Şimdi Ara

Öğrenciye ŞİDDET konusuna yorum atan gençlere diyeceklerim var (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
220
Cevap
4
Favori
5.225
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: _Akıncı

Ömer Hoca'm nerede görev yapıyorsunuz acaba? Sormamın bir sakıncası var mı?

Tekirdağ Çorlu'da.

Öğretmen lisesi mezunuyum. İlkokuldan sonra sürekli yatılı okulum. Pansiyon hayatını da bilirim bir dal sigarayı 10 tane erkeğin nasıl içtiğini de...

Velhasıl demek istediğim, dövmek sövmek çözümün bir parçası değildir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ömer

quote:

Tekirdağ Çorlu'da.

Öğretmen lisesi mezunuyum. İlkokuldan sonra sürekli yatılı okulum. Pansiyon hayatını da bilirim bir dal sigarayı 10 tane erkeğin nasıl içtiğini de...

hocam o bişey değil biz ilkokulda yerden bulduğunuz izmariti 15 kişi içmeye çalışıyorduk

• Not konusundaki yorumun olmamış hocam 69 da 54 de bırakan çok hocam vardı.
    Azarlıyorlar hemde nasıl sınıfın önünde rezil ederler adamı,çok hoca var elindeki kaynak kitaptaki soruları aynen yazıp çözümünü yorumuna kadar ordan baktığını.
    Olaylara tek taraflı bakmamak gerekir.
    Birazda öğretmenler kendilerini eleştirsin,gariban öğrenciyi değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mathematical

quote:

Orijinalden alıntı: KayhanKaan

Başa gelmeyince insan anlayamıyor haliyle.
    Hocam haklı olduğun nokta çok ama sabır isteyen bir meslek seçmişsin katlanman gerek.

Bu ülkede kimsenin mesleği kolay değil. Ben bu işi isteyerek yapıyorum. Öğrencilerin bu durumları aslında onların yardıma ihtiyacı olduğunu alenen gösteriyor. Benim moralimi bozan tek nokta,
    Bu gençlerin hiç bir pedagojik bilgisi olmamasına rağmen, öğretmenlik mesleğiyle alakalı akademik bilgi almamalarına rağmen bu kadar atıp tutuyor olmaları.
    Teksorun bu, ama bunuda aşamayacağız galiba :(
    Bu ülkedeki insanların genel bir sorunu bence. Bizim insanımız her zaman doktordan, mühendisten, öğretmenden de iyi bilir. Ben tıp fakültesinde okuyorum. Doktorların mezun olmak için ne kadar çalıştıklarını uzman olmak için çalıştıklarını fark edince bütün hepsine saygı duydum ama hastahanede öyle hastalara denk geliyorum ki adam resmen doktora akıl vermeye kalkıyor hastalığı konusunda. Büyük ihtimalle size öğrenciye şunu yapmayın böyle yapın diyenler yüzünden nasıl hissettiğinizi anlıyorum.

• İlkokuldaki hocalarımdan hep nefret ettim.Tabi bazı hocalar melek gibiydi.
    Çok iyi hatırlıyorum.Okulun bahçesinde arkamdan birisi ittirmişti.Yaklaşık 1 metre yükseklikten düşmem sonucu bileğim kırıldı.Hocadan dayak yedim bu yüzden.
    Sınıf öğretmeni bağıra çağıra ders anlatırdı sürekli.Hiçbirşey anlamazdık.Hergün de sıra dayağı yerdik.
    Lisede 2'de coğrafya hocamız hiç derse gelmezdi.Hep uyuya kalırdı nedense.Onun görevi bize öğretmek.Aldığı her kuruş haram olsun.
    Ben okuldan bezmişken Mevlüt diye bir hoca geldi.O hocanın kalbimde yeri bile başkadır.Ben asıl buna öğretmen derim.Adam soruyu bildim diye omuzlarına alıp havada zıplatırdı.O hocayla karşılaşırsam elini öpeceğim.

Bu böyle uzar gider.Kimi öğretmenler var.Afedersiniz ama hayvanın teki.Öğrencilerini koyun olarak görür.
    Kimi hocalar vardır.Öğrencilerini evladı,arkadaşı,dostu...vb. görür.İşte bu öğretmendir.

quote:

Ciddiyim okulda çok salak insanlar var derste tel ile oynar ben ne yaptım sadece beni görüyonuz hocam diyor bide hocanın arkasından hareket çekmeler artist artist konuşmalar hocaya kafa tutmalar ne gerizekalı nesil ki anlamıyorum özentilik vallaha sövücem niye sinirlendim ki bu kadar bende öğrenciyimde bunları yapmıyorum . Öğretmen herşeyi yapamaz ..

Böyle tipleri de gördüm.İnsan demeye bin şahit ister.Annesi babasından terbiye almamıştır.

Öğrenciye şiddet kesinlikle olmamalı.Hele çocuk küçükse psikolojisi bozuluyor.Okuldan nefret ediyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Germanic

Ben de seninle bir meslektaş olarak dediklerine harfiyen katılıyorum . Ogrenci ile asla dost olunmaz, ogrenci için nottan gerisi yalandır.

Germanic sen misin alman hayranı olan hani
    Öğrencilerine Allah sabır versin.
  • quote:

quote:

Tekirdağ Çorlu'da.

Hocam tek problem şu şiddet ile alakalı tek kelime etmememe rağmen anlamakistemeyenler veya tamamını okumayanlar şiddet ile suçluyorlar. Söylediklerinize katılıyor olmakla birlikte harfiyen uyguladığımı da belirtmeliyim. Ben farklı bir yerden yaklaşmıştım konuya fakat genel psikoloji buraya yönlendirdi konuyu. Başından beri okuduysanız anlamışsınızdır zaten.
    Bir kaç hap bilgi de ben yazardım ama saat geç oldu, yarına bıraktım.

• benim hiç böyle hocalarım olmadı. belki de olduğunda ben ergen liseliydim farkedemedim..... Ömer Hocam size çok büyük saygı duydum şu an.
  • quote:

quote:

Tekirdağ Çorlu'da.

Öğrenci dövmek yanlıştır. Yukarıda sizin anlattıklarınız da bir yere kadar faydalı olabilir. Ama her sistemde ceza olmalıdır (bazen esnetilse de). Cezadan kasıt adam dövme değil elbette. Ama çocuklar da artık disiplin kurullarının işlemediğini biliyorlar. ''Hocaaaaağğğğm, siz bana hiçbir şey yapamazsınız.'' diyenler de var. Bunu durduk yerde söylüyor adam. Tamam da yavrucuğum! Sana bir şey yapacağım, diyen olmadı ki. Durup dururken niye çemkirdin şimdi?

Bazı öğrenciler onlara saygı gösterdiğiniz zaman, mutlu olurlar ve bunun karşılığını en iyi şekilde (size saygı göstererek) verirler. Ama bazıları için ne yaparsanız yapın, sonuç pek değişmez. ''YÜZ VERİNCE ASTAR İSTEMEK. '' deyimi boşuna kullanılmıyor hocam. Ya da ''NANKÖR'' kelimesi boşuna ortaya çıkmamış...

Bunları söylerken hocaların kusursuz olduğunu söylemiyorum Onların da kusurları var elbet. Ama eğitim, sadece öğretmenlerin üstesinden gelebileceği bir mesele değil.

• quote:

quote:

quote:

Tekirdağ Çorlu'da.

Öğrenci dövmek yanlıştır. Yukarıda sizin anlattıklarınız da bir yere kadar faydalı olabilir. Ama her sistemde ceza olmalıdır (bazen esnetilse de). Cezadan kasıt adam dövme değil elbette. Ama çocuklar da artık disiplin kurullarının işlemediğini biliyorlar. ''Hocaaaaağğğğm, siz bana hiçbir şey yapamazsınız.'' diyenler de var. Bunu durduk yerde söylüyor adam. Tamam da yavrucuğum! Sana bir şey yapacağım, diyen olmadı ki. Durup dururken niye çemkirdin şimdi?

Bazı öğrenciler onlara saygı gösterdiğiniz zaman, mutlu olurlar ve bunun karşılığını en iyi şekilde (size saygı göstererek) verirler. Ama bazıları için ne yaparsanız yapın, sonuç pek değişmez. ''YÜZ VERİNCE ASTAR İSTEMEK. '' deyimi boşuna kullanılmıyor hocam. Ya da ''NANKÖR'' kelimesi boşuna ortaya çıkmamış...

Bunları söylerken hocaların kusursuz olduğunu söylemiyorum Onların da kusurları var elbet. Ama eğitim, sadece öğretmenlerin üstesinden gelebileceği bir mesele değil.

Madde bağımlısı öğrenciyi anlamak dinlemek, gençlerin arasına girip yumruk yemeği göze almak ama ayırmak, cebindeki 40 liranın al oğlum 20'si sana 20'si bana demek, çocukların annelerine okuma yazma kursu açmak, ağabeyini halı dokuma kursuna yönlendirmek, aileyle görüşmek...

İnanın bir noktadan sonra saygı duymamak gençlerin ellerinde değil. Kimse hikâye anlatmasın o nedenle.

Ne eker ise insan onu biçer. Zaman. Olaylara yön veren süreçte hep siz, siz olursanız yarınlar o kadar güzel oluyor ki. Öğrencilerimin çocuklarının adının "Ömer" olması var ya tarifi mümkün olmayan bir lezzettir. İşte bu lezzet var ya daha da kamçılıyor insanı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ömer -- 11 Şubat 2012; 1:17:28 >

• Hoca var hoca var! lisede beni 2 sene matematik dersinde bırakan hocamı severim iyi adamdı belki dersinden kaldım ama bana kattıgı faydaları oldu lise 4 de matematik 5 geldi,işini iyi yapan insanlar çok,bunun tam zıttı bir fen bilgisi hocamız vardı bayan ilk okulda affedersiniz suratsızın tekiydi dogru dürüst ders anlatmaz,surat yapıp dururdu,aldıgı parayı kesinlikle hak etmedigini düşünüyorum.Bir de ilk okulda türkçe hocasından haksız yere yedigim tokatı hala unutamıyorum!!!Açıklama bile yapamamıştım.

Öğrencilere gelirsek bizim lise baya kötü nam salmış,dersler berbat geçer çogu öğretmen bir önyargıyla gardını alarak ders anlatmaya çalışırlardı,sınıfdaki zibidiler(genelde yaşı büyük çift dikiş)hocaların üstüne çok giderlerdi,kaç hocanın masasında başını önüne egerek agladıgına şahit oldum,heleki yaşı büyük adamların o durumda düşürülüp ağlaması...zor hocam zor!!!

• ee, napak olek mi?
  • Okumadan Haklısın diyorum. Ciddiyim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: D3XTER

Disiplin cezaları keyif için var zaten. Sen sokakta da kendin mi ceza veriyorsun bir suç işlendiğinde? Adalet bekçisi sen misin arkadaşım?

böyle birşey yazacakdım tam yansıtmışsın +1
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tractor

benim hiç böyle hocalarım olmadı. belki de olduğunda ben ergen liseliydim farkedemedim..... Ömer Hocam size çok büyük saygı duydum şu an.

Benim hiç hocam olmadı kucağına oturup ders çalıştıracak,
    Benim hiç hocam olmadı yazı yazarken başımı okşayacak,
    Benim hiç hocam olmadı telefonla mesaj çekerken kafama şaplatacak...

yahu gece gece benide delirttiniz!
  • bakın bu eğitim sisteminin kökten değişmesi lazım.en başta okulu sevdirmek için daha canlı etkinlikler lazım.1. Sınıfta öğretilen o garip öğretmenim şarkılarıyla iş bitmiyor.Bir de disiplin cezalarının kaldırılıp utandırıcı cezalar getirilmeli.bir de öğrenciyi etkileyecek kararlarda öğrencilerin de fikrinin alınması lazım.görüyorsunuz dindar nesil tartışmasını.hemen siyasetçiler çıkıp tvde gösteri yapmaya başladı.bir öğrencinin fikrini alın.sınav sistemi değişecek yine siyasetçiler sahnede.biraz araştırma yapın.osmanlının enderun projesini.günümüze uyarlanarak güzel işler çıkarılabilir
  • Burda aldığınız anten anten cevaplar bile sizi doğruluyor. İnsanlarla uğraşmak zor. Her yıl iki üç zibidi yüzünden meslek hayatınızda birçok şeyi sorguluyor olursunuz sakın liselilere güvenmeyin.
    Şunu da gözlemliyorum bugüne bugün sürüsüyle çoluk çocuk istisnasız kalıbının adamı değil öğrencilerle aynı seviyeye inmeyin. Sırdaşlık olsun yada anlayış olsun hiçbir şey beklemeyin.
    90 nesli iyice bozuk bir nesi. hele milenyumlar aman allah uzak tutsun.
  • Adam olmayan ogretmeni indiririz billaaaaaadeeeerrrrr. Agir liseliyiz her turlu
  • Anlamazlar
  • beyler konudışı liseli kaynıyodu. öğretmenler bastı. adamlar gizliden gizliye burdan bile bizi takip ediyor
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.