Şimdi Ara

Müteahhit iskan ruhsatı almazsa? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
76
Cevap
5
Favori
85.844
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: oacar84

Bilgi;
    ben 1500 tapu aldım. 450 elektrik saatini aldım. Gazı kendim aldım. Daha 1500 iskan ve 500 su alıcam. Su ortak şuan ama kendi saatim var. Kombiyi de kendim aldım.

Hocam benim şuan elektriğim mevcut kendi adıma fatura şeklinde geliyor ama iskan öncesi almıştım tekrar gidip onun için işlem yapacak mıyım vede elektriğe tekrar mı ödeme yapacağım ? Kombiyi müteahhite taktırdım ben demirdökümün. Su saatim ayrı ama isme fatura gelmiyor tek fatura gelip sayacımdan bana düşen borç hesaplanıp ödüyorum. İskan için para ödeyip tapumu alırken yine mi ödeyeceğim ?
  • quote:

Bizim mutahit de bir tek bana söylemişti. Diğerlerinin haberi yoktu. Hala ben veremem diyenler var. Binaya iskan çıkıp da 1 sene içinde dairene iskan almazsan ceza sana. Ev senin artık. Tapunu değiştirmene gerek yokmuş, önemli olan iskan alman. Bir ara ücretsiz tapu değiştiriyorlar diye duydum. Bir de iskan çıkınca mutahit sizi su idaresine götürüp saati size devredecekmiş. Ayrıca iskan çıktıktan sonra elektriğe gidip ev olarak tekrar kayıt ettirmek lazımmış. Su için de 500 almışlar geçen sene. Elektrik için 450 almıştır o. Bence siz o adamla bir daha konuşun.

Binaya iskan çıkıpta 1 sene içinde dairene iskan almazsan derken Hem binaya iskan çıkıp hemde daireye mi çıkıyor iskan anlamadım. Şimdi tekrar arayıp canımı sıkmak istemiyorum çünkü benden 1.500 TL istedi o kadar vermek istemiyorum zaten.

• apaci0834 A kullanıcısına yanıt
    Elektrik EV ELEKTRİĞİne dönecekmiş ve 80 liraymış. Yani sana geri ödeme yapacaklarmış. İskandan sonra suyu sana devredecek ve sen 500 civarı vereceksin suya. Yani iskan 1500 su 500 daha var. Elektrikten ise 350 civarı geri ödeme alınacak.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    Adam yaptığı binaya iskan alıyor. Yani o bina artık oturulabilir durumda. Sen de o iskan üzerinden kendi evine iskan alıyorsun.

• quote:

Elektrik EV ELEKTRİĞİne dönecekmiş ve 80 liraymış. Yani sana geri ödeme yapacaklarmış. İskandan sonra suyu sana devredecek ve sen 500 civarı vereceksin suya. Yani iskan 1500 su 500 daha var. Elektrikten ise 350 civarı geri ödeme alınacak.

Tapu babamın adına olduğu için elektriği babamın adına almıştık. Babam olmadan o olayı elektriği kendim yapabilir miyim?
  • quote:

Adam yaptığı binaya iskan alıyor. Yani o bina artık oturulabilir durumda. Sen de o iskan üzerinden kendi evine iskan alıyorsun.

O zaman ben adam ile yeniden konuşmam gerekecek. İskan için ücret istiyor benden ama bu iskan ücreti kendi dairem için işleri kendi mi halledecek benim yerime yoksa bina için iskan ücreti alıp daha sonra ben yine kendi dairem için mi ücret ödeyeceğim. Eğer 2 kez ödeme olacaksa o bana ters
    Senin iş karışık. Adamı sorguya çek.

• quote:

Senin iş karışık. Adamı sorguya çek.

Kafayı sırtacaklar bana Adam tapuyu babam ile halletti beni arıyor babamı arasana Şuan pusuya yattım sürekli arasa ancak o zaman sorguya çekeceğim şuan alsın binaya oturma izni bende gider tapudan kendime düşen payı öder kat irtifaklı tapumu kat mülkiyete çeviririm. İskan ve bilmem ne harçları için 1.500 TL dedi detaya inmedim ama işler yoluna girsin yine ararsa sorarım şuan pusuya yattım doğrumu yapıyorum yanlış mı bilmiyorum.

• en güzeli burdan şikayet etmek :
    -http://basvuru.akim.akparti.org.tr/vatandas/
    -
    www.bimer.gov.tr
    CİMER - T.C. Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi
    http://www.bimer.gov.tr/Forms/pgMain.aspx

• quote:

Orijinalden alıntı: Brother-II

en güzeli burdan şikayet etmek :
    -http://basvuru.akim.akparti.org.tr/vatandas/
    -http://www.bimer.gov.tr/Forms/pgMain.aspx

bu yaptıgımız şikayetlerden hiç bir şey cıkmıyor , merak etmeyin şuan bakanlık tan yazı bekliyorum bakalım ne cevap verecekler.

• ardent_boy geri dönüş yapmamışsın henüz daha bir cevap çıkmadımı bakanlıktan ,hoş kolay kolay cevap çıkmazya neyse sonucu merakla bekliyoruz.....

herkese kolay gelsin.......
  • ne kadar cok talep o kadar ses getirir..belediye kanunu düzenlenirken bu talepler dikkate alınır.
  • BİMER sistemi tamamen hikaye.. Başvurum son olarak Esenyurt Belediyesine yönlendiriliyor. Oradan da hiç bir şekilde cevap gelmiyor. Nasıl bir belediyeyse artık.

Bakalım bir de AKİM'e yazdım.. Ne diyecekler.. Veya cevap egelecek mi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi beyzafer -- 30 Mayıs 2014; 14:53:18 >
  • Direk fiziken dilekçe verin. RR barkodu ile PTT Taahhütlü mektup yolu ile gönderiniz.
  • arkadaşlar aynı sorun bizde de var iskan olmadığı için tedaş aboneliği yapamıyoruz bimere akim e ve belediyeye yazdım bi sonuç alamadık sonuç alan arkadaşlar varsa yardımcı olsun lütfen çok mağduruz
  • Böyle olaylardan genelde sonuç çıkmıyor.Müteahitlerin belediye tanıdıkları olduğundan sana geri dönüş yapmadan önce ona haber verip hasır altı ediyorlar.Çünkü belediyeye para yediriyor.Yani elinde imzalanmış bir resmi belge yoksa hikaye varsa dava açabilirsin yoksa el mahkum ödeyeceksin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: UsainBolt

Böyle olaylardan genelde sonuç çıkmıyor.Müteahitlerin belediye tanıdıkları olduğundan sana geri dönüş yapmadan önce ona haber verip hasır altı ediyorlar.Çünkü belediyeye para yediriyor.Yani elinde imzalanmış bir resmi belge yoksa hikaye varsa dava açabilirsin yoksa el mahkum ödeyeceksin

neyi ödeyeceğim iskan alma konusunda apartmanda sorunlar eksikler var ama ne yazıkki elektirk de bağlamıyorlar elektirği bağlasalar iskan umrumda değil
  • Konuyu güncelleyeyim. aynı durum benim başımda da var malesef:( Toprak sahibinin müteahhitle yaptığı sözleşmede iskan alınması şartı yazılı(bizde buna güvenerek aldık) yazılı ancak almadı 3sene oldu, şimdi ihtar çektik dava açtık konudan çok uzağım hiç tecrübem ve bilgim yok malesef şuan apartman sakinlerinin konuştukları müteahhitin üzerine hiç bir mal varlığı yokmuş eee ne olacak ozaman biz kendimiz üstlenecegiz masrafları iskanı alacağız sonra ne olacak icra takibi belki alırız:(( bu arada ortalama nekadar masraf tutar herşey dahil diye sorduğumda 50bin artı masraflar dediler bu nedir Allah aşkına hırsızın hiç mi suçu yok?
  • Oncelikle bina ruhsata uygun tamamlanacak is bitim alinacak.5 yil da gecirilmeden yapilacak bu islem.

• Herşey tamam iskanı aldık mahkemeyide kazandık diyelim mütehatin üzerine hiç malı yokmuş neyapabiliriz peki budurumda?

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.