Şimdi Ara

Mutfak Dünyasının Püf Noktaları ! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
6
Favori
3.266
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • * hem süreden hem gazdan tasarruf için düdüklü tencere kullanın öğrenciyken mercimek çorbaları,kuru fasulye,barbunya,nohut,patates haşlama (küçük patatesleri içine 2 tane de yumurta atardım patates salatası yapardım),(mısır,buğday (nohut da atılır ben sevmem) düdüklü de haşlardım içine ceviz,fındık filan serpip atıştırmalık kaselere koyup yerdim)

* Kuru bakliyatları bir gece önceden ılık suya koyun kolay pişmesini sağlar.

Bayat ekmekleri kare kare kesip kızarttıktan sonra soğutarak bir kavanoza koyup çorbalarda kullanmak üzere buzdolabında saklayabilirsiniz.
    Robottan geçirip galeta unu gibi tüketmek de mümkündür. Ayrıca Bayatlamış ekmeklere yeniden tazelik kazandırmak için üzerlerine su serperek bir folyo kağıt içinde 5-10 dakika fırınlamak yeterlidir.

Ekmek Balığı Tarifi

2 yumurta bir kaba kırılır içine 2 bardak süt eğer kalabalık bir sofraya hazırlanıyorsa süt miktarı artırabilir ya da 2 bardak sütten sonra su ve ya maden suyu ve istenirse tuz eklenir, ve yavaş yavaş un katılarak akıcı kıvamda bir hamur hazırlanır. Dilimlenen bayat ekmekler bu hamura batırılıp kızgın yağda kızartılır. Bereketli bir tariftir. Afiyetler olsun.

• Pilav Yapmanın Püf Noktaları !

Lezzetli pilav yapmak için, tereyağı ve zeytinyağı ikilisini kullanmanızı tavsiye ediyoruz.
    Yapacağınız pilav miktarına göre yağını ayarlamalısınız. Bunun için damak tadınız önemli rol oynar. Pirinç miktarını iyi ayarlamanız gerekir.
    Örneğin dört kişilik pilav yapmak istiyorsanız; bir kâse pirinç kullanabilirsiniz. Pirinci süzgece alıp, temiz su akana kadar yıkamalısınız.
    Yağları, pilavı yapacağınız tencereye alıp eritmelisiniz ve biraz kızdıktan sonra içine isterseniz şehriyelerini atmalısınız.
    Şehriyenin yoğunluğunu isteğinize göre ayarlayabilirsiniz. Ya da şöyle yapılabilir; bir kâse pirinç için bir tutam şehriye kullanabilirsiniz.
    Şehriyeleri, renkleri değişinceye kadar kavurmalısınız. Ardından, yıkadığınız pirinçleri tencereye alıp birkaç kez karıştırmalısınız.
    Pirinçlerin üzerine suyunu ilave edip, tuz miktarını ayarlamalısınız. Suyunu şu şekilde ayarlayabilirsiniz; bir kâse pirinç için bir buçuk kâse su koyabilirsiniz.
    Tencerenin ağzını kapatıp, kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirmelisiniz.

Mutfak Dünyasının Püf Noktaları !

• Kahveyi bu şekil yapmayı deniyeceğim.

Takip.
  • Teşekkürler
  • Gelincik Şurubu Yapmanın Tam Zamanı .... Püf Noktaları ve Tarifi ....

1 kilo gelincik şurubu elde etmek için gereken malzeme şudur:
    500 gram gelincik çiçeği yaprağı
    1 kilo toz şekeri
    25 gram limon tuzu
    1 limon
    1/4 litre su

Tarif:
    Gelincik çiçeğinin kırmızı yapraklarını kopardıktan sonra dip taraflarındaki siyah bölümlerini makasla kesmeli. Böylece hazırlanan yarım kilo gelincik çiçeği yaprağını temiz bir süzgeçte bol suyla ve birkaç defa güzelce yıkayıp üzerindeki tozları ve yabancı maddelerle ilâçları temizlemeli. Sonra bir kavanoza koyup üzerine 1/4 litre suyla limon tuzunu kattıktan sonra sıkılmış bir limonun suyunu dökmeli ve kavanozun ağzını sıkıca kapamalı.
    Kokusunu ve rengini suya vermesi için kavanozu bir kenara koyup bir hafta bekletmeli (Güneşe konursa üç gün beklemesi yeterlidir).
    Gelincik çiçeği yaprakları renklerini verip solgunlaşınca bunları kavanozdan çıkarıp atmalı. Elde kalan kırmızı ve ekşimtırak suya bir ölçüye iki ölçü hesabiyle şeker katmalı. Yani 1/4 litre suya 1/2 kilo şeker katıp erimeye bırakmalı,
    Kalan yarım kilo şekeri de 1/4 litre suda eritmeli. Sonra bu suyu gelincikli şerbetle iyice karıştırmalı.
    Karışımı tülbendi bir huniden geçirerek süzdükten sonra ya temizce yıkanıp kurulanmış olan eski kavanoza veya 1 litrelik bir şişeye koymalı. Hava almayacak biçimde ağzını sıkıca örtüp şurubu serin bir yerde saklamalı.
    Gelincik şerbeti ikram edileceği vakit limonata bardaklarına gelincik şerbetinden iki parmak kadar koymalı. İçine birer parça buz attıktan sonra bardakları soğuk suyla doldurmalı. Bir kaşıkla karıştırdıktan sonra servis yapmalı.

https://store.donanimhaber.com/33/e9/b3/33e9b343ca1c991d4f5238b8b7f3c98d.jpg

• pilavi pisince tane tane olmasi icin soguk koymadan once iyice kavurmak gerektigine inaniyorum.
  • Kendi keşfim ve uygulamam olan bir püf noktası paylaşayım. Marulu aldığınızda dolaba yerleştirmeden önce birkaç kat halindeki kağıt havlu yada peçeteyi iyice ıslatarak marulun tepe kısmına iyice sarmalayın, poşetlerken marulun bu tepe kısmını kenara getirinki poşet baskı yapsın ve suyla beslensin. Peçete kurudukça da ıslatın.

Günler sonra bile marulunuzun dipdiri kalabildiğini göreceksiniz.
  • Süper konu takip

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: onurmaurer

pilavi pisince tane tane olmasi icin soguk koymadan once iyice kavurmak gerektigine inaniyorum.

Pilavla ilgili ortalıkta dönen rivayetler çoktur, bu da onlardan birisi. Ama nasıl kanıtlanabilir bilemem. Sonuçta pirincin cinsinden tutda ocağın ateşine, su-pirinç orantısından suyun sıcaklığına, kullanılan yağ miktarından tencerenin çeşidine ve hatta şekline kadar pek çok parametre var kaliteyi belirleyebilecek.

Mesela bir diğeri de suyuna limon sıkılmasıdır.
  • Pilavın tane tane olması için limona gerek yoktur bence. Bu işin sırrı iyi kavurmaktır, çok iyi kavrulan pirince suyu verdiniz mi tane tane olur. Tabii bunda ölçüler de önemli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi surfcasting -- 23 Temmuz 2014; 2:16:51 >
  • Güzel konu.
  • Konuyu biraz hortlatalım da taze kalsın. Mevsimine uygun ve yine kendi uygulamamı paylaşayım.

Hamsileri yıkayıp hemen unlarsanız çok un alır, üzerinde top top hamurlaşmalar olur ve birbirine yapışır. Bunu önlemek için suyunu iyice süzüp hafif nemli kıvamdayken unlamak gerekir.

Bunu ben şu şekilde yapıyorum, yayvan ve kuru bir kabın dibine biraz uzunca kestiğiniz kağıt havluyu serin ve fazlasını kendinize doğru sarkıtın.

Hamsileri koyup çırparak havlunun alttan kaya kaya ilerlemesini izleyin :). Bütün havlu öbür taraftan ıslak olarak çıkınca işlem tamamdır. (Videosunu çekmiştim bulursam paylaşırım)
  • Kekin iyi kabarması için;

-Yumurtaları oda sıcaklığında bekletin ve kek yapım aşamasına geçmeden buzdolabında en az yarım saat önce çıkarın.

-Mikserle hamuru aynı yönde çırpın.

-Fırının kapağını ilk 20-25 dk kesinlikle açmayın ama bu maddeyi herkes bilir sanırım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçen günü bir kek yapayım dedim elime yüzüme bulaştırdım. sıcak halde kabından çıkarayım derken param parça oldu. ama tadı fena olmadı.
  • Karabiberliği doldururken burnunuza kaçmasını önlemek için açık aspiratörün altında doldurun.

Yine de kaçarsa, hapşırmanın zevkine bakın.
  • Hamsi ya da sardalya kızartırken bir kabın içine un ile sirkeyi katıştırıp kıvamlı bir sos yapın. daha sonra balıları bu sosa batırıp direk kızgın yağa atın, çok lezzetli olacaktır..
  • quote:

Orijinalden alıntı: surfcasting

Hamsi ya da sardalya kızartırken bir kabın içine un ile sirkeyi katıştırıp kıvamlı bir sos yapın. daha sonra balıları bu sosa batırıp direk kızgın yağa atın, çok lezzetli olacaktır..

Çok sirkeli kokmazmı balık? Sonuçta sosu yapmak için baya sirke katmak gerekecek.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nokmen

quote:

Orijinalden alıntı: surfcasting

Hamsi ya da sardalya kızartırken bir kabın içine un ile sirkeyi katıştırıp kıvamlı bir sos yapın. daha sonra balıları bu sosa batırıp direk kızgın yağa atın, çok lezzetli olacaktır..

Çok sirkeli kokmazmı balık? Sonuçta sosu yapmak için baya sirke katmak gerekecek.

Bu tarifi göçmen bir abimizden öğrenmiştim, meyhane tarifiymiş.
    bu yöntemle pişen balıklar hem daha yumuşak oluyor, hem de iyicene kabarıyor. ayrıca sirke kokusunundan da eser kalmıyor.
    deneme mahiyetinde 1/2 şay bardağı sirke ile 1-2 çorba kaşığı unu karıştırıp deneyebilirsiniz. Damak tadınıza uyarsa sos miktarını artırabilrsiniz.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.