Şimdi Ara

MÜHENDİSLİKTE %100 İNGİLİZCE OKUMAK (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
1
Favori
9.233
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
    bilgisayar mühendisliği okuyacagim icin tek amacim yabancı kaynakları cok iyi şekilde anlayacak ingilizce düzeyine gelmek hocam
  • Piyasadaki yazılımcı ilanlarını bile ingilizce veriyorlar. Bu durum ortadayken ingilizceyi tartışmak anlamsız. Eğitim dilinin ingilizce olması kesinlikle faydalıdır. Hatta dua edin de hocalarınız ısrarla ingilizce anlatsınlar dersleri.
    Olay çok basit bir mantık aslında. Yurtdışına giden ve gittiği ülkenin dilini zerre bilmeyen insanlar görmüşsünüzdür. Bu insanlar o ülkede bulunurken cok kısa sürede dil öğrenebiliyorlar. Bunun sebebi o dili bilmeden orada yaşamanın zor olmasıdır. Tıpkı o dili bilmeden o dersi geçmenin zor olması gibi.
  • İngilizce bilmiyorsa çalışıp öğrenecek. Bilgisayar mühendisliği okuduğum için kendi bölümüm hakkında konuşayım en azından. İngilizce bilmeyen bir bilgisayar mühendisi adayı github, stackoverflow ve de daha yüzlerce kaynaktan mahrum kalacak. Türkçe kaynaklar çok ama çok kısıtlı. Programlama terminolojisinden de uzak kalacak. Matematik evrensel olduğundan Türkçe, İngilizce fark etmiyor. İngilizce bilmiyorsanız hazırlık okuyun. Belli başlı okulların hazırlıkları iyidir, bireyi gerçek anlamda bölüme hazırlar. Öbür okullarda okuyanlar kendileri ekstra üstüne koymalılar. Kaldı ki şu yaşınıza kadar hala sıfır İngilizceniz varsa kimse kusura bakmasın ama hata sizde.

Hazırlığın amacı budur zaten. Bölüm derslerine Fransız kalmamak için size gereken altyapıyı oluşturur. Siz kendiniz üstüne koymadıkça hiçbir şey ol-maz.
  • Vespucci kullanıcısına yanıt
    yorumunuz icin teşekkür ederim 0 ingilizcem yok ancak bir kitabi anlayacak ingilizcemde yok . okulumun hazirligi fena degil diyorlar . ancak bölümden sadece 1 kişi buldum oda 4. sınıfa kadar ingilzice egitimi kastiklarini son sene saldıklarını söyledi . benim size sorum şu hocam fikir almak istiyorum . benim 1. tercihim sakarya üniversitesi idi ve 7 bin önündeydim ancak gelmedi 0.2 puan ile kacirmişim . 1. si gelir diye ikinci öğretim yazmadim ve evime yakın olan celal bayarı yazdım . sizce 1. sınıf sonunda sakaryaya merkezi yatay geçiş ile 2. öğretimine gecmeye deger mi sakarya %100 türkçe celal bayar %100 ingilizce . bana tavsiye verebilir misiniz
  • quote:

Orijinalden alıntı: muhendislik_icabi

yorumunuz icin teşekkür ederim 0 ingilizcem yok ancak bir kitabi anlayacak ingilizcemde yok . okulumun hazirligi fena degil diyorlar . ancak bölümden sadece 1 kişi buldum oda 4. sınıfa kadar ingilzice egitimi kastiklarini son sene saldıklarını söyledi . benim size sorum şu hocam fikir almak istiyorum . benim 1. tercihim sakarya üniversitesi idi ve 7 bin önündeydim ancak gelmedi 0.2 puan ile kacirmişim . 1. si gelir diye ikinci öğretim yazmadim ve evime yakın olan celal bayarı yazdım . sizce 1. sınıf sonunda sakaryaya merkezi yatay geçiş ile 2. öğretimine gecmeye deger mi sakarya %100 türkçe celal bayar %100 ingilizce . bana tavsiye verebilir misiniz

Hocam iki okul hakkında pek bilgim olmadığından bir şey söylemem yanlış, iki okulda okuyan bulup onlara sormanızı öneririm.

• Vespucci kullanıcısına yanıt
    teşekkürler bölüm hakkında öneriniz var midir ? 1 sene hazirlik okuyacagim asla boş gecirmek istemiyorum
  • Akasha_Ether kullanıcısına yanıt
    Sıfır ingilizce ile okunmaya geliniyorsa ve mezun olanlarin buyuk bir kismi ulke icinde calisiyorsa,faydali degil aksine zarar.Ayrica derslerde kullanilan ingilizce cok kisitli.Dil gelisimine pek bi katkisi yok,mesleki terim dagarcigini gelistirir ancak akademik bir yazi yazmaya,akici bir sekilde ingilizce konusmaya,profesyonel bir sunum yapmaya faydasi olmaz.Bana kalirsa ingilizce egitim alacak ögrencinin dersleri tam olarak anlayip (sadece hocanin ingilizce soylediklerinin turkcesini anlamayi kastetmiyorum.ögrenci ingilizce olarak anlayip,ingilizce dusunebilmeli,hocanin bahsettiklerini hayalinde canlandirabilmeli),ders kitaplarini sozlukle cebellesmeden,kelimenin turkce karsiliginin hebele mi hubele mi olduguna kafa yormadan anlayabilmesi,ozumseyebilmesi icin üniversiteye b1+ seviye ile gelmesi lazim.Hatta gerekirse bu ogrencilere sinav yapilip,eksiklerine gore derslere baslamadan ingilizce egitim verilmeli.Bu bahsettiklerim burada gerceklesmedigi surece ingilizce egitim faydadan cok zarar getirir.

Ha bu arada arkadaslar sunu yanlis anlamayin.Ben mevcut sistemi elestiriyorum.Ingilizce bilimin,muhendisligin evrensel dilidir.elbette ogrenmeniz gerekecek.Hazirlik sinifi okuyacaksaniz gereken cabayi gosterin.Dersler disinda kendinizde gereken eforu sarf edin.Ayrica dil hazirlik sinifinda hallolacak bisey degil.Lisans donemine yaymaniz lazim bu isi.Gidip de "lan bu devirde tek dilde yetmiyor,gidip 2 3 dil daha ogreneyim" demek yerine 4 yillik lisans hayatinizda ingilizceye onem verin.Emin olun tek dili adam akilli bilmek size 2 dili yarim yamalak bilmekten daha fazla fayda getirecektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vahn -- 14 Ağustos 2017; 15:54:55 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Vahn kullanıcısına yanıt
    siz hangi okuldasiniz hocam birde hangi bölüm
  • muhendislik_icabi M kullanıcısına yanıt
    Odtü makina'dayim hocam

hocam ingilizce gören biri olarak ingilizce görmeseydiniz dezavantaj olmazmiydi ?
  • muhendislik_icabi M kullanıcısına yanıt
    Şu anki şartlarda çok fazla dezavantajı olmazdı.Zaten geçen sayfadaki mesajımda odtü'deki sorunlardan bahsetmiştim.Türkçe eğitim ve üstüne her dönem 1 veya 2 tane olmak üzere akademik ingilizce-meslek ingilizcesi-speaking şeklinde ingilizce dersleri ile daha çok verim alınabilir.
    Dediğim gibi üniversite'de gerçekten nitelikli ingilizce eğitim verilmesi için sorunun temeline inilmesi lazım.Yani ilkokul-lise'de sağlam bir şekilde ingilizce öğretilmesi lazım.Daha lise seviyesindeki ingilizce öğretmenleri konuşmakta,anlamakta sorun yaşarken çocuklardan ingilizce bilmelerini beklemek saçma,bu sorunun çözülmesi gerek.
    Ama sen ingilizce eğitim görmek istiyorsan,burada "ingilizce okuyayım mı okumayayım mı" gibi bi öneri almanda saçma.Okumak istiyorsan git oku,hazırlık sınıfını dolu dolu geçir,bölümde kalan boş vakitlerinde ingilizceni geliştirmeye devam et.Dil çoğunlukla bireysel uğraş,çaba gerektirir.Öğretmenlerin yaptığı gerekli temeli verip,sana bir yol haritası çizmektir.

deneyimlerinizi paylaştiginiz icin teşekkür ederim hocam
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.