Şimdi Ara

Multimetre İle Kısadevre Kontrölü ?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
2
Favori
20.314
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar multimetre yani bildiğimiz dijital ölçü aleti ile kısadevre kontrolünü nasıl yapıyoruz ?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Multimetre ile Kısa Devre Testi

Giriş: Kısa devre, elektrik devrelerinde meydana gelebilecek ve cihazların hasar görmesine yol açabilecek ciddi bir sorundur. Kısa devreleri tespit etmek ve düzeltmek için bir multimetre kullanılabilir.

Multimetre ile Kısa Devre Testi Nasıl Yapılır? Multimetre ile kısa devre testi yapmak için şu adımları takip etmelisiniz:

1. Multimetreyi direnç ölçüm moduna getirin.
    2. Multimetrenin problarını test etmek istediğiniz devrenin iki ucuna bağlayın.
    3. Multimetre ekranında okuma alın.

Kısa Devre Test Sonuçları: * Okunan Değer 0 ise: Bu, devrede bir kısa devre olduğunu gösterir. * Okunan Değer Yüksekse (Sonsuza Yakınsa): Devrede bir kısa devre yoktur.

Önemli Hususlar: * Testi yapmadan önce gücün devreden kesildiğinden emin olun. * Multimetre problarını devreye doğru şekilde bağlayın. * Kısa devre tespit ederseniz, sorunun kaynağını bulun ve düzeltin.

Kısa Devre Testindeki Multimetrenin Rolü: Multimetre, devredeki direnci ölçerek kısa devre olup olmadığını belirler. Kısa devre durumunda direnç 0 olacaktır, bu da problar arasında elektrik akımının kolayca aktığını gösterir.

Sonuç: Multimetre ile kısa devre testi, elektrik devrelerindeki sorunları tespit etmek için kullanılabilecek değerli bir araçtır. Kısa devreleri erken aşamada tespit ederek cihazların hasar görmesini ve yangın gibi ciddi tehlikeleri önleyebilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • diyot yani buzzer kademesine alarak. kısadevre varsa dıııtlar
  •  Multimetre İle Kısadevre Kontrölü ?

ilk resimde diod olan kısım var orası. 2. resimde ise ses ve OHM simgesinin olduğu kısım var orası. Senin multimetrede de bu iki şekilden biridir

• teşekkürler arkadaşlar ama örneğin devre yollarına prop uçlarını tuttuğumuzda devre yolu sağlamsa yani akım geçiyorsa biiip sesi gelmesi lazım demi ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: _DesertEagLe_

teşekkürler arkadaşlar ama örneğin devre yollarına prop uçlarını tuttuğumuzda devre yolu sağlamsa yani akım geçiyorsa biiip sesi gelmesi lazım demi ?

evet sağlamsa bip sesi gelmesi gerekir. Yanlız baskıdevreyi kendiniz yaptıysanız üstteki boyayı çıkardığınızdan emin olun.
  • teşekkürler arkadaşlar,yoruma açık...
  • Merhaba,
    konunun üzerinden çok vakit geçmiş ama aşağıdaki cihazı yeni aldım ve kısa devre testi yapmaya çalışıyorum. Kırmızı ile işaretlediğim yere getirip probları birbirine değidirdiğim zaman alet ses vermiyor.
    Bu cihazın modeli ile mi ilgili yoksa alette sorun mu var? Yardımcı olursanız sevinirim, konu hakkında neredeyse hiç bilgim yok.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ac Voltajda Ters Bağlı Diyot
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • shaman_tr kullanıcısına yanıt
    Hocam ben aynı tip cihazın dt830d modelini kullanıyorum ve o kısa devre buzzer sesi çıkıyor. Senin model benden farklı olarak dt830b olduğu içinbelki buzzer bulunmayabilir içini açıp bakabilirsin veya datadatasheet veya onun benzeri teknteknik dökümanlarını araştırırsan özelşiklerinden bakabilirsin.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • shaman_tr kullanıcısına yanıt
    Kırmızı prob V,ohm terminaline takılıyken ötmüyorsa pili azalmış olabilir

Edit:B modelinde buzzer yokmuş sanırım. İçini açıp bakabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Laichzeit -- 6 Ocak 2017; 13:2:48 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: shaman_tr

Merhaba,
    konunun üzerinden çok vakit geçmiş ama aşağıdaki cihazı yeni aldım ve kısa devre testi yapmaya çalışıyorum. Kırmızı ile işaretlediğim yere getirip probları birbirine değidirdiğim zaman alet ses vermiyor.
    Bu cihazın modeli ile mi ilgili yoksa alette sorun mu var? Yardımcı olursanız sevinirim, konu hakkında neredeyse hiç bilgim yok.

Bu alette buzzer yok dıye bılıyorum ekrandakı degere bakarak anlayacaksın kısa devreyı .

• Diyot işareti olan kademeye al.Problarını tak ve birbirine değdir.Göreceksin ki bip diye bir buzzer sesi çıkacak,aynı zamanda ekranda da kısa devre olduğunu yazı ile gösterebiliyor bazı multimetrelerde.
  • Yardımcı olmaya çalışan herkese teşekkürler. Anladığım kadarı ile bu cihazda buzzer yok. Ekranda sadece bazı değerler gösteriyor probları değdirince. Sanırım ekranda değer görürsek kısa devre var anlamına gelecek (Kitapçığı var cihazın ancak aliexpresten aldığım için İngilizce).

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shaman_tr -- 7 Ocak 2017; 23:12:00 >
  • merhaba bende dt-830d modeli var ancak kısa devre modunda ses çıkmıyor yani aldım
  • Konuyu hortlatıp çözüme kavuşturalım. Çin malı olan markası değişebilen bu 830B 830D 830BL 860B gibi modelleri olan multimetreler (genelde sarı yada siyah olur) "D" modeli olanlar diyot konumunda ses çıkarır. Zaten onlarda diyot işaretinin üstünde bir ses işareti de vardır. 830B modeli ses çıkarmaz. Sadece ekranda değişim olur. Bunların ışıklı olan modeli de vardır.

Hepsinden ses çıkacak diye bir durum yok. Işıklı modeliyse ışık yanar, bazılarında sadece ekranda değişim olur.

Ve konu yıllar sonra çözüme kavuşur.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.