Şimdi Ara

Mutlak Değeri Anlamıyorum (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
4
Favori
27.739
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Harbi 4 yıl olmuş lan. Kafayı yemişindir, saç kalmamıştır şimdi kafanda...
  • Mutlak değer = bir sayısının sayı doğrusu üzerinde sıfıra olan uzaklığı.

mesela |-4| demek sayı doğrusunda -4 noktasının sıfıra olan uzaklıgıdır. Yani 4 tür. Uzaklık hiçbir zaman negatif olamaz. Sen bakkala -3 metre uzaklıktayım diye birşey duydun mu ? Sayı dogrusunu düşün. Negatif ve pozitif sayılar sonsuz bir doğru. Herhangi bir sayısının mutlak değeri o sayısının bulundugu noktanın sıfıra olan uzaklıgıdır
  • kardeşim mutlak değer gördün mü ne olursa olsun mutlak değerin içindeki ifadenin pozitif olacağı aklına gelsin.mesela mutlak değerin içindeki ifade eksi bir sayı ama orada x demiş o negatif sayıya.biz de mutlağın her halükarda pozitif olarak çıkacağını biliyoruz.o halde nasıl çıkar -x olarak gördün mü pozitif oldu mutlağın içindeki ifade x negatifti ya hani başına - geldi pozitif oldu.zaten x pozitifse eğer soruda sana verir x olarak çıkar çünkü x zaten pozitif bir sayıydı pozitif olarak da çıktı.anladın mı hocam?
  • malefizz M kullanıcısına yanıt
    mutlak degerin disina cikan -x ne anlama geliyor. Bu sayi negatif degil mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aliriza81 kullanıcısına yanıt
    X sayısı = -1 ise -x sayısı nedir? Bana bunun cevabını ver

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • la adam 4 yıllık konuyu hortlamış üstelik mutlak değeri hala kavrayamamış 4 yılda anlamadın mı
    x=1 ise

|x| dışarıya x olarak çıkar.

x=-1 ise

|x| dışarıya -x olarak çıkar.

hani x -1 di ya bi daha - ile çarparsan + olur anladın mı şimdi?
  • O kadar güzel anlatmışlar ki anlamayan hala somut dönemde kalmıştır.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
    mesela bir soruda diyor ki, a negatif bi tamsayıdır o halda /a/= -a dır diyor. hani mutlak değer artı olurdu, hani bi sayının uzaklığı eksi olmazdı, mutlak değer dışına -a çıktı. ben bunu anlasam yeter. mutlak değer dışına çıkan -a sayısı nedir. sıfıra uzaklığı ise nasıl negatif oluyor. mutlak değer dışına çıkan sayının anlamı uzaklık mı belirtir yoksa sayı doğrusundaki rakamı mı belirtir. mutlak değerin içindeki sayı uzaklık mı belirtir sayı doğrusundaki sayıyı mı belirtir. olayın mantığını anlamak için soruyorum, yoksa hiç anlamıcam ben bunu.

Zaten orada mutlak değerden çıkan -a negatif değil ki. -a pozitif bir sayı, başındaki eksi sizi yanıltmasın. Mesela a = -5 olsun. a negatif bir sayı ve mutlaktan çıkınca -a oluyor yani -(-5). Bu da +5 oluyor. Zaten yukarıda daha açıklayıcı bir şekilde izahını yapmışlar.
    Kısaca, -a pozitif bir sayı. Mutlaktan negatif sayı çıkmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bağdatlı Ruhi -- 30 Ağustos 2017; 11:33:44 >
  • başlık bayağı faydalı olmuş. Herkese teşekkürler.

• a negatif ise lal -a diye çıkar. Bunun kısa yolu sayı vermektir.

-3 sayısı l-3l tür buda dışarıya -(-3) diye çıkar. Yani sayı verince kolay oluyor.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.