Şimdi Ara

Multimetrede frekans ölçümü ne işe yarar?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
5.610
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba. Yeni bir multimetre aldım. Aldığım cihazda frekans ölçüm kademesi de var. Bu kademe ile ne ölçebilirim? Mesela şebeke geriliminin frekansını ölçebilir miyim? Kullanım kitapçığında da fazla bilgi verilmemiş. Yardımlarınızı bekliyorum.

• Ölçülebilecek sinyalin Max. voltajı belirtilmiş olmalı kullanma kılavuzunda. Şebeke frekansını ölçmeye çalışırsanız yüksek gerilim sebebi ile arıza yapabilir.
  • ben ölçtüm ama hiç birşey olmadı ekranda 50 -53 54 -51 yazılar çıkıyor.
    Tabii bu herşeyin kalitesine gör değişir. Benimkisi standandart 5 tl olanlardan...
    Kendine güvenemiyorsan ölçme boşver ac 220v şebeke elektriğinin 50 hz olduğunu herkes bilir...
  • Değdirmene bile gerek yok Aletin problarını yaklaştır gösterir o 0.7 volt mu ne max sınırı vardı onun?
  • Cevaplarınız için teşekkürler.

tt technic re 92 multimetre almıştım. frekansa getirip 220 ye probları değdirdim. Alet sapıttı, o zaman dediğinize göre iyi ki yanmamış. 0.7 v nere 220 v nere :)
  • arkadaşlar bana tt t-ecnı-c multimetre kullanım klavuzu lazım bulamadım bana bir yardımcı olurmusunuz
  • Frekans ölçümü için sadece + probu yetiyor. Ben 555'in frekansını böyle ayarlıyorum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: arslan295

arkadaşlar bana tt t-ecnı-c multimetre kullanım klavuzu lazım bulamadım bana bir yardımcı olurmusunuz

modelini yazarsan yardımcı olabilirim
  • RE 92 de AC voltaj kademesindeyken HZ/duty tuşuna basarak şebeke frekansını ölçebilirsiniz. diğer frekans kademesi düşük genlikli sinyaller içindir. ( daha çok KHz seviyesindeki sinyaller için )
  • Çok uzun zaman önce megahetz'i Kilohertz'e çeviren bir bölücü yapmıştım , mültimetreye bağlayıp 50 Megahertz'e kadar frekans ölçebiliyorum .
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.