Şimdi Ara

Mutfağa aldığım 22' Led Tv için hangi receiver/uydular.Lütfen yardım!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
2.247
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar birkaç günümü verdim uydu ve receiverlar ile ilgili bilgi edinmek için okudum araştırdım ama maşaallah dipsiz kuyu gibi kayboldum yardıma ihtiyacım var.

Evimde :

1-Salonda eski (72 ekran ) Sony TV -digiturk receiver ve çatıda digiturkün 1 adet çanağı var.Tv mi değiştirmeyi düşünmüyorum bozulana kadar kullanacağım:) belki 1 seneye kadar şöyle 55 " baba bir LED alırım.

2-Yatak odamda 48 ekran Vestel LCD Tv-Topfield TF3000CI Pro receiver -çatıda ayrıca 2 adet 90'lık çanak var biri turksat diğeri hotbird (sanırım:) ama hotbird kanallarını hiç seyretmiyoruz.Yerli kanallar yetiyor. Bu oda değişmeyecek görünen o.

3-Çocuğun odasında 37 ekran Show marka süper gösteren eski tip TV - botech marka receiver ve yine ayrıca 1 adet turksat ayarlı çanak var.Burada da bir sorun yok buradan da memnunuzBelk ilerde TV bozulursa bi küçük LED Tv alırız.

4- Antalya merkezde oturuyorum ve yeni bir Samsung Full HD 22" (55 ekran ) USB girişli güzel bir TV aldım mutfak için.

Evimizin çatısı müsait o yüzden çanak koyma ile ilgili bir sıkıntı yok gördüğünüz gibi zaten her oda için ayrı çanak ayrı sistemler var.

Merak ettiklerim şunlar:

Yatak odamda kullandığım fazladan çanak (hotbird için ) ayrıca daha önce bi kiracının bıraktığı kullanılmayan 2 adet 90 lık lnb'li çanakla beraber toplam 3 çanağım var.Ben bu mini uydu receiverlardan almak istiyorum Tv arkasına takılanlardan Full HD olan Mersat receiver veya Next Minix gibi bir alet.

Amacım türk kanalları ile beraber almanya,avusturya ve iskandinav kanallarını Full HD olarak izlemek.Bunun için bu receiver(lar) yeterli midir?Bu 90 lık çanaklar yeterlimidir?

Ayrıca şifre çözücü mü almam gerek HD yayınları seyretmek için?Türk kanallarının sanırım sadece birkaç tanesini HD seyredebilirim

doğrumudur?

Bir sürü uydudan ve çanak ölçülerinden bahsedilyor.Astranın bir sürü çeşidi ayrıca iskandinav Tvleri için Thor adlı uydudan bahsediliyor.

Benim en ekonomik yoldan türk kanalları ( hepsi Full HD olmasada olur ) alman , avusturya ve norveç kanallarını tercihan FULL HD olarak izlemem için ne yapmam gerekir?

Ya da daha enteresan bir soru: Eğer bu boştaki 3 çanağı da kullanırsam mutfak için çatıdaki çanak sayısı 6 ya çıkacak.Her oda için ayrı çanaklar vs.

TAM BİR ÇANAK MEZARLIĞI!

Onun yerine bu çanakları versem uyducuya bana bi tane büyük çanak ve bir tane de turksat için mesela bir tane de Astra için büyük toplam 2 çanak yapıp her odaya yayın almam mümkün mü , ekonomik mi?

Kusura bakmayın kafam çok karıştı araştırmaktan işin uzmanlarına danışayım dedim.Şimdiden teşekkürler.

• 22 inç led tvde full hd yayın tadını alamazsın ucuz bir scarta takılan uydu cihazı al keyfine bak mutfakta sandalyede oturup saatlerce tv izlenmiyr sandalyelerde pekte rahat olmuyor.bu benim düşüncem bende yeni aldım mutfaga ancak hanım yemek varken iş yaparken müzik dinliyor yada yemek yediğimiz zaman izlediğimiz dizileri kaçırmamak için dizleri izliyoruz bu yüzden ucuz kawai 6000b uydu cihazını aldım kullanıyorum memnunum
  • 2 tane çanak varmış fazladan birini mutfağa birinide iskandinavlara çevirirsin.

bende mutfağa 32 tl lik mini yumatu aldım gittigidiyordan.

bi kaç kanalda mozaiklenme yaptı onun dışında hem kanal geçişi hem görüntüsü gayet yeterli .sonra gidip 102 ekranada bağladım onda bile görüntü yeterli.
  • ya bende aldım ama bu küçük receiver lardan ama kabloyu nasıl bağlayacağımı bilemiyorum . bunun için illa çatıdan bir kablo daha indirmemiz gerekiyormu yoksa salondaki tv uydusunu bit T yardımıyla ayırabilirmiyim
  • ya bende aldım ama bu küçük receiver lardan ama kabloyu nasıl bağlayacağımı bilemiyorum . bunun için illa çatıdan bir kablo daha indirmemiz gerekiyormu yoksa salondaki tv uydusunu bit T yardımıyla ayırabilirmiyim
  • T ile kabloyu bolerseniz sinyal kalite düşüşü yaparsınız ayrıca 2 tv de açıkken sorun yaşarsınız en iyisi yeniden çatıdan kablo
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.