Şimdi Ara

Muhteşem Yüzyıl (2010) (241. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.963
Cevap
16
Favori
157.950
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 239240241242243
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ulan bari çocuklarının öldürülüşünü izletme adama .

öldürünce çocukları süper oldu değil mi , savaştan savaşa koştu selim arkası sağlamdı , kendini dine vurdu rahattı diye !

Gerçekten çok güzel, ben de youtube da rastgele denk gelmiştim , süper bir müzik . Hele bir de Mustafa'nın öldürülme sahnesinde var

Ölmeden önce ayarı verdi Beyazıd . Seni sarhoş olarak anacaklar vs.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kakà -- 4 Haziran 2014; 23:35:18 >
  • Beyazıda yazık oldu valla.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ayyas selim sefere cikamayan anca kari beceren vasifsiz eleman sokollu mehmed pasa olmasaydi bu salak herif devleti bile yonetmezdi zaten icmekden yonetemediki pardon.

• Hangi dinde var arkadaş şu yaşananlar. Böyle böyle helak oldu gitti koskoca imparatorluk...

• Yav varya
  • Tarihte Kanuni öldürtmüyor mu ya Bayezid'i?

• Muzikleri merak edenler youtubeye muhtesem muzikler diye yazin adam 1 den 4 sezona kadar tilum muzikleri yuklemis ve devam ediyor.

• Türk dizilerini baz alırsak gerçekten çok kaliteli bir yapımdır,her şeyiyle.

• quote:

Orijinalden alıntı: JabbaWockeeZ

Tarihte Kanuni öldürtmüyor mu ya Bayezid'i?

Bende öyle biliyorum, Vikipedi öyle diyor.

• hiç bir dizi sahnesinde bu kadar çok etkilenmemiştim halimize acıdım hallerine acıdım tarihimizle övünüyoruz ama tarihimiz bizim en büyük kaybımız o kadar laf etsek de gerçekten müthiş bir sahne müthiş bir ekip gerçekte olanı aynı şekilde yansıtmayı başarmışlar
  • Sadece yerli dizilere değil birçok yabancı diziyede taş çıkartır. Yeride doldurulmaz bu dizinin.

• quote:

hayır tarihde de selimin adamları iran sınırında bayezid'i alıp boğdurtur diye geçer ama selimin direk kendi gidip konuşması abartı olmuş selimde o yürek yoktur
  • quote:

Orijinalden alıntı: programmer_onur

quote:

Bende öyle biliyorum, Vikipedi öyle diyor.

Ama gonderilen cellatlar selimin adamiymis ilber ortayli oyle dedi

• JabbaWockeeZ kullanıcısına yanıt
    çok ayrım var bu konuda benim inandığımı resmen koymuşlar 2 - 3 ay önce bizzat ablamdan bu sahneyi dinlemiştim o hangi tarihçiden öğrenmiş bilmiyorum ama dediğim gibi ayrımlar var
  • Turk tv dizileri arasinda asla gecilemeyen bir seviyede oldu 2.sezondan beri ilk 3 reyting alan dizi hele son sezonda hep bir oldu asla unutamiyacagim bir dizi muziklerini arsivledim bile bilgisayarimda

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gandalf81 -- 4 Haziran 2014; 23:48:17 >
  • Benimde bildiğim öyle ama bunlar tam olarak gerçek deiğil yalnız tarihçilerin söylediği bir şey. Hakikaten bayezidin ölümü çok kötü olmuş ben kanuni öldürcek diye biliyordum Selim öldürüyor. Kim düşünürki bu şekilde tahta geçen bir adamı nasıl devleti yönetiyor diye. Bu kanunide arkasından onca kuyu kazıldı ama hiç bir şeyden haberi yok ben tahmaz paşanın ne ara selime verdiğini göremedim bu olayda.
  • Babası ise henüz sağ iken kardeşi Şehzade Selim ile giriştiği taht mücadelesinde yenilmiş; sığındığı İran Şahı’nın sarayında babasının adamları tarafından oğulları ile birlikte boğularak öldürülmüştür. Oğulları ve kendisinin cenazesi Sivas'ta bulunan Melik-i Acem Türbesi'nde yer almaktadır.
  • Selim gerçekte korkağın tekiymiş dizide yine cesaretli gibi görünüyor..
  • Herşey dizide olduğu gibi değil, bence Selimi olduğundan kötü göstermeye çalışmışlar tam tersi Bayezıdı da melek.Mustafa ile Bayezıd aynı kefeye konulamaz, büyük ihtimalde Mustafanın ölümünde Bayezıdında parmağı var.Sonuç olarak Hürrem gacının gönlündeki sultanı oluyor Bayezıd.

Selim ise en başta bile tahta çok yakın bir adam değildi hatta tarihçiler bir sözünden bahseder, "Mehmed abimi Sultan babam ister, ordu Mustafa abimi ister, Validem Bayezıdı ister benide Allah istesin" diye.Burada bile ne kadar uzak olduğu ortada.Zaten Mustafa mersiyesinde belirtiyor Mustafa abisinin tahta yakın olduğunu.Zaten Hürremin evlatlarından sadece Cihangir ve kendinisi Mustafa abisini sever.Selimin oğullarının ismine bakmak bile yeterli.

Mustafa-Selim belki Osmanlı tarihinde bir kırılma yaşatmış olabilir(Ben hala çok fark yaratmadığını düşünürüm, Selimin oğlu Murat'ın yaptıkları ortada)Ama Selim-Bayezıd değişimi bence hiç iyi yönde bir tesir yapmazdı.Bayezıd çok korkunç hatalar yaptı ve Sokullu gibi bir şansı da olmayacaktı egoist karakteri yüzünden.
  • 
Sayfa: önceki 239240241242243
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.