Şimdi Ara

Muhteşem Yüzyıl (2010) (19. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.963
Cevap
16
Favori
157.851
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: gizlimert

Bölüm güzeldi bence. Yani anlatımı gayet güzel falan da, madem eleştiri yapılıyor ben de kendi açımdan eleştireyim. Saray dışı sahnelerin ben de (savaş manasında falan değil tabii illa) artması gerektiğini düşünüyorum. Örneğin o devirde Fuzuli, Baki gibi önemli divan edebiyatı şairleri yaşamış; onlar da dizinin içinde olmalı bence. Bir de şu Avrupa krallıklarını da bi göstersinler, oralarda ne olup bitiyo biraz da oraları da görelim. Örtneğin Martin Luther'in kiliseye ayaklanışından ya da İspanyol denizcilerin Amerika'ya gitmelrinden göstermeseler bile bir şekilde bahsetseler güzel olur.Ama dediğim gibi, bence dizi güzel, anlatımı falan iyi gidiyor yani.

bakiyi görürsün de fuzuliyi göremezsin bence... fuzuli halk ozanıydı...baki saraydaydı o sebeple. dizi saray sit-com u gibi gidiyor haklı olarak. nasıl bulsunlar 16.yy daki gibi kalmış yerler. merlindeki gibi orman maceraları av maceraları felan yapsalar bari

bide viyana kuşatması kapütilasyonlar felan bunları göstermeden dizi bitmemeli aslında. ama kanuninin yaşlılığına geliyor onlar...
  • quote:

Orijinalden alıntı: veleciraptor

Dizinin bu kadar tepki görmesinin nedeni gerçekleri yansıtsa bile bazı şeylerin dile getirilmesinin doğru olmaması ya da toplum olarak hazır olmamamız. Mesela Osmanlıda işkence vardı, hem de en alasından. Ama bunu bir dizide dile getirdiğin an yer yerinden oynar. Gerçektir gerçek olmasına ama herkes görmezden gelir. Ya da lise tarih kitaplarında Türklerin Müslüman olmasıyla ilgili ne yazar: "Göktanrı inancı çok benziyordu, adak vardı..." Bitti... Bu kadar yazar. Ama Curcan ya da Talkan katliamlarını dile getirsen ya da Yezid ibni Muhelleb'in Türkleri yendiğinde kanlarından değirmen döndürüp ekmek yiyeceğine dair yemin ettiğini ve bunu yaptığını!!! bir dizide dile getirsen yer yerinden oynar.

Allah'a şükür Müslümanım ve Rabbim aksini yazmadığı sürece son nefesimi de öyle vereceğim. Ama bu atalarımın nasıl Müslüman olduğuyla ilgili gerçeği görmezden geleceğim ya da tarihi bir gerçeği asla olmamış gibi kabul edeceğim anlamına gelmez. Muhteşem Yüzyıl'ın toplumda bu kadar şok etkisi yaratması bu yüzden. Bazı yanlışları olsa bile insanlar bazen gerçeklerle yüzleşmeyi kabul etmek istemiyor.

valla bu kadar noktayı koymuşsun gerçekler koyuyor diye diziyi çok kötülüyolar yok haremdeki kadınlar padişaha hizmet etmek için varmışta falanda filanda o zaman neden o kadar erkek varken hareme kızları doldurdular padişaha hizmet için
  • quote:

Orijinalden alıntı: 1881

Şu kitabı okuyun bir ara.
     Muhteşem Yüzyıl (2010)

rütüke yılda 70.000 şikayet gelirken
    bu dizi için 70.000 sikayet gelmiş
    elbette insanlar neye inanırlar o bizi ilgilendirmez
    ama bizlerin saygı duydugu insanlara
    hakarek edilmesi ilgilendirir
    sizlerin abuk subuk inanışlarınız sizin olsun
    burdada problem yok
    ama sizlerin saygı duydugu insanlarada baya baya hakaret ve aşşalayıcı itamlar var
    elbette buda dogru deyil
    sizleri edebe davet ediyorum.........
  • quote:

Orijinalden alıntı: marangozustasi

quote:

burdada problem yok
    ama sizlerin saygı duydugu insanlarada baya baya hakaret ve aşşalayıcı itamlar var
    elbette buda dogru deyil

Marangoz ustası rumuzlu arkadaşım,

Diziyi beğenmiyor ve doğru bulmuyorsanız izlemeyin, diziyle ilgili yorum yapmayın ve günlük hayatınızda da konuşma konusu yapmayın

Çünkü konuşmaya ve tartışmaya değmez.

Diziyi isteyen izlesin, isteyen izlemesin.

Ben bu dizinin ilk bölümünü izledim

Nasıl bir dizi çektiklerini görmek için.

Ondan sonra da dizi hakkında ne konuştum, ne yorum yaptım.

Merak etmeyin, zaten çok uzun süre reyting alacak bir dizi değil zaten

Çok para harcamışlar ama başarısız bir yapıt ortaya çıkarmışlar.

Ortada kısır bir döngü var ve dizininin gidişatının ilk bölümden ne olacağı belli.

Aşk dizilerindeki entrikaları, çekişmeleri burada da, haremde işlemişler, başka da ellerinde bir konu yok.

Bu bir kaç bölüm reyting alır ama ondan sonra insanlar aynı şeyleri izlemekten zaten sıkılırlar.

Dediğim gibi büyük paralar harcanarak konusu sadece haremdeki aşk, enrika ve kısır çekişmelerden ibaret olan bir dizi.

Aynı şeyleri izlemek zaten belli bir müddet sonra kabak tadı verir.

Size ve sizin gibi düşünen arkadaşlara tavsiyem ;

Diziyi seyretmeyin, yorum yapmayın, günlük hayatınızın bir parçası yapmayın,

Dediğim gibi konuşmaya ve nefes tüketmeye değmez.

Not: Bu konudaki son mesajımdır.

Şimdi isteyen istediğini yazsın.

Herkes istediğini yazmakta ve konuşmakta özgür

Hakaret ve küfür içermediği sürece.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ccüneyt -- 13 Ocak 2011; 2:01:17 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: marangozustasi
    quote:

Muhteşem Yüzyıl (2010)

burdada problem yok
    elbette buda dogru deyil

Edep edepsizlikte istenir ortada edepsiz bir şey yok. Osmanlı kaynaklarında bile yukarıdaki devşirme Padişah anneleriin listesini bulabilirsiniz.

Tv'dede bu vardı, bir tutmuşsunuz "saygı duyduğumuz insanlar" muhabbeti sakız gibi döndürüyorsunuz. Ne yani siz Kanuniye derin saygı duyuyorsunuzda biz yüzeysel saygı mı duyuyoruz. Hakikatleri dile getirmemiz niye sizi rahatsız ediyor. Gerçek bunlar kardeşim tarih çoktan yazılmış siz duymak istemiyorsunuz diye seslendirilmeyecek mi?. Ne yani Fatih Sultan'ın annesi Sırp Mara, Yavuz Sultan Selimin annesi Pontuslu bir Rum, Kanuninin annesi Polonya yahudisi Helga olunca dünyanın sonumu gelecek. Bu gerçekler sizi niye rahatsız ediyor.

Bu ne hazımsız bir dünya görüşüdür, beğenmiyorsunuz diye tarihi bile değiştirmeye kalkıyorsunuz ya pes doğrusu vallahide billahide pes doğrusu.

quote:

Orijinalden alıntı: apeka
    bakiyi görürsün de fuzuliyi göremezsin bence... fuzuli halk ozanıydı...baki saraydaydı o sebeple. dizi saray sit-com u gibi gidiyor haklı olarak. nasıl bulsunlar 16.yy daki gibi kalmış yerler. merlindeki gibi orman maceraları av maceraları felan yapsalar bari
    bide viyana kuşatması kapütilasyonlar felan bunları göstermeden dizi bitmemeli aslında. ama kanuninin yaşlılığına geliyor onlar...

Bencede merlindeki orman maceraları olacaktır, mekan sıkıntısı nedeniyle savaş sahnelerinide yakın çekimleri hariç diğer sahnelerde filmde kullanılan 3d tekniğini kullanıcaklardır. Ama hemen olmaz sanırım önce dizinin kurgusu oturmalı araya savaş sahneleri serpiştirirler.

İlk bölümden diziyi kötüleyenlerede diyecek şey yok bir durun daha 2 bölüm çekildi karakterler bir otursun insanlar konuya hakim olsun. Şuda var daha iyisini her bölümde savaş sahnesi olan versiyonunu çekebilecek varsa buyusun yapsın yok yapamıyorlarsada kafa ütülemesinler açıp adam gibi besleme medya dizileriyle yetinsinler. Sizin ne izleyeceğinizi karışmıyorsak sizde bizimkine karışmayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shadow006 -- 13 Ocak 2011; 2:05:18 >
  • Okumayan bir millet olduğumuz için Osman'lı Hanedan'ını ilköğretimde alınan bilgilerle değerlendiren bir toplum olduğumuzu farkettim.Aslında tarihimizi merak edip biraz kitap okusak ve araştırsak dizide kurgulanan hikayenin gerçeğe ne kadar yakın olduğunu ve gocunacak bir şeyimizin olmadığını tesbit etmek zor değil.
  • cok uzun zamandir turk dizisi izlemiyordum, uzerine emek harcanmis bir dizi izledim dun gece. mekanlar, kostumler, replikler, karakterler cok iyi oturmus geldi bana. ilk bolumu de izlemeyi dusunuyorum en kisa zamanda... meral okay ismini duyunca zaten bir durmak lazim, kotu is cikamaz diye dusunuyorum...
  • quote:

Orijinalden alıntı: shadow006

Fatih Sultan'ın annesi Sırp Mara,

annesi Candaroğlu beyliğinden Hatice Halime Türk'tür.
    quote:

Fatih Sultan Mehmet'in annesi Sırp mıydı?: ''Fatih'in annesi Türk'tür. Bir de Sırp analığı vardır.''
    İlber Ortaylı
    http://forum.memurlar.net/konu/663947/

Ben bu diziyi hiç beğenmedim ama yapılan baskıyı da doğru bulmuyorum. Rtük'ün uyarısı ise komedi.
  • TARIH 12/01/2011
    HEDEF KITLE TOTAL
    S NO PROGRAM ADI KANAL BASLANGIC SURE (R) AMR % SHR %
    1 MUHTESEM YUZYIL SHOW 21:08:49 1:33:27 15,26% 35,33%
    2 COCUKLAR DUYMASIN ATV 20:33:17 1:49:01 9,71% 22,15%
    3 MUHTESEM YUZYIL (OZET) SHOW 20:02:55 0:55:01 9,18% 21,42%
    4 M.ALI BIRAND''LA KANAL D ANA HABER KAND 19:04:00 0:42:03 7,25% 18,82%
    5 STAR ANA HABER BULTENI STAR 19:32:12 0:23:22 5,99% 15,13%
    6 FOX ANA HABER BULTENI FOX 18:30:38 0:17:45 5,80% 16,81%
    7 SICAK GELISME KAND 18:44:55 0:19:05 5,71% 15,96%
    8 UNUTULMAZ ATV 22:51:20 1:40:39 5,43% 21,50%
    9 DENIZ YILDIZI. FOX 19:14:19 0:43:30 5,42% 13,71%
    10 ATV ANA HABER BULTENI ATV 19:17:10 0:26:45 5,24% 13,50%
    11 COCUKLAR DUYMASIN (OZET) ATV 19:59:31 0:33:22 5,24% 12,48%
    12 ARKA SOKAKLAR (TKR) KAND 16:27:55 1:35:23 5,13% 18,47%
    13 ATV HABER GUNDEM ATV 18:39:56 0:37:14 4,60% 12,69%
    14 ALI KIRCA ILE ANA HABER SHOW 19:27:00 0:17:42 4,43% 11,31%
    15 SUPHE KAND 19:59:49 1:26:02 4,39% 10,14%

TARIH 12/01/2011
    HEDEF KITLE A/B
    S NO PROGRAM ADI KANAL BASLANGIC SURE (R) AMR % SHR %
    1 MUHTESEM YUZYIL SHOW 21:08:49 1:33:27 22,42% 51,82%
    2 MUHTESEM YUZYIL (OZET) SHOW 20:02:55 0:55:01 13,23% 33,41%
    3 COCUKLAR DUYMASIN ATV 20:33:17 1:49:01 7,10% 16,40%
    4 M.ALI BIRAND''LA KANAL D ANA HABER KAND 19:04:00 0:42:03 6,64% 20,13%
    5 STAR ANA HABER BULTENI STAR 19:32:12 0:23:22 6,39% 19,00%
    6 CANLI PARA SHOW 23:14:17 1:01:47 6,25% 21,79%
    7 SICAK GELISME KAND 18:44:55 0:19:05 5,59% 18,72%
    8 YEMEKTEYIZ SHOW 16:49:53 1:19:35 4,82% 22,35%
    9 GUNUN OLAYI STAR 18:45:10 0:47:02 4,65% 14,74%
    10 FOX ANA HABER BULTENI FOX 18:30:38 0:17:45 4,48% 16,16%
    11 ALI KIRCA ILE ANA HABER SHOW 19:27:00 0:17:42 4,37% 13,00%
    12 ATV ANA HABER BULTENI ATV 19:17:10 0:26:45 4,24% 12,68%
    13 COCUKLAR DUYMASIN (OZET) ATV 19:59:31 0:33:22 4,24% 11,22%
    14 SICAK GUNDEM SHOW 18:40:08 0:46:52 4,21% 13,60%
    15 SUPHE KAND 19:59:49 1:26:02 3,86% 9,49%
  • yayından kaldırılmadığı sürece zirveden kolay kolay inmez medya dizinin isteyerek yada istemeyerek çok güzel reklamını yaptı.Dizi iyi yada kötü bilmiyrum ama önümüzdeki hafta izlemeyi düşünüyorum merak ettim doğrusu
  • 1 buçuk saat boyunca Kanuni Sultan Süleyman diye Halit Ergenç'in kıllı göğsünü izletenlere burdan selamlarımı yolluyorum. Hele ki diyaloglar tümden komedi. Kurgu yapacaz diye kendilerini rezil ediyor dizi yapımcıları.
  • 2.Bölüm YouTube linki. (Tek Parça)
    http://www.youtube.com/watch?v=wQ3cak1a67o
  • Bu millete yaprak dökümü ve aşk ı memnu yeter.

Kim kime dumduma durumlarını seviyoruz, tarihi birşeyler izlemek kasar bizi, sahi ne gerek var.. Geçmiş geçmişte kalmış değil mi :))
  • quote:

Orijinalden alıntı: Halleluja

Osmanlının yayılmasını, bilmem kaç kıtaya yayılmasını iyi gören zihniyet çok dikkat çekici. Len avrupaya 1000 yıl kafa tut, adamların evini yak bilmemneneresini tahrip et, sürekli savaş halinde kal, sonra lafa gelince avrupadan nefret ediyoruz....(!)
    Keşke gelenek görenek bitse de avrupa gibi olsak. Amerika ırağı işgal etti edilmeyen laf kalmadı, zamanının osmanlısı farklımıydı? 1000 yıl avrupaya kafa tutulmuş 1000 yıl.
    Bahsettiğim şey, osmanlının avrupanın toprağı yerine medeniyetini bi türlü almak istememesi.

Eh bir bakıma Osmanlı'nın yıkılmasının bir nedeni de bu yayılmaca politika oldu. Öyle ki Osmanlı ele geçirdiği toprakları vergiye bağladı. Haliyle Osmanlı zenginleşirken, Avrupa fakirleşti. Haliyle de yeni arayışlara doğru araştırmalar başladı. Denizlere açılan İspanyollar ada bulmak ümidiyle giderken bir anda altınla dolu bir kıta buluverdiler. halbuki Osmanlı o kadar yayılmasa ve Avrupalı üzerinde baskı kurmasa büyük olasılıkla Amerika kıtası da keşfedilemeyecekti. Sanayi devrimi de yaşanmayacaktı. Lakin işte bunların hepsinin olacağı varmış ve olmuş diyoruz.
  • Dizide bir emek var.Önce emeğe saygı göstermek gerekir diye düşünüyorum.Bakın oradaki olaylar kurgudur ve kurgu herşekilde yapılabilir hakaret içermediği sürece.Bütün olanlar hayal ürününden ibaret,zaten ralexsandra saraya geldiği zaman harem diye birşey yoktu.Eski saray Hürrem sultan valide olduğu zamanlar harem yerine taşınmıştır.Harem gizlilik demek zaten başlı başına oradaki olayları zaten kurgudan ibaret yapamazsın.

Bugün doğuda 4 kadın ile evli olan erkekler var ise bundan yaklaşık 500 yıl önce böyle şeylerin olması çok doğal bence.Elbetteki Kanuni nin savaşlarını ele alabilirler bir savaş dizisi çekebilirler grurlarınız elbet ama bunu yapmaya ancak hollywood un gücü yeter.Kardeşler takımından daha masraflı olur diye düşünüyorum.

Eğer öyle olsaydı grurlanırdık değil mi ecdadım nasıl cenk ediyor nasıl düşmanı yere seriyor diye.
    Şimdi Aleksandrayı yere serdi diye neden bu kadar karmaşa çekemediniz mi koca padişahı.Emin olun bizler padişah olsak fantazinin sınırlarını zorlardık.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kyran

quote:

Orijinalden alıntı: Halleluja

Osmanlının yayılmasını, bilmem kaç kıtaya yayılmasını iyi gören zihniyet çok dikkat çekici. Len avrupaya 1000 yıl kafa tut, adamların evini yak bilmemneneresini tahrip et, sürekli savaş halinde kal, sonra lafa gelince avrupadan nefret ediyoruz....(!)
    Keşke gelenek görenek bitse de avrupa gibi olsak. Amerika ırağı işgal etti edilmeyen laf kalmadı, zamanının osmanlısı farklımıydı? 1000 yıl avrupaya kafa tutulmuş 1000 yıl.
    Bahsettiğim şey, osmanlının avrupanın toprağı yerine medeniyetini bi türlü almak istememesi.

Eh bir bakıma Osmanlı'nın yıkılmasının bir nedeni de bu yayılmaca politika oldu. Öyle ki Osmanlı ele geçirdiği toprakları vergiye bağladı. Haliyle Osmanlı zenginleşirken, Avrupa fakirleşti. Haliyle de yeni arayışlara doğru araştırmalar başladı. Denizlere açılan İspanyollar ada bulmak ümidiyle giderken bir anda altınla dolu bir kıta buluverdiler. halbuki Osmanlı o kadar yayılmasa ve Avrupalı üzerinde baskı kurmasa büyük olasılıkla Amerika kıtası da keşfedilemeyecekti. Sanayi devrimi de yaşanmayacaktı. Lakin işte bunların hepsinin olacağı varmış ve olmuş diyoruz.

evet
    avrupada çoğu gelişme osmanlı yüzünden oldu
    coğrafi keşifler (amerikanın bulunması) sömürge olayının başlaması, avrupada rönesans (yani bilim alanında çok ilerlemeyi sağladı) ... diye gider yani osmanlı olmasa şimdi 1700'lerin dünyası bile olmazdı ayriyetten osmanlı bi yerde toprak genişletmeyi durdurup aldıkları toprakları türkleştirecekti daha iyi olurdu çünki devletin %20'si türk gerisi arap ve avrupalı
  • Halit Ergenç Matrak çalışması yaparken ayak bileği kırılmış.
  • quote:

Orijinalden alıntı: -ALA-

Halit Ergenç Matrak çalışması yaparken ayak bileği kırılmış.

Nasıl yani??
  • quote:

Orijinalden alıntı: REM1903

quote:

Nasıl yani??

Ayağının üzerine düşmüş.
  • quote:

Geçmiş olsun ne diyelim...
  • 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.