Şimdi Ara

Öğrenciye ŞİDDET konusuna yorum atan gençlere diyeceklerim var (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
220
Cevap
4
Favori
5.223
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Eğitimde şiddete karşıyım. Konuyu açan öğretmenim görüşlerini belirtmiş saygılar.

Anahtar uygulama -1-:
    Delikanlı şimdi sınıfta kız arkadaşların var, senin karizmanı ayaklar altına alsam olur mu? Yakışıklı adamsın, ayıp olur değil mi? Ama paşam ben senin karizmayı düşünüyorum da sen sınıfta benim karizmayı yerle bir ediyorsun ağabeyciğim. Nasıl anlaşacağız seninle?

Birebir bu konuşma tüm kapıları açar.

Anahtar uygulama -2-:
    Ablacığım, sen şimdi ne kadar güzel ve sevimli bir kızsın. Benim kızım da inşallah senin gibi olur. Böyle giyinmen ve saçlarına bu şekli vermen gerçekleri gölgeleyememiş. Gel sen şu babacan adamcağızı üzme, olmaz mı?

Velhasıl artık siz en iyi öğretmen olmuşsunuzdur. Yatılı okul yıllarımda ben de okulda sigara içtim, alkol kullandım. Bana kimse yönetmelikten, genelgeden söz etmesin. Lisede de ilköğretimde de çalıştım. Öğretmenlik de yaptım şu an idareciyim. O nedenle çok iyi biliyorum gençleri.

Sevmek, inanmak, güvenmek en ama en önemlisi samimiyet. Gerisi eğitimcinin aciziyetidir.

İyi geceler gençler. :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ömer -- 11 Şubat 2012; 0:24:32 >

• ARKADAŞLAR ÇOK FAZLA YORUM VE MESAJ GELDİ HEPSİNE TEKER TEKER CEVAP VERECEĞİM.MUTLAKA! SAAT BİRAZ GEÇ OLDUĞUNDAN CEVAPLARIM YARINA KALDI. İLGİLİ OLAN VE HALA MELEK GİBİ DELİKANLILARIN OLDUĞUNU GÖRMEK BENİ DE EMİNİM SİZİ DE MUTLU EDECEKTİR. BİR KAÇ ARKADAŞ ŞİKAYET ETTİĞİMİ YAZMIŞ. OLAYIN İÇ YÜZÜ FARKLI. AÇILAN Bİ KONUDAN BURALARA KADAR GELDİK. ARADA Kİ YIRTIK SESLER MUTLAKA OLACAKTIR. MANTIKSAL ÖRGÜYÜ OLUŞTURMAMIŞ ARKADAŞLAR MUTLAKA OLACAKTIR.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ömer

Eğitimde şiddete karşıyım. Öğretmenim görüşlerini belirtmiş saygılar.

Anahtar uygulama -1-:
    Delikanlı şimdi sınıfta kız arkadaşların var, senin karizmanı ayaklar altına alsam olur mu? Yakışıklı adamsın, ayıp olur değil mi? Ama paşam ben senin karizmayı düşünüyorum da sen sınıfta benim karizmayı yerle bir ediyorsun ağabeyciğim. Nasıl anlaşacağız seninle?

Anahtar uygulama -2-:
    Ablacığım, sen şimdi ne kadar güzel ve sevimli bir kızsın. Böyle giyinmen ve saçlarına bu şekli vermen gerçekleri gölgeleyememiş. Gel sen şu babacan adamcağızı üzme, olmaz mı?

Velhasıl artık siz en iyi öğretmen olmuşsunuzdur. Yatılı okul yıllarımda ben de okulda sigara içtim, alkol kullandım. Bana kimse yönetmelikten, genelgeden söz etmesin. Lisede de ilköğretimde de çalıştım. Öğretmenlik de yaptım şu an idareciyim. O nedenle çok iyi biliyorum gençleri.

Sevmek, inanmak, güvenmek en ama en önemlisi samimiyet. Gerisi eğitimcinin aciziyetidir.

Ellerinizden öprerim hocam sizin gibi hocalar olmasa zaten okullar çekilmez.

Sizin gibi lise 1de bir hocamız vardı,sizin örnekleriniz az.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ReservoirDogs -- 11 Şubat 2012; 0:32:26 >

• quote:

Orijinalden alıntı: mathematical

quote:

Orijinalden alıntı: Doçent Baykuş

quote:

quote:

quote:

quote:

hadi hadi bırakın bu ayakları. bak hocamısın nesin öğrencilere bir fıske bile vurmaya hakkın yok. babası bile kıyamazken tanımadığın çocuğu el uzatmaya hakkında yok hukukunda yok. Biz size bir kelime etsek küfür ederek bastırıyorsunuz. nede olsa sizin gözünüzde koyun sürüsüyüz. saçlarımıza karışırsınız. bizden istediğiniz put gibi dersi dinlemek. bak hoca sen dersini anlatacaksın isteyen dinler isteyen dinlemez. olay burda biter.

Koşunurken belli bir medeniyet seviyesininin altına düşme delikanlı!
    Konuyu oku sonra yorum yaz, bu kısacık yazıyı okumaktan aciz değilsen.
    Okumadım özet geç zihniyetindeysen sana anlatacak pek bir şey kalmamış demektir.Ben sistemle her konuda hemfikirim demedim. Dayağa karşı olduğumu bir kaç cümlede belirttim-hatta hiç dokunmadığımıda belirteyim öğrencilere-. Küfür edecek kadar aşağılık olmadığım gibi ÇOĞU zaman saçına sakalına karışmam.-haddini aşmayacak kadar şekil ver, dik, uzat ama abartma- Kişiliğini ortaya koy. Put gibi ders dinlenmez konsantrasyon süresi maksimum 20 dakika ama sana bunları anlatarak zamanı boşuna harcadığım için kendime üzüldüm.
    Ama senin gibi hoca,hoca diyeni eşek sudan gelinceye kadar dövebilirim. Espri bu , anlamayıp ciddiye alacağın için belirteyim dedim.

her espirirnin altında bir gerçeklik payı vardır. ben genel olarak konuşuyorum. müdür yardımcısı gözümün önünde çocuk yaka kartını takmadı diye tekme tokat dövdü. o an benim içim cız etti. çocuk ağzını bile açamadı nede olsa size göre eğitim sistemi dayaktan ibarettir (size dediğime bakma genel olarak konuşuyorum). çok iyi hatırlıyorum tarih hocası herkes sınavdan 3 aldı diye birdahaki sınavı çok zor yapacağını söylemişti ve yapmıştı. herkes sınavdan 45den yukarı çıkamamıştı. Nedir bu öğretmen terörü anlamıyorum anlayamayacağımda. asla öğretmen olmam. Allaha şükür liseden kurtuldum. Keşke hepiniz üniversitedeki gibi çağdaş, akıllı olabilseniz. Yok arkadaşım onuda geçtim Öğretmen arkadaşlar birlik kurup çocuğu okuldan attıracakmışta, sınıfta bırakacakmışda. öğrenci düşmanlığına bak. son kez söylüyorum seni zorla öğretmen yapmadılar istediğin zaman istifa edebilirsin.

Ben yazmadan önce ciddiye alacağını söylemiştim. Haklı çıkardığın için teşekkürler.
    Anlatıp anlatabileceğin en çok 20 hoca için yüzbinlerce hocanın aynı olduğunu söyleyemezsin.
    Bu Japonya'da doğmuş bir çocuğun tüm insanları çekik gözlü olduğunu zannetmesine benzer. Biri o çocuğa gidip anlatmalı. Biraz daha geniş bir perspektifle bakması gerektiğini.

ya parantezleri okumadan yada numara yapıyorsun. genel olarak konuşuyorum. tabi ben tüm hocalar böyle demiyorum ama yarıya yakını böyledir kimse aksini iddia etmesin. hele müdür yardımcılarının hepsinin biyeri havada.

Problem orada işte. Genel konuşamazsın!Genel konuşman tüm öğretmenleri zan altında bırakır! Bi kahve içip anlamaya çalışarak okumanı tavsiye ediyorum-bu arada amaç laf sokmaya çalışmaksa (numara yapıyorsun yazman gibi) onu da yapabilirim. Ama senin için değil. Bu arada hocaların sana neden öyle davrandığını yavaş yavaş anlıyorum. Müdür yardımcılarıyla büyük sıkıntın olmuş.Sana klasik bildiğin bi fıkra anlatayım
    Temel''in "otoban macerası"nı bilirsiniz... Temel "otoban"a girmiş ama "ters" girmiş... Bütün otomobiller "geliş" istikametinde ilerlerken, Temel "gidiş" istikametinde ilerlemeye çalışıyor...

İlerlemeye çalışıyor çalışmasına da, trafik allak bullak!.. "Zincirleme kazalar" mı istersin, acı acı çalan "korna sesleri" mi?.. Ne ararsan var!.. Temel, "ters yol"da olduğunun farkında olmadan ilermeye çalışırken, bir yandan da "polis radyosu"ndaki şarkı-türküleri dinliyor... Bir ara şarkı-türkü kesilmiş, "anons" girmiş araya... "Dikkat!.. Dikkat!.. Filanca yolda bir araç ters yolda ilerliyor!"
    Temel, hâlâ farkında değil; "Hangi biri ters celiy" demiş, "Hepsi ters celiy, hepsi!"
    Yani hep çevrendekiler problemli olmayabilir.
    Bunun sana son mesajım olmasını temenni ediyorum.

serin hikaye bilader
    bak hoca sizde sütten çıkmış ak kaşıkmışcasına konuşuyorsunuz. sen dersini anlat çık. senin görevin budur. öğrencinin !sana karşı! hakareti, başkaldırışı olursa orasına karışamam fakat. derste seni dinlemeyen, kafasına koymuş yatmış öğrenciye karışma. benim en sevdiğim hocam geometri hocamdı niye diye sorarsan; hiç defter tutmazdım görür bişey demezde, kafamı koyar yatar uyurdum gene hiçbirşey demezdi, öğrencilerle muhattap olmazdı" adam dersini yapar çıkar giderdi. sende bu şekil hoca olursan tüm öğrencilerin sana saygısı olur. ve bu geo hocasına gösterilen saygı başka hiçbir hocaya gösterilmiyordu.

• quote:

Orijinalden alıntı: Barış Can

Liseden mezun olalı 3 sene oldu. Lise de 4 sene boyunca öğretmenlerle benim kadar takışan tartışan birisi daha yoktur. Ben koca bi 4 senemi verdim. İyi gelebilecek tüm sözlü notlarımı verdim, 4. girdiğim okuldan sondan 4. mezun oldum, şu "öğretmen'in herşeyi bilirim havasına" ya da "güç bende" triplerine gitti tüm geleceğim.( Okul puanındaki bir puan bir bölüm bir üniversite kaydırabiliyor...) Yazdıklarınıza harfiyen eksiksiz katılıyorum. Fakat her meslek grubunda olan birşey sizde de oluyor.
    Polis rüşvet alıyor, oooo polisler çok kötü
    Avukat suçluyu savunuyor, ooo avukatlar haysiyet yoksunu
    Askerler rüşvet alıyor, allah tüm askerlerin..
    gibi gibi...

Tüm öğretmenler tabi ki fakat öğretmen sıfatını haketmeyen o kadar çok öğretmenimsi canlı var ki, öğrenciler artık haklı olarak güvenemiyor size.. Tabi ki bu dediğim öğrencileri haklı çıkarmaz fakat siz adamın dersine giriyorsunuz evet çok iyi tamam, siz çıkıyorsunuz fizikçi giriyor, eşşşoğlueşşşeğin teki. Öğrencinin de kafa karışıyor sizde öğretmensiniz o da... 14-15 yaşındaki çocuk bu sefer çıkarım yapmaya başlıyor, aslında tüm öğretmenler böyle ya da aslında matematikçi sadece yüzümüze gülüyor gibi gibi..

Bir öğretmenimle lise de sınıfta kavga etmişliğim dahi var. Tartışma değil bildiğiniz kavga.. Pişman mıyım evet pişmanım, gençliiğin verdiği birşeydi yaptık ama yine olsa yine yaparım. Aynı şekilde aynı okulda başka hocalarım vardı, adam beni evire çevire dövse "benim hatırlamadığım bi hata yapmışımdır ondan dövmüştür haklıdır" diyebileceğim adamlar da vardı hani sağ yanağıma vursa sol yanağımı uzatırım o derece...

Suç sadece öğretmenlerde değil, hem öğretmenlerde hem öğrencilerde. 45 yaşındaki adam 45 yaşında gibi davranıp ağırbaşlı olacak öğrenciye değer verecek. 15 yaşındaki çocukda bunu anlayacak farkına varacak düşünecek taşınacak arada sapıtacak en sonunda doğru yolu bulacak. 45 yaşındaki adam tek bir seferde tamam olacak ama 15 yaşındaki yaşından ötürü çok çabalayacak. Ve siz sabredeceksiniz, mesleğiniz bu değil ama bunu gerektiriyor..

Bir de şöyle bir gerçek var ki, yeni nesil harbi dövülesi yahu. Sosyal sorumluluk projesiyle İzmir'in köklü bir anadolu lisesine sunum yapmaya gittim. Elini kaldırıp hocam dedi bi çocuk, gülerek hoca olmadığımı üniversite öğrencisi olduğumu söyledim hay dilimi eşek arısı sokaydı gelip kürsüye çımadıkları kaldı. Öğretmenlerin yaptığında sinir olduğum şeyi daha ilk 5 dakika da yaptım. Susun diyorsun susmuyor rica ediyorsun yok. Tekrar rica ediyorsun yine yok. Bağıracağım rencide edeceğim diyorsun yine yok. Bağırıyorsun elinle gösteriyorsun rencide ediyorsun susuyor. Bu kadar beyinsiz olunmaz ki canım.

Öğrencininde kötüsü var öğretmeninde.. Bir okulda, müdüründen hizmetlisine kadar tüm eğitimciler çalışanlar eğitimli ve komplekssiz olursa, öğrenciler de o kadar mükemmele yakın olur..

5 Sayfalık Konuda Sizi Ayakta Alkışlıyorum.Bir Konu Bu Kadar Güzel Sonuca Bağlanabilir...

• quote:

Eğitimde şiddete karşıyım. Konuyu açan öğretmenim görüşlerini belirtmiş saygılar.

Anahtar uygulama -1-:

Anahtar uygulama -2-:
    Ablacığım, sen şimdi ne kadar güzel ve sevimli bir kızsın. Böyle giyinmen ve saçlarına bu şekli vermen gerçekleri gölgeleyememiş. Gel sen şu babacan adamcağızı üzme, olmaz mı?

bende böyle düşünüyorum bir öğrenci olarak da daha etkili olacağı fikrindeyim

• Hocam dediklerinize "10 tane üniversite bile okusa adam olamayacak" olan öğrenciler için katılıyorum , fakat Düşünün bir amacı olan öğrencinin okulda çektiği sıkıntıyı , Hayat zaten Bu kadar zorken Birde Matemetik , Kimye gibi bir çok kişinin sevmediği Özellikle matematik gibi hayatımızda Engel olmaktan başka hiç bir şeye yaramayan dersi Öğrencinin gözünde Özellikle lisede dahada önemli bir olay haline getirince , Öğrenci Stres küpü olmaktan başka hiç bir şeye yaramıyor (Bu benim düşüncemdir , Sakın yanlış anlamayın) , Lisede Öğretilen basit ve benim bi çok yönden saçma bulduğum dersler'e çok çalışan , BU konuda çok başarılı olan fakat Hayatın gerçek dersinden yoksun olan insanların ne kadar sıkıntı çektiklerinin bir çok kişi farkındadır , Diyeceğim'in özeti Şudur ki : Hocam , Özellikle Lise'de , İlk başta hayata hazırlanmayı , Adam olmayı öğretmeli ki öğretmenler , Bu sayede Yetişen çocuklarda Lakayit yetişmesin , Şunuda Belirteyim Bugüne kadar tanıdığım Öğretmenlerin %90'ı Kompleksli , Sadece Öğrencilere sesi çıkan , Bi nevi bi çok kişinin yaka silktiği tiplerdi , Öğretmenleri sevmemi sağlayan istisna Kişilerdir...Yani iş sadece öğretmende bitmiyor...

• quote:

Eğitimde şiddete karşıyım. Konuyu açan öğretmenim görüşlerini belirtmiş saygılar.

Anahtar uygulama -1-:

Anahtar uygulama -2-:
    Ablacığım, sen şimdi ne kadar güzel ve sevimli bir kızsın. Benim kızım da inşallah senin gibi olur. Böyle giyinmen ve saçlarına bu şekli vermen gerçekleri gölgeleyememiş. Gel sen şu babacan adamcağızı üzme, olmaz mı?

al işte örnek öğretmen modeli. aynı ömer hoca gibi bir hoca vardı herkes onu sever sayardı. şekil budur arkadaş al sana örnek örnek sonra gelip burda ağlama.

• Bu devirde yapılacak tek şey var,

Öğretmen derse girer, dersini anlatır, çıkar ve gider.. Bu kadardır, yani. dinlemişler, dinlememişler önemli değildir. Eskisi gibi öğretmen öğrenci ilişkisi beklemeyin. Çünkü bu nesil internet denen bir teknoloji ile büyüyor..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Baronet

quote:

Orijinalden alıntı: dgkn41

Dırdır Etme Hoca

Akıllı işaretlerin sevimli kahramanı demedi mi 9 buçukta yatın diye ? Büyüme çağındaki çocuk bu kadar oturur mu ?
    Bu arada konuyu açan hocam çok haklı

Yav He He
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Maykıl.

quote:

Orijinalden alıntı: Sulcus

quote:

Orijinalden alıntı: Maykıl.

Yıl olmuş 2012, hala öğretmen diye bir sey var ya :D
    hala sen kendin hiçbir şey ögrenemezsin, ben öğretirim kafası, yıllarca yasamıs her insanın edinebileceği hayat tecrübesi denen şeylere göre gençleri yönlendirmek. Bırak da herkes tecrübesini kendi kazansın, banane senin "bizim zamanımızda"larından. Hala bi yetiştirme arzusu, sanki bahçendeki domatesim ben. Hala sahte saygı, sahte iyi insanlık. Off, okul ve öğretmen kavramları çok kasıntı, çok gülüyom ya

Yazık dostum sana çok yazık.. Gitme okula sen vaktini harcama öğretmenlerimizin..

Çok saçma bi laf ettin, bu dediğinin hiçbir anlamı yok dostum. Sadece bana katılmadın ve bir laf sallamak için yazdın. Ben meraklısı degilim ama bırakamam okulu, çıkarlarım için deva etmek zorundayım.

Neden katılmıyosun anlamıyorum bi de. Senle ben aynı taraftayız. Bu sacmalıgın hayatımıza bi katkısı yok. Varsa ve söylemek istersen ben buradayım dinliyorum

Maykıl anlamadığın şey şu: o kadar zamandır gittiğin okul ve öğretmenlerin; sana güzel konuşmayı, yazı yazmayı, böyle uzun cümleler kurmayı, ikna yeteneğini, rasyonel düşünme yeteneğini geliştirdi.
    Bununla ilgili birçok bilimsel deney var:
    İkiz kardeşlerin birini çok iyi kurumlarda diğerinideokul olmayan bir dağ köyünde yetiştiriyorlar(birinin hayatını harcıyorlar-senin olmak istediğin-mi?)
    20 li yaşlarda yapılan zeka testlerinde IQ seviyeler arasında(bu ölçümler her zaman doğru değildir) dağlar kadar fark vardı ki, Dağ köyündeyetişenin normal bir insan beyninden biraz daha düşük puan aldığı görüldü.Diğerinin ise neredeyse Üstün zekalıların puanına eriştiği görüldü.(küsüratlı sallıyımda salladığım anlaşılmasın mantığıyla hareket etseydim IQ'lara 85 ile155 falan yazardım bu arada.

Şimdi sen o çok iyi kurumda eğtim goreni sal bakalım dağa ne gelicek başina. Bu hayatta hersey orantılı olacak herkes işini iyi yapıcak
    en nefret ettiğim öğretmen tipi öğrenci kayiranlar

• quote:

quote:

Anahtar uygulama -1-:

Anahtar uygulama -2-:

al işte örnek öğretmen modeli. aynı ömer hoca gibi bir hoca vardı herkes onu sever sayardı. şekil budur arkadaş al sana örnek örnek sonra gelip burda ağlama.

Valla tebrik edilip saygı gösterilecek öğretmen tipi budur.

• bizim abi dediklerimizin çocukları şimdiki nesili oluşturuyor. peki biz bu abilerimizden kuşak olarak ne kadar geriydikte öğretmenimize saygısızlık etmememiz gerektiğini biliyorduk ? bu abilerimiz neden çocuklarına gereken terbiyeyi ahlakı öğretemiyor ? onların babaları ahlaksız terbiyesiz insanlar mı ?

size bütün samimiyetimle söylüyorum eğer ben lisedeyken kendi okuduğum sınıfın öğretmeni olsaydım o liseli arkadaşlarımın bir çoğunu sıra dayağına çekerdim. öğretmenlerimize yapmadıkları eziyet, pislik kalmadı. birçoğu güleryüz gösterdi, alttan aldı. bazılarıda yapılanı fazlasıyla haketmişti. eee 5 parmağın 5i de bir değil. her meslekte olduğu gibi öğretmenler arasında da çürük elma olacaktır amaaa zamane öğrencilerinin hiçbir saygısı kalmamış iyi niyetli olanada çürük elma olanada aynı şekilde yaklaşıyor.

şaunki liseliler gerçekten alay edilecek kadar var. konuyu açan arkadaşın son cümlesine harfiyen katılıp aynı bedduayı ediyorum.

• Eskiden fırlamalığın bile bir adabı vardı bu nesil çok değişik gerçekten.

He ayrıca, bazı öğretmenlerim gerçekten çok kötüydü. Hele bir ingilizcecimiz vardı derste oturup kahve içerdi, "güzel yazısı olan varsa şunları tahtaya yazsın" diyip kağıdı verirdi öğrencinin eline, kendisi pencereden dışarıyı izlerdi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Merseyside -- 11 Şubat 2012; 0:37:08 >
  • quote:

quote:

Anahtar uygulama -1-:

Anahtar uygulama -2-:

İlkokulu bitirdiğimde yatılı okula gittim. Pantolonumu kendim yıkayıp yatak ütüsü yaparak giydim. Bizimle birlikte aynı yemeği yemeyen öğretmenlerle büyüdüm. Pansiyonlarda bu yemekte kurt var dediğim için öğretmenlerimden dayak da yedim.

O nedenle bana kimse bir şey anlatmasın. Ekmeğimi de bölüşürüm evlatlarımla, onlarla yere bağdaş kurar otururum da. Onlar da benim arkamdan sonuna kadar gelir. Not silahım değildir.

Öğrencilerim 20 yaşına geldiklerinde yolda beni görünce sigaralarını saklıyorlarsa, koridora çıktığım an sınıflara giriliyorsa, oturan çocuklarım ayağa kalkıyorsa kravatlarını düzeltiyorlarsa bunu şiddet ile değil insanlık ile kazandım.

Öğretmen... Öğretmen ilk önce kendisini tanımalı.
    Çocuklarıma her zaman güvendim asla ama asla beni şaşırtmadılar. Yeter ki sevildiklerini yürekten hissetsinler. Çıkarsız, egosuz, berrak bir şekilde.

Ben evine baskülden kazandığı para ile ekmek götüren çocuğun evinde oturup ekmek yiyorsam o çocuk bana bir ömür saygı gösterecektir. İlgi, sevgi, saygı.

Vermediği hiçbir şeyi beklememeli insan.

• quote:

quote:

quote:

Anahtar uygulama -1-:

Anahtar uygulama -2-:

İlkokulu bitirdiğimde yatılı okula gittim. Pantolonumu kendim yıkayıp yatak ütüsü yaparak giydim. Bizimle birlikte aynı yemeği yemeyen öğretmenlerle büyüdüm. Pansiyonlarda bu yemekte kurt var dediğim için öğretmenlerimden dayak da yedim.

O nedenle bana kimse bir şey anlatmasın. Ekmeğimi de bölüşürüm evlatlarımla, onlarla yere bağdaş kurar otururum da. Onlar da benim arkamdan sonuna kadar gelir. Not silahım değildir.

Öğrencilerim 20 yaşına geldiklerinde yolda beni görünce sigaralarını saklıyorlarsa, koridora çıktığım an sınıflara giriliyorsa, oturan çocuklarım ayağa kalkıyorsa kravatlarını düzeltiyorlarsa bunu şiddet ile değil insanlık ile kazandım.

Çocuklarıma her zaman güvendim asla ama asla beni şaşırtmadılar. Yeter ki sevildiklerini yürekten hissetsinler. Çıkarsız, egosuz, berrak bir şekilde.

Ben evine baskülden kazandığı para ile ekmek götüren çocuğun evinde oturup ekmek yiyorsam o çocuk bana bir ömür saygı gösterecektir. İlgi, sevgi, saygı.

vallaha duygulandım

• Hocam lise son sınıf öğrencisi olarak yazdıklarınızın altına imzamı atarım. Hatta siz bunları yazınca aklıma geometri hocamız geldi kendiside sizin gibi genç bir öğretmen, çok iyi bir insan, aman çocuklara bağımiyim, kızmiyim diyor ama resmen suistimal ediliyor adam. Anlattığınız telefon olayının aynısı aynen yaşandı, gürültüden ders işlenmiyor.

Bunlardan ayrı çok dinazor hocalarda var özellikle eski nesilden. Özellikle bir imgilizce hocamız vardı akıllara zarar, adamın hocalıkla alakası yok bankacıymış eskiden nasıl olduysa çıkan bi yasa ile öğretmen olmuş.

Herkes isyan ediyor öğretmen olupta kpssden iyi bir puan alıp atanmak zor diye ama bence iyi oldu artık herkes öyle öğretmen olamıyor, gümbür gümbür bir yeni öğretmen nesli geliyor o konuda umutluyum.
  • quote:

quote:

quote:

Anahtar uygulama -1-:

Anahtar uygulama -2-:

• eğitimde öğrenciyi anlamaya çalışmak çok önemli. bu şekilde bazı öğrencileri kazanabilirsiniz.
    ayrıca eğitimde dayak da olmamalı. bunun yanında hafifçe uyarı bazen gerekiyor. ancak olabilecek en son ihtimal bu olmalı.
    yani bazı öğretmenler hemen şiddete başvuruyor ki bu çok yanlış.
    bir öğrenci dersini dinlemek istemiyorsa dinlemesin, camdan dışarı mı bakıyor baksın, defterine resim mi çiziyor çizsin.
    burada kıstas başkalarının eğitim hakkını engellememektir. yani diğer arkadaşlarının eğitim hakkını gasp etmediği sürece o öğrenciye baskı yapmak doğru değildir. tavsiyede tabiki bulunursun, ancak bu şekilde dayak vs. olmaz.

ama bazı özel durumlar da olabiliyor. mesela normalde sokaktaki adama yapamayacağı şeyleri öğretmene yapmaya çalışanlar olabiliyor.
    siz bir büyüğünüze dayılanıyorsanız, karşınızdakiyle alay etme cesaretini kendinizde buluyorsanız, sizi adam yerine koyup güler yüz gösteren öğretmene "sigaran var mı hoca" diyorsanız, yani eşşekliği iyi biliyorsanız, o insanda eşşeği suya götürmeyi biliyor olabilir diye düşünmeniz lazım...

sokaklar kendini bir halt zanneden apaçi-serseri-dallama karışımı ucubelerle doldu...
    raconlarını okula da taşımak istiyorlar, anası babası zaten defolsun gitsin evden diye bakıyor alayına...
    sonra kurtlar vadisi seyredip kendilerinden 15-20 yaş büyük öğretmene dayılanıyor bu liseli ergenler, adam da bu itleri öttürüyor.

siz siz olun bu tiplere uymayın.

Son olarak İngiltere'de yeni çıkan bir kanunu hatırlatayım:

"İngiltere’de okulda “makul” şiddetin önü açıldı
    İngiltere Eğitim Bakanlığı, devlet okullarında şiddetin önüne geçilememesi nedeniyle, yayınladığı yeni bir yönetmelikle, gerektiğinde öğrencilere “hafifçe” dayak atılabilmesinin önünü açtı.
    Okullardaki şiddetin önüne geçmek için Eğitim Bakanlığı, öncekilere nazaran öğretmenlere daha çok yetki veren 600 sayfalık yeni bir yönetmelik hazırladı. Yeni yönetmelikte, öğretmenlerin gerektiğinde, huzuru bozan, diğer arkadaş ya da öğretmenlerine saldıran öğrenciye karşı “makul” önlemleri alabileceği öngörülüyor.Yeni uygulamada öğretmenler ayrıca, öğrencileri şikâyet etmek için polis çağırabilecek ve alkol, uyuşturucu şüphesiyle öğrencinin çantasını karıştırabilecek. “Aşırı şiddet uyguladığı iddia edilen öğretmen görevinden hemen alınmaz.” maddesi ise yeni yönetmelikte suiistimale en açık karar olarak yorumlanıyor. Yeni yönetmelikle, öğrencilere aşırı şiddet uyguladığı iddiasında bulunulan öğretmenlerin kimliklerinin anonim kalmasına dikkat edilecek. Ancak olay mahkemeye taşındığında söz konusu öğretmenin kimliği kamuoyuyla paylaşılacak.Telegraph gazetesinin yayınladığı bir araştırma raporuna göre, her gün yaklaşık bin öğrenci, öğretmenlerine sınıf içinde veya dışında kötü muamelede bulunduğundan dolayı disiplin suçu alarak okuldan uzaklaştırılıyor. 2010 yılında öğrencilerin, öğretmen ve diğer okul personeline yönelik yaptığı saldırıların son beş yılın en üst düzeyine ulaştığı, okul personelinden 44 kişinin ciddi şekilde yaralanarak hastaneye kaldırıldığı kaydediliyor. Uzmanlar bunun sebebi olarak, öğretmenlerin otoriteyi sağlamak için ellerinde hiçbir yetkinin bulunmamasını gösteriyor.Konuyla ilgili açıklama yapan İngiltere Eğitim Bakanı Nick Gibb, yeni yönetmeliğin öğretmenlerin kendine olan güvenlerini arttıracağını ve bunun derslerde disiplin ortamının sağlanmasına yardımcı olacağını belirtti. Öğretmen Sendikası Başkanı Charlie Taylor ise öğretmenlerin dersleri bölünmeden görevlerini daha rahat yapabileceklerini ve kötü davranışların önüne geçmek için yönetmelikten güç alacaklarını savundu."

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Prof.Matematik -- 11 Şubat 2012; 0:45:39 >

• Ömer Hoca'm nerede görev yapıyorsunuz acaba? Sormamın bir sakıncası var mı?
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.