Şimdi Ara

Mutfak Dünyasının Püf Noktaları !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
6
Favori
3.266
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Mutfak Dünyasının Püf Noktaları !

    - Cevizlerin kabuklarını kolayca açabilmek için onları bir gece tuzlu suyun içinde bekletin. Böylece içleri de dağılmayacaktır.
    - Patates kızartmasının kıtır kıtır, gevrek olmasını istiyorsanız, patatesleri una buladıktan sonra tavaya atmalısınız.
    - Kuru fasulye haşlarken içine bir iki tane patates kesilip konulursa fasulyenin gazını alır.
    - Patlıcanların acısını almak için soyduktan sonra tuzlu suda bekletin.
    - Pilavın tane tane ve beyaz olması için tencereye bir dilim limon koyun.
    - Kabarık bir omlet yapmak istiyorsanız, bir çorba kaşığı suyun içerisine bir çay kaşığı mısır unu karıştırın. Hazırladığınız karışıma yumurtaya ilave edin. Böylece kabarık bir omlet yapmış olacaksınız.


    Sizde Mutfakta Kazanmış Olduğunuz Tecrübeleri Paylaşın Herkesin Bilgisi Olsun !!!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nevigurme.com -- 7 Ocak 2014; 15:59:07 >







  • Güzel konu,patates işime yarayacaktır.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mr.Carter

    Güzel konu,patates işime yarayacaktır.
    Mutfak Dünyasının Püf Noktaları !

    - Çöp kutunuzun içine bir miktar karbonat ya da kabartma tozu dökerseniz etrafa yaydığı kötü kokuyu önlemiş olursunuz.
    - Sodalı içeceklerin gazlarının kaçmasını engellemek için, buzdolabının içine baş aşağı yerleştirin.


    *********************
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nevigurme.com

    Mutfak Dünyasının Püf Noktaları !

    - Çöp kutunuzun içine bir miktar karbonat ya da kabartma tozu dökerseniz etrafa yaydığı kötü kokuyu önlemiş olursunuz.
    - Sodalı içeceklerin gazlarının kaçmasını engellemek için, buzdolabının içine baş aşağı yerleştirin.


    *********************

    Alıntıları Göster
    Mutfak Dünyasının Püf Noktaları !


    - Bulaşık makinesini ayda bir kez boş iken çalıştırın. Bu işlem makinenin temiz olmasını ve bulaşıkları daha temiz yıkamasına yardımcı olur.
    - Salçaların üstüne biraz zeytinyağı koyarsanız, salçalarınız küflenmez ve uzun süre kullanabilirsiniz.
    - Yemeğin tuzunu fazla kaçırdıysanız eğer içine 3 -4 dilim patates atın yemeğin tuzunu çekecektir.


    Sizde Mutfakta Kazanmış Olduğunuz Tecrübeleri Paylaşın Herkesin Bilgisi Olsun !!!




  • quote:

    Orijinalden alıntı: nevigurme.com

    Mutfak Dünyasının Püf Noktaları !


    - Bulaşık makinesini ayda bir kez boş iken çalıştırın. Bu işlem makinenin temiz olmasını ve bulaşıkları daha temiz yıkamasına yardımcı olur.
    - Salçaların üstüne biraz zeytinyağı koyarsanız, salçalarınız küflenmez ve uzun süre kullanabilirsiniz.
    - Yemeğin tuzunu fazla kaçırdıysanız eğer içine 3 -4 dilim patates atın yemeğin tuzunu çekecektir.


    Sizde Mutfakta Kazanmış Olduğunuz Tecrübeleri Paylaşın Herkesin Bilgisi Olsun !!!

    Alıntıları Göster
    Mutfak Dünyasının Püf Noktaları !

    - Ispanak , Kısa saplı bol yapraklı olacak, kirlilik önemli değil.
    - Biber , Yumuşak veya üstünde benekler varsa almayın.
    - Domates , Kabuğu ince olacak, çok büyük olmayacak(hormonlu), tepesi hafiften açık renk çizgili olabilir.
    - Limon, En sulusu en ince kabuklusudur, aşırı sert olmaması yararınızadır .

    Sizde Mutfakta Kazanmış Olduğunuz Tecrübeleri Paylaşın Herkesin Bilgisi Olsun !!!




  • quote:

    Orijinalden alıntı: nevigurme.com

    Mutfak Dünyasının Püf Noktaları !

    - Ispanak , Kısa saplı bol yapraklı olacak, kirlilik önemli değil.
    - Biber , Yumuşak veya üstünde benekler varsa almayın.
    - Domates , Kabuğu ince olacak, çok büyük olmayacak(hormonlu), tepesi hafiften açık renk çizgili olabilir.
    - Limon, En sulusu en ince kabuklusudur, aşırı sert olmaması yararınızadır .

    Sizde Mutfakta Kazanmış Olduğunuz Tecrübeleri Paylaşın Herkesin Bilgisi Olsun !!!

    Alıntıları Göster
    Mutfak Dünyasının Püf Noktaları !

    - Unlarınızın böceklenmemesi için, un kavanozunun içerisine bir adet defne yaprağı koyun.
    - Peyniri kolay rendelemek için, 15 dakika buzlukta bekletin.
    - Mısırları haşlarken daha lezzetli olması için tencereye bir çay kaşığı şeker atın. Ayrıca mısır kabuklarını da yıkayıp, onları da koyabilirsiniz.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: nevigurme.com

    Mutfak Dünyasının Püf Noktaları !

    - Unlarınızın böceklenmemesi için, un kavanozunun içerisine bir adet defne yaprağı koyun.
    - Peyniri kolay rendelemek için, 15 dakika buzlukta bekletin.
    - Mısırları haşlarken daha lezzetli olması için tencereye bir çay kaşığı şeker atın. Ayrıca mısır kabuklarını da yıkayıp, onları da koyabilirsiniz.

    Alıntıları Göster
    Takip




  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

    Orijinalden alıntı: -Realist-

    Takip

    Alıntıları Göster
    Mutfak Dünyasının Püf Noktaları !

    - Tarhanayı ıslatırken soğuk su, pişirme suyunda da sıcak su kullanmanız ve ilk pişim anında sürekli karıştırmanız önerilir.
    - Ezogelin çorbanızı suyla da yapabilirsiniz.Fakat tüm çorbalar da olduğu gibi bu çorbada da,suyun birkaç bardağını ev yapımı kemik veya tavuk suyu ile yer değiştirirseniz.
    Ailenize misafirlerinize daha besleyici ve lezzetli bir çorba içirmiş olursunuz.
    - Sebze çorbası yaparken, sebzenin renginin kararmaması için biraz sirke koyabilirsiniz.
    - Çorbanın kıvamı çok sulu olursa, ayrı bir yerde yağ ve un kavurup ekleyebilirsiniz.
    - Kıtır Ekmek parçaları her türlü çorbaya mükemmel lezzet katar .

    www.nevigurme.com




  • quote:

    Orijinalden alıntı: nevigurme.com

    Mutfak Dünyasının Püf Noktaları !

    - Tarhanayı ıslatırken soğuk su, pişirme suyunda da sıcak su kullanmanız ve ilk pişim anında sürekli karıştırmanız önerilir.
    - Ezogelin çorbanızı suyla da yapabilirsiniz.Fakat tüm çorbalar da olduğu gibi bu çorbada da,suyun birkaç bardağını ev yapımı kemik veya tavuk suyu ile yer değiştirirseniz.
    Ailenize misafirlerinize daha besleyici ve lezzetli bir çorba içirmiş olursunuz.
    - Sebze çorbası yaparken, sebzenin renginin kararmaması için biraz sirke koyabilirsiniz.
    - Çorbanın kıvamı çok sulu olursa, ayrı bir yerde yağ ve un kavurup ekleyebilirsiniz.
    - Kıtır Ekmek parçaları her türlü çorbaya mükemmel lezzet katar .

    www.nevigurme.com

    Alıntıları Göster
    İşe yarar bilgiler, devamını bekliyoruz




  • quote:

    Orijinalden alıntı: stevenashty

    İşe yarar bilgiler, devamını bekliyoruz

    Alıntıları Göster
    İYİ TURŞU KURMANIN PÜF NOKTALARI !

    -Öncelikle kuracağınız turşunun sebzelerini seçmelisiniz. Sebzelerinizi seçerken, sert, diri ve taze olmasına dikkat etmelisiniz ki turşunuz uzun süre tazeliğini korusun.
    -Turşunuzu kurarken iri kaya tuzu kullanın, rafine tuz çabuk yumuşamasına neden olacaktır.
    -Turşunuzun yenmeyecek kadar tuzlu ya da az tuzlu olmaması için salamuradaki tuz oranını iyi ayarlamanız gerekmektedir.
    -Turşunuzu ekşimesi için, 4-6 hafta arası 18-20 °C sıcaklıkta bekletin. Turşunuzun çabuk olmasını istiyorsanız, içine birkaç adet nohut atın. Olgunlaştıktan sonra ise ışık almayacak bir yerde saklayın.
    -Turşunuzun kabının hava almadığından emin olun. Turşu kavanozu seçerken cam kavanoz seçmeye özen gösterin.

    www.nevigurme.com

    https://store.donanimhaber.com/91/00/6d/91006d84fcbbf3991f6e1286fa50f7b9.jpg



     Mutfak Dünyasının Püf Noktaları !




  • quote:

    Orijinalden alıntı: nevigurme.com

    İYİ TURŞU KURMANIN PÜF NOKTALARI !

    -Öncelikle kuracağınız turşunun sebzelerini seçmelisiniz. Sebzelerinizi seçerken, sert, diri ve taze olmasına dikkat etmelisiniz ki turşunuz uzun süre tazeliğini korusun.
    -Turşunuzu kurarken iri kaya tuzu kullanın, rafine tuz çabuk yumuşamasına neden olacaktır.
    -Turşunuzun yenmeyecek kadar tuzlu ya da az tuzlu olmaması için salamuradaki tuz oranını iyi ayarlamanız gerekmektedir.
    -Turşunuzu ekşimesi için, 4-6 hafta arası 18-20 °C sıcaklıkta bekletin. Turşunuzun çabuk olmasını istiyorsanız, içine birkaç adet nohut atın. Olgunlaştıktan sonra ise ışık almayacak bir yerde saklayın.
    -Turşunuzun kabının hava almadığından emin olun. Turşu kavanozu seçerken cam kavanoz seçmeye özen gösterin.

    www.nevigurme.com

    https://store.donanimhaber.com/91/00/6d/91006d84fcbbf3991f6e1286fa50f7b9.jpg



     Mutfak Dünyasının Püf Noktaları !

    Alıntıları Göster
    Güzel bilgiler elinize sağlık :)




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Erginoks

    Güzel bilgiler elinize sağlık :)

    Alıntıları Göster
    Çok Yararlı Teşekkürler
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SpyChef

    Çok Yararlı Teşekkürler

    Alıntıları Göster
    KARNIYARIK YAPMANIN PÜF NOKTALARI ve TARİFİ

    Güzel Karnıyarığın Püf Noktaları ------
    -Patlıcanı alaca olarak soymanızda fayda var ,
    -Sarımsak yakışıyor ama fazlası karnıyarığın tadının bozuyor ; az ve dengeli kulanın ,
    -Patlıcanları sudan çıkarınca bir havlu ile kurulayın ,
    -Mutlaka yağsız kıyma kullanın ,
    -Bir gün önceden kızartıp kendi yağı ile birlikte dolapta bekletip ertesi gün içini hazırlayıp fırınlarsanız lezzetini çok daha alırsınız.


    Malzemeler------------
    5 adet patlıcan
    İç malzemesi-----------------
    1 büyük kuru soğanın yarısı,
    yarım demet maydanoz,
    1/2 yemek kaşığı domates salçası
    1/2 çay kaşığı tuz
    1/2 çay kaşığı karabiber
    300 gr kıyma
    Sıvı yağ
    Yapılışı -----------------------------
    Karnıyarık için önce patlıcanlarımızı ortasından bıçakla biraz çiziyoruz. Daha sonra kızgın yağda kızartadabilirsiniz, ama sağlıklı olsun derseniz patlıcanların üstünü biraz yağlayıp fırında da pişirebilirsiniz. Hatta közleyerek yapanlar bile var çok hoş bir tadı oluyor.
    Patlıcanlarımızı pişirirken bir taraftan da iç malzememizi hazırlıyoruz. Biz iç malzemeleri olabildiğince kavurmak yanayız. Kavurmadan yapanlar var fakat kavrulmuş gibi lezzetli olmuyor ve biz tercih etmiyoruz.
    Öncelikle tavada kıymamızı soğanla biraz kavuruyoruz, daha sonra salçasını ve baharatlarını ekliyoruz, mevsimine göre domateste koyarsanız çok hoş bir lezzet elde edersiniz. En son maydanozlarını da ekleyip ocağın altını kapatıyoruz.
    Hazırladığımız iç malzemeyi pişirdiğimiz patlıcanların ortasına doldurup tepsiye biraz da yağlı su ekledikten sonra fırında 170 derecede 20- 25 dk pişiriyoruz.

    Afiyet Olsun ...


    www.nevigurme.com

    https://store.donanimhaber.com/11/67/ea/1167eab1cbc210fde0a40b98b0a8734d.jpg



     Mutfak Dünyasının Püf Noktaları !




  • quote:

    Orijinalden alıntı: nevigurme.com

    KARNIYARIK YAPMANIN PÜF NOKTALARI ve TARİFİ

    Güzel Karnıyarığın Püf Noktaları ------
    -Patlıcanı alaca olarak soymanızda fayda var ,
    -Sarımsak yakışıyor ama fazlası karnıyarığın tadının bozuyor ; az ve dengeli kulanın ,
    -Patlıcanları sudan çıkarınca bir havlu ile kurulayın ,
    -Mutlaka yağsız kıyma kullanın ,
    -Bir gün önceden kızartıp kendi yağı ile birlikte dolapta bekletip ertesi gün içini hazırlayıp fırınlarsanız lezzetini çok daha alırsınız.


    Malzemeler------------
    5 adet patlıcan
    İç malzemesi-----------------
    1 büyük kuru soğanın yarısı,
    yarım demet maydanoz,
    1/2 yemek kaşığı domates salçası
    1/2 çay kaşığı tuz
    1/2 çay kaşığı karabiber
    300 gr kıyma
    Sıvı yağ
    Yapılışı -----------------------------
    Karnıyarık için önce patlıcanlarımızı ortasından bıçakla biraz çiziyoruz. Daha sonra kızgın yağda kızartadabilirsiniz, ama sağlıklı olsun derseniz patlıcanların üstünü biraz yağlayıp fırında da pişirebilirsiniz. Hatta közleyerek yapanlar bile var çok hoş bir tadı oluyor.
    Patlıcanlarımızı pişirirken bir taraftan da iç malzememizi hazırlıyoruz. Biz iç malzemeleri olabildiğince kavurmak yanayız. Kavurmadan yapanlar var fakat kavrulmuş gibi lezzetli olmuyor ve biz tercih etmiyoruz.
    Öncelikle tavada kıymamızı soğanla biraz kavuruyoruz, daha sonra salçasını ve baharatlarını ekliyoruz, mevsimine göre domateste koyarsanız çok hoş bir lezzet elde edersiniz. En son maydanozlarını da ekleyip ocağın altını kapatıyoruz.
    Hazırladığımız iç malzemeyi pişirdiğimiz patlıcanların ortasına doldurup tepsiye biraz da yağlı su ekledikten sonra fırında 170 derecede 20- 25 dk pişiriyoruz.

    Afiyet Olsun ...


    www.nevigurme.com

    https://store.donanimhaber.com/11/67/ea/1167eab1cbc210fde0a40b98b0a8734d.jpg



     Mutfak Dünyasının Püf Noktaları !

    Alıntıları Göster
    Kuru fasulye yaparken kimyon koyarsanız fasulye kararır, piştikten sonra koyun.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: YesilliksizTantuni

    Kuru fasulye yaparken kimyon koyarsanız fasulye kararır, piştikten sonra koyun.

    Alıntıları Göster
    Size çok farklı belki hiç duymadıgınız bir yemek yada atıştırmalık tarifi.
    Adı panik köftesi.
    İşte tarifi

    Gerekli Malzamaler

    2 Su Bardağı İnce Bulgur(Köftelik Bulgur)
    2 Diş Sarımsak
    1 Tatlı Kaşığı Tuz
    2 Yemek Kaşığı Un
    1 Çay Kaşığı Karabiber
    Yeterince Su
    Kızartma için 2 Yumurta

    Yapılışı:

    Bulgur derince bir kaba konularak yarım saat öncesinden bir bardak suyla ıslatılır. Islanan bulgurun içine sarımsak ezilerek karabiber,tuz konulup yoğurulur. Bulgur yumuşamaya başladıktan sonra un eklenerek köfte kıvamına gelene kadar karıştırılır. Sonra Ceviz büyüklüğünde hamur yumakları elde yuvarlanarak bastırılıp şekildeki gibi yapılır. Yumurtaya bulanıp kızartma tavasında kızarana kadar pişirilir. Dileyen yumurta sosuna bir pul biber ve az sarımsak ekleyip de kızartabilir.
    Afiyet olsun...


    www.sagliktanhaber.net




  • quote:

    Orijinalden alıntı: samder_374

    Size çok farklı belki hiç duymadıgınız bir yemek yada atıştırmalık tarifi.
    Adı panik köftesi.
    İşte tarifi

    Gerekli Malzamaler

    2 Su Bardağı İnce Bulgur(Köftelik Bulgur)
    2 Diş Sarımsak
    1 Tatlı Kaşığı Tuz
    2 Yemek Kaşığı Un
    1 Çay Kaşığı Karabiber
    Yeterince Su
    Kızartma için 2 Yumurta

    Yapılışı:

    Bulgur derince bir kaba konularak yarım saat öncesinden bir bardak suyla ıslatılır. Islanan bulgurun içine sarımsak ezilerek karabiber,tuz konulup yoğurulur. Bulgur yumuşamaya başladıktan sonra un eklenerek köfte kıvamına gelene kadar karıştırılır. Sonra Ceviz büyüklüğünde hamur yumakları elde yuvarlanarak bastırılıp şekildeki gibi yapılır. Yumurtaya bulanıp kızartma tavasında kızarana kadar pişirilir. Dileyen yumurta sosuna bir pul biber ve az sarımsak ekleyip de kızartabilir.
    Afiyet olsun...


    www.sagliktanhaber.net

    Alıntıları Göster
    Tavuk Kapama ...

    Bilindik Bir Balkan Yemeği KAPAMA ..
    Hem Ana Yemek , Hem Pilav Çeşidi ...

    Malzeme
    - 6-8 adet tavuk incik
    - 2 su bardağı pirinç
    - 6 su bardağı soğuk su
    - 1 çorba kaşığı tereyağ
    - Tuz ve karabiber
    Yapılışı
    Tavukları güzelce yıkadıktan sonra soğuk suyu ve tavukları ( etleri ) derin bir tencereye yerleştirin. 1 tatli kaşığı tuz ilave edip, 30 dakika kaynatın.
    Pirinci birkaç su yıkayıp nişastasını süzdürün.
    Tepsiyi ocağın üstüne alın margarini şeffaflayana kadar eritin. Pirinci tepside 4-5 dakika kadar kavurun. Yarım tatlı kaşığı kadar tuz ve 1 silme çay kaşığı kadar karabiber ilave edin. Her yere eşit kalınlıkta tepsiye pirinci düzeltin.
    Haşlanmış olan tavukları aralıklı olarak tepsideki pirinçlerin üzerine yerleştirin. 4 su bardağı sıcak tavuk suyunu tavuk parçalarının üzerinden yavaş yavaş tepsiye yaydırın. Yüksek sıcaklıkta bir fırında 45 dakika kadar ( pirinciler suyunu çekene kadar ) pişirin.
    Fırını kapatıp 15-20 dakika kadar demlenmesini bekleyin. Ilık olarak servis yapın.

    www.nevigurme.com


    https://store.donanimhaber.com/c1/97/33/c1973317c7f484fa13a79c572a3a3f26.jpg
     Mutfak Dünyasının Püf Noktaları !




  • quote:

    Orijinalden alıntı: nevigurme.com

    Tavuk Kapama ...

    Bilindik Bir Balkan Yemeği KAPAMA ..
    Hem Ana Yemek , Hem Pilav Çeşidi ...

    Malzeme
    - 6-8 adet tavuk incik
    - 2 su bardağı pirinç
    - 6 su bardağı soğuk su
    - 1 çorba kaşığı tereyağ
    - Tuz ve karabiber
    Yapılışı
    Tavukları güzelce yıkadıktan sonra soğuk suyu ve tavukları ( etleri ) derin bir tencereye yerleştirin. 1 tatli kaşığı tuz ilave edip, 30 dakika kaynatın.
    Pirinci birkaç su yıkayıp nişastasını süzdürün.
    Tepsiyi ocağın üstüne alın margarini şeffaflayana kadar eritin. Pirinci tepside 4-5 dakika kadar kavurun. Yarım tatlı kaşığı kadar tuz ve 1 silme çay kaşığı kadar karabiber ilave edin. Her yere eşit kalınlıkta tepsiye pirinci düzeltin.
    Haşlanmış olan tavukları aralıklı olarak tepsideki pirinçlerin üzerine yerleştirin. 4 su bardağı sıcak tavuk suyunu tavuk parçalarının üzerinden yavaş yavaş tepsiye yaydırın. Yüksek sıcaklıkta bir fırında 45 dakika kadar ( pirinciler suyunu çekene kadar ) pişirin.
    Fırını kapatıp 15-20 dakika kadar demlenmesini bekleyin. Ilık olarak servis yapın.

    www.nevigurme.com


    https://store.donanimhaber.com/c1/97/33/c1973317c7f484fa13a79c572a3a3f26.jpg
     Mutfak Dünyasının Püf Noktaları !

    Alıntıları Göster
    Kuru Fasulye Yapmanın Püf Noktaları !

    - Fasulye yapım aşamasına geldiğinde tereyağı iyice eritilmeli. Kullanılacak soğan çok iyi şekilde kıyılmış olmalı, domatesin kabukları alınmalı.
    - Soğan ve domates iyice kavrulmalı.
    - Yemekte kullanılacak salça önce ılık suda eritilmeli.
    - Suda eritilerek uygun kıvama gelen salça, domates ve soğan ile iyice kavrulmalı.
    - Salça iyi kavrulmaz ise yemekte acı bir koku oluşur.
    - Malzemeler iyice kavrulduktan sonra su eklenir ve suyun üstüne yarım limon sıkılır.
    - Fasulyenin pişirme suyuna ilave edilen limon suyu fasulyenin dağılmamasını ve diri kalmasını sağlar.
    - Fasulye bakır ya da toprak çömlekte ağır ağır pişerse daha güzel olur.
    - Bakır ya da toprak çömlekte fırında pişirilen fasulyenin iyice demlenmesi için biraz beklemesi gerekir.


    www.nevigurme.com

     Mutfak Dünyasının Püf Noktaları !


     Mutfak Dünyasının Püf Noktaları !




  • quote:

    Orijinalden alıntı: nevigurme.com

    Kuru Fasulye Yapmanın Püf Noktaları !

    - Fasulye yapım aşamasına geldiğinde tereyağı iyice eritilmeli. Kullanılacak soğan çok iyi şekilde kıyılmış olmalı, domatesin kabukları alınmalı.
    - Soğan ve domates iyice kavrulmalı.
    - Yemekte kullanılacak salça önce ılık suda eritilmeli.
    - Suda eritilerek uygun kıvama gelen salça, domates ve soğan ile iyice kavrulmalı.
    - Salça iyi kavrulmaz ise yemekte acı bir koku oluşur.
    - Malzemeler iyice kavrulduktan sonra su eklenir ve suyun üstüne yarım limon sıkılır.
    - Fasulyenin pişirme suyuna ilave edilen limon suyu fasulyenin dağılmamasını ve diri kalmasını sağlar.
    - Fasulye bakır ya da toprak çömlekte ağır ağır pişerse daha güzel olur.
    - Bakır ya da toprak çömlekte fırında pişirilen fasulyenin iyice demlenmesi için biraz beklemesi gerekir.


    www.nevigurme.com

     Mutfak Dünyasının Püf Noktaları !


     Mutfak Dünyasının Püf Noktaları !

    Alıntıları Göster
    Ayva Reçeli Yapmanın Püf Noktaları !

    Ayva reçeli yaparken eğer ayvanın yumuşak ve suyunun pelte gibi olmasını isterseniz, kaynayan şeker, suyunu iyice çekmeden ayvalar içine atılmalıdır.
    Veya ayvaları evvelce pişirip yumuşadıktan sonra şekerini katmalı, hafif ateşte iki saat pişirmelidir , o zaman rengi de güzel olacaktır.

    www.nevigurme.com


     Mutfak Dünyasının Püf Noktaları !


     Mutfak Dünyasının Püf Noktaları !




  • quote:

    Orijinalden alıntı: nevigurme.com

    Ayva Reçeli Yapmanın Püf Noktaları !

    Ayva reçeli yaparken eğer ayvanın yumuşak ve suyunun pelte gibi olmasını isterseniz, kaynayan şeker, suyunu iyice çekmeden ayvalar içine atılmalıdır.
    Veya ayvaları evvelce pişirip yumuşadıktan sonra şekerini katmalı, hafif ateşte iki saat pişirmelidir , o zaman rengi de güzel olacaktır.

    www.nevigurme.com


     Mutfak Dünyasının Püf Noktaları !


     Mutfak Dünyasının Püf Noktaları !

    Alıntıları Göster
    Türk Kahvesi Yapmanın Püf Noktaları !

    Kahve, taze ve iyi çekilmiş olmalıdır.
    Kahve bakır cezvede, yavaş ateşte 15-20 dk.da pişirilmelidir.
    Toz şeker kullanılmalıdır.
    Fincanla ölçerek su konulmalıdır.
    Mümkün oldukça az kişiye kahve yapılmalıdır. Hatta kişi başına ayrı ayrı kahve yapılması daha uygundur.
    Her fincan için 2 çay kaşığı kahve ve arzuya göre şeker konulmalıdır.
    Cezvede kuru kahve ve toz şeker önce kaşık yardımıyla bir güzel karıştırılır.
    Kahve ilk başta karıştırılır bir daha karıştırılmaz.
    Kahve soğuk suya konulduktan sonra ateşe konulur.
    Kahve kabarmaya başlarken kaşık yardımıyla ilk köpük fincanlara taksim edilir.
    Ocak üzerinde tamamen kabarması beklenir.
    Kabarınca fincanların yarısına kadar kahve dökülür.
    Cezvenin tekrar ocakta iyice kaynaması beklenir ve taşmaya başlayınca fincanlar doldurulur.
    Yanında bardakla su ve lokum veya çikolata ikram edilir.
    İçilen su, ağzı kahveye hazırlar.

    https://store.donanimhaber.com/49/54/5b/49545b2b0798a99563c84bc82a9444ef.jpg
     Mutfak Dünyasının Püf Noktaları !




  • quote:

    Orijinalden alıntı: nevigurme.com

    Türk Kahvesi Yapmanın Püf Noktaları !

    Kahve, taze ve iyi çekilmiş olmalıdır.
    Kahve bakır cezvede, yavaş ateşte 15-20 dk.da pişirilmelidir.
    Toz şeker kullanılmalıdır.
    Fincanla ölçerek su konulmalıdır.
    Mümkün oldukça az kişiye kahve yapılmalıdır. Hatta kişi başına ayrı ayrı kahve yapılması daha uygundur.
    Her fincan için 2 çay kaşığı kahve ve arzuya göre şeker konulmalıdır.
    Cezvede kuru kahve ve toz şeker önce kaşık yardımıyla bir güzel karıştırılır.
    Kahve ilk başta karıştırılır bir daha karıştırılmaz.
    Kahve soğuk suya konulduktan sonra ateşe konulur.
    Kahve kabarmaya başlarken kaşık yardımıyla ilk köpük fincanlara taksim edilir.
    Ocak üzerinde tamamen kabarması beklenir.
    Kabarınca fincanların yarısına kadar kahve dökülür.
    Cezvenin tekrar ocakta iyice kaynaması beklenir ve taşmaya başlayınca fincanlar doldurulur.
    Yanında bardakla su ve lokum veya çikolata ikram edilir.
    İçilen su, ağzı kahveye hazırlar.

    https://store.donanimhaber.com/49/54/5b/49545b2b0798a99563c84bc82a9444ef.jpg
     Mutfak Dünyasının Püf Noktaları !

    Alıntıları Göster
    Takip




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.