Şimdi Ara

Modem yeniden baslatildiginda IP degisen iss var mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
554
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Turk telekom fiber altyapisinda turknet abonesiyim, turknette modemi yeniden her baslattigimda ip adresim degisiyor.

Su an yeni iss arayisindayim, ancak gorustugum internet kutusu ve poyraznet firmalari kendilerinde ip degismedigini teyit ettiler.

Ayni altyapida hizmet veren turknet te ip degisirken bu firmalarda neden degismedigi konusunu anlayamamakla beraber,

ogrenmek istedigim: Modem yeniden baslatildiginda IP degisen iss var mi?

• Hocam bölgeden bölgeye değişmekle birlikte CGNat çoğu firmada var eğer ip adresiniz sabit olsun diyorsanız statik ip alacaksınız.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tavsiye konusunda yardımcı olamayacağım ama bu durum firmanın sahip olduğu IP havuzuyla alakalı olabilir. Eğer statik IP kullanmamanıza rağmen IP adresi değişmiyorsa; ISP'nin IP havuzu küçüktür veya buna göre bir yapılandırma tercih etmiştir.

• Adam ip değiştirmek istiyor zaten sabit neden alsın
    Hafız sen hiç uğraşma zaten ip değişiyor olsa bile aslında cgn var o yüzden aynı ipden yüz kişi bile çıkabiliyor bu yüzden sen ekonomik vpn servisleri var onlardan ya hizmet al yada bir sunucu kirala porxy sunucu oradan bağlantı kur ip ni onlar üstlensin

• Netspeed de değişiyor. Önerim netspeed olur.

• Tamamen bölgenize bağlı, her kapatıp açmamda yeni bir cgnat ip alıyorum ancak gerçek ip çok nadir değişiyor.

• xgny58x kullanıcısına yanıt

Yok ben cgnat da olsa dinamik olsun istiyorum konu o zaten.  

• 0ldskool kullanıcısına yanıt

Tavsiye degil, bilgi istedim zaten (cgnat da olsa ip degisen firmalar) , yukarida yazdigim gibi gorustugum firmalar her kullaniciya 1 ip atandigini soylediler. ¯\_(ツ)_/¯

• hazarcep H kullanıcısına yanıt

Onlar bana gelmez emmi. Ip degissin cgnat olmasi fark etmiyor benim icin, yine de sagol alternatif yollar icin.

• İnternet Kutusunda devamlı kapatıp açtığımda değişiyor.

• Gorustugum firmalar oyle demiyor iste, her kullaniciya bir ip ataniyor diyorlar, modemi kapatip actiginda dis/public ip degismiyormus yani. Cgnat, gercek fark etmiyor benim icin modemi kapatip actigimda public ip degissin yeter.

Su ana kadar netspeed te degistigini ogrenmis oldum, turknet teyim onda degisiyor zaten, bolgemde.

• NitroNos kullanıcısına yanıt

IK web sitelerindeki chatte ozellikle sormustum, modemi kapatip acinca ip degisiyor mu diye, oradaki gorevli "Her kullaniciya 1 ip ataniyor" yazmisti. ¯\_(ツ)_/¯

Bu konudaki arkadas da degismedigini yazmis:

https://forum.donanimhaber.com/internet-kutusuna-gectim-testler--153590964

• Ipv6 ya geçilene kadar maalesef bu sorun devam edecek. Eğer yeni hesap açmak gibi captcha doğrulamasının daha az gelmesini istediğiniz işlerde kullanmak istiyorsanız mobil veriden deneyin oradaki ip leri aynı anda daha az kişi kullanıyor.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • .:DONANIMHABER:. kullanıcısına yanıt

Benim değişiyor hocam öyle deseler de Cgnat var zaten.

• Hükümran kullanıcısına yanıt

ipv6 gecildigini biz gormeyiz diye dusunuyorum. Yok oyle bir sey degil.

Zaten forumdaki poyraznet yetkilisi arkadas, kendi firmalarinda cgnat ta ip degismemesini donanimdan degil, yazilimsal kaynakli oldugunu ve maliyetle ilgisi bulunmadigini soyluyor.  ¯\_(ツ)_/¯

Evet İnternet kutusunda ipler sabit değişmiyor cgnat havuzunda olmasına rağmen. Sabit ip ile karıştılmaması gerekiyor durumun 1 tane ipv4 bloğuna sahip görünüyor şirket. Ve dar havuz nedeniyle bu şekilde bir durum söz konusu.

BGP / ASN durumuna bakmanız gerekiyor. Türknet/TT/Süperonline/Netspeed/Millenicom/Gıbernet gibi şirketler daha fazla ip bloğuna sahipler. Bu sebeple cgnat havunuzdan modem resetlendikçe farklı ip tahsis edilebilir. Bunun dışındaki şirketler için dediğim gibi kullanıcılardan nPerf testi isteyin oradan ASN numarasıyla sorgu yaptığınızda ip peer durumu daha net anlaşılır.

• NitroNos kullanıcısına yanıt

Cgnat hepsinde var, benim icin cgnat, gercek ip olmasi fark etmiyor zaten, modem kapayip acinca ip degissin yeter.

Demek ki internet kutusunda modemin yeni ip almasi kullanicidan kullaniciya fark ediyor bagli oldugu cgnat a gore. ¯\_(ツ)_/¯

• RElS kullanıcısına yanıt

Turknet ten bir 170TL daha yemeden, Milleni ile netspeed e bakayim bi.  

Hocam daha doğrusu bölgeden bölgeye değişebiliyor.

Türknet yada Türk telekom abonesi fazla olduğu için bölge fark etmeksizin değişiyordur.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.