slm arkadaşlar yenı araba aldım ama noterden satış alamadım cünkü aracın silindir hacmi cıkmıyo sistemde bunun icin ne yapmam gerekiyo lütfen ayrdımcıı olun noter ve emniyet silindir hacminini gösteren bir belge getir diyo herhangi ford bayisinden ama ford bayılıerın hıcbırı bu konuyla ilgilenmiyo cünkü bizde 10 yaşını geçmiş aracların bılıgısı yokutr dıye
makine mühendisi proje çizerse olur belki... trafik takipçilere danışın...
araç ford granada 1973 model 2.3 motor
otosan müşteri hizmetlerine sor o zaman
Siyah kaplı ruhsatlardan mavi ruhsatlara geçilirken sadece bir belge doldurup veriler bilgim dahilinde doğrudur gibi bir ifadeyi imzalamıştım. Vergimi bu bilgiye göre ödedim hep. Eskiden imzanın kıymeti vardı.
Yakın zamanda, muayene yerleri dolunca yeni ruhsat için yuvarlatılmış olan değeri daha detaylı yazdım. Değer değişmiş oldu ama hiç bir sorun çıkmadı, kimse de niye 3, niye 5 diye sormadı.
Fakat bunu o kdar çok istismar ettiler ki... neyse, şimdi demek ki belge istiyorlar. Zannediyorum ki internetten broşürünü indirip alınan baskıyı bir de servis kaşelerse belge olarak kabul edilebilir. Motorun açılacak hali yok. (Bu arada Ford'un bununla ilgilenmemesi markalarına ne kadar sahip çıktıklarını iyi gösteriyor.)
Eğer ki bu araca 70'lerde ruhsat verildiyse motor hacmini bilmek de devletin görevidir diye düşünüyorum. Ayrı konu.