Şimdi Ara

MÜJDE ATRİX'İNİZE STABİL ANDROİD 4.4.4 KİTKAT DOPİNGİ!!KAMERA,WİFİ,BT 02.20.15 UPDATE (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
192
Cevap
3
Favori
33.215
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Parmak izini kullanmadan, yani ses açma/kapama tuşu ile ekran kilidini açabilir miyiz? Rootlamadan önceki versiyonda (2.3.4) holo locker isimli programla bunu yapabiliyordum, ancak JB'de olmadı,

Yardımcı olursanız sevinirim..
  • arkadaşlar, ilk defa kuracağım ROM vs. SD kartım yok.SD kart olmadan yapabilir miyim? veya SD kartın ne gibi faydası var?
    yedekleme için mi kullanılıyor?
  • Selam, telefonu docka takınca hoparlör ses vermiyor bu sorunu çözen bir arkadaş var mı acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: aCipH

quote:

Orijinalden alıntı: isokocak

quote:

Orijinalden alıntı: aCipH

Dene kardes denemekten zarar cikmaz ama yedegini almayi unutma orjinalinin sorun olursa geri donersin. Cunku bu dusunceler sahsi goruslerimiz. Belki sen farkli dusunursun romlar hakkinda :)

Hocam ben yanlış mı yukluyrm acaba romu mesela rom yulkleynce herseyım fotolar muzıkler rehber falan heps geri yuklenyr sanırm gmail hesabıma kaydediyr cunku herhangi bir yedekleme işlemi yapmıyrm rom da yuklnıyor sıkıntı olmuyor wipe yaparken nereleri ve sırasını yazar mısınız lütfen teyit olması amacııyla ?

ramazan hocam sende doğrumu sıralama teyit ette :)

şimdi ben tertemiz bir telefon için oncelikle recovery moda girip(ses kısma+power) menüden sırasıyla

1-wipe data/factory reset
    2-wipe cache partition
    3-mounts and storage'e girip
    3.1-format /cache
    3.2-format /data
    3.3-format /osh
    3.4-format /system
    3.5-format /preinstall
    3.6-format /emmc
    3.7-format /sd-ext
    3.8-format /sdcard(ramazan hocam ben alayını temizlemekten yanayım her ne kadar sen çıkartın desende :D)
    4.http://yadi.sk/d/dtZzm7vHPFHc5 linkinden (bende çalışan rom-gapps-kernel) dosyaları indirip sdcard içine atın
    5.installzip from sdcard --> choose zip from sdcard
    6.indirdiğiniz romu kurun
    7.telefonu açın ve başlangıç kurulumlarını yapın fakat telefonun gmaildeki yedeğini yüklemeyin tavsiyem
    8.recoverymoda dönüp sdcarddaki gappsı kurun üstüne kerneli kurun
    9.advange-->wipe dalvik cache
    10.wipe battery stats
    11.reboot system now

hayırlı olsun...

aCipH çok teşekkür ederim vermiş olduğun bilgiden dolayı. Bu JB 4.2.2 beni çok uğraştırdı. Sürekli ısınmalar ve şarjı çabuk bitmeler falan filan. Ayrıca motorola logosu bozuk çıkıyordu. Sizin sayenizde her şey yolunda normal ve stabil.

• Kartalizma kullanıcısına yanıt
    ses açma/kapama tuşu ile telefonu uyandırıp Ayarlar > Kilit ekranı > Ekran Güvenliği > Ek ayarlar 'dan "Menü tuşuna basmak cihazın kilidini açar" ile farklı bir açılış deneyebilirsiniz. Tam sorunuzun cevabı olmasa da ekrana dokunup kaydırma hareketi yapmadan tek bir dokunuşla açmakta gayet pratik oluyor. Aklınızda olsun.

not: ekran kilidi "kaydırma" olarak işaretli değilse "menü tuşu ile kilit aç" aktif olmuyor bende. Bu da diğer bir bilgi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tanzimo -- 26 Kasım 2014; 20:57:34 >
  • telefon açıkken %87 yi, kapalı şarj ederken de %90 ı geçemiyorum. kalibrasyon programıyla denedim, yukarıdaki arkadaşların dediği ve uyguladığı gibi wipe battery de yaptım ama sonuç değişmedi. Halledebilirsem paylaşacağım. Ya da farklı bir önerisi olan varsa paylaşırsa sevinirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tanzimo

telefon açıkken %87 yi, kapalı şarj ederken de %90 ı geçemiyorum. kalibrasyon programıyla denedim, yukarıdaki arkadaşların dediği ve uyguladığı gibi wipe battery de yaptım ama sonuç değişmedi. Halledebilirsem paylaşacağım. Ya da farklı bir önerisi olan varsa paylaşırsa sevinirim.

Cm11 kullaniyorum ayni sorun bende de var.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cpt.Ee

quote:

telefon açıkken %87 yi, kapalı şarj ederken de %90 ı geçemiyorum. kalibrasyon programıyla denedim, yukarıdaki arkadaşların dediği ve uyguladığı gibi wipe battery de yaptım ama sonuç değişmedi. Halledebilirsem paylaşacağım. Ya da farklı bir önerisi olan varsa paylaşırsa sevinirim.

1-2 programla denedim. Arada yüzde 99, yüzde 100 oldu ama genelde dengesiz durumda. Programın bir tanesinde hemen calibre diyebiliyorsun onunla denedim önce pek bir şey elde edemedim. Çoğunda da yüzde 100 e kadar şarj edin sonra kalibre edin diyor. fakat yüzde 100 olmuyor ki calibre edelim. Şimdi de bu tip programla deniyorum bu gece. yüzde 100 ü görebildiği anda deniyorum şu an yani. Sonuca yarın bakacağız. Paylaşırım.

not: 2 tane atrix imiz var. Her ne olursa olsun pil yüzdesi olarak sapıtıkta olsa gayet güzel gidiyor pil onu da söylemiş olayım. Şuanda orjinal rom a göre kesinlikle daha hızlı telefonlar. İyiki de kurmuşuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tanzimo -- 3 Aralık 2014; 1:26:56 >

• Arkadaşlar rom yükleme için video var mıdır ?
  • Arkadaşlar şarj sorunu bende de var sadece %80'e kadar doluyor. Wipe Battery de yapmama rağmen üstelik. Çözümü nedir acaba?
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Cpt.Ee

quote:

1-2 programla denedim. Arada yüzde 99, yüzde 100 oldu ama genelde dengesiz durumda. Programın bir tanesinde hemen calibre diyebiliyorsun onunla denedim önce pek bir şey elde edemedim. Çoğunda da yüzde 100 e kadar şarj edin sonra kalibre edin diyor. fakat yüzde 100 olmuyor ki calibre edelim. Şimdi de bu tip programla deniyorum bu gece. yüzde 100 ü görebildiği anda deniyorum şu an yani. Sonuca yarın bakacağız. Paylaşırım.

not: 2 tane atrix imiz var. Her ne olursa olsun pil yüzdesi olarak sapıtıkta olsa gayet güzel gidiyor pil onu da söylemiş olayım. Şuanda orjinal rom a göre kesinlikle daha hızlı telefonlar. İyiki de kurmuşuz.

Bahsettiginiz rom hangisi cm10.1 mi?
    Ben cm11 kitkat rom kullaniyorum şarjı stoc romdan daha az gidiyor

• Arkadaşlar bendede hepsiburadadan aldığım atrix var garantisinin bitmesine 2 ay var telefonda sürekli olan bi sorun yok ama bazen meydana gelen sorunlar var mesela arama tuşuna basıldığında arama yapmaması 2-3 dakika sonra kendiliğinden araması, gelen aramaya cevap verememe açma kapama tusuna bastıktan sonra cevaplama, şarjının %100 dolmaması, eldeki hafif bi nemlilikte sapıtması, gibi sürekli olmayan arada sırada olan sorunlar var telefonu orjinal romla kullanıyorum şimdi telefonu garantiye göndermelimiyim ilerde daha büyük sorunlar çıkarır mı? yoksa göndermeyip bu sorunlarla kullanmaya devam mı etmeliyim bi fikir verirseniz sevinirim.Tesekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ibrahim23

Arkadaşlar bendede hepsiburadadan aldığım atrix var garantisinin bitmesine 2 ay var telefonda sürekli olan bi sorun yok ama bazen meydana gelen sorunlar var mesela arama tuşuna basıldığında arama yapmaması 2-3 dakika sonra kendiliğinden araması, gelen aramaya cevap verememe açma kapama tusuna bastıktan sonra cevaplama, şarjının %100 dolmaması, eldeki hafif bi nemlilikte sapıtması, gibi sürekli olmayan arada sırada olan sorunlar var telefonu orjinal romla kullanıyorum şimdi telefonu garantiye göndermelimiyim ilerde daha büyük sorunlar çıkarır mı? yoksa göndermeyip bu sorunlarla kullanmaya devam mı etmeliyim bi fikir verirseniz sevinirim.Tesekkürler.

Merhabalar aynı problemler harfi harfine bende de var özellikle arama yapmayıp 3-4 dakika sonra kendilğinden araması beni çıldırtıyor. Siz garantiye yolladınız mı acaba telefonu..?

• Cpt.Ee kullanıcısına yanıt
    cm-10.1-20131211-UNOFFICIAL-epinter-olympus kurulu. pil yüzdesi sapıtık gözüksede süre fena değil. değişik oranlarda dolup boşalıyor gözüküyor ama normal kullanımda rahatlıkla 1 iş günü çıkarıyor 3 senelik telefon.

Arada battery calibration programları ile de yaptım. bazen kafasına esip yüzde 100 de oluyor. Artık ona takmıyorum. Şarj ediyorum boşalınca şarja koyuyorum çok önemli değil. emektar telefon en de olsa.

telefon ne içindir aradığında alo diyebileceksin. en azından stok romda olan çekilmez o geç arama takılma hatası bu romda yok. aslan gibi telefon telefonluğunu yapıyor. cyanogen in rom ayarları çok kapsamlı. orjinalinde olmayan birçok şeye müdahele edebiliyorsun ve bunlar kullanımı kolaylaştırıyor.

orjinal rom a asla dönmem şuanda. antutu benchmarktada 1000 puan fazla çıkıyor. 4.2.2 kullanmakta işin cabası. Telefonun kullanımında da bir akış var artık. memnunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tanzimo -- 14 Aralık 2014; 12:13:54 >

• quote:

Orijinalden alıntı: sapiruss

quote:

Orijinalden alıntı: ibrahim23

Arkadaşlar bendede hepsiburadadan aldığım atrix var garantisinin bitmesine 2 ay var telefonda sürekli olan bi sorun yok ama bazen meydana gelen sorunlar var mesela arama tuşuna basıldığında arama yapmaması 2-3 dakika sonra kendiliğinden araması, gelen aramaya cevap verememe açma kapama tusuna bastıktan sonra cevaplama, şarjının %100 dolmaması, eldeki hafif bi nemlilikte sapıtması, gibi sürekli olmayan arada sırada olan sorunlar var telefonu orjinal romla kullanıyorum şimdi telefonu garantiye göndermelimiyim ilerde daha büyük sorunlar çıkarır mı? yoksa göndermeyip bu sorunlarla kullanmaya devam mı etmeliyim bi fikir verirseniz sevinirim.Tesekkürler.

Merhabalar aynı problemler harfi harfine bende de var özellikle arama yapmayıp 3-4 dakika sonra kendilğinden araması beni çıldırtıyor. Siz garantiye yolladınız mı acaba telefonu..?

Yok yollamadım yollasam mı yollamasam mı karar veremedim. Bu sebeplerle garantiye göndersek para iadesi alsak doğru olur mu onuda bilmiyorum. Yeni rom yüklense bu sorunlar düzelir mi acaba gerçi rom yüklemeyide beceremem.Şimdilik beklemedeyim.

• quote:

cm-10.1-20131211-UNOFFICIAL-epinter-olympus kurulu. pil yüzdesi sapıtık gözüksede süre fena değil. değişik oranlarda dolup boşalıyor gözüküyor ama normal kullanımda rahatlıkla 1 iş günü çıkarıyor 3 senelik telefon.

Arada battery calibration programları ile de yaptım. bazen kafasına esip yüzde 100 de oluyor. Artık ona takmıyorum. Şarj ediyorum boşalınca şarja koyuyorum çok önemli değil. emektar telefon en de olsa.

telefon ne içindir aradığında alo diyebileceksin. en azından stok romda olan çekilmez o geç arama takılma hatası bu romda yok. aslan gibi telefon telefonluğunu yapıyor. cyanogen in rom ayarları çok kapsamlı. orjinalinde olmayan birçok şeye müdahele edebiliyorsun ve bunlar kullanımı kolaylaştırıyor.

orjinal rom a asla dönmem şuanda. antutu benchmarktada 1000 puan fazla çıkıyor. 4.2.2 kullanmakta işin cabası. Telefonun kullanımında da bir akış var artık. memnunuz.

Ben şanlıurfada yım sizin kurduğunuz güncellemeyi burda nerde kurdurabilirim turkcellde çalışan teknoloji uzmanları var onlar yapar mı acaba telefonu orjinal romuyla kullanıyorum yukarıda bahsettiğim sorunlar var bu güncellemeyle düzelir mi telefon garantiye göndermelimiyim yardımcı olursanız sevinirim. teşekkürler.

• Arkadaşlar Kamera çalışmıyor bt kulaklığı görmüyor
    google arama dahil (sesle arama dahil) çalışmıyor
    klavye illet

bunların düzgün çalıştığı bir hali yok mu bunun
  • Batarya göstergesi/ sayacının belirli bir yüzdede takılması sorunu -belki çoğunuzun bildiği üzere- mb860 modelinin donanımsal değil; rom düzeyindeki yazılımsal bir sorunundan kaynaklanmakta. (Diğer bir deyişle; cihazın göstergesi belirli bir yüzdede takılsa bile aslında tam şarjı her seferinde gerçekleştiriyor.) Denememiş olanlar için muhtemelen en güncel ve sağlam olan şu projeyi tavsiye ederim: AtrixBatteryFix 0.40 (Root gerekiyor)

@sapiruss @ibrahim23 Garantide yapacakları işlem fabrika ayarlarına geri döndürmekten öteye gitmeyecektir muhtemelen. Eğer yedek cep tel.iniz varsa yollayın.

Lakin önce kendiniz yedeğinizi alıp, sonra format (fabrika ayarı) atıp sorunların çözüldüğünü görürseniz 1 ay serviste boşa beklememiş olursunuz. Eğer format sonrası hala sizi sıkan sorunlar varsa o zaman gönderirsiniz.

• sessosanto S kullanıcısına yanıt
    4171 mV tan fazla şarj olmuyor batarya normal mi?

• Burada aynı durumdan muzdarip arkadaşları görüyoruz. Şu başlıkta da mV (milivolt) değerinin tam şarj durumunda bir alçalıp bir arttığından bahsedip ne olduğu sorulmuş ve şuradaki gönderide oldukça detaylı açıklanmış.

İngilizcesi zayıf arkadaşlar için de özetleyecek olursam, bataryanın tamı tamına (max. mv) dolu olması aslında hiç de istenen bir durum değil ve li-ion bataryaların (günümüz elektronik cihazlardaki bataryaların neredeyse tamamı) cep telefonlarında tam şarj durumunu engellemek için bir önkoruma diyebileceğimiz döngüsel şarj yöntemi kullanıyor. Örneklendinecek olursak max. 4200 mv ye ulaşan batarya bu aşırı yük konumunda kalmamak için kendini 4100"e kadar boşaltıyor. Eğer şarj adaptörü takılı kalmaya devam ederse tekrar 4200 e dolduruyor. Telefonun stock yani kendiliğinden gelen yüzde göstergesi de insanların kafasını bu detayla karıştırmamak için 4100 mv de yüzde 100 diye gösteriyor. Marketteki hassas battery widget ya da programların da çoğu bu ince değişimi kullanıcıya yansıtıyor; anlık mV takibi için kullanabileceğiniz 3c nin Battery Monitor Widget uygulaması gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sessosanto -- 9 Ocak 2015; 23:42:58 >

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.