Şimdi Ara

Multimetre devredeki kondansator arızası nasıl tespit edilir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
2
Favori
2.352
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Monitörüm bozuldu. Açtım içini baktım ama gözlerim bozuk kondansatöre alışık olmadığından anlayamadım bozuk mu değil mi diye.
    Elimde multimetre var. Buzzer olmayan model.
    Devreden sokmeden anlayabilir miyim?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Multimetreyi ohm kademesine getir.
    Kondansatörün artı ve eksi uçları dikkate alınarak probları kond. bacaklarına bağla
    Kondansatör sağlamsa sürekli artan bir direnç gösterecektir.
    Probların yönünü değiştir bu seferde direnç değeri önce azalacak sonra tersi yönde sürekli artan bir değer gösterecektir.
    Eğer bu şekilde ise kond. sağlamdır.

Not: Kondansatör devrede bağlı iken bağlı olduğu diğer elemanlardan dolayı doğru sonuç vermeyebilir. Herhangi bir devrede bir elemanın sağlamlık kontrolü yapılırken o elemanın en azından bir bacağını devreden ayırıp ölçüm yapmak daha sağlıklıdır. Ölçüm yapılacak olan elemanın sökülüp ölçülmesini tavsiye ederim.
  • osmanertomac O kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim. Kondansatörün +ucuna mi - ucuna mi comm(siyah kablo) kablosunu bağlayacağım?

• kondansatörü sökmeden anlayamazsın. çünkü devredeki diğer elemanlar, hatalı ölçme yapmanı sağlar. parmak uçlarını kullanarak, kondansatörün şişme yapıp yapmadığını, kontrol edebilirsin.
  • dergul D kullanıcısına yanıt
    Ben sıkıntı göremedim ama birde siz bakar mısınız?
    Acildiktan 1 saniye sonra foresanlar kapaniyor sadece. Monitöre fenerle bakınca görüntü var ama aydınlık degil. Floresan mi arızalı yoksa power kartı mi acaba.
    Tv tamircisine götürdüğümde anakart arızası demişti.

Edit: tamamen kafasına göre çalışıyor monitör:) az önce fenerle bakınca görüntü alabiliyordum ama şuan alamıyorum.
    Edit 2: görüntü geldi ama yine floresandan dolayı çok karanlik

ttp://store.donanimhaber.com/e9/c1/7e/e9c17e41a95fefa05147fc03bfbfd9c4.jpg[/simage]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi saasc -- 23 Şubat 2019; 12:58:44 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• saasc S kullanıcısına yanıt
    Resimden anlamak zor ama resimlerden gördüğüm kadarıyla sanki C112 kond. yana doğru şişmiş gibi duruyor. Resimden dolayı göz yanılmasıda olabilir.
    Bir de monitörün içinde başka bir kart yokmu ekran ledlerini sürmek için? Sorun o kart üzerinde de olabilir.
    Eğer tek resimdeki kart varsa bence ilk olarak C112 yi değiştirin.
    40 liraya güç kartı buldum aynı kodlu acaba alsam çözer mi sorunumu?

Isaretli yerden floresana elektrik gitmiyor.
    Alttaki porttan floresanlari tek tek denedim hepside çalışıyor. Ama üstteki porttan hiç bir floresan çalışmıyor. Power kartı değiştirsem çözerim gibi geliyor ama ekrana ışık tutunca görüntü bazen görünüyor bazen görünmüyor. Bu anakartta da ariza oldugunu gosterir degil mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi saasc -- 23 Şubat 2019; 14:49:58 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    Dediğin gibi anakartta farklı problemler olabilir. Eğer birebir aynısını bulduysan değiştir derim. Zaten bu resimdeki kart daha önce tamir görmüş gibi.
    Çok teşekkürler herkese. Riske girmek istemedim açıkçası 40 50 lirada boşa gidebilir anakartta da sorun varsa. 2. El monitor alsam 100 120 lira zaten. Ya 2. El yada sifir ucuz yollu bir monitör almak sanırım en iyisi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi saasc -- 23 Şubat 2019; 15:25:58 >
    .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kadircitak -- 25 Şubat 2019; 5:54:41 >
  • kadircitak kullanıcısına yanıt
    O şekilde görüntü net olur mu ki?

• Kesinlikle normal DMM ile ölçülemez hele ki sökmeden yerinde ölçmek mümkün değil. Yerinizde olsam tüm kond leri değiştiririm 40 liradan ucuza gelir.
    .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kadircitak -- 25 Şubat 2019; 5:54:54 >
    Evet 4 lambalı. 10k 2watt direnç diye alacağım değil mi?

.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kadircitak -- 25 Şubat 2019; 5:54:4 >
  • .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kadircitak -- 25 Şubat 2019; 5:54:17 >
    Hocam ilk videoda 56k 3wattlik 2. Videoda 100k 5wattlik direnç takıyor. Ben 10k 2watt alırsam az gelmez mi? Olp iptali beni aşıyor zaten :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi saasc -- 24 Şubat 2019; 17:34:56 >
  • Karttaki lehimler çatlak bir elden geçirip yenileseniz belki düzelir .

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • akkaymaz A kullanıcısına yanıt
    Hangisi hocam fotoda isaretleyip atar mısınız

Düşük veya yüksek takarsam sıkıntı olur mu hocam

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.