etmiş ya özele geçmiş ya da yurtdışına hazırlanıyorlar kötü bi tablo var bazı hastanelerde dahiliye doktoru bile bulunmuyor neden böyle oldu dersiniz
Doktor maaşı azaltıldı
Twitter’da denk geldim bildiğin maaşların azaltıldığı söyleniyor şaka gibi geldi bilen vardır diye yazdım ankaratıplı biliyordur soracaktım ama siyasi görüşünden dolayı objektif olacağını düşünmüyorum o yüzden sohbet bölümüne açtım
2021in sefirine iyimser diyenler
Nokta atışı bildim sıralamaları benim sıralamama gelirsek 7tane mat eksik geldi kaydırdım muhtemelen iyi kontrol etmiştim neyse 29k geldi henüz ne yapacağımı bilmiyorum ama asıl mesele sıralama mantığımın saat gibi çalışması troller vs bana iyimser diyenlerden özür bekliyorum bu nicki unutmayın seneye de nokta sıralamanızı benden duyacaksınız
Nereden çıktı bu yığılma
şu aralıkta bu aralıkta yığılma olacak konularına mantıklı bakış açısıyla son noktayı koyayım diyorum şimdi şunda hem fikiriz orta iyi çok iyi öğrencilerin netleri düştü bu kesin orta dediğimiz 45 civarı yani 45-80 arası ayt yapan herkes ayt netlerini düşürdü 45-55 yapan adamlar zaten kolay ve orta soruları yapıyordu kolay ve orta soru sayıları azaldı mı azaldı o zaman bu adamların netleri düştü yani 45-55 arasında kaç kişi varsa olduğu gibi aşağı kaydı 55-65 arası 65-75 arası için de durumlar aynı zor sorular arttığı için 55-65 arası aşağı düştü çok zor sorular olduğu için de 65-75 arası aşağı düştü yığılmadan söz etmek için insanların netlerini korumuş olması lazım 7-8 net yapan sadece kek soruları yapan adam bile 5 yaptı yani en altta bile durum iç açıcı değil dolayısıyla şuna emin olalım ki heryerde 2018den iyi gelecek peki hiç mi yığılma yok bu durum çok iyi analiz gerektirir 55-65 arasındaki düşme 65-75 arasındaki düşmeden az ise bu iki grup belli aralığa sıkışır 55-65 yapanlar 50-57 arasına 65-75 yapanlar 57-62 arasına yığılırsa bu durum olabilir ama 55ayt yine 50aytye denk oldu 75 yine 60 oldu yani sıralamalar her türlü iyi gelmiş olacak burada olacak şey şu 55 ayt 35k 65 ayt 10k getirirdi şimdi 50ayt 35k 57 10k getirecek dolayısıyla düşük netlere iyi sıralar gelmiş oldu önceden 10ayt netine 25bin kişi yığılmıştı şimdi 6-7netr 25bin yığıldı sonuç olarak yığılmanın bu sınavdaki etkisi ufak puanlara fazla kişi sığdırmak olacak 450 alanla 455 alan adamlara önceden 23-21 gelmişt 2bin oynamış şimdi 10-14 gelecek 4bin oynayacak 2018-2019 dan kötü gelecek diyenler yorumlamayı bilmiyorlardır bunun olması için sınavda netin yükseltmesi gerekirdi biliyoruz kiimse koruyamadı bile
ilk 20-30binden sonra 2018-2019 arası gelir diyen vs gördüm de bu saçma kolay soruların az olması en aşağıda bile sıralamaları yükseltecek 400bininci bile 2018den iyi bekleyebilir ilk 5binde tarihin en iyisi gelebilir bence 5-20arasında da 2018den çok iyi gelecektir hatta 0.7-0.8 gibi tahminler bence 20-50arası tutarlı olabilir ilk 20-25bin 0.9 vs değil beklenmedik şekilde iyi gelecek 100-70 5-6bin getirirken 1-2k getirecek 90-60 20k getirirken 10-13 getirecek sıralamaya değinmişken eğitim park 92tytye 7k falan dedi 7k bilemem kulağa iyimser geliyor ama 10bin mümkün 92ye 7bin sizce gelir mi
Yığılma
Arkadaşlar yığılma konularında çok teori duymuşsunuzdur aytde 55-60 tytde 80-90arasında yığılma var bu doğru ama herhangi birinin hem tytsi hem aytsi bu bölgede olmadığı için ben ilk30-40k içinde hiç yığılma beklemiyorum misal 57-58-59 ayt yapan 5-6kişi ile konuştuğumuzda tytlerinin 70-80-90gibi farklı yerlerde olduğunu görüyoruz tam tersi de mümkün 100tyt 50ayt yapan bile var 70tyt 50ayt de 70tyt 60aytde var o yüzden tyt ayt ayrı ayrı yığılmalar olacaktır ama total puanda yığılma beklemek doğru olmaz diye düşünüyorum
Evde çözdüm
Gençler acaba stresten mi kötü geldi ya da evde mi iyi yapıyordum diye test etmek için ayt matı bir daha evde çözdüm 32 geldi 2 saatten fazla süre verdim 37-38den düşmeyen ben 8 net mat düşmüşüm tüm aytde 14-15lik düşme var ama 6tanesi dikkatten o stresle fende de aptalca hatalar yaptım sözün özü ev ortamı falan bahane mat boruydu 30gördüğüme sevindim zaten mantık sorusuyla ebob sorusunda dikkat etsem sınavda da 32 mat çıkarırdım ama ayt fende dikkat hatası yapmama çok sövüyorum ıyot sorusu uydu sorusu DNA sorusu elektroskop sorusu ve çeşitlilik sorusu yazık oldu gerçekten herşey yolunda gitse bile bu sınavda maks 68görürdüm dikkat hatalarım falan olmasa olay bu zaten dikkat hatalarını herkesin yaptığını düşünüyorum kısacası matta sıçan fende de sıvamıştır özellikle fizikte
bu arada 90-60 gibi net bekliyorum 7k gelir diyen de 20k diyen de oldu ama ben 15ten iyi bekliyorum sadece o kadar
Vural hocanın yorumu
Evet arkadaşlar geçen sene mat aşırı basitti eleyici değildi diyerek beni üzen Vural hoca bu sefer lehimize konuştu sınavın tarihin en zoru olduğunu söyledi fizik için de aynı şeyleri Ertan hoca söyledi benim fikrim 2015 gibi tarihe geçecek iyi sıralamaların geleceği şeklinde ama tyt koruması fazlaca mezun olduğunu düşünürsek bile 2018den çok daha iyi gelir
Son Giriş: 3 yıl önce
Son Mesaj Zamanı: 3 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 500
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 25.118 (Bu ay: 43)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 380 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Eğitim ve Sınavlar