Şimdi Ara

müşteri hizmetleri artık arapça anoslara başladı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
1
Favori
2.266
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Qantas

nasıl günlerdi o günler? biraz hatırlatır mısın?
    mesela adalet,eğitim,sağlık,dış politika,toplumsal huzur,demokrasi,ekonomi falan bugünkü gibi rezalet miydi?
    o zamanlarda da milletin şeyine koyuyor muydular?

kimse kimsenin yaşantısına karışmazdı
    tv haberlerinde kadın cinayeti değil kadınların başarı hikayeleri anlatılırdı
    marketler gece yarısına kadar açık olurdu
    cep telefonları gösteriş için değil ihtiyaçtan alınırdı

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hep merak ediyorum, Suriyelilerin burada olmasına hiçbir şekilde karşı olmayan gurbetçiler yaşadıkları yerde Türkçe trafik tabelası, ruhsatsız iş yeri, vergisiz hayat, parasız tedavi, Türkçe müşteri hizmetleri gibi hizmetlerden yararlanabiliyor mu acaba???

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • pcwolf28 P kullanıcısına yanıt
    Aliyorlar

ama kafasini.

• quote:

Orijinalden alıntı: pcwolf28

Hep merak ediyorum, Suriyelilerin burada olmasına hiçbir şekilde karşı olmayan gurbetçiler yaşadıkları yerde Türkçe trafik tabelası, ruhsatsız iş yeri, vergisiz hayat, parasız tedavi, Türkçe müşteri hizmetleri gibi hizmetlerden yararlanabiliyor mu acaba???
    Gurbetçiler mi? Hani şu ödlek, korkak ve kıçlarının rahatı için memleketlerine gelmeketen çekinen insan grubu mu?

Onlara göre Türkiye'de hayat laylay lom..Burdaki geçim sıkıntısını tatmadıkları ve tatmaya da cesaretleri olmadıkları için, köpeği olduğu tayyibin yönettiği ülkede yaşama cesaretini gösteremezler..

Yaşadıkları ülkede kanunlara köpek gibi uyarlar, yoksa elin gavuru anında anasını ağlatır...

Mesela Almanyada altına ferrari alıp dolaşsan anında seni enseleyip, paranın kaynağını , vergini vs sorarlar.. Var mı bizde böyle bişey?

Kendi ülkesinde bol bol trafik kurallarını çiğnerler ama ecnebi memleketlerinde köpek gibi o kurallara uyarlar, delkanlıysa uymasınlar bakalım, ne oluyor, ne yapıyor elin gavuru

• Taksim de bir yemek yiyin bakalım Türkçe sipariş verebiliyormusunuz İngilizce yada arapça şart.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-41F3DB120

nasıl günlerdi o günler? biraz hatırlatır mısın?
    mesela adalet,eğitim,sağlık,dış politika,toplumsal huzur,demokrasi,ekonomi falan bugünkü gibi rezalet miydi?
    o zamanlarda da milletin şeyine koyuyor muydular?
    2002 ye kadar olan yılları özledim.

Sosyal medya bu kadar yaygın değildi. Zamanimizi daha çok insanlarla gecirirdik.

İphone yerine Nokia lar vardı. Telefonu elde değil belde tasirdik.

Elektronik cihazlar bu kadar yaygın değildi. Enerjimizi hareket ederek harcardik.

O zamanlar et ucuzdu. İstediğimiz zaman yiyebiliyorduk

Giysi ucuzdu. Çeşit çeşit giyebiliyorduk.

Tatil ucuzdu. İstediğimiz yere gidebiliyorduk.

Araç bayileri yok satiyordu.

Daha yasanabilir evlere o zamanlar sahip olmuştuk.

Akaryakıt çok ucuzdu. Kasmadan araçları kullanıyorduk.

Kaymayan cokmeyen senelerce oturmuş cift yönlü yollarimiz vardı. Kivrila kivrila seyahat ediyorduk.

Yollar, araçlar daha iyiydi onun içinde bu kadar trafik kazası olmazdı.

Elektrik su doğalgaz faturalarını öderken hissetmezdik.

Kara yolundan gitmek varken, hızlı tren yada uçağa ne gerek vardi?

Hava kirliligi ne bilmezdik. Sokaklar tertemiz di. Her yer yeşil alandi.

Kavga dövüş cinayet hiç olmazdı.

Terör neydi? Başka ülkelerden tv de bilirdik.

Eğitimde dünya ile yarisirdik. Okulların her türlü imkanı vardı.

Okullarda disiplin sevgi saygı ve anlayışla saglanirdi.

Eğitimde araç gereç, yeme içme barınma vb hiç para harcanmaz, devlet hepsini karsilardi.

Yolsuzluk usulsuzluk hiç yoktu. Herkes liyakat sahibiydi. Rüşvet ne bilmezdik.

Adalet her zaman haklidan yanaydi zengin fakir, güçlü gucsuz ayirmazdi. Uzun süren mahkemeler, usulsüz kararlar hiç olmazdı.

İnsanlar birbirini kardes gibi severdi. Sağcı solcu, laik yobaz, tesetturlu çağdaş, ırk ve mezhep ayrimlari hiç yoktu.

Sağlam ve modern binalarda oturur, düzenli bir çevrede yasardik.

Şehirler alt yapı, ulaşım, planlama, yeşil alanlar vb. daha iyiydi.

İnsanlar gıda, spor ve psikolojik olarak o kadar rahat yasarlardiki, hastalanmazlardi.

Hasta olanlar, modern hastanelerde insanca tedavi olur. İlaç hekim vb sıkıntılar yasamazlardi.

O zamanlar devlet bakıma ihtiyacı olanlara bir şekilde sahip çıkar. Şimdiki gibi kendi haline bırakmazdı.

Demokrasi o kadar iyiydiki siyasiler erken seçimle birazda ulkeyi siz yönetin diye birbirlerine kıyak gecerlerdi.

Bürokrasi vatandaşın işi gorulsun, ülke gelissin diye her imkanı sunardi.

Ülkemiz, bilim, eğitim, spor, kültürel ve sosyal bakimlardan başka ulkelerce giptayla izlenirdi.

Ülkemiz ve devlet adamlarimiz başka ulkelerce daha saygın kabul edilirdi.

Böyle bir enflasyon ve hayat pahaliligi yoktu.

İç borç, diş borç nedir bilmezdik.

Kişi başı gelir eskiden daha fazlaydı.

Bu kadar cami ve İHL de yoktu

Tesetturlu çalışmak yasakti.

2002 de 5 yıllık calisandim. Oncesinde de cocukluk ve genclik donemlerimdi. Çok İyide hatirliyorum Hey gidi günler hey. Keşke gençlik geri gelse. Daha sayarimda bu gençler anlamaz. O günler her yönden bir harikaydı.

• Almanya'da böyle bir şey olduğunu hiç sanmıyorum. Uyum sağlayamayanı kapı önüne kokuyor.
  • Oh nasıl böyle bir şey yaparlar bence hemen istiklal mahkemelerini kurup asalım..
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.