Şimdi Ara

Öğrenciye ŞİDDET konusuna yorum atan gençlere diyeceklerim var

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
220
Cevap
4
Favori
5.222
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Az önce açılan, bir internet sitesindeki öğretmenlerin kendi aralarındaki yorumlarına BURADAN yorum yapanlar içindir...

Öncelikle bende yaşı geçmiş olmayan genç öğretmenlerden biriyim.Bir matematikçi...Evet çok kişiden duyabilirim çoğunuz sevmezsiniz bilirim...

Ben de bir zamanlar sizin gibi öğrenciyken her konuda öğrencilerin haklı olduğunu düşünür, o aklımla, öğretmenlere kusur bulur, ona göre yorum yapardım.

Neyse uzatmayalım zamanı geldi öğretmen oldum...

Öğretmen olduktan sonra iki ile iki buçuk sene kadar YİNE HEP öğrencilerin yanında taraf oldum.(Hatta diğer hocalarla tartışma pahasına). Fakat bu yanlı tavrım yavaş yavaş önce ortaya, daha sonrada hocalardan taraf olmaya başladı.

Neden?

Başta bunun psikolojik olduğunu düşünmüştüm, bir ara... Ya da benim öğretmenliğe makamca tutunmuş olup olmadığımı sorguladım. Sonra aslında hiç de öyle olmadığını gördüm.
    Olan şuydu: Artık her sene öğrencilerin fıtratı değişiyordu, evet her sene...

Ben hiç onları hor hakir görmedim, hep değer verdim. Dışarıda herhangi bir insanın iki çift lafını bile dinlemediği, bırak ya ergen işte, liseli ne olacak, ne bilebilir dediği insanları, genç boş dimağları, karşıma aldım. Adam gibi! değer vererek, çokça ders, biraz da hayatı anlattım. Bana bakan her şeyi algılayan gözleri gördüm.Onların gözünden baktım, forumları takip ettim, playstation oynamaya gittim, COD, Half-life, counter oynadık, masa tenisi, halı saha maçları yaptık... Yani hep onların arasındaydım. Belki onların ailesinden almadığı sevgiyi gösterdim büyük hürmet ve saygı aldım...

Uzattım farkındayım, ama yaptıklarımı anlatmamın başka bir sebebi var. Kendimi övmek değil! Az daha sabır...

Onlarla bu kadar ilgilenmem, tabii olarak okulda en çok sevilen ve sözü dinlenilen hoca olmamı sağladı.(tüm okullarımda). Fakat böyle olmasına rağmen çocuklarda ÖĞRETMENle konuşma adabında bile bir sıkıntı var.

Biz 'Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum' diyenlerin çocuklarıyız. Öğretmenine
    sen diyen, eli cebinde konuşan,
    arkasından küfür eden,
    dersi dinlemeyen-dinlermiş gibi bile gözükmeye çalışmayan-,
    gözüne soka soka sıranın altındaki telefonla oynayıp, sonra da hocam ben ne yaptım yeaaaa diyen ( hiç düşünmüyor bu arada altına işemiş çocuklar gibi yarım saattir şeyine baktığını :) )
    Uyuyan,
    o aklıyla dalga geçmeye çalışan,
    yorumlarında öğretmenine öküz diyen (utanmadan),
    Bunların %90 odundur diyen,
    Ebeveynlerinin okula gitsede biraz başımız dinlesek dediği,
    --Hoca çocuğa birşey söyleyince hocayı tenkit eden ebeveyler, sonrada yardım için yine hocanın yanına gelirler.--
    .
    .
    .
    gibi gibi...Burayı sonsuza kadar doldurabilirim arkadaşlar. O çok önemli değil.

Mühim olan bir öğretmenin nelerle uğraştığını görmek.

O yaz tatili, çok geliyor herkese. Kim dinliyor o yaştaki bir çocuğun derdini.

Kim arkasında duruyor öğretmenin, ve kim bekliyor 40 tane ergenin bir sınıfta hiçbir baskı altında olmadan sessizce ders dinleyeceğini...

Hiçbir zaman dayak atma taraftarı olmadım-hala da değilim- Ama öğretmen için bir azarı bile çok gören zihniyete derim ki kardeşim kendi ergen oğlunun ne zaman derdini dinledin, düşüncelerini anlamaya çalıştın. Nasıl durmasını bekliyorsun bu kadar anı kaynayan adamın 40/45 dk bir sırada sessizce oturmasını. Demesi kolay,
    Öğretmen bağırmasın
    Öğretmen azarlamasın
    Öğretmen vurmasın
    Öğretmen dövmesin
    Öğretmen kötü not vermesin (-ki bu not verme olayını bile elinden aldılar, çoğu kişiyi geçiriyorlar okullarda)
    Öğretmen bunları yapmasın. Tamam efendi, ne yapalım o zaman? Bak ona da bir şey diyor:
    Öğretmen iyi ders anlatsın
    Öğretmen çocuğumu hayata hazırlasın
    Öğretmen iyi not versin
    Öğretmen kolay soru sorsun
    Öğretmen üniversiteyi kazandırsın
    Öğretmen ahlak öğretsin
    .
    .

.
    Haydi yaa!
    Be hey efendi! Yapsın bunlar, yapsın tabii, ama hangi güçle yapacak.

Burada öğretmen şöyle olmalı böyle olmalı diyenler.
    Öğretmen olsanız - hepsi için geçerli değil- kendi ağzınızı burnunuzu kırardınız. Ciddiyim!
    Dışarıda kendinden 15 yaş büyük birine ağğbi amca diyene okula gelince bir hal oluyor. Askerlik arkadaşıyla konuşuyor sanki!- burayı da çoğu anlamayacak, askere gidince artık-

Bu sosyal paylaşım sitelerinin tamamı insanları özellikle de ergenleri HER KONUDA daha cüretkar yaptı.
    Gizlilik ortadan kalktı zaten. Konuşmalar bile daha cüretkar, sanki benden 12 yıl önce doğan amcaoğlu..

Şimdi biz sizin yaşınızdakyen şöyleydik, böyleydik şunumuz yoktu bunumuz yoktu demeyeceğim. Zaten bu lafları kimse sevmez. Zaten aileden de yeterince duyuyorsunuz.

Birde işin diğer tarafı var ki, o da şu:
    Biz çok kalabalık bir meslek grubuyuz. Bu yüzden her çeşit insan bulunuyor bu ortamda- ki öğretmen olurken insanlık mülakatı yapılmıyor. Bir çoğuyla mecbur kalmasan selamlaşmam bile. Bu işi sadece para için yapanlar da büyük bir kısım. Ama hala idealist, demokrat, laik ve en önemlisi müslüman öğretmenler de çok.

Daha söylenecek çok şey var ama çok uzattın,bileklerim ağrıdı. Buraya kadar da geldiysen bitti zaten...

En son söyleyeceğim şey bir bedduadır.Öğretmenleri hakkında bilgisi olmadan haksızca ve ahlaksızca yorum yapan genç arkadaşlarıma...
    İNŞALLAH BİR GÜN ÖĞRETMEN OLURSUNUZ!

• Tamam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: its miller time

Tamam.

Öğrenciye ŞİDDET konusuna yorum atan gençlere diyeceklerim var

Okudum bence de haklısın. Bu liselilerin %80'ini sıra dayağına çekmek lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Susanoo -- 10 Şubat 2012; 22:31:33 >
  • Açılandan sonrasını okumadım özet geç
  • Hocam bugün buradakilerin en az %30'un öğretmeninden azar işittiğini hesaba katarsak, ve bunlar sizin altlarını ıslatan cocuklar gibi olarak bahsettiginiz benim de "kendini deve kuşu sanan" kisiler olarak bahsettigim kisiler oldugu gercegi ortadayken ne derseniz deyin laf anlatamazsınız. Sokakta kendileriyle aynı yastaki kisilere abi derler, okula gelince aslan kesilirler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kabuska -- 10 Şubat 2012; 22:32:30 >
  • Başa gelmeyince insan anlayamıyor haliyle.
    Hocam haklı olduğun nokta çok ama sabır isteyen bir meslek seçmişsin katlanman gerek.
  • Şimdi sokaklardaki liseli ortaokullu arkadaşlara bakıyorum da klişe olcak ama gerçekten bizim zamanımızda böyle değildi
    daha da kötüye gidicek gibi duruyor öğretmen arkadaşlara sabır diliyorm
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Öğrenci olarak %99'una katılıyorum.
  • Doğru söylüyor. Bütün suç öğretmenlerde değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: İç Organ

Açılandan sonrasını okumadım özet geç

Okumayan için yazmadım kardeşim.Bu özet hali bile değil, meselenin. Biliyorum ben beni, bu yorumumu da boşuna yaptım.

Bu arada sadece okuyan(yani ne yazdığımı bilen arkadaşlar) yazarsa sevinirim
  • Öğrenciyim.Liseliyim.Öğrenci azarlabilir.Size tamamen katiliyorum.
  • Öğretmenlik yapma kafana silah mı dayadılar.Eğer öğretmenlik yapıcam diyorsan bunlara katlanacaksın.Ayrıca kim bilir sen neler yapıyorsun öğrencilere.
  • Hoca Gerçekleri yazmış kendisine hak veriyorum fakat çoğu ergenin henüz bu yazılanları anlamaya kafası basmaz
  • bizim zamanımızda (yaklaşık 8 sene önce) nerde böyle saygısızlık yapacaksın öğretmene

ama bide şu var bi öğretmenimiz vardı biraz saf hala görüşürüz adamın dersinde en arka sırada satranç oynardık bişey demezdi ama bi öğretmenimiz vardı müzik öğretmeni sınıfta gık çıkmazdı kızı sınıfın ortasında sirkeledi senin kafa basmıyormu dedi falan

hatta bi öğretmen daha vardı resimci dersinde hiçbişey yapmıyordum arkadaşla satranç oynuyordum hoca bana seni sınıfta bırakacam diyodu tiiye almıyordum sonuç olarak karnede resim notum 2 oldu ve ortalamam düştüğünden taktir belgesini kaçırdık
  • Öğretmen kızabilir ama kitap fırlatamaz, öğrenciyi rencide edemez..
  • quote:

Orijinalden alıntı: KayhanKaan

Başa gelmeyince insan anlayamıyor haliyle.
    Hocam haklı olduğun nokta çok ama sabır isteyen bir meslek seçmişsin katlanman gerek.

Bu ülkede kimsenin mesleği kolay değil. Ben bu işi isteyerek yapıyorum. Öğrencilerin bu durumları aslında onların yardıma ihtiyacı olduğunu alenen gösteriyor. Benim moralimi bozan tek nokta,
    Bu gençlerin hiç bir pedagojik bilgisi olmamasına rağmen, öğretmenlik mesleğiyle alakalı akademik bilgi almamalarına rağmen bu kadar atıp tutuyor olmaları. Teksorun bu, ama bunuda aşamayacağız galiba :(
  • Okuyan var mı
  • quote:

Orijinalden alıntı: WhiteSword

Öğretmenlik yapma kafana silah mı dayadılar.Eğer öğretmenlik yapıcam diyorsan bunlara katlanacaksın.Ayrıca kim bilir sen neler yapıyorsun öğrencilere.

Kardeşim ben bu işi severek yapıyorum diyorum, ama senin dediğine bak. Benim anlatacaklarım var insanlara, göstereceğim yollar var. Hepsine değil tabi, mutlaka aradan senin gibiler çıkacaktır.
    Hatta bu yorumundan senin kişiliğin hakkında bir çok yorum yapabilirim ama bunların hiç birini kabul etmeyeceğin için- kimse bilmiyor ya- bu konuya girmiyorum.
    Fakat sen galiba yazılanları anlamamışsın...
  • Şimdi kızmak ayrı bir şey, küçük düşürmek ayrı bir şey.
    Öğrenci telefonla mı oynuyor, kızarsın. Bağırırsın. Dışarı atarsın. Konuşuyorsa susturursun.

Ama senin de dediğin gibi, yaşı nedeniyle zaten dengesiz bir psikolojisi olan çocuğu arkadaş çevresinde (ki hayatı orası) küçük düşürürsen, o zaman arkandan küfür de eder bu, eli cebinde sakız çiğneyerek senli benli de konuşur. (burada size öyle yapmalarının nedenini söylemedim, sadece aklıma gelmediği için oradan örnek verdim)

Şimdi, öğretmen biliyor, öğrenciden üstün olduğunu. Öğrenci de biliyor bunu. Ama öğretmen, aşağılık kompleksiyle karşısındaki öğrenciyi ezmek istediği zaman sorun oluyor.

Her öğretmen bunu yapmıyor, evet. Her öğrenci de her öğretmene saygı göstermiyor, fakat böyle öğretmenler de var, öğretmen olmayı değil, toplumda yaşamayı bile hak etmeyen.

• Bakın hocam,ben hayatımda ne kendimden küçük ne de büyük birisine saygısızlık yapmadım.Bu gün bile bana sen diyen kişilere siz derim ki kuzenime bile alışkanlıktan siz diye hitap ederim.Neyse demem o ki ben okul müdürü olan kendi amcamdan dayak yedim ki annem de o okulda öğretmenlik yapıyordu.Ben böyle bir ortamda dayak yiyerek büyüdüğüm halde hala saygılı davranabiliyordum.Ancak liseye geldiğimde başka lisenin(aynı bahçeyi kullanıyoruz) beden hocası bahçede zilden sonra 5 dk daha dolaştık diye dövdüğünde sesimi çıkarmayı bırak aileme dahi söylemedim.Ama artık tüm lise hocalar benim gözümde sıfır,saygı duymadığım nadir insanlardansınız yani ve fikrim değişmeyecek ne yazık ki.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.