Şimdi Ara

TIPI GERÇEKTEN İSTEMEYEN ARKADAŞLAR CİDDEN YAZMAYIN (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
248
Cevap
8
Favori
12.991
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
40 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • babamın işiyle bağlantılı mühendislik yazmaya bayaa yönelmiştim bu yazıyla tam oldu teşekkürler

• quote:

Orijinalden alıntı: Ankaratıplı

Bu mesaj silindi.

Mckinsey top okullardan alıyor zaten üstüne iyi gpa yapmak gerek en az 3.6

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam 3.8 agnolu endüstri pc çapı yapan adamı mülakata bile çağırmamışlar bu kişi Sabancı’da tam burslu okumuş mck olmayınca oyun yazan bir yere girdi yine benzer parayı kazanıyor o ayrı mesele ama mck kadar iyi bir etiketi elde edemedi mckinseye giren tıp okumasın demenize pek katılmıyorum mcke giren adam iyi bir doktor kadar kazanır iyi de hayat yaşar doktor kadar da yoğun çalışır demek istediğiniz buysa doğru tabi ama kararsız biri için ikisinin de zararı olmaz 3.9 agno yapıyorsa çok çalışacak her türlü bu usmle girse istediğini kazanır ya da İstediği yerde asistanlık yapar yine çok iyi kariyeri olur tıp istemiyorsa mckinseye de girebilecekse işte o zaman tıp yazmadığı için kaybı olmaz tabi
    bu arada çalışma ortamları falan güzel beyaz yakalı çalışmak sıradan belki ama sürekli farklı şirketlerle çalışmak iyi olabilir boun ie yazmayı düşünüyordum yazarsam bu yüzden yazarım başka bir alanda çalışmayı düşünmem danışmanlığa yönerlirdim her sektörde tecrübe edinmek güzel ama dediğim gibi bounda 3.8+ ört yapar gibi çalışan tıpçı tr de kalsa tus ilk10da olur olur usmle girse istediği bölümü kazanır mükemmel kariyeri hayatı olur

• 2021in sefiri 2 kullanıcısına yanıt

Arkadaş cs okumuş galiba cünkü sabancıda endüstri ile çap yapamıyorsun. Zaten mck genelde iibf ve endüstri ağırlıklı alıyor. Bu arada bu her gpa i iyi olan girecek demek değil. Benim demek istediğim tabi kişiden kişiye değişir mck de çalışmak daha prestijlidir cünkü ordan cıkan adamlar başka yerlerde direkt yönetci olarak başlıyor tabii iyi bir doktor da iyi kazanır o ayrı mesele

• 2017 den beri yapılıyor hocam ie çapı yanlışın var
  • Evet asociate olduktan sonra genelde direk yönetici oluyorlar ama 2yıl iş analisti olarak çalışıyorlar 2yıl MBA sonra 2yıl da asociate olarak çalışmaları gerekiyor 6yıl etti 5de okul 11 yani uzman olmakla aynı hesap hem şartlar hem çalışma saatleri doktorlar kadar zor
  • quote:

Orijinalden alıntı: 2021in sefiri

2017 den beri yapılıyor hocam ie çapı yanlışın var

Hayır yanlış biliyorsun endüstri çapı daha yeni geldi 2019 girişliler ve sonrası yapabiliyor

• 2021in sefiri 2 kullanıcısına yanıt

maaş olarak yeni girişli mck analisti 12k artı yan haklar ile başlar gideceği yeri sen düşün aşırı çalıştırırlar orası doğru streslidir ama tıpta da nöbet falan düşününce yani demek istediğim her işin zorluğu var insan kendine uyanı bulup seçmeli ama bana mck daha prestijli geliyor diye görüş bildirdim sadece yoksa zorluk iki alanda da var

• Neyse ne yani ie çapı var çocuk da ie+pc mezunu daha bu dönem mezun olacak mezun olmadan işe başladı zaten ayriyetten ie çapı PC ile çok kolay yüzde 70benzer dersler dedi sene uzatmadan rahat bitiyormuş öyle yaptı zaten
  • Hocam cs + econ yapmış kafamda ie diye kalmış ben Sabancı yazsam öyle yapardım ondan sanırım ama sonuç aynı econ mezunu adamı niye almazlar ki liseye bakıyorlar başvuranların hepsi çok iyidir belki vs dedi takmadı fazla neden çağırmadıklarını ama ben merak ettim

• Elbette prestijlidir CV de güzel durur da ben şahsen 6sene mck den sonra 2-3 sene de yöneticilik tecrübesi edindikten sonra kendi işimi yapma ihtiyacı duyarım 50yaşına kadar başkasının altında çalışacak değiliz ya öyle bir zorunluluk hissederim kendimde o saatten sonra prestijinin önemi kalmaz

• quote:

Orijinalden alıntı: 2021in sefiri

Hocam cs + econ yapmış kafamda ie diye kalmış ben Sabancı yazsam öyle yapardım ondan sanırım ama sonuç aynı econ mezunu adamı niye almazlar ki liseye bakıyorlar başvuranların hepsi çok iyidir belki vs dedi takmadı fazla neden çağırmadıklarını ama ben merak ettim

econ mu diye soracaktım:D olabilir hocma adamlar ince eleyip sık dokuyor benim üst dönemde sadece econ okuyan eleman bus analyst intern olarak secildi daha eskilerden sadece ie ci ve econcu cok adam var zaten arastırırsanız nasıl adam sectikleri belli değişl

• Değerli hocalarım sonunda bir patronun altında calisacaginiz bölümleri rica ediyorum yazmayın. Gerçekten pişman olursunuz.
    Yazılıma ilgın varsa, üstüne çalışma g,tun varsa, bırak üniye falan girmeyi gel ben sana sağlam bir reklam ajansı bulayım başla işe. 5 yıla kendi işinin patronu olursun. Okul boş is devir değişti.
    Ha ben sağlık istiyorum diyorsan ya tus ta derma yada ftr kazanacak 2 yıl sonra kendi işini yapacaksın. Yada en başta tip yazmayip tamamlayıcı tıp alanlarina yoneleceksin ki bu devirde iyi iş yapıyorlar.
    Karar sizin...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozanydin -- 31 Ocak 2021; 20:3:40 >
  • Melih kurtaranı bilirsin video falan çekiyor sabancılı onda da 3.7 agno Cs okuyor matematik yandal+iş analitiği yandalı var onu da çağırmamışlar

• En düşük agno ile girenler bilkentli demek Bilkent’in zor olduğunu biliyorlar 3.5 ile giren ie mezunu görmüştüm

• Ben de tıp istiyorum ama söyledikleriniz beni düşündürdü.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ankaratıplı

Bu mesaj silindi.

Kardeşim çok boş yapmışsın, torpil değil her şey, arkadaşlarımdan birisi ege mezunu oldu şu an 6 bin alıyor, diğeri odtü mezunu 7-8 bin alıyor başladı bile. Bu sıralamalar ile boşta kalman çok ekstrem bir olay.

• En merak ettiğim de devletin '' Artık hastanelerimizdeki hekim sayısı yeteri kadar doldu , pratisyen hekim adaylarını kura ile atayacağız.'' demesi. Bu açıklama olur mu olmaz mı tabi bilmem. Peki olursa ne olur?

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.