Şimdi Ara

Müthiş Bi Proje Okumadan Geçmeyin (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
0
Favori
1.457
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Yorumlarınız Için Gerçekten Çok Teşekkür Ederim Eğer Bi Proje Yaparsam Ilk Burada Size Söyleyeceğim Iyi Desteklerinizi Bekliyorum
    Iyi Geceler...
    Saygılar....
  • diyelimki yapıldı bu sistem.

hava yastıkları patladığında kaportanın altından çıkabilmesi için belli yerlerde kırılma yırtılma olabilmesi için ince olması lazım. bu yerleri bilen çok başarılı hırsızlar gelip arabadan havayastıklarını çalıp ucuza kaza yapanlara satmaz mı ?
  • Küçük kardeşim;
    senin yaşındakiler bilgisayarda oyun oyun oynarken senin bu konulara kafa yorman gerçekten çok güzel.Seni kutluyorum.Hiçbirşey seni yıldırmasın düşünmeye devam et .Umarım gelecekte çok güzel buluşlara imza atan bir kardeşimiz olursun.
  • Saol Makul Abiciğim
    Hayırlı Akşamlar Diliyorum....
    Saygılar...
  • arkadaşım, kardeşim;

yukarıda patenti aldık demişsin ondan ben patent numarasını istemiştim. Bu işte uzman olan birisi olarak inceleyip fikirlerimi sunacaktım, görmemişsin sanırım msj.ı.. herneyse önemli değil.

Projeyi hayal etmek, gerekli araştırmaları yapmak, gerekli kuvvetleri hesaplamak, sistemi kurmak için gerekli parçaları bulmak, bulunamayan parçaları tasarlayıp imal etmek, komple sistemi tasarlamak, daha sonra, prototipi üretmek... bu öle 1 haftada biten işler değildir.. Kaldı ki bu tarz projeler var ancak maliyet nedeniyle sadece proje bazında kalıyorlar. Projende fazlasıyla açık nokta var, bunları söylemeye gerek duymuyorum çünkü ortada proje diyebileceğim birşey yok, sadece hayal gücü var...

tek diyeceğim sana, hayal gücünü kullandığın için tebrik ederim, liseni iyi seç, üniversiteni iyi seç, ve eğer bu tarz sistemlere merakın var ise makine mühendisliğini bölüm olarak seç kendine... böylece gerekli hesapları ve tasarımları yapmak için gerekli olan eğitimi almış olursun ve belki de bu projeni üniversitede üniversitenin sponsorluğunda elle tutulabilir bir proje haline dökebilirsin...

kolay gelsin

• insan beyninden daha gelismis bir yapay zeka gelistirirseniz
    ya da insanlarin bilincaltlarini bir ag ile birbirlerine baglayabilecek ve o anda birbirlerinin ne dusunduklerini bilmelerini saglayacak
    bunlarin ustune de o anda ortamdaki her seyle ilgili bilgi aktarabilecek bir donanim iste o zaman mercedes s serisi ya da infinitideki gibi sadece uyarmaktan ote kazayi engelleyen bir sistem de gelsitirebilirsiniz herhalde
    oyle bir air bag yapilsa bile bu kadar veriyi gercek zamanli isleyecek bir islemci bulmak hatasiz bir program yazmak bir elektronikci acisindan bakinca 1 kisinin yapabilecegi bir is degil, en azindan simdilik
    50 sene once kimse bir lise ogrencisinin cizgi izleyen robot yapabilecegini dusunemezdi degil mi?
    simdi 1 gunde guzel bir cizgi izleyen yapilabiliyor, her sey bilgi birikmi ile alakali birakma projenin pesini

bu arada mercedesin daha basit olan sadece surucunun tepki vermedigi kritik durumda fren yapan sistemi aracin yakininda bulunan celik duvarlardan oturu calismamis
    http://www.drive.com.au/editorial/ArticleDetail.aspx?ArticleID=10734
    gercek hayatta hayal edemeyecegim daha binlerce durum vardir bu sistemi bozacak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ducky -- 28 Temmuz 2008; 5:00:32 >

• al sana kps sorusu..
    120 kiloluk mike tyson sadece yumruğuyla 1 ton basınçla vuruyorsa en aZ bir tonluk araç 80 le giderken kaç tonluk bir basınç oluşturur?
    fizikten anlamam lise ve üni dersleri geçmiş olmama rağmen..

en basitinden bir ornek sana arkadasınla dene.
    bir kaç tane yastığı vücuduna bağla. veya bağlayabildiğin kadar...
    arkadaşının koşarak sana çarpmasını söyle.
    tamam belki hiç hasar almazsın ama kaç takla attığını sayması için bir arkadaşının daha bulunması gerekir..
  • Ben derim ki; Arabaların kapılarına şamrel bağlayalım. Sıfır hasar. Vapurlarda var ya . Kızmayın hemen şaka yapıyorum. Teoride hepimizin aklına farklı fikirler gelir. Bunların daha önce denenmiş olanlarla karşılaştırılıp, eğer denenmediyse denenip uygulanması gerekir. Kağıt üzerinde; Şu şöyledir, bu böyledir diye iddia etmek eksik kalır.
    Madem yaptığından eminsin, denendin oldu; Ne diye bizden fikir bekliyorsun?
    Bence bunu sadece kafanda kurdun, mantıklı olup olmadığı hususunda senin de şüphelerin var. Seni destekleyecek birilerini arıyorsun. Millete abi diye hitab etmenden yaşının küçük olduğunu ve mühendislik tecrübenin zayıf olduğu sonucunu çıkarıyorum.

Sonuç olarak; Hevesini kırmak istemem. Çalışmalarını sakın bırakma, Edison ampülü 2000 deneme sonrasında bulmuştur. Gerçekten bir şeyler başarmak istersen, yılma.
    Yalnız tecrübeli insanlardan yardım al. Unutma bilgi sahibi olmadan, fikir sahibi olunamaz.
    Saygılar.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.