Şimdi Ara

Öğrenciye ŞİDDET konusuna yorum atan gençlere diyeceklerim var (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
220
Cevap
4
Favori
5.224
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Anlamsız. Öğretmenler odanız yok mu. İyi bari yarın başbakan gelirde halkı sana bana şikayet ederse şaşırmayın.

Son yıllarda iyice ayyuka çıktı öğretmenlerin(!) şikayetlerinin sosyal paylaşım alanlarında dillendirmeleri.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Djtiest_ -- 11 Şubat 2012; 0:03:42 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Doçent Baykuş

quote:

Orijinalden alıntı: mathematical

quote:

hadi hadi bırakın bu ayakları. bak hocamısın nesin öğrencilere bir fıske bile vurmaya hakkın yok. babası bile kıyamazken tanımadığın çocuğu el uzatmaya hakkında yok hukukunda yok. Biz size bir kelime etsek küfür ederek bastırıyorsunuz. nede olsa sizin gözünüzde koyun sürüsüyüz. saçlarımıza karışırsınız. bizden istediğiniz put gibi dersi dinlemek. bak hoca sen dersini anlatacaksın isteyen dinler isteyen dinlemez. olay burda biter.

Koşunurken belli bir medeniyet seviyesininin altına düşme delikanlı!
    Konuyu oku sonra yorum yaz, bu kısacık yazıyı okumaktan aciz değilsen.
    Okumadım özet geç zihniyetindeysen sana anlatacak pek bir şey kalmamış demektir.Ben sistemle her konuda hemfikirim demedim. Dayağa karşı olduğumu bir kaç cümlede belirttim-hatta hiç dokunmadığımıda belirteyim öğrencilere-. Küfür edecek kadar aşağılık olmadığım gibi ÇOĞU zaman saçına sakalına karışmam.-haddini aşmayacak kadar şekil ver, dik, uzat ama abartma- Kişiliğini ortaya koy. Put gibi ders dinlenmez konsantrasyon süresi maksimum 20 dakika ama sana bunları anlatarak zamanı boşuna harcadığım için kendime üzüldüm.
    Ama senin gibi hoca,hoca diyeni eşek sudan gelinceye kadar dövebilirim. Espri bu , anlamayıp ciddiye alacağın için belirteyim dedim.

her espirirnin altında bir gerçeklik payı vardır. ben genel olarak konuşuyorum. müdür yardımcısı gözümün önünde çocuk yaka kartını takmadı diye tekme tokat dövdü. o an benim içim cız etti. çocuk ağzını bile açamadı nede olsa size göre eğitim sistemi dayaktan ibarettir (size dediğime bakma genel olarak konuşuyorum). çok iyi hatırlıyorum tarih hocası herkes sınavdan 3 aldı diye birdahaki sınavı çok zor yapacağını söylemişti ve yapmıştı. herkes sınavdan 45den yukarı çıkamamıştı. Nedir bu öğretmen terörü anlamıyorum anlayamayacağımda. asla öğretmen olmam. Allaha şükür liseden kurtuldum. Keşke hepiniz üniversitedeki gibi çağdaş, akıllı olabilseniz. Yok arkadaşım onuda geçtim Öğretmen arkadaşlar birlik kurup çocuğu okuldan attıracakmışta, sınıfta bırakacakmışda. öğrenci düşmanlığına bak. son kez söylüyorum seni zorla öğretmen yapmadılar istediğin zaman istifa edebilirsin.

Ben yazmadan önce ciddiye alacağını söylemiştim. Haklı çıkardığın için teşekkürler.
    Anlatıp anlatabileceğin en çok 20 hoca için yüzbinlerce hocanın aynı olduğunu söyleyemezsin.
    Bu Japonya'da doğmuş bir çocuğun tüm insanları çekik gözlü olduğunu zannetmesine benzer. Biri o çocuğa gidip anlatmalı. Biraz daha geniş bir perspektifle bakması gerektiğini.

• quote:

Orijinalden alıntı: Witch King Of Angmar

quote:

quote:

Ciddiyim okulda çok salak insanlar var derste tel ile oynar ben ne yaptım sadece beni görüyonuz hocam diyor bide hocanın arkasından hareket çekmeler artist artist konuşmalar hocaya kafa tutmalar ne gerizekalı nesil ki anlamıyorum özentilik vallaha sövücem niye sinirlendim ki bu kadar bende öğrenciyimde bunları yapmıyorum . Öğretmen herşeyi yapamaz ..

Özete gelirsek haklısınız hocam.

baykuş mal mısın abim ya.

tel ile oynayabilir ama hocanın gidip çocuğa hakaret edip dayak atma hakkı hukuku yok. verir disipline işi bitirir veya elinden telefonu alır gider yetkili kişiye verir. olması gerekende budur. ayrıca bana neden mal diyorsun. ne kadar yüz verirsen öğretmenlere o kadar dayak yersin.

olm tel ile oynadı diye dövsün demek ki bazı öğrencilere salak demek dövsün demek mi . ben hocaya dövsün mü dedin töbe töbe

akıllı uslu durursan 1 hoca bile bişey yapmaz örnek a kendim işte hiç bir hocayla sorunum yok adam gibi durursan bişey olmaz . böyle çok tanıdıklarım var hatta forumdan bile var.

+ tel ile oynamada hakaret değilde azar atabilir ben olsam kesinlikle atarım benim dersimde dersi dinlemeyip tel ile oynamak bana saygısızlıktır bana saygısı olmayan adama benimde saygım olmaz . efendi olcaksın öğrenciysen.

tamam haklısın terbiyesiz kişiliklerde var. ama bazı hocalar varki bir çok kez örneğini yaşadım; yatağından ters mi kalkmış ney önüne gelene saldırıyor laf atıyor azarlıyor. böyle şeylerde var fakat okula telefon getiripde oynayan 100/1dir.

• hocam öğrencilerin %90 ı gerizekalı abartmıyorum bak. Ben de iyi bi anadolu lisesindeyim, bizim sınıftada var öyle embesiller hocaya cevap verip artistlik yapanlar.

Sinirleniyorum ben de. adam ne kadar dandik bi yerden gelmiş olursa olsun senden büyük, hayatta bazı şeyler görmüş geçirmiş saygı duyacaksın. Aynı adamı dışarda görse dili g.tüne yapışır tek laf edemez burda kendilerini bişey sanıyorlar.

Okulda böyle artist tavırlar falan gören de zeka küpü sanacak embesilleri..

hee tabi hocalardan da haketmeyenler var doğrudur ama yaşa hürmet en azından
  • quote:

quote:

quote:

quote:

hadi hadi bırakın bu ayakları. bak hocamısın nesin öğrencilere bir fıske bile vurmaya hakkın yok. babası bile kıyamazken tanımadığın çocuğu el uzatmaya hakkında yok hukukunda yok. Biz size bir kelime etsek küfür ederek bastırıyorsunuz. nede olsa sizin gözünüzde koyun sürüsüyüz. saçlarımıza karışırsınız. bizden istediğiniz put gibi dersi dinlemek. bak hoca sen dersini anlatacaksın isteyen dinler isteyen dinlemez. olay burda biter.

Okumadım özet geç zihniyetindeysen sana anlatacak pek bir şey kalmamış demektir.Ben sistemle her konuda hemfikirim demedim. Dayağa karşı olduğumu bir kaç cümlede belirttim-hatta hiç dokunmadığımıda belirteyim öğrencilere-. Küfür edecek kadar aşağılık olmadığım gibi ÇOĞU zaman saçına sakalına karışmam.-haddini aşmayacak kadar şekil ver, dik, uzat ama abartma- Kişiliğini ortaya koy. Put gibi ders dinlenmez konsantrasyon süresi maksimum 20 dakika ama sana bunları anlatarak zamanı boşuna harcadığım için kendime üzüldüm.
    Ama senin gibi hoca,hoca diyeni eşek sudan gelinceye kadar dövebilirim. Espri bu , anlamayıp ciddiye alacağın için belirteyim dedim.

her espirirnin altında bir gerçeklik payı vardır. ben genel olarak konuşuyorum. müdür yardımcısı gözümün önünde çocuk yaka kartını takmadı diye tekme tokat dövdü. o an benim içim cız etti. çocuk ağzını bile açamadı nede olsa size göre eğitim sistemi dayaktan ibarettir (size dediğime bakma genel olarak konuşuyorum). çok iyi hatırlıyorum tarih hocası herkes sınavdan 3 aldı diye birdahaki sınavı çok zor yapacağını söylemişti ve yapmıştı. herkes sınavdan 45den yukarı çıkamamıştı. Nedir bu öğretmen terörü anlamıyorum anlayamayacağımda. asla öğretmen olmam. Allaha şükür liseden kurtuldum. Keşke hepiniz üniversitedeki gibi çağdaş, akıllı olabilseniz. Yok arkadaşım onuda geçtim Öğretmen arkadaşlar birlik kurup çocuğu okuldan attıracakmışta, sınıfta bırakacakmışda. öğrenci düşmanlığına bak. son kez söylüyorum seni zorla öğretmen yapmadılar istediğin zaman istifa edebilirsin.

Ben yazmadan önce ciddiye alacağını söylemiştim. Haklı çıkardığın için teşekkürler.
    Anlatıp anlatabileceğin en çok 20 hoca için yüzbinlerce hocanın aynı olduğunu söyleyemezsin.
    Bu Japonya'da doğmuş bir çocuğun tüm insanları çekik gözlü olduğunu zannetmesine benzer. Biri o çocuğa gidip anlatmalı. Biraz daha geniş bir perspektifle bakması gerektiğini.

ya parantezleri okumadan yada numara yapıyorsun. genel olarak konuşuyorum. tabi ben tüm hocalar böyle demiyorum ama yarıya yakını böyledir kimse aksini iddia etmesin. hele müdür yardımcılarının hepsinin biyeri havada.

• Valla dediklerin hocadan hocaya değişir. Bizim bi trafik dersine giren hoca vardı normalde beden eğitimi öğretmeni. Sanırsın cumhurbaşkanı hayvan oğlu hayvan. Neymiş ağzımda sakız varmış . Oda derste çiğnemem sadece ağzımda kalır yani. Kaldırdı tahtaya patlattı 2 tane. Ulan sen kimsin sğır derler insana. Topu topu beden eğitimi öğretmenisin oda lafta. Sonrada gel öğretmene saygı göster neyin saygısı la bu ha ? Sende yat uyu hoca :).İnsan muamelesi görmek istiyosanız insanlara insan gibi davranmayı öğrenin.

Not:Liseyi bitireli 2 yıl oldu.
  • quote:

Hak veren arkadaşlara teşekkür ediyorum. Onaylanmak için yazmadım, sadece daha fazla kişi görsün bunları. O sitede ki birkaç beceriksiz, yeteneksiz ve tecrübesiz öğretmen yüzünden hepsini suçlamayalım
    Bu arada bir kısmı haklıda;
    Öğretmenlik arafta kalınacak bir meslek değildir. Öğretmensen ya cennetliksin ya cehennemlik... Bunun ortası yok onca temiz beyne neleri kazıyorsan çoğu hayatına öyle devam ediyor. Buda ayrı bi konu, inşallah sonra onu da konuşuruz.

Öğrenci azarlanamaz diyen arkadaş, okulunda öğretmene istediğini söyleme lüksünü kim verdi öğrencilere! Öğretmenini azarlayabilme cüretini nasıl gösteriyor! (derste böyle birşey olsa kendimi tutamayabilirim :) )

Dır dır etme diyen. Sen çöp tenekesinin orada tek ayak üstünde değil miydin?- demeyeceğim, direk geçiyorum...

Gençlik öldü diyenlere inat burada da gençliğin ölmediğini görüyorum. Hala hocalarına saygı duyan saygıdeğer gençler çokça var. İyi öğretmenlerin devam etmesinin tek sebebi sizin olmanız, sizin gibilerin olabileceğine inanmamız...

hocam yazdıklarımı okuman için alıntı yaptım kusura bakma

bugün konu dışında bir konu açıldı linki verilen forumda öğretmenimizin birisi (saygıyla kulaklarını çınlattım kendisinin) çoçuğun bir tanesine kitap atmış. tamam olan olmuş bir anlık öfke diyelim ama altında yazan yorumlara çıldırdım resmen o kadar edepsiz terbiyesizi var ki velisi şikayet etmiş hocayı ne var bunda şikayet edilecek demiş diğerleride. karaktersiz insanın vicdanına etik mi diye sormak isterdim yaptığı arsızlığı ama foruma üye olamadım. yeriniz başımızın üstünde fakat böyle vicdansızlığında cezası neyse verilmeli diye düşünüyorum.

• Vallahi demin dersanede deneme sınavına girdim bu nedenle liseli ergenlerle aynı ortamda bulunmak zorunda kaldım, yemin ediyorum midem bulandı, çoluk çocuk haraketleri kendimi kreşte zannettim.

Ben daha 20 yaşındayım bir kaşık suda boğasım geliyor, 30'um da olsam ve öğretmen olduğum için bunlarla muhattap olmak zorunda kalsam bu veletleri günde 10 posta döver kulaklarından duvara çiviyle asar hayatı zindan ederdim herhalde.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Ciddiyim okulda çok salak insanlar var derste tel ile oynar ben ne yaptım sadece beni görüyonuz hocam diyor bide hocanın arkasından hareket çekmeler artist artist konuşmalar hocaya kafa tutmalar ne gerizekalı nesil ki anlamıyorum özentilik vallaha sövücem niye sinirlendim ki bu kadar bende öğrenciyimde bunları yapmıyorum . Öğretmen herşeyi yapamaz ..

Özete gelirsek haklısınız hocam.

baykuş mal mısın abim ya.

tel ile oynayabilir ama hocanın gidip çocuğa hakaret edip dayak atma hakkı hukuku yok. verir disipline işi bitirir veya elinden telefonu alır gider yetkili kişiye verir. olması gerekende budur. ayrıca bana neden mal diyorsun. ne kadar yüz verirsen öğretmenlere o kadar dayak yersin.

olm tel ile oynadı diye dövsün demek ki bazı öğrencilere salak demek dövsün demek mi . ben hocaya dövsün mü dedin töbe töbe

akıllı uslu durursan 1 hoca bile bişey yapmaz örnek a kendim işte hiç bir hocayla sorunum yok adam gibi durursan bişey olmaz . böyle çok tanıdıklarım var hatta forumdan bile var.

+ tel ile oynamada hakaret değilde azar atabilir ben olsam kesinlikle atarım benim dersimde dersi dinlemeyip tel ile oynamak bana saygısızlıktır bana saygısı olmayan adama benimde saygım olmaz . efendi olcaksın öğrenciysen.

tamam haklısın terbiyesiz kişiliklerde var. ama bazı hocalar varki bir çok kez örneğini yaşadım; yatağından ters mi kalkmış ney önüne gelene saldırıyor laf atıyor azarlıyor. böyle şeylerde var fakat okula telefon getiripde oynayan 100/1dir.

ha öyle yapan varsa gider dersin sizin kişiler problemlerinizi yansıtmanızdan hoşnut değilim siz kötü gün geçiriyorsunuz diye bizde geçirmek zorunda değiliz ters bişey söylerse yada şiddet uygularsa gidersin şikayet edersin .

saygı sulh ben kacar

• quote:

Orijinalden alıntı: ArmyElite

Valla dediklerin hocadan hocaya değişir. Bizim bi trafik dersine giren hoca vardı normalde beden eğitimi öğretmeni. Sanırsın cumhurbaşkanı hayvan oğlu hayvan. Neymiş ağzımda sakız varmış . Oda derste çiğnemem sadece ağzımda kalır yani. Kaldırdı tahtaya patlattı 2 tane. Ulan sen kimsin sğır derler insana. Topu topu beden eğitimi öğretmenisin oda lafta. Sonrada gel öğretmene saygı göster neyin saygısı la bu ha ? Sende yat uyu hoca :).İnsan muamelesi görmek istiyosanız insanlara insan gibi davranmayı öğrenin.

al işte bir örnek daha. şimdi benimde aklıma geldi liseye daha yeni başlamıştım. tabi bu hocalar yeni başladık diye bizi korkutucak ya. faullerden hafif bir uzasa hemen okuldan gönderir saçlarına kestirmeden gelme derlerdi. coğrafya hocası 2 tane ufak çocuk şakalaştı diye tahtanın ortasına çıkarıp okkalı en az 15 tokat atmıştır. hatta çocukları zevkine kafalarını en az 5 defa tokuşturdu hemde çok hızlı bir şekilde ey gidim ey ne şiddetler görmüşlüğüm var lise hayatımda. anlatsam roman olur roman.

• quote:

Orijinalden alıntı: Sulcus

quote:

Orijinalden alıntı: Maykıl.

quote:

Orijinalden alıntı: Sulcus

quote:

Orijinalden alıntı: Maykıl.

Yıl olmuş 2012, hala öğretmen diye bir sey var ya :D
    hala sen kendin hiçbir şey ögrenemezsin, ben öğretirim kafası, yıllarca yasamıs her insanın edinebileceği hayat tecrübesi denen şeylere göre gençleri yönlendirmek. Bırak da herkes tecrübesini kendi kazansın, banane senin "bizim zamanımızda"larından. Hala bi yetiştirme arzusu, sanki bahçendeki domatesim ben. Hala sahte saygı, sahte iyi insanlık. Off, okul ve öğretmen kavramları çok kasıntı, çok gülüyom ya

Yazık dostum sana çok yazık.. Gitme okula sen vaktini harcama öğretmenlerimizin..

Çok saçma bi laf ettin, bu dediğinin hiçbir anlamı yok dostum. Sadece bana katılmadın ve bir laf sallamak için yazdın. Ben meraklısı degilim ama bırakamam okulu, çıkarlarım için deva etmek zorundayım.

Neden katılmıyosun anlamıyorum bi de. Senle ben aynı taraftayız. Bu sacmalıgın hayatımıza bi katkısı yok. Varsa ve söylemek istersen ben buradayım dinliyorum

1. Aynı taraf olduğum insanın bana göre saçma da olsa fikirlerini savunacak kadar yaşım küçük değil.
    2. Öğretmen olmasaydı yapamadığın soruları bile soracak birini bulamazdın. Hoş yapabildiklerini yapmayı da öğretmen öğretiyor.
    3. Herşeyden önce senden büyük olsan insanlara saygı göstermelisin. Nesliniz isyankar yetişiyor.
    4. Tecrübelerden faydalanamamanın (bilmiyorum belki böyle desende çevrendeki insanların tecrübelerinden faydalanıyorsundur.) ezikliğini ileriki yaşlarda daha iyi anlayacaksın.
    5. Herşey maalesef kitaplarda yazmıyor. En basitinden bir çivi çakmayı bile ilk başta yapamazsın. Belki eline vura vura öğrenirsin. Ama sana bunu bilen biri gösterdiğinde eline 1 kere vurursun bir daha vurmazsın..

Dahada birşey yazmayacağım. İsyankar gençliği görünce gerçekten sinirlerim bozuluyor.

1-Yaşla alakası yok bi fikri savunup savunmamanın aslında. Yanlış düşünüyosun. Yaşım büyük olduğu için haklı olma hakkı her zaman bendedir diye düşünüyorsan, yanlış yoldasın.

2-Konuyu baştan yanlış düşünüyorsun sen. Ben eğitim sistemi, müfredat, okul ve öğretmen laflarının hepsinin saçmalık olduğunu söylüyorum. Çözemediğim sorular ne ya? Çözemediğim soruyu hocaya çözdürdükten sonra gerçek hayatta o şey hakkında en ufak bi fikir sahibi olmuş sayılmam. Okulda öğretilen fizik, kimya, matematik sadece ve sadece ezber, bundan emin olabilirsin. Bi mantıgı yok yani. + ve - yükler birbirini çeker diyorsun. Lütfen biri söyleyebilir mi? + ve - yükler nedir? Proton elektron falan demeyin sakın, isimlerini biz de biliyoruz. Nedir yani bu. Ne olur da bir şey + olur, diğeri- olur? Aralarındaki fark nedir. Okul bunu öğretmiyor. Okul, - ve +nın birbirini çektigini ezberlemekle geçilebilir bir şey. Üniversiteye de bu yolla gidilir, dolayısıyla para da bununla kazanılır. Ama ben bunu değerli bulmam. Bunu bana ezberletene de saygı duymak zorunda hissetmem kendimi.

3 ve 4- Değilim. Hayat tecrübesini nasıl kazandığı önemli. Çünkü hayat tecrübesi, babadan, hocadan oğula geçecek şekilde geldiyse, içinde hiçbir mantık yoktur. Mantıksız bi hayat tecrübesinden de yararlanmak istemem açıkçası. Tecrübe mantıkla kazanılmalı, birilerinin öğrettiği şekilde değil. Yaşla da çok orantılı bir şey. Yeterince büyüdükçe insan, yeterince hayat tecrübesiyle aşılanabilir.

İsyankar olmayı koyun olmaya tercih edebilirim. Daha çok mutluluk veriyor.

5- Evet, her şey kitaplarda yazmıyor. Hatta kitap okumak bile tatmin edici değil. İnsan bir şey öğrenmek zorunda değil. He, eğer ki öğrenmek isterse, düşünce bir kere akla düştü mü düşünce illa ki ulaşır. Ama hiçbir fayda sağlamayacakken, çivi çakmak zorunda değilen "Hey, gel buraya. Sana çivi çakmayı göstereceğim!" diyen birinden ben kaçarım. Çivi çakmam gerekirse illa ki öğrenirim zaten.

Bence zamanında sen de isyankar olmak istedin, hala da olmak istersin içten içe. Bilinçaltının derinliklerinde. Bunun böyle olduğunu biliyorum. Bence sen de bil. İnsan doğası isyankar olmak ister. Ama olamadığın için, o istediğin davranışları gösterebilen isyhanqaR jojuqlara değil de, isyankar çocuklara çok öfkelisin. Onlar senin yapamadıklarını yapıyor, söyleyemediklerini söylüyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Maykıl. -- 11 Şubat 2012; 0:19:34 >

• özet geç

ona rağmen okudum

dikkatimi birşey çekti öğrencileri birbirlerine mi ispikletiyorsun nerden biliyorsun arkandan konuştuğunu lütfen açıklar mısın
  • al bi tane daha;
    müdür paragözün teki. liseye kayıt olurken 150tl para almıştı. o zamanın bakanı para vermeyin diyordu bunlar zorla alıyordu. zorunlu olmamasına rağmen her dönem 70tl aidat verecekmişizde. vermeyenleri bir odaya toplar ağır hakaretler eder yollarlardı. hadi bunları geçtim bu hocalar kadar paragöz insan görmedim. veli toplantısı düzenler para isterlerdi. yok şu parası yok o parası yok fotokopi parası. al sana öğretmen egemenliği.
  • "İNŞALLAH BİR GÜN ÖĞRETMEN OLURSUNUZ!" demişsiniz de, o tür insanların iyi bir meslek edineceklerini bile zannetmiyorum.
  • valla konuyu okumadım ama geçen gün hayatımda ilk kez bi öğretmen bana vurdu.
    soruyu bitirip kafamı koydum geldi sırtıma pat pat indirdi neye uğradığımı şaşırdım.ben babamdan küçkken mızmızlandığım için bi-iki tokat yemişimdir.hepsi bu.neymiş sürekli uyuyomuşum.
    bi de onu geçtim kız öğrenciye yapılır mı bu yaa
    çok gücüme gitti
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ArmyElite

Valla dediklerin hocadan hocaya değişir. Bizim bi trafik dersine giren hoca vardı normalde beden eğitimi öğretmeni. Sanırsın cumhurbaşkanı hayvan oğlu hayvan. Neymiş ağzımda sakız varmış . Oda derste çiğnemem sadece ağzımda kalır yani. Kaldırdı tahtaya patlattı 2 tane. Ulan sen kimsin sğır derler insana. Topu topu beden eğitimi öğretmenisin oda lafta. Sonrada gel öğretmene saygı göster neyin saygısı la bu ha ? Sende yat uyu hoca :).İnsan muamelesi görmek istiyosanız insanlara insan gibi davranmayı öğrenin.

al işte bir örnek daha. şimdi benimde aklıma geldi liseye daha yeni başlamıştım. tabi bu hocalar yeni başladık diye bizi korkutucak ya. faullerden hafif bir uzasa hemen okuldan gönderir saçlarına kestirmeden gelme derlerdi. coğrafya hocası 2 tane ufak çocuk şakalaştı diye tahtanın ortasına çıkarıp okkalı en az 15 tokat atmıştır. hatta çocukları zevkine kafalarını en az 5 defa tokuşturdu hemde çok hızlı bir şekilde ey gidim ey ne şiddetler görmüşlüğüm var lise hayatımda. anlatsam roman olur roman.

Sonrada kendini haklı gören hoca gelir buraya konu açar işte. Şurda 4 sene üniversite okudunuz dünyayı kurtarmadınız arkadaş.Sen asker değilsin hoca. çocuk eli cebinde dolaşacak tabi ya da adam dalmıştır konuşurken unutmuştur yani.Kendinizi orgeneral falan mı sanıyosunuz anlamıyorum.Normal bir insana nasıl saygı gösterıyorsam sanada aynısı gösteririm.Türkiyede senin gibi milyonlarca öğretmen var öğrenciyi dövmek küçük düşürmek ne haddınıze ?

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

ya parantezleri okumadan yada numara yapıyorsun. genel olarak konuşuyorum. tabi ben tüm hocalar böyle demiyorum ama yarıya yakını böyledir kimse aksini iddia etmesin. hele müdür yardımcılarının hepsinin biyeri havada.

Problem orada işte. Genel konuşamazsın!Genel konuşman tüm öğretmenleri zan altında bırakır! Bi kahve içip anlamaya çalışarak okumanı tavsiye ediyorum-bu arada amaç laf sokmaya çalışmaksa (numara yapıyorsun yazman gibi) onu da yapabilirim. Ama senin için değil. Bu arada hocaların sana neden öyle davrandığını yavaş yavaş anlıyorum. Müdür yardımcılarıyla büyük sıkıntın olmuş.Sana klasik bildiğin bi fıkra anlatayım
    Temel''in "otoban macerası"nı bilirsiniz... Temel "otoban"a girmiş ama "ters" girmiş... Bütün otomobiller "geliş" istikametinde ilerlerken, Temel "gidiş" istikametinde ilerlemeye çalışıyor...

İlerlemeye çalışıyor çalışmasına da, trafik allak bullak!.. "Zincirleme kazalar" mı istersin, acı acı çalan "korna sesleri" mi?.. Ne ararsan var!.. Temel, "ters yol"da olduğunun farkında olmadan ilermeye çalışırken, bir yandan da "polis radyosu"ndaki şarkı-türküleri dinliyor... Bir ara şarkı-türkü kesilmiş, "anons" girmiş araya... "Dikkat!.. Dikkat!.. Filanca yolda bir araç ters yolda ilerliyor!"
    Temel, hâlâ farkında değil; "Hangi biri ters celiy" demiş, "Hepsi ters celiy, hepsi!"
    Yani hep çevrendekiler problemli olmayabilir.
    Bunun sana son mesajım olmasını temenni ediyorum.

• quote:

al bi tane daha;
    müdür paragözün teki. liseye kayıt olurken 150tl para almıştı. o zamanın bakanı para vermeyin diyordu bunlar zorla alıyordu. zorunlu olmamasına rağmen her dönem 70tl aidat verecekmişizde. vermeyenleri bir odaya toplar ağır hakaretler eder yollarlardı. hadi bunları geçtim bu hocalar kadar paragöz insan görmedim. veli toplantısı düzenler para isterlerdi. yok şu parası yok o parası yok fotokopi parası. al sana öğretmen egemenliği.

fen liselerine girerken alınan !bağış! o paranın 2 katı
  • Liseden mezun olalı 3 sene oldu. Lise de 4 sene boyunca öğretmenlerle benim kadar takışan tartışan birisi daha yoktur. Ben koca bi 4 senemi verdim. İyi gelebilecek tüm sözlü notlarımı verdim, 4. girdiğim okuldan sondan 4. mezun oldum, şu "öğretmen'in herşeyi bilirim havasına" ya da "güç bende" triplerine gitti tüm geleceğim.( Okul puanındaki bir puan bir bölüm bir üniversite kaydırabiliyor...) Yazdıklarınıza harfiyen eksiksiz katılıyorum. Fakat her meslek grubunda olan birşey sizde de oluyor.
    Polis rüşvet alıyor, oooo polisler çok kötü
    Avukat suçluyu savunuyor, ooo avukatlar haysiyet yoksunu
    Askerler rüşvet alıyor, allah tüm askerlerin..
    gibi gibi...

Tüm öğretmenler değil tabi ki, fakat öğretmen sıfatını haketmeyen o kadar çok öğretmenimsi canlı var ki, öğrenciler artık haklı olarak güvenemiyor size.. Tabi ki bu dediğim öğrencileri haklı çıkarmaz fakat siz adamın dersine giriyorsunuz evet çok iyi tamam, siz çıkıyorsunuz fizikçi giriyor, eşşşoğlueşşşeğin teki. Öğrencinin de kafa karışıyor sizde öğretmensiniz o da... 14-15 yaşındaki çocuk bu sefer çıkarım yapmaya başlıyor, aslında tüm öğretmenler böyle ya da aslında matematikçi sadece yüzümüze gülüyor gibi gibi..

Bir öğretmenimle lise de sınıfta kavga etmişliğim dahi var. Tartışma değil bildiğiniz kavga.. Pişman mıyım evet pişmanım, gençliiğin verdiği birşeydi yaptık ama yine olsa yine yaparım. Aynı şekilde aynı okulda başka hocalarım vardı, adam beni evire çevire dövse "benim hatırlamadığım bi hata yapmışımdır ondan dövmüştür haklıdır" diyebileceğim adamlar da vardı hani sağ yanağıma vursa sol yanağımı uzatırım o derece...

Suç sadece öğretmenlerde değil, hem öğretmenlerde hem öğrencilerde. 45 yaşındaki adam 45 yaşında gibi davranıp ağırbaşlı olacak öğrenciye değer verecek. 15 yaşındaki çocukda bunu anlayacak farkına varacak düşünecek taşınacak arada sapıtacak en sonunda doğru yolu bulacak. 45 yaşındaki adam tek bir seferde tamam olacak ama 15 yaşındaki yaşından ötürü çok çabalayacak. Ve siz sabredeceksiniz, mesleğiniz bu değil ama bunu gerektiriyor..

Bir de şöyle bir gerçek var ki, yeni nesil harbi dövülesi yahu. Sosyal sorumluluk projesiyle İzmir'in köklü bir anadolu lisesine sunum yapmaya gittim. Elini kaldırıp hocam dedi bi çocuk, gülerek hoca olmadığımı üniversite öğrencisi olduğumu söyledim hay dilimi eşek arısı sokaydı gelip kürsüye çımadıkları kaldı. Öğretmenlerin yaptığında sinir olduğum şeyi daha ilk 5 dakika da yaptım. Susun diyorsun susmuyor rica ediyorsun yok. Tekrar rica ediyorsun yine yok. Bağıracağım rencide edeceğim diyorsun yine yok. Bağırıyorsun elinle gösteriyorsun rencide ediyorsun susuyor. Bu kadar beyinsiz olunmaz ki canım.

Öğrencininde kötüsü var öğretmeninde.. Bir okulda, müdüründen hizmetlisine kadar tüm eğitimciler çalışanlar eğitimli ve komplekssiz olursa, öğrenciler de o kadar mükemmele yakın olur..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Barış Can -- 11 Şubat 2012; 0:30:28 >

• quote:

Orijinalden alıntı: DeathWarrior

Vallahi demin dersanede deneme sınavına girdim bu nedenle liseli ergenlerle aynı ortamda bulunmak zorunda kaldım, yemin ediyorum midem bulandı, çoluk çocuk haraketleri kendimi kreşte zannettim.

Ben daha 20 yaşındayım bir kaşık suda boğasım geliyor, 30'um da olsam ve öğretmen olduğum için bunlarla muhattap olmak zorunda kalsam bu veletleri günde 10 posta döver kulaklarından duvara çiviyle asar hayatı zindan ederdim herhalde.

10 posta döversin,kulaklarını çiviye asarsın ve hayatını zindan edersin.

Diyelimki ben 30 yaşında bir bayanım seninle aynı ortamda kalmak zorundayım ve mideni bulandırıyorum çoluk çocuk hareketlerim var canının sıkıyorum bana şiddet uygularmısın?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ReservoirDogs -- 11 Şubat 2012; 0:22:06 >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.