Şimdi Ara

MuServer ic ve dis ip ayarlari ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
612
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • internetten oyuna baglanti saglamak icin, XXX.no-ip.org gibi bir adres aldik. localhost serverimizde bir sorun yok baglanti saglanip oyun oynuyoruz. ancak internete vermek istedigimizde,
    nerelere local ip nerelere XXX.no-ip.org yazmamiz gerektigini bulamadik.
    versiyon 1.04d+season3 ip yazilmasi gereken yerler?

D:\MuServer\bin\cs.ini
    D:\MuServer\data\CommonServer
    D:\MuServer\data\MapServerInfo
    D:\MuServer\data\IpList
    D:\MuServer\links\ burada da 1 den 10 a kadar bilinen linkler var..
    01- Dataserver 0 ------- 02- Dataserver 1 ---------- 03- ExDB ------ 04- Chatserver
    05- RankingServer ------- 06- EventServer ----- 07- Connect Server -----
    08- Joinserver ------- 09- GameServer ------ 10- GameServer_CS_CW
    ----------------------------
    bunlarin hepsine local ip adresi yazildiginda sorun cikmiyor. forumda arama yaptigimda serverlist.dat gibi
    connerserver.dat gibi dosyalar bende yok. onlar onceki versiyonlara ait sanirsam.
    bende sadece cs.ini dosyasindaki local ip yi XxX.no-ip.org yaptigimda servere girmiyor.
    modem port ayarlari yapilmistir. hatta web sayfasina XXx.no-ip.org ile giriste yaptik.
    sorunumuz hangi dosyalara veya linklere local ip, hangi dosyalara veya linklere dis ip miz anlamina gelen xxx.no-ip.org adresini yazmamiz gerektigi. Simdiden tesekkur ederiz..

• cs ve datadaki iplist.dati internet ip yapacan
    ip değişirse onları değiştirecen
    no-ip yazmakla olmuyo
    saygılar
  • quote:

Orjinalden alıntı: kutlug

cs ve datadaki iplist.dati internet ip yapacan
    no-ip yazmakla olmuyo
    saygılar

dediklerini yaptim.
    peki o zaman main.exe nin ip sini nasil ayarliyacam no-ip.org adresine mi ? localip yemi ?
    buna dahil de tabi Launcher in ip sinide no-ip.org ye goremi localip ye goremi ?
    suanki wan ip adresimi dedigin iki dosya icin de denedim.
    server secme kismina kadar geldi. ancak sectigimde dc oldu.
    localde gayet normal calisiyordu. internete verince farkli bir port mu acmam gerekli
    tum forumlardan topladigim.. portlarin hepsini actim.
    star port --- end port
    55900 --- 55910
    44404 ---- 44406
    51211 ----- 51215
    52761 ---- 52761
    55556 ---- 55558
    79 ---- 81
    60006 --- 60010
    ------------
    cs.ini dosyasi :
    ; Version is:
    ; 0 - For Version 0.97
    ; 1 - For Version 1.02

[General]
    Port=44405
    Version=1

[Server0]
    Sub0=88.252.0.12:55901
    Sub1=
    Sub2=
    Sub3=
    Sub4=
    Sub5=

[Server1]
    Sub0=
    Sub1=
    Sub2=
    -------
    IpList.dat dosyası :
    "88.252.0.12"
    -------------- daha farkli bir sey mi yapmam gerekli. TsK ederim..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaviNet -- 11 Eylül 2007; 23:48:21 >

• quote:

Orjinalden alıntı: MaviNet

quote:

no-ip yazmakla olmuyo
    saygılar

dediklerini yaptim.
    peki o zaman main.exe nin ip sini nasil ayarliyacam no-ip.org adresine mi ? localip yemi ?
    buna dahil de tabi Launcher in ip sinide no-ip.org ye goremi localip ye goremi ?
    localde gayet normal calisiyordu. internete verince farkli bir port mu acmam gerekli
    star port --- end port
    55900 --- 55910
    44404 ---- 44406
    51211 ----- 51215
    52761 ---- 52761
    55556 ---- 55558
    79 ---- 81
    60006 --- 60010
    ------------
    cs.ini dosyasi :
    ; Version is:
    ; 0 - For Version 0.97
    ; 1 - For Version 1.02

[General]
    Port=44405
    Version=1

[Server0]
    Sub1=
    Sub2=
    Sub3=
    Sub4=
    Sub5=

[Server1]
    Sub0=
    Sub1=
    Sub2=
    -------
    IpList.dat dosyası :
    "88.252.0.12"

1.04 ise sanırım maine ip yazmanız gerekli maini de main hex editorle değiştiriceksiniz dıştan girmelerini istiyorsanız main no-ip ten aldığınız ip adresini yazmalısınız ayrıa eger cs de iki de bir ip degistirmek istemiyorsanız 16 haneyi geçmeyen başka bir adres alıp cs ye ekler ve no-ip ten indiridiğiniz update programında o adresin yanındaki ticki işaretini işaretler seniz dışarıdan sorunsuz girebiliceklerdir ve her seferinde ip yazmak zorunda kalmazsınız. Ayrıca sadece cs ye dis ipiiniz yazmanız yeterli iplist local ip olarakta kalabilir ve açmanız gereken portlar şunlar:

eğer gs portunuz 55903 ise 55903 55901 ise 55901 i açacaksınız ayrıca 44405 ve 80 portlarını açtığınız diğer portları açmanıza gerek yok açmanız güvenlik açıklarınızı artırır...

• quote:

Orjinalden alıntı: Magic_Lord

quote:

quote:

no-ip yazmakla olmuyo
    saygılar

dediklerini yaptim.
    star port --- end port
    55900 --- 55910
    44404 ---- 44406
    51211 ----- 51215
    52761 ---- 52761
    55556 ---- 55558
    79 ---- 81
    60006 --- 60010
    ------------
    cs.ini dosyasi :
    ; Version is:
    ; 0 - For Version 0.97
    ; 1 - For Version 1.02

[General]
    Port=44405
    Version=1

[Server0]
    Sub1=
    Sub2=
    Sub3=
    Sub4=
    Sub5=

[Server1]
    Sub0=
    Sub1=
    Sub2=
    -------
    IpList.dat dosyası :
    "88.252.0.12"

1.04 ise sanırım maine ip yazmanız gerekli maini de main hex editorle değiştiriceksiniz dıştan girmelerini istiyorsanız main no-ip ten aldığınız ip adresini yazmalısınız ayrıa eger cs de iki de bir ip degistirmek istemiyorsanız 16 haneyi geçmeyen başka bir adres alıp cs ye ekler ve no-ip ten indiridiğiniz update programında o adresin yanındaki ticki işaretini işaretler seniz dışarıdan sorunsuz girebiliceklerdir ve her seferinde ip yazmak zorunda kalmazsınız. Ayrıca sadece cs ye dis ipiiniz yazmanız yeterli iplist local ip olarakta kalabilir ve açmanız gereken portlar şunlar:

eğer gs portunuz 55903 ise 55903 55901 ise 55901 i açacaksınız ayrıca 44405 ve 80 portlarını açtığınız diğer portları açmanıza gerek yok açmanız güvenlik açıklarınızı artırır...

cs.ini dosyasinin ip adresini whatismyip den bakarak direk yazdim. main.exe yide zaten daha once localde oynadigim icin 192.168.1.x yapmistim. simdi no-ip den aldigim adresi yazdim. dc verdi. deneme amacli 16 karakter olayindan olabilir diye whatismyip den aldigim ip yi direk main.exe yede yazip denedim yine dc verdi. acaba sorun web sayfasina no-ip den aldigim adresle girerken modem arayüzü geliyordu. proxy ile giris yaptigimda yonlenme kabul oluyor. yani ben agdan bir makineden oldugum icin mi giris yapamiyorum ? hem internete verip hemde localdeki leri oynatamam mi yani ? yada daha degisik bir seylermi yapmam gerekli. TsK ederim..

• beyler ben server kurdum ama kendim icin :D yani OFFLİNE bi serverdır ama launcher yaptım 97d versiyonlu herhangi bi serverın clientine attım girmiyo boyle bi sorunum var

birde kendi serverıma kendim girebilmem icin neler lazım bunları tam oalrak bileniniz varsa yazıverin

Şimdiden Teşekkürlerr..
  • quote:

Orjinalden alıntı: sokakprensi

beyler ben server kurdum ama kendim icin :D yani OFFLİNE bi serverdır ama launcher yaptım 97d versiyonlu herhangi bi serverın clientine attım girmiyo boyle bi sorunum var

birde kendi serverıma kendim girebilmem icin neler lazım bunları tam oalrak bileniniz varsa yazıverin

Şimdiden Teşekkürlerr..

Arkadasim, eger yeni bir konu acar sorarsan hem daha cabuk cevap almis olursun hemde benim konuyu kirletmemis olursun. biraz daha dikkat edelim pLz.. bizde kendi sorunlarimizi bu topic altinda cozmek istiyoruz. TsK...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Dis Mekan icin Projeksiyon
    7 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: Magic_Lord

quote:

quote:

no-ip yazmakla olmuyo
    saygılar

dediklerini yaptim.
    star port --- end port
    55900 --- 55910
    44404 ---- 44406
    51211 ----- 51215
    52761 ---- 52761
    55556 ---- 55558
    79 ---- 81
    60006 --- 60010
    ------------
    cs.ini dosyasi :
    ; Version is:
    ; 0 - For Version 0.97
    ; 1 - For Version 1.02

[General]
    Port=44405
    Version=1

[Server0]
    Sub1=
    Sub2=
    Sub3=
    Sub4=
    Sub5=

[Server1]
    Sub0=
    Sub1=
    Sub2=
    -------
    IpList.dat dosyası :
    "88.252.0.12"

cs.ini dosyasinin ip adresini whatismyip den bakarak direk yazdim. main.exe yide zaten daha once localde oynadigim icin 192.168.1.x yapmistim. simdi no-ip den aldigim adresi yazdim. dc verdi. deneme amacli 16 karakter olayindan olabilir diye whatismyip den aldigim ip yi direk main.exe yede yazip denedim yine dc verdi. acaba sorun web sayfasina no-ip den aldigim adresle girerken modem arayüzü geliyordu. proxy ile giris yaptigimda yonlenme kabul oluyor. yani ben agdan bir makineden oldugum icin mi giris yapamiyorum ? hem internete verip hemde localdeki leri oynatamam mi yani ? yada daha degisik bir seylermi yapmam gerekli. TsK ederim..

Eğer cs ye diş ipini yazıyorsan ve o agdan diş ipinle girmeye çalışırsan tabikide girmez. Aynı anda hem içten hem dıştan oynatmak istiyorsan cs yi söyle yapmalısın

cs.ini dosyasi :
    ; Version is:
    ; 0 - For Version 0.97
    ; 1 - For Version 1.02

[General]
    Port=44405
    Version=1

[Server0]
    Sub0=no-ip ipisi(16 haneli)
    Sub1=
    Sub2=
    Sub3=
    Sub4=
    Sub5=

[Server1]
    Sub0=localipin(192.168.1.xx)
    Sub1=
    Sub2=

Ve iki adet main hazırlamalısın dıştan girecekler için maini no-ipten aldığın ip ilke editlemeli local içinde 192.168.1.xx seklinde editlemelisin. Bu sekilde yaptıgında sana iki tane server barı çıkıcaktır. Ustteki bar dıstan girmek isteyenler için alttaki ise icten girmek isteyenler icin. Mesela sen içten giriceksen 192.168.1.xx ipisiyle editledigin main ile girip alttaki barı sececeksin. Dıstan giricek birisi ise ag sisteminin dısından olmak sartıyla diger no-ip ipin ile editledigin main ile giricek ve ustteki barı secicek. Eger sen localden ustteki bardan girmeye calisirsan tikladıgında bara dc yersin. aynı sekilde dıstan birisi girmeye calisirken alttaki barı secerse oda bara tıklayınca dc yer yane anlıyacağın senin istedigini yapmanın tek yolu budur.

• tsK ederim. iplist.dat ta hic bir degisiklik yapmam gereklimi ? ancak iplist.dat a no-ip yi locali ikisinide eklemistim. ben suan disardan makineden denedim baglanti ekrani gelmedi. cs.ini ye direk ip adresi vererek deniyecem. hersey icin tsk. ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaviNet -- 12 Eylül 2007; 15:59:17 >
  • quote:

tsK ederim. iplist.dat ta hic bir degisiklik yapmam gereklimi ? ancak iplist.dat a no-ip yi locali ikisinide eklemistim. ben suan disardan makineden denedim baglanti ekrani gelmedi. cs.ini ye direk ip adresi vererek deniyecem. hersey icin tsk. ederim.

ip liste local ipi yazılı olsa yeterli. eger 16 haneyi gecmeyen bir adres alırsan gelir ekran sanırım maini editlerken bir yerde ipiyi yanlış yazmıssındır. ondan gelmeyebilir..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.