Şimdi Ara

Multiplatform Uygulaması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
667
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba Mobil cihazlarda çalışacak (Android,IOS,Windows Phone) birnevi harita uygulaması yapacağım ama bilgi eksiklerim var bir biline danışmak istedim.

Şartlar şunlar:

1)Uygulamaya girenlerin konumlarına ulaşılabilecek

2)Ve Her platformda çalışacak

3)Sunucu Tabanlı bir uygulama

4)Görsellik çok önemli !!!!!!!

Wepsitesinden erişip ASP.net mi kullanmalıyım veya her platform için yeni baştanmı yazmak zorundayım veya :) Xamarin Studio'nun Visual Studio eklentisinimi kullanayım ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pns.ufuk -- 4 Eylül 2014; 20:42:07 >

• Genelde mobilde ( ozellikle Android icin ) native uygulamalar yazmak tercih edilir, direkt web sitesinden gostermektense. Hem performans hem de kontrol edebilmek amacli. Ancak harita gostermekse tek amac, her platformda harita gosterecek kadar programlama ogrenilip web sitesinden direkt gosterilebilir. Fakat program derinlestikce bu cozum gecerli degil. Malesef her platforma ayni anda hitap edecek bir programlama dili yok henuz, mobil icin.
  • Cevap için çok teşşekkür ederim Xamarin Studio sunda C# ile yazılıp her platform için ayrı ayrı derlene biliyormuş onun hakkında bir bilginiz var mı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: pns.ufuk

Cevap için çok teşşekkür ederim Xamarin Studio sunda C# ile yazılıp her platform için ayrı ayrı derlene biliyormuş onun hakkında bir bilginiz var mı ?

Uygulamayı yayınlamak için lisans ücretini ödemen gerekir. Bir hayli fazla oda, birde java da yapılmış android uygulaması gibi olmuyor, stabilitesi ve boyutu özellikle. Ben tavsiye etmiyorum
  • Bildigim kadariyla Android native olarak C kodu calistirabildigi icin Xamarin C# ile Android 'de calisabilecek uygulama yapmaya imkan veriyor. Ancak bunu Ios icin yapamiyor.
    Android uzerinde de ne kadar yapabilitesi oldugunu bilmiyorum acikcasi, hic kullanmadim : )
  • Yani;

Android için : Java
    IOS için: : Objective-C
    Windows P için : C++ veya C#'mı bilmeliyim ?
  • pns.ufuk P kullanıcısına yanıt
    Evet. Ancak Xamarin denilen teknolojiyi kullanarak ( dedigim gibi ne kadar kabiliyetli oldugunu bilmiyorum ):
    Android - Windows Phone => C#
    IOS => Obj C ya da Swift
    Bilmek yeterli olabilir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Benim aklımdaki HTML5 ile konuma erişip Web Servis kullanarak verileri senkronize etmekti ama sanırım uygulama olarak yapmam gerekecek.
  • Kimse Phonegap önermemiş hayret, ama ben html5 düşmanıyım, bir uygulama yazacaksan native yazacaksın. Windows phone mu android mi ios mu şimdiden karar ver bence, tutarsa bu uygulaman diğer platformlara gider parayla yazdırırsın çok koymaz :)
  • adam gibi yazarsa phonegap de sıkıntı olmaz, yeter ki her bulduğu kodu doldurup çorba etmesin, ayrıca xamarin de 65kb limite kadar ücretsiz uygulama yazmaya izin veriyor, sonrası için deneme sürümünü başlatırsın 1 ay içinde yazarsın ne yazıyorsan

benim anlamadığım kim sana niye sürekli konumunu göndersin, cayır cayır şarjını yiyeceksin adamın
  • Uygulamanın ne kadar şarj kullanacağı konumuzla ilgisi yok diyer cevaplar için teşekkürler.
  • bunları unity3D ile yapıyorum
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.