Şimdi Ara

Muhteşem Yüzyıl (2010) (15. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.963
Cevap
16
Favori
157.851
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Tarhin arka odasını açın.Dizi ile ilgili soruları cevaplıyorlar..Belki şu karalama kampanyasında bulunanlar bişeyler öğrenebilir..
  • sapka giymemk için millet suriyey kacmıs..sapkacı deniyormus suriyede onlara..
    abdulhamitte pantolon devrimi yapmıs tepki görünce baskalarını sorumlu gösterip sürdürmüş...
    musiki devrimi basarılı mı değil mi tartısıyolar şimdi..

oha ..osmanlı aydınları hristiyan olmazsak kurtulus yok demiş...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi olağan_şüpheli -- 9 Ocak 2011; 0:59:28 >
  • İzleyemenler için özet geçebilecek varmı? Ne konuştular, ne dediler??

EK: Net çok yavaş, canlı yayın açmıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Can-KSK -- 9 Ocak 2011; 1:13:59 >
  • Bülent Arınç'ında galiba bütün dertleri bitti evinde oturup izlediği diziler geldi aklına.
  • Diziye tarih danışmanlığı yapan kişide orada..Orada dizi ile ilgili tüm eleştirileri cevapladı..Tabi bu karalamaları yapanlar nedense bu programı büyük ihtimal izlemediler ve yine atıp tutacaklar..
  • quote:

Orijinalden alıntı: JP!!!!!!!

Diziye tarih danışmanlığı yapan kişide orada..Orada dizi ile ilgili tüm eleştirileri cevapladı..Tabi bu karalamaları yapanlar nedense bu programı büyük ihtimal izlemediler ve yine atıp tutacaklar..

onlar murat bardakcıyı ,ilber ortaylıyı cahil olarak görüyor... az bucuk nette gezindimde yerden yere vuruyorlar adamı... ömrünü tarih arastırmalarına harcamış insanları cahil olmakla itham ediyorlar..gülünç.. bülonunda işi yok sacma sapan dizilerle uğrasıyor.. ecdadımızda ecdadımız..bunlar yüzünden ben soğudum ecdadımızdan....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi olağan_şüpheli -- 9 Ocak 2011; 10:29:34 >
  • Böyle bir dizi sözkonusu olunca bir anda Osmanlı kıymete bindi. Ancak Osmanlı'nın bıraktığı eserlere de, hamamlar, çeşmeler, camiler, köprüler, vd. gereken ilgi gösteriliyor mu?

Ayriyeten Hürrem Sultan konusunda da eleştiriler mevcut. Unutmamak gerekir ki, Hürrem Sultan Kanuni'ye kendi öz oğlu Şehzade Mustafa'yı öldürtmesine sebep oldu. Her ne kadar kendisi Padişah hanımı olsa da, Osmanlı'nın Rus topraklarına girmesine engel oldu.

Ayrıca harem var olan bir gerçek. Padişahların da, Kanuni'ye kadar cariyeleriyle evlenmesi yasaktı. Cariyeler de ele geçirilen topraklardan getirilen kadın kölelerden oluşmaz mıydı? pekala Osmanlı Padişahları, özellikle yükselme dönemi padişahları, pek değerlidir. Ancak onların da kusurları olmadı mı? mesela Fatih Sultan Mehmet'in daha kundaktaki üvey kardeşini öldürtmediğini ve kardeş katli yasasını çıkartmadığını kim inkar edebilir?

Bununla birlikte dizi daha yayınlanan ilk bölümden uygun olan ya da olmayan eleştirilere tutuldu. Biraz daha beklemek ve daha sonra yayınlanacak bölümleri izleyip öyle karar vermek gerektiğine inanıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kyran -- 9 Ocak 2011; 13:09:46 >
  • Kanal D'de Şeffaf Oda'yı açın şu anda ekip orada...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Can-KSK -- 9 Ocak 2011; 13:29:26 >
  • NTV'nin Artı programında Muhteşem Yüzyıl'ın senaristi ile yapılan söyleşi.

• Sağol -ALA-

• Dizinin ilk bölümünü izledim.
    Ciddi bir emek var ve türk dizilerinde görmediğimiz bi bütce var sanıyorum. Zira kostümler bile başlı başına bir maliyet, gelecek bölümlerde harcamaları daha dikkate alabileceğiz diye düşünüyorum.
    Yok efendim içki içmezlermiş, bilmemneymişe inanmıyorum.
    Bunlar padişah efendim, Peygamber değilller. Herkes bunu karıştırıyor sanırım.
    Dizi hoşuma gitti, entrikalar, iç çekişmeler, makamın verdiği gücü iyi yansıtmışlar.
    İzlemeye devam edeceğim, hatta hd bile izlemek isterim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Deniz-KSK

Sağol -ALA-

Rica ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Deniz-KSK

Kanal D'de Şeffaf Oda'yı açın şu anda ekip orada...

Baştan sona izledim programı napsın onlarda yaptıkları işi savunuyorlar.
  • Meral Okay

"Tarihten ilham alınan bir kurgu" adı üstünde kurgu yani. Atatürk'ün filmi yapılır protesto edilir bu yapılır protesto edilir bizde ne istediğimizi bilmiyoruz.. enteresan diziyi baya bir bekledim fakat bende hayal kırıklığı yarattı biraz güzel ama izlemeyi düşünmüyorum.. beğenmiyorsanız izlemezsiniz okadar basit kimse kafanıza silah dayamıyor izliceksin diye
  • Bu dizi baya olay yaratmış.
  • Diziyi daha seyretmeden '' Kanuni Sultan Süleyman'ın eline içki kadehi var diye kıyasıya eleştiriyorlardı.. Fakat seyrederken net olarak duyuluyor ''Buyrun Hünkar'ım şerbetiniz'' diye sunuyorlar o içki kadehi zanettikleri içeceği.. Bu önemli ayrıntıyı (Habertürk) Tarihin arka odası programında; dizinin danışmanı Tarihçi doçent Erhan Afyoncu özellikle açıkladı..
    Bence dizinin ileriki bölümlerini seyretmek lazım..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi frux -- 9 Ocak 2011; 20:12:17 >
  • Saadet Partisi Gençlik Kolları üyeleri ve Büyük Birlik Partisi üyeleri bugün protesto etmişler diziyi.

Yaptıkları açıklamanın bir kısmı şöyle : '' ...Yani muhteşem Osmanlı, muhteşem Kanuni, hayatında en çok fetihler yapan bir hükümdar sanki dört duvar arasına, bir buçuk metre arasına sıkışmış gibi gösteriliyor. Bu hakikat mi, bu doğru mu? Bunun ne sosyolojik, ne tarihi bir hakikati var...''

Yahu el insaf. Dizinin daha ilk bölümü yayınlanmış. Gören de dizi haftalarca yayınlandı Kanuni de odasından hiç çıkmadı zanneder.
    Bu ülkede çok gelişigüzel konuşan insan var çok.
  • Tüm Osmanlı Sultanları içerdi de başka şeylerdi yapardı Padişah ulan sonunda 3. Murat ı içkiyi yasakladı diye sever bu örümcek beyinliler, ama bilmezler kendisi alası gibi içiyor o sırada.
  • quote:

Orijinalden alıntı: popeye85

quote:

Orijinalden alıntı: JP!!!!!!!

Diziye tarih danışmanlığı yapan kişide orada..Orada dizi ile ilgili tüm eleştirileri cevapladı..Tabi bu karalamaları yapanlar nedense bu programı büyük ihtimal izlemediler ve yine atıp tutacaklar..

onlar murat bardakcıyı ,ilber ortaylıyı cahil olarak görüyor... az bucuk nette gezindimde yerden yere vuruyorlar adamı... ömrünü tarih arastırmalarına harcamış insanları cahil olmakla itham ediyorlar..gülünç.. bülonunda işi yok sacma sapan dizilerle uğrasıyor.. ecdadımızda ecdadımız..bunlar yüzünden ben soğudum ecdadımızdan....

Çünkü onların son 10 yılda ortaya çıkan bir ''gerçek tarih" inanışı var. Okullarda okutulan, kabul edilen tarih yalandan ibaret ama belli kesimlerde üretilen safsatalar ise "gizlenen, arşivlere gömülen" gerçek tarih olarak kabul ediliyor.
  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.