Şimdi Ara

Muhteşem Yüzyıl (2010) (20. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.963
Cevap
16
Favori
157.852
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Zevkle izliyorum diziyi gayet hosuma gitti bana gore ne bir hakaret var nede baska birsey.

Hele kostumler cok hosuma gitti. Varmidir satin alinabilecek biryer acaba sadrazam kostumu iyi olurdu aslinda
  • Kostümler gerçekten başarılı.
    Dizinin tek başarısı o bence.
  • belki benim ayıbım ama bu dizi öncesine kadar kanuni nin yaptıkları ne kadar toprak aldığı matrak ın ne olduğu vs vs hakkında bir fikrim yoktu bu dizi sayesinde içimde araştırma öğrenme isteği oldu . hollywood iskenderi eş cinsel gösteriyor sorun yok cengizhanın karısını faişe gösteriyor sorun yok ne kadar sorun varsa biz çıkarıyoruz bu bir dizi belgesel değil hiçmi işiniz yok takacak bu kadar bakın yine benzine zam geldi biz 500 sene önce olan kimsenin tam bilemiyeceği şeylere yok öyle olmamıştır böyle olmuştur diye dert yanıyoruz 75000 kişi diziyi şikayet etmiş bu şikayet edenlerden kaçı benzin zammını biyerlere şikayet etti ? yazık sadece yazık
  • quote:

Orijinalden alıntı: veleciraptor

Dizinin bu kadar tepki görmesinin nedeni gerçekleri yansıtsa bile bazı şeylerin dile getirilmesinin doğru olmaması ya da toplum olarak hazır olmamamız. Mesela Osmanlıda işkence vardı, hem de en alasından. Ama bunu bir dizide dile getirdiğin an yer yerinden oynar. Gerçektir gerçek olmasına ama herkes görmezden gelir. Ya da lise tarih kitaplarında Türklerin Müslüman olmasıyla ilgili ne yazar: "Göktanrı inancı çok benziyordu, adak vardı..." Bitti... Bu kadar yazar. Ama Curcan ya da Talkan katliamlarını dile getirsen ya da Yezid ibni Muhelleb'in Türkleri yendiğinde kanlarından değirmen döndürüp ekmek yiyeceğine dair yemin ettiğini ve bunu yaptığını!!! bir dizide dile getirsen yer yerinden oynar.

Allah'a şükür Müslümanım ve Rabbim aksini yazmadığı sürece son nefesimi de öyle vereceğim. Ama bu atalarımın nasıl Müslüman olduğuyla ilgili gerçeği görmezden geleceğim ya da tarihi bir gerçeği asla olmamış gibi kabul edeceğim anlamına gelmez. Muhteşem Yüzyıl'ın toplumda bu kadar şok etkisi yaratması bu yüzden. Bazı yanlışları olsa bile insanlar bazen gerçeklerle yüzleşmeyi kabul etmek istemiyor.

işte arkadaş herşeyi açıklamış aynen katılıyorum
    işin komiği bu diziyi retüğüe şikayet eden olması
  • Beğenmeyen izlemesin diyeceğim ama milletin yarısı beğenmiş izlemiş
  • zaten millet sırf pembe dizi izliyor, bu da osmanlı pembe dizisi olmuş, ama yok kurtlar vadisi gibi adamların tek amacı para kazanamak demiyorum pardon
  • quote:

Orijinalden alıntı: kaisersosse

belki benim ayıbım ama bu dizi öncesine kadar kanuni nin yaptıkları ne kadar toprak aldığı matrak ın ne olduğu vs vs hakkında bir fikrim yoktu bu dizi sayesinde içimde araştırma öğrenme isteği oldu . hollywood iskenderi eş cinsel gösteriyor sorun yok cengizhanın karısını faişe gösteriyor sorun yok ne kadar sorun varsa biz çıkarıyoruz bu bir dizi belgesel değil hiçmi işiniz yok takacak bu kadar bakın yine benzine zam geldi biz 500 sene önce olan kimsenin tam bilemiyeceği şeylere yok öyle olmamıştır böyle olmuştur diye dert yanıyoruz 75000 kişi diziyi şikayet etmiş bu şikayet edenlerden kaçı benzin zammını biyerlere şikayet etti ? yazık sadece yazık

aynen katılıyorum. ülkede her sorun bitti kanuninin haremı kaldı sanki. iskenderi gay yaptılar yunanlılar tepki gosterdi daha sonrada makedonlar yunanlılara tepki gösterdi. Sebebi yunanlıların iskerderi sahiplenmesi ama aslında iskenderin makedon olmasıydı. Düşünün filmde gay gösterilen adamı yunanlılar ve makedonlar adeta paylaşamadı. Çünkü adamlar onun özel hayatına değil yaptıklarına bakıyor. Kimse çıkıpta bak iskender gaymiş cık cık cık demiyor. Ne adammış be hindistana bile yürümüş deniyor. Binlerce yıl sonra bile idolojisi tartışılıyor .Şuraya kimse çıkıpta kanuni şunu şunu yapmıştır başarıları şudur demiyor. Neymiş şarap içmiş neymiş haremde takılmış neymiş türk gelenek göreneğine tersmiş yayından kaldırılsın. Amma enteresan ülkeyiz...
  • gereğinden fazla özel hayat ön planda yanlış... bu filmin senaristleri yönetmeni vs kendileri öldükten sonra birilerinin onların yatak odalarındaki fantazilerini kameraya alıp milyonlara gösterseler aileleri rahat olurmuydu acaba..
  • Halit Ergenç'in ayağı kırıldı diye sevinçten uçan insanların olduğu bir toplumdan bu diziyi kabullenmesini beklemek saçmalık olur tabi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bitte.

Halit Ergenç'in ayağı kırıldı diye sevinçten uçan insanların olduğu bir toplumdan bu diziyi kabullenmesini beklemek saçmalık olur tabi.

Kimmiş o sevinçten uçanlar. Bir tanecik böyle beyanda bulunan somut bir isim yazabilecekmisiniz bakalım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: chakra

quote:

Halit Ergenç'in ayağı kırıldı diye sevinçten uçan insanların olduğu bir toplumdan bu diziyi kabullenmesini beklemek saçmalık olur tabi.

Kimmiş o sevinçten uçanlar. Bir tanecik böyle beyanda bulunan somut bir isim yazabilecekmisiniz bakalım.

http://www.sinemalar.com/dizi/88501/Muhtesem-Yuzyil/
    Şuradaki yorumlarda mevcut 2-3 örnek.
    Daha haber araştırmayı sevmeyen kişilerin öğreneceği kadar da yayılmadı biraz yayılsın örnekler çoğalır.
  • quote:

quote:

Taner abi sen yapmazsın tabi ama bunu diyebilecek olan çok insan tanıdım gördüm.
  • quote:

Orijinalden alıntı: -ALA-

Halit Ergenç Matrak çalışması yaparken ayak bileği kırılmış.

Kötü olmuş diziyi etkiler kesin belki çekimleri biraz ertelenebilir.
  • quote:

quote:

quote:

http://www.sinemalar.com/dizi/88501/Muhtesem-Yuzyil/
    Şuradaki yorumlarda mevcut 2-3 örnek.
    Daha haber araştırmayı sevmeyen kişilerin öğreneceği kadar da yayılmadı biraz yayılsın örnekler çoğalır.

Vallahi ne diyeyim. Yuh artık diyorum. Böylelerinin olacağını da tahmin etmiyordum. Siz haklısınız diyecek yok.
    Bu sevmediğin futbolcu ciddi sakatlandığında, ayağı filan kırıldığında "çok iyi oldu" diyen fanatik taraftara benziyor.
    Ben diziyi asla tasvip etmiyorum, yayınlanmasına karşıyım ama işi başkaları şöyle olsun, çok da iyi olmuş noktalarına getirmem. her şeyin bir sınırı vardır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mito1172

quote:

Orijinalden alıntı: veleciraptor

Dizinin bu kadar tepki görmesinin nedeni gerçekleri yansıtsa bile bazı şeylerin dile getirilmesinin doğru olmaması ya da toplum olarak hazır olmamamız. Mesela Osmanlıda işkence vardı, hem de en alasından. Ama bunu bir dizide dile getirdiğin an yer yerinden oynar. Gerçektir gerçek olmasına ama herkes görmezden gelir. Ya da lise tarih kitaplarında Türklerin Müslüman olmasıyla ilgili ne yazar: "Göktanrı inancı çok benziyordu, adak vardı..." Bitti... Bu kadar yazar. Ama Curcan ya da Talkan katliamlarını dile getirsen ya da Yezid ibni Muhelleb'in Türkleri yendiğinde kanlarından değirmen döndürüp ekmek yiyeceğine dair yemin ettiğini ve bunu yaptığını!!! bir dizide dile getirsen yer yerinden oynar.

Allah'a şükür Müslümanım ve Rabbim aksini yazmadığı sürece son nefesimi de öyle vereceğim. Ama bu atalarımın nasıl Müslüman olduğuyla ilgili gerçeği görmezden geleceğim ya da tarihi bir gerçeği asla olmamış gibi kabul edeceğim anlamına gelmez. Muhteşem Yüzyıl'ın toplumda bu kadar şok etkisi yaratması bu yüzden. Bazı yanlışları olsa bile insanlar bazen gerçeklerle yüzleşmeyi kabul etmek istemiyor.

işte arkadaş herşeyi açıklamış aynen katılıyorum
    işin komiği bu diziyi retüğüe şikayet eden olması

iki yoruma da

Halit Ergenç´e de geçmiş olsun , bir an önce iyileşmesini dilerim
  • quote:

Orijinalden alıntı: marangozustasi
    ben diziyi hic seyretmedim ama yukarıda, basından ,yazarlardan, takip ettiğim kadarını biliyorum
    ve fatmagülün sucu ne kanal d tv den sildim
    ve bu dizi nedeni ile show da sildim
    dizi hastası olupta orda oynanan oyunları gercek olarak algılayan bir toplumda...... duyarlı olmak lazım
    herkezden özür dilerim eger kusurum varsa saygılar

KV nedeniyle ATV'yi sildin mi?.

quote:

Orijinalden alıntı: kaisersosse
    belki benim ayıbım ama bu dizi öncesine kadar kanuni nin yaptıkları ne kadar toprak aldığı matrak ın ne olduğu vs vs hakkında bir fikrim yoktu bu dizi sayesinde içimde araştırma öğrenme isteği oldu . hollywood iskenderi eş cinsel gösteriyor sorun yok cengizhanın karısını faişe gösteriyor sorun yok ne kadar sorun varsa biz çıkarıyoruz bu bir dizi belgesel değil hiçmi işiniz yok takacak bu kadar bakın yine benzine zam geldi biz 500 sene önce olan kimsenin tam bilemiyeceği şeylere yok öyle olmamıştır böyle olmuştur diye dert yanıyoruz 75000 kişi diziyi şikayet etmiş bu şikayet edenlerden kaçı benzin zammını biyerlere şikayet etti ? yazık sadece yazık

Katılmamak elde değil dizi sayesinde bir haftadır dönem ile ilgili onlarca yazı okudum bilmediğimiz ne çok şey varmış. Diziyi mantıksız eleştiriler ile sürekli yereceklerine birde bu açıdan baksalar aslında dizinin dönemin öğrenilmesinde ne kadar artısı olduğunu görecekler.

quote:

Orijinalden alıntı: Kartal-Yiğit 1903
    gereğinden fazla özel hayat ön planda yanlış... bu filmin senaristleri yönetmeni vs kendileri öldükten sonra birilerinin onların yatak odalarındaki fantazilerini kameraya alıp milyonlara gösterseler aileleri rahat olurmuydu acaba..

TV'de söyledi Hürremin bilmem kaçıncı göbekten torunu diziyi beğenmiş, yani ailesinin konuyu dert ettiği yok.
  • quote:

TV'de söyledi Hürremin bilmem kaçıncı göbekten torunu diziyi beğenmiş, yani ailesinin konuyu dert ettiği yok.

sen öyle san
  • Güzel dizi , Halit Ergenç'e Geçmiş olsun ayağı kırılmış..
  • Üçüncü bölümde Behram Çavuş'un kelleyi koparıyor Layos, Kanuni cinnet geçiriyor.
  • 3. BÖLÜM 1.FRAGMANI

Video düzeltildi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ala -- 16 Ocak 2011; 11:10:48 >
  • 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.