Şimdi Ara

Müsabık olmayan karate dalı hangisi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.506
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Esenlikler arkadaşlar.Müsabık olmayan geleneksel karate dalı hangisidir? Ve bir sorum daha var diğer karate dallarında bokstaki gibi sparring var mı? Teşekkkürler.

• Müsabaka olmayan karate stili varmıdır bilemeyeceğim genelde şov amaçlı bir spor olduğu için sanmıyorum ancak araştırmadım, müsabaka yapmayacaksan kata dedikleri bir müsabaka tipi daha var kumite gibi dövüşmüyorsun youtube a yazarsan örneklerini bulursun, ayrıca en azından shotokan karate kumitede daha iyi güçlü olan değil daha iyi teknikleri uygulayabilen kazanır karşındakini yıkman dayak atman beklenmez bu sebeple kaçınmana gerek yok, ayrıca karateye gideceksen goju ryu ve kyokushin en etkilileridir diğerlerini unut gitsin, ben yinede tavsiye etmiyorum karateyi şov amaçlı, sparring var mı bilmiyorum hiç derslerine katılmadım ancak olsa bile seni fazla zorlamayacaktır çünkü şov amaçlı teknikleri iyi uygulayan kazanır pek bir realitesi yok.

sen en iyisi karateyi unut gitsin box, kick box, muaythai bu üçünde de iyi bir hoca bulmalısın iyi kaliteli bir yer bulmalısın yoksa sana yarardan çok zararı dokunur kötü temel atan insanı geliştiremezsin iyice araştır bu yüzden gittiğin yeri hocaları vesaire, kafam rahat olsun diyorsan da wing chun, aikido araştırabilirsin ayrıca bu saydıklarım seni hem fiziksel açıdan geliştirecek hem zihinsel açıdan.

• kyokushin karate sanırım en sertidir. ashihara da sert diyorlar. shotokan karate en zayıfıdır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-1135B01C2 -- 17 Nisan 2017; 9:28:43 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rychte kullanıcısına yanıt
    Hocam doğru demişsiniz. Ben gelecek için planlar yapıyorum amacım özel kuvvetlerde asker olmak. askerlere genelde karate öğretildiği için ve tekniklerinin gösterişli olduğundan düşünmüştüm. Boks türevleri çok sıkıcı geliyor. Gittiğim bir salon bodrum kattaydı ve çok kötü ayak kokuyordu. savunma sanatları yeteri kadar sert ve kolay değil. iyi bir azim ister, teknik yanlış uygulanırsa sonuç aleyhine döner. Tae kwon do, karate ve judo gibi japon sporlarının hepsini veren bir salon var mıdır acaba istanbul anadolu civarında? Bir sorum daha olacak. Tae kwon do da sırttan atma, eli yakalayıp ayak kilidine alma, bıçakla saldırı gibi şeyler var mı? Teşekkürler, esenlikler.
  • tasci_oguz T kullanıcısına yanıt
    Ara sıra taekwondo derslerini izliyorum ama hiç yerde mücadeleye denk gelmedim belkide sadece ben denk gelmemişimdir vardır, ama bilemeyeceğim, Kick box gerçekten çok azim ve kondisyon gerektiren bir spor yaklaşık bir aydır yapıyorum ve çok yoruluyorum antreman sonunda bir de karşına gerizekalı bir partner gelirse kötü olabilir yavaş vur diyorsun hızlı vuruyor mideye tekme at diyorlar hayalara vuruyor vb antremanlarda çok sıkılabiliyorsun, iyice karar verip judoya başlamayı düşünüyorum bende. eskrimayı bir araştır derim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rychte -- 18 Nisan 2017; 14:38:56 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.