Şimdi Ara

müjde orta öğretim başarı puanı düşürülüyor 2009 sonrası için (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
82
Cevap
0
Favori
5.016
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: MC GRADY

Ya böyle şey mi olur. O zaman lisede 4 yıl boyunca çalışan adamın yatan adamdan bir farkı olmayacak. Böyle bir karar alınırsa liselerdeki eğitim iyice düşer. Zaten millet çalışmıyor bundan sonra hiç çalışmazlar

nasıl farkı olmaz ya 4 yıl çalışan adam zaten bişeyler biliyordur yapar çalışmayan zaten yapamaz öss de.
    bence çok güzel olacak
  • pff ya daha bitmedimi şu toplantı?
  • İNŞALLAH DÜŞÜRÜRLER..
  • Okul başarısının önemini kaybetmesi çok kötü olacak. O zaman 6-7-8ler niye kasıyor ki?

Eğitim kalitesi falan da değişmez üst düzey bi kaç lise dışında bence.

Kaldırıyorlarsa tamamen kaldırsınlar o zaman AOBP olayını.

Yok bi de herşey şimdiki 11. ve 10. sınıflara denk geliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Behram -- 31 Ocak 2009; 12:39:22 >
  • tam olarak belli olmadı mı daha ? ne olduğu ?
  • Değişmedi arkadaşlar.Sınava az zaman kalmasından dolayı birçok insanın madur kalacağı ve bu işin hukuki boyutlara ulaşabileceği yüzünden değişiklik 2010'a alındı.
  • 2010 ve sonraki yıllar için olabilir diye tahmin ediyorum bende.İnşallah olur.
  • Yeni Sınav Sistemi YGS ( Yükseköğretime Geçiş Sınavı ) ve LYS ( Lisanasa Yerleşme Sınavları ) yani 2 aşamalı sınav 2010 ve sonrası tüm üniversite hazırlık öğrencilerine hayırlı ve uğurlu olsun.

2009 da da hiç bir değişiklik yok.
  • Ama Soyle Bi Durum Var 80den Degerlendirelim ; sen okuldan 80 aldın ben okuldan 70 aldım arada 10 puan var ben bu farkı kapamak ıcın ossde senden 5-6 soru fazla yapmam gerek demek.Ama 40dan Degerlendirirsek ; sen okuldan 40 alırsn ben 35-36 alcam 4 puan kalcak fark.o zmnda senden 2 soru fazla ıle senı geccem.
    Ben Fen Lisesindeyim Lise 3 deyim.Lise 1 ve Lise 2 OBP ortalamam 82. Bu Donem 72 geldi.Buyuk Ihtımalle Eskı Sıstemden 76 civarı alcaktım..Fakat Benden ZEKI olmayan adamlar kızlar mal gıbı oturup EZBERE DAYALI SISTEMLE yuksek alıp oss de benı gecıyor.Varmı bole bisi ben hicbirzaman ezber yapmadım.Okulda notlarım yuksek olmadı pek ama denemelerde hep farkı attım. A

Akademik Egitim Bilgiye Dayanmaz.Akademik Egitim Mantık Yurutmeye Dusunmeye Zekaya Dayanır.Bu Sıstemle Zeki Ogrenciler Cok Iyi Yerlere Gelecek.En Azından Bırıkımlı Insanlar.Okuldan Eve Gelıp Ne Bır Gazete Ne Bir Internet Sayfası Ne De Bir Ana Haber Bultenı Izlemeyip Inek Gibi Calısanlar Degilde Ulkede Olan Bıtennın Farkında Olan Arastırmacı Insanlar Iyı Yerlere Gelecek..

Fakat Soyle Bir Durum Daha Var...Ulkemız Icın Bu Sıstemın Gelısıyle Tehlıke Canları Calıyor.Imam Hatipliler 0.3 AOBP Oldugu Icın Unıversıtelere Gıremıyorlardı Fakat Sımdı AOBP nın Onemı Buyuk Oranda Azaldıgı Icın IMAMLAR HATIPLER ULKEMIZDE YUKSEK MEVKILERE YERLESECEK..BU SISTEM 1999 YILINDA ORTAYA ATILDIGINDA DONEMIN KARA KUVVETLERI KOMUTANI SISTEME KESINLIKLE ITIRAZ ETMIS BU SISTEMLE TURKIYE SERIATA SURUKLENIR DIYEREK DURDURMUSTUR. BU SISTEM GELMEMELİ HER NE KADAR BENIM ISIME YARASADA BU AOBP NIN ONEMININ AZALTILMASINA KARSIYIM...ULKEMIZIN MENFAATI BIZIM MENFAATIMIZDEN ONEMLIDIR..CUNKU BIZ ISTER ODTUYU ISTER HACETTEPEYI KAZANALIM BU VATANIN EKMEGINI YICEZ..AMA EKMEGINI YICEK HIZMET VERCEK BI VATAN OLMAYABILIR YAKINDA SERIATCILER YUZUNDEN :..

• yükseköğretim Kurulu (YÖK), üniversiteye girişte 'lisenin ÖSS'deki başarı ortalamasına' göre belirlenen 'ağırlıklı ortaöğretim başarı puanı' (AOBP) uygulamasını kaldırdı. Öğrencinin lisedeki diploma puanına göre hesaplanan 'ortaöğretim başarı puanı' (OBP) uygulamasının sürdürülmesi öngörülürken, halen üniversiteye yerleşmede yüzde 21 etkisi olan lise başarısının etkisinin ne kadar olacağının daha sonra belirlenmesi kararlaştırıldı.

YÖK'ün AOBP'yi kaldırması sonucunda 2010 yılından itibaren uygulanacak iki basamaklı üniversiteye giriş sisteminde 'ortaöğretim başarı puanı' hesaplanırken 'lisenin başarısı' yerine sadece 'öğrencinin lisedeki kişisel başarısı' dikkate alınacak. Lisedeki tüm öğrencilerin ÖSS'den aldığı puanların ortalamasının o lisedeki tüm öğrencileri etkilemesi bazı öğrencilerin lehine, bazı öğrencilerin ise aleyhine oluyordu. Fen ve Anadolu liselerinin ÖSS ortalaması yüksek olduğu için bu okullardaki öğrencilerin AOBP'leri de yüksek oluyor, meslek veya genel liselerin ÖSS ortalamaları düşük olduğu için buralardaki öğrencilerin AOBP'leri de düşük çıkıyordu.

Dersleri zor olduğu için fen liselerinin son sınıfındaki öğrencilerin yoğun bir şekilde genel liselere geçmesi üzerine 1999 ÖSS'den itibaren uygulanan AOBP sistemine, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik ve YÖK Başkanı Y. Ziya Özcan başta olmak üzere eğitimciler 'adaletsiz' olduğu gerekçesiyle tepki gösteriyordu. Bakan Çelik geçen cuma günü yaptığı açıklamada da ortaöğretim başarı puanının ÖSS'deki etkisinin düşürülmesinin 'cinnet' olacağını; ancak AOBP'nin kaldırılması gerektiğini söylemişti.

Meslek liselilere ek puan uygulaması devam edecek

Öte yandan YÖK'ün 2010 yılından itibaren uygulanmasına karar verdiği yeni üniversiteye giriş sisteminde de meslek lisesi öğrencilerine kendi alanlarında bir fakülteye girerken 'ek puan' verilecek. Bu durumda meslek lisesi öğrencileri kendi alanlarındaki bölümlere giderken yine avantajlı olacak, alanı dışında gitmek istemeleri halinde ise genel lise öğrencileri ile aynı şartlara sahip olacak. Halen meslek lisesi öğrencileri kendi alanlarındaki bir bölümü tercih ederlerse ortaöğretim başarı puanları 0,24'lük bir katsayı ile çarpılıyor. Meslek liselerine 'ek puan' verilmesi zorunluluğu Yükseköğretim Kanunu'nun üniversiteye girişi düzenleyen maddesinde yer alıyor.

Diğer taraftan yeni ÖSS sisteminin YÖK Genel Kurulu'nda büyük bir çoğunlukla kabul edildiği öğrenildi. 18 üyenin hazır bulunduğu toplantıda sadece 3 muhalif üyenin yeni sisteme katılmadığı, Tuncalp Özgen dahil 15 üyenin ise değişikliğe 'kabul' oyu kullandığı belirtildi.

zaman(alıntıdır)

• yukarıda yazana göre öğrencinin okulunun bi önemi kalmayacak galiba.
  • quote:

Orjinalden alıntı: polokolik

yükseköğretim Kurulu (YÖK), üniversiteye girişte 'lisenin ÖSS'deki başarı ortalamasına' göre belirlenen 'ağırlıklı ortaöğretim başarı puanı' (AOBP) uygulamasını kaldırdı. Öğrencinin lisedeki diploma puanına göre hesaplanan 'ortaöğretim başarı puanı' (OBP) uygulamasının sürdürülmesi öngörülürken, halen üniversiteye yerleşmede yüzde 21 etkisi olan lise başarısının etkisinin ne kadar olacağının daha sonra belirlenmesi kararlaştırıldı.

YÖK'ün AOBP'yi kaldırması sonucunda 2010 yılından itibaren uygulanacak iki basamaklı üniversiteye giriş sisteminde 'ortaöğretim başarı puanı' hesaplanırken 'lisenin başarısı' yerine sadece 'öğrencinin lisedeki kişisel başarısı' dikkate alınacak. Lisedeki tüm öğrencilerin ÖSS'den aldığı puanların ortalamasının o lisedeki tüm öğrencileri etkilemesi bazı öğrencilerin lehine, bazı öğrencilerin ise aleyhine oluyordu. Fen ve Anadolu liselerinin ÖSS ortalaması yüksek olduğu için bu okullardaki öğrencilerin AOBP'leri de yüksek oluyor, meslek veya genel liselerin ÖSS ortalamaları düşük olduğu için buralardaki öğrencilerin AOBP'leri de düşük çıkıyordu.

Dersleri zor olduğu için fen liselerinin son sınıfındaki öğrencilerin yoğun bir şekilde genel liselere geçmesi üzerine 1999 ÖSS'den itibaren uygulanan AOBP sistemine, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik ve YÖK Başkanı Y. Ziya Özcan başta olmak üzere eğitimciler 'adaletsiz' olduğu gerekçesiyle tepki gösteriyordu. Bakan Çelik geçen cuma günü yaptığı açıklamada da ortaöğretim başarı puanının ÖSS'deki etkisinin düşürülmesinin 'cinnet' olacağını; ancak AOBP'nin kaldırılması gerektiğini söylemişti.

Öte yandan YÖK'ün 2010 yılından itibaren uygulanmasına karar verdiği yeni üniversiteye giriş sisteminde de meslek lisesi öğrencilerine kendi alanlarında bir fakülteye girerken 'ek puan' verilecek. Bu durumda meslek lisesi öğrencileri kendi alanlarındaki bölümlere giderken yine avantajlı olacak, alanı dışında gitmek istemeleri halinde ise genel lise öğrencileri ile aynı şartlara sahip olacak. Halen meslek lisesi öğrencileri kendi alanlarındaki bir bölümü tercih ederlerse ortaöğretim başarı puanları 0,24'lük bir katsayı ile çarpılıyor. Meslek liselerine 'ek puan' verilmesi zorunluluğu Yükseköğretim Kanunu'nun üniversiteye girişi düzenleyen maddesinde yer alıyor.

Diğer taraftan yeni ÖSS sisteminin YÖK Genel Kurulu'nda büyük bir çoğunlukla kabul edildiği öğrenildi. 18 üyenin hazır bulunduğu toplantıda sadece 3 muhalif üyenin yeni sisteme katılmadığı, Tuncalp Özgen dahil 15 üyenin ise değişikliğe 'kabul' oyu kullandığı belirtildi.

zaman(alıntıdır)

bu nedir ya ben anadolu lisesinde okuyorum bizdeki dersler düz liselerdeki gibi basit değil sınavdan 2 - 3 almak için bi tarafımızı yırtıyoruz ama inek kızlar ezbercilik ve hocaların maximum sözlüleriyle erkekleri daima solluyor aobp kalkmayacak ama lisenin getirisi kalkacakmış ulan o zaman biz niye a.l okuyoruz gidelim düz liseye direk 80 puan alırız a.l de 70 i zor alıyoruz.bu sistem gelirse yandık ben lise 3 teyim zaten.offf ulan offf.meb in küfür edebileceğim bi mail var mı bu konuyla ilgili ?

• bu sene için düşmedi mi?
  • quote:

Orjinalden alıntı: Solitare

quote:

yükseköğretim Kurulu (YÖK), üniversiteye girişte 'lisenin ÖSS'deki başarı ortalamasına' göre belirlenen 'ağırlıklı ortaöğretim başarı puanı' (AOBP) uygulamasını kaldırdı. Öğrencinin lisedeki diploma puanına göre hesaplanan 'ortaöğretim başarı puanı' (OBP) uygulamasının sürdürülmesi öngörülürken, halen üniversiteye yerleşmede yüzde 21 etkisi olan lise başarısının etkisinin ne kadar olacağının daha sonra belirlenmesi kararlaştırıldı.

zaman(alıntıdır)

bu nedir ya ben anadolu lisesinde okuyorum bizdeki dersler düz liselerdeki gibi basit değil sınavdan 2 - 3 almak için bi tarafımızı yırtıyoruz ama inek kızlar ezbercilik ve hocaların maximum sözlüleriyle erkekleri daima solluyor aobp kalkmayacak ama lisenin getirisi kalkacakmış ulan o zaman biz niye a.l okuyoruz gidelim düz liseye direk 80 puan alırız a.l de 70 i zor alıyoruz.bu sistem gelirse yandık ben lise 3 teyim zaten.offf ulan offf.meb in küfür edebileceğim bi mail var mı bu konuyla ilgili ?

Aynen katılıyorum sana. Millet niye kasıyor o zaman OKS'di SBS'di. Güzel bi liseye girmek için. Başarılı olan giriyor belli liselere. Daha niye hala öğrenci başarısı diye yırtınıyorlar ki?

• quote:

Orjinalden alıntı: Solitare

quote:

zaman(alıntıdır)

Dostum tamam düz lise diyorsun da onların aldığı eğitim de senin kadar kaliteli değildir hiçbir zaman.Ayrıca defalarca söylediğimi tekrar söylüyorum her düz lise kek sorular sormaz öğrenciye.Okuldaki ineklere yaklaşmak bu uygulamayla daha kolay.Dolayısıyla bu uygulama yararımıza oluyor.Onlar istedikleri kadar ineklesinler ÖSS'de birşey yapamadıkları sürece kalırlar ortada.

Bu arada bu iki sınavlı sistem nasıl oluyor.Birini 11. sınıfta diğerini 12. sınıfta mı olacağız?Nasıl olacak?

• akıl almaz bir uygulama aobp elle tutulur hiç bir mantıgı yok.
  • düz liselerde eğitim kalitesinin anadoludan farklı olduğu felan yok. Tek fark öğrenci farkı. çalışan çğrenci anadolu lisesine gidiyor. ayrıca hocalar düz liselere göre kat kat zor soruyor soruları. Aobp tamamen kalkmalı millet kopya sözlü yüksek puanı kağıyor herşey hocanın imkanına kalıyor.
    Aobp tamamen kalkmalı. yada anadolu liselerine yüksek katsayı verilmeli.
  • arkadaşlar böyle asılsız haberler koymayın buraya doğrutercihe girin aobp kalkmıcak %100 kimseyi boşuna heveslendirmeyinn
  • Umarım kalkar bu aobp, ben yalnız kalınca linç edeceğim şerefsize not için iyi davranmak zorunda değilim.
  • Kollej veledlerine yazık olacak, babaları o kadar parayı boş yere ödedi =)
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.