Şimdi Ara

MUKAVVA,İP,İĞNE,STEP MOTOR VE ARDUİNO İLE ROBOT KOL YAPTIM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
742
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkese selam.Ben Emre. İstanbul Üniversitesinde 'de Bilgisayar Mühendisliğinde okuyorum.
    Eldeki kısıtlı imkanları kullanarak ortaya çalışan bir ürün çıkardım ve sizinle paylaşmak istedim.
    Eklemler için toplu iğne , tahrik aktarımı için ip , motor olarak en ucuz step motor ve mikroişlemci olarak da arduino mega kullandım.
    Arduino yu bilgisayara bağladım ve C# la yazdığım programla seri port üzerinden haberleştirdim ve bu sayede bilgisayardan komut yollayabiliyorum.
    Şu anda klavye ile kontrol edebiliyorum. Yazılıma user32.dll kütüphanesini ekleyip intertop services ile klavyeyle ilgili metotlarını çağırdım böylece klavye aynı anda birden fazla tuşu algılayabiliyor.
    Ancak güç aktarımını iple yaptığım yetenekleri biraz kısıtlı.Estetik olarak da pek albenisi olmadığı bir gerçek.
    Gönül isterdi ki Lego Technic kitim olsun da onunla ultra-yetenekli şeyler yapayım. Ama öğrencilik hali işte.

Elde bunlar vardı , ben de bunları kullanarak yaptım.

Sonuçta "imkan yok , kimse yardım etmiyor" diye sızlanmak , oyalanmak menüsünde yemeği , silahında tek kurşunu olmadan vatan kurtaran kahramanların torunlarına yakışmaz.
    Nasıl ki yoktan var ederek kurtardık vatanı , yine yoktan var ederek yakalarız AB 'nin de ABD 'nin teknolojisini.
    Yani , en azından ben bunun böyle olabileceğine inanıyorum

İyi bir şeyler yapmaya çalışan herkese selam olsun !

Şu da Video linkimiz :
    Emre ŞURKyoutube
    Robot Kol Denemesi - Arduino ile
    http://www.youtube.com/watch?v=-aMhRvZiSNA&feature=youtu.be

emre.surk@gmail.com
     MUKAVVA,İP,İĞNE,STEP MOTOR VE ARDUİNO İLE ROBOT KOL YAPTIM MUKAVVA,İP,İĞNE,STEP MOTOR VE ARDUİNO İLE ROBOT KOL YAPTIM MUKAVVA,İP,İĞNE,STEP MOTOR VE ARDUİNO İLE ROBOT KOL YAPTIM

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hezafençelebi -- 7 Eylül 2014; 2:34:10 >

• robotkol-v2 ye geçersen kontroplak ve tahta kullan.

bu arada güzel olmuş ayrıntılı bilgi verirsen seviniriz
  • Hocam bilgisayar muhendisliginde elektronik dersleri veriliyor mu?Nerden biliyorsunuz bunlari

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bilgisayar mühendisliğinde elektronik verilmiyor. Hatta yazılımın da verildiği pek söylenemez zaten.
    Internet sağolsun.

• AAT.BH kullanıcısına yanıt
    Tahtayı ya da kontrplağı nasıl işleyebilirim ki?

• quote:

Orijinalden alıntı: hezafençelebi

Tahtayı ya da kontrplağı nasıl işleyebilirim ki?

Sana bu konuda yardımcı olabilirim. Mukavvayı işlemenden belli elin yetenekli. 10 tl ye orman ürünleri satan bi yerden büyük parça kontroplak alırsın. Birde 5 tl ye hırdavatçıdan kıl testeresi alacaksın. Birde buna bi kaç tane uç alacaksın. Çeşitleri var bu uçların. Bu aletle işleyemeyeceğin parça yoktur. Ben bu sekilde istediğim projeyi milimetrik olarak işleyebiliyorum. Pm den detaylı olarak sana nasıl yapılır anlatabilirim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • devamino bekliyoruz hocam. guzel olmus

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.