Şimdi Ara

Müthiş Süperonline Route (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
3.722
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Turkcell'in 12-13 yıllık süreçte gerçekten 50 bin km'yi geçememiş olması ayrı bir trajedi. Bu arada kastettiğim devletleştirme, alt yapının ücretsiz - ortak kullanımı değildi. Telekom sadece toptan satış hizmeti gösteren perakende hizmet gösterme derdi olmayan bir firma olsa hem kendi gereksiz yükünden kurtulur hem de asıl ana omurga konusuna daha fazla odaklanabilir diye düşünüyorum fakat tekelleşme konusunda haklısınız o süreçte nasıl bir değerlendirme, karşı alternatif oluşabilir bu tarz ciddi bir sıkıntı var. Yada Merkez Bankaları ile Özel bankaların kısmi hisse ortaklığı gibi belirli büyüklüğe sahip tüm ISS'lere bütçeleri, büyükleri dahilinde farklı bir çözüm üretilmesi mi daha iyi olur bilemiyorum.

Turkcell gibi yıllardır çok iyi kazançlar sağlayan dev bir şirket 50 bin km'yi geçemediyse ve Telekom bugün 300-400 bin km'ler seviyesinde alt yapıya sahipse ya bu şirket parça parça küçük hallerde yada yukarı da söylediğim gibi uzun vadede daha sağlıklı bir alternatif üretmek mevcut dolar ve ülkenin toplumsal internet ihtiyacı çerçevesinde çok daha mantıklı olacaktır.

Normal şartlarda liberal bir insanım fakat bizim toplumda ne kapitalizm ne komünizm tek başına yeterli başarı ve ideal başarıyı sağlayamıyor. Özel sektörde, kamu da birbiriyle ortaklık yapmadan yeterli verimi, başarıyı elde edemiyor Türk Telekom'da yarı özel, yarı devlet haliyle bunun en güzel ve acı örneği ne yazık ki.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bilgisayar Bağımlısı -- 2 Şubat 2022; 22:4:33 >

• Superonline kullanıcıya doydu, yetmiyor artık kapasiteleri diye düşünüyorum. Türknet (FTTB/DSL) ve Superonline (FTTB/ETH) mevcut evde, Türknet 13 ms verdi (CGN), Superonline (CGN) 50ms. Sadece cloudflare de değil ki netflix de benzer şeyler hem ping hem hız konusunda. Şu gigafiber her yere gelse de ülkece rahatlasak keşke.

• TheDeviLofDark kullanıcısına yanıt

katılıyorum çok fazla fiber çektiler ankara da ilçe ilçe fiber çektiler buraya kadar süper, stabildi internet son 2 3 haftadır dalgalı günlük kullanımı etkilemiyor fakat fiber sonuçta bu.

• TheDeviLofDark kullanıcısına yanıt

Telekom ile Turkcell'in ne yazık ki katı ve çetin çeviz bir rekabeti var. Bu sebeple içerde birbirlerinin omurgalarını kullanmak yerine, servislerin yurt dışı sunucularına yönlendirme yapmayı tercih ediyorlar. Telekom omurgası üzerinden erişebilen, Türkiye veya Avrupa lokasyonlu hizmetler için Telekom altyapısı üzerinden hizmet veren firmaları tercih etmek daha mantıklı.

Fakat tam tersi Turkcell omurgası üzerinden sağlanan daha kısa veya az yönlendirme ile ulaşılabilecek hizmetlerde de Telekom ile aynı sorunun yaşanabileceğini düşünüyorum. Geforce Now, Turkcell ortaklığı itibarı ile Telekom vs Turkcell bazlı test edilebilir bunun için. İstanbul'da iki firmadan da fiber kablolu kullanan arkadaşlar tarafından.

Cloudflare DNS'nin ücretsiz kullanımında İstanbul'daki sunucusuna yönlendirmiyor Cloudflare - Sol. Avrupaya yönlendiriyor. Turkcell Sol'de bazen Abd'de menşeili servislerde dönemsel olarak anlamsız gecikme sorunları olabiliyor. WhatsApp, Reddit, Instagram gibi. Fakat modem değişikliğinden midir, farklı dns seçimimden midir bilmiyorum bir süredir bu problemi yaşamıyorum. Netflix ve Youtube'da Abd menşeili olmasına rağmen aynı sıklıkta aynı sorunları bu iki firmanın içeriklerinde yaşamadım. Netflix'in Avrupa'da sunucusu var diye hatırlıyorum. Büyük ihtimal video servisi olması itibarı ile Youtube'unda vardır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bilgisayar Bağımlısı -- 21 Şubat 2022; 18:20:12 >

• Hocam ben de mecburen SOL fiber kullanıyorum 1Gbps hızım var. 1 ayda yaşamadığım problem kalmadı gerçekten. Alternatifi de yok yaşadığım bölgede olsa türknet bağlatacaktım. Hızın stabil olmaması, saçma sapan sansürler ve modem arayüzüne kullanıcı erişiminin neredeyse tamamen kısıtlı olması gibi sorunları geçtim benim en rahatsız olduğum kısım ping süreleri özellikle cloudflare sunucularında romanyaya veya direkt avrupaya route edilmek bana inanılmaz saçma geliyor. IST popuna bağlansam en fazla 10 ms alacağım ancak SOL öyle bir yönlendirme yapıyor ki Cloudflare sorfularım 60 ms civarında gecikmeyle yapılıyor. Bundan kurtulmanın bir yolu da yok sanırım. En iyi çözüm hiç SOL kullanmamak.

• Ben superonline kullanırkan sabit ip alıyordum internetim düzgün çalışıyordu olması gerektiği gibi . Şuan pahalandı ama başka alternatif de yok diyorsun Dene istersen. en son 2 sene önce kullandım.

• Biraz medeni bir ülkede Superonline firmasına bağımsız mahkemelerde hesap sorulurdu.

Hayatımda bu kadar rezalet bir yönlendirme sistemi görmedim. Statik IP aldım, onu bile Bitlis’ten verdiler. Ellerinde İstanbul IP’si kalmamış. Açıklama da bu.

20 mb Adsl bağlantının 100 mbit sözde fiber SOL’den daha düşük Ping verip daha sorunsuz olması artık belgesel konusu olmalı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Valla çok ilginç 2 senedir Superonline 100 MB kullaniyorum çok olağan durumlar dışında hep 1 ve 4 arası yavaslama olmadı pek burada okuduklarim ilginç

• xxpp kullanıcısına yanıt

Daireye kadar fiber kablo ile internet geliyorsa nispeten az da olsa iyileşme olabiliyor. Binaya kadar fiber bağlantılarda daireye kadar cat5 kablo kullanıyor Superonline. Bu çağdışı bağlantı protokolü büyük sorun çıkarıyor.

• Bu test cmd'den mi yapılıyor? Nasıl yapılıyor merak ettim. O kadar router değiştirdim, openwrt kurduk, istediğimiz dnsleri, sqm qos ayarlarını yapıyoruz unloaded hâlâ 55-60 ping şaka gibi. Tam dayaklıklar.

• Ozuma kullanıcısına yanıt

Uygulamalar da var ama basitçe Cmd üzerinden yapabilirsiniz.

Şurada anlatımı var.

https://forum.donanimhaber.com/cmd-ekranindan-ping-testi-tracert-testi-tracert-testi-nedir-turk-telekom-looking-glass--147407988

• Bende böyle çıktı. 5ghz wirelles üzerinden.

Müthiş Süperonline Route
  • Ozuma kullanıcısına yanıt

Superonline Cloudflare trafiğini İstanbul'a yönlendirmiyor hocam, sizi şu an Frankfurt'a götürmüş zaman zamanda Bükreş'e yönlendiriyor Frankfurt için 48MS'de normal yani.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.