Şimdi Ara

MÜHENDİSLİKTEN HUKUKA GEÇMEK MANTIKLI MI ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
1.687
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Çukurova Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği'nde 2. sınıfa geçtim. Hazırlıkla birlikte 3. yılım olacak.
    Bu sene de puanım kırık olmayacağı için öylesine bir sınava gireyim demiştim ve TM'de 23k'lık bir sıralama yaparak birçok hukuk fakültesini kazanabilecek bir konumdayım.
    Sizce Mühendislikten Hukuka geçmek mantıklı mı ? 98'liyim yaşım 21 dolayısıyla çok fazla yıl kaybım olacak. Kamburüstü bir okuldaki mühendislik fakültesinden Bursa, Kocaeli, Konya'daki üniversitelerin Hukuk fakültelerine gitmek hakkındaki düşüncelerinizi merak ettim. Yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.

• Ee nin onu daha acik
  • Geçilmez
  • Bende aynı durumdayım hocam Eskişehirde bilg müh okuyorum 25k geldi eşit ağırlık maalesef Anadolu 19k ile alıyor o civar gelseydi geçcektim kötü oldu
  • quote:

Orijinalden alıntı: Anliyorumm

Ee nin onu daha acik
    Hocam bu sene 1. sınıfı okuduğumdan mı bilmiyorum da pek bir artısını henüz göremedim.
    Ayrıca ikinci öğretimim yani her okula gittiğimde lanet ediyorum. İçinde bulunduğum durum beni ciddi ciddi düşündürüyor.
  • Mühendislik yapmak istemiyorsun yani?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ciaobellaciao

Bende aynı durumdayım hocam Eskişehirde bilg müh okuyorum 25k geldi eşit ağırlık maalesef Anadolu 19k ile alıyor o civar gelseydi geçcektim kötü oldu
    Hocam aslında hayalim Marmara İkinci öğretim falandı ama çalışmadan da anca bu kadar yapılıyor. Eğer İstanbul ya da İzmir'den devlet üniversitesi gelseydi düşünmeden giderdim heralde.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Macaulay

Mühendislik yapmak istemiyorsun yani?
    Çok fazla mühendis mezun var. Adana'da yaşıyor ve okuyorum Çukurova şartlarında yeni mezun mühendislere asgari ücret veren bir işe alırken bile mülakata sokuyorlar.
    Ve en kral yerde çalışan yeni yetme mühendislerin aldığı para 3k. Bu durum beni ciddi manada düşündürüyor. Mühendis olmak istiyor muyum, istemiyor muyum henüz kafamda net değil.
  • emre0e kullanıcısına yanıt
    Benzer zorluklar hukukta da var, farkındasındır umarım.
    Çok fazla hukuk mezunu da var ilgi alanına göre bakın o zmn
    hocam bende tercih asamasındayım cukurova elektrık elektronık muhendıslıgınin gelecegını dusunuyordum siz boyle soyleyınce bı gozum korktu sizce gelmemelimiyim kendımı geliştirebilecegımı dusunuyorum ama bu imkanı unıversitede bulabilirmiyim
  • someone322 S kullanıcısına yanıt
    Hocam gözünüzün korkmasına gerek yok. Tahminimce de elinizdeki sıralama 50k-70k bandında dolayısıyla bu sıralamayı baz alarak konuşacak olursam gelebileceginiz en iyi yer Çukurova Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliğidir. Eğitim açısından pek yorum yapamayacağım ben de sadece 1. sınıfı bitirdim ve 1. sınıfta genelde alan dersleri yani fizik kimya matematik gibi dersler var ve okulun fen-edebiyat fakültesi baya iyidir alan hocaları da oradan geldiği için alan hocalarının hepsi profesördü. Bölümde de profesörler var ama çok fazla değil. Okul aslında kullanmasını bilene çok büyük avantajlara sahip ama ben pek kullanamadım. Kampüsü büyük, kulüpleri aktif.

Benim gözümü korkutan ise okul ya da bölüm değil mühendisliğin sonu. Sayısalda ilk 25k'ya giremeyip tıp ya da diş hekimliği yazamayan insanların büyük çoğunluğu mühendislik yazıyor. E hali hazırda zaten mezunlarımız varken bundan 5 sene sonraki sıkıntıyı görmek çok da zor değil. Evet insan kendini geliştirir, masterini yurt dışında yapar, yazılımsal ya da elektriksel alanda aranan adam olursa tabi ki işsiz kalmaz hatta güzel paralar alır ama bu bahsettiğim durum çok da kolay bir durum değil. Okul zor bu sene yırtınmama rağmen 2.72 ortalama yaptım ki elektrik elektronik mühendisliğinin 1. sınıfı diğer mühendisliklere oranla daha kolay. Bunun 2. sınıfı - 3. sınıfı - 4. sınıfı var 3 ortalama yakalamak öyle ben yapacam diyip de olmuyor. Ciddi manada asosyal manyak olmak gerekiyor lisans sonuna kadar. Ayrıca ben 2. öğretimim. 2. öğretim insanın kendin de bitiyor ben beceremedim okula akşam geldiğim her vakit sövdüm. Yani bu konulari bir düşünün öyle yazın. Yoksa okul da güzel bölüm de güzel.

• someone322 S kullanıcısına yanıt
    Sormak istediğiniz her konuda da yardımcı olabilirim. DM atmanız yeterli.
    Hukuk kontenjani özellerden dolayı çok sisik karar senin ama iş bakımından bakarsan 4 yil sonra hukuk muhendislikten zorlu
    Çok tesekkur ederim cevabiniz icin
    evet siralamam 55k bekledigimden kotu geldigi icin istedigim okullari tutturamadim ama bu bolumu severek ve isteyerek yaziyorum.
    tum arastirmalarim muhendislikte ilgili oldugunuzda kendinizi gelistirdiginizde istediginiz yerlere ulasabilirsiniz sonucuna cikiyor ama eldeki imkanlarin kisitli olmasi da gelisimi bi hayli zorlastirir benim endisem tamamen bu yondeydi (cevabinizla kaygilarimi azalttiniz tabi cok sagolun) yoksa sosyal olarak okulu , cevreyi ve kampusu kotuleyene neredeyse rastlamadim herkes cok iyi seyler soyluyor.Tabi ingilizce olmasi da bence buyuk avantaj sagladigi icin bu okulu yazdim ve yuksek ihtimal ile ora gelecek gibi duruyor.
    hakkimizda hayirlisi olsun diyelim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi someone322 -- 25 Temmuz 2019; 3:12:33 >
  • bence hukuk mühendislikten daha kötü durumda şu an. eğer deseydin ki ankara hukuk, istanbul hukuk falan geldi tamam derdim ama bahsettigin unilerde çok iyi uniler değil hukuk alanında. bence bu kadar emek vermişken devam et derim.
  • Bence geçilebilir de. Ben geçmezdim ama o ayrı. Bu arada, muhtemelen buradaki kişilerin çoğu üniversite için rakip elemeye çalışıyordur, ben olsam fazla dikkate almazdım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.