Şimdi Ara

Mutsuzluğun En Temel Kaynağı İnsanlardır (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
1
Favori
770
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: hamza5806

1 tane bile benle aynı görüşte olan yok mu
    Kardeş seninle aynı görüşte olmamız için bir sebep yok mutsuzluk kişiye göre olur yani sen güzel görüp güzel düşünmezsen tabiki mutlu olamazsın halbuki mutluluk küçük bir hediye aldığımızda bile sağlanılır

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

@fauconni

İnsanlar toplumsal hayvanlardır.

quote:

@Kütahyalı 77

Atalarının maymundan geldiğini inandığın içinmi kendini hayvan yerine koydun ?

Evet + başka onlarca neden sayabilirim.
    Kimisi arı gibi çalışkandır, Kimisi tilki gibidir, Kimisi köpeklik yapar, Kimiside eşek gelmiş eşekoğlu eşek gider,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mfselektronik -- 16 Mart 2019; 11:55:24 >

• Mutsuzluğun en büyük nedeni anlamsızlıktır. Anlamsız bir şekilde doğan insan, 70 sonra yaptıklarının hiçbir fayda sağlamayacağını yani şu kısa ömrün bir gün bittikten sonra bir işe yaramayacağını bildiği için şu an yaşadığı hayatının da pek bir kıymeti kalmıyor. Bunu bildiği içinde mutsuz, tabi zenginse parasıyla zevkli bir hayat yaşayabilir ve bu düşünceleri kafasına yaklaştırmaz ama fakir ya da görece kötü bir hayat süren insan, öleceğini bildiği için ve tek hayatının bu olduğunu bildiği için ve bu hayatı da bir şeye benzemediği için mutsuz.
  • bu karmaşanın nedeni ebeveyn denen ikilinin kendi hatası. ne yaptıklarını tanımlayamadıklarından evlat olan bizler de karmaşaya düşüyoruz.

anne baba evlat nedir sorunu adam ebeveyn olmuş hala tanımlayamıyor. halbuki ben daha ne anneyim ne de baba. bu tanımları çoktan yapmış, halletmiş olmaları gerekiyordu.

.......................

evrimci anlayış ortak ata vesilesi ile, anne denen şeyle türleşmeyi öne sürerken,

yaratıcıdan yana olduğunu söyleyip onun teala yaratması ile değil kendi yaratıcılığı!!! ile iş görenler de iki kardeşten türeme savına inanmış ve inandırmaya çalışmışa benziyor. bu hikayeyi bi ben duymadım herhalde.

şimdi bize hiç ikram yok yani.

ben ne halt yiyecem? kimsenin bu soruya muhattap olma isteğinin olmaması karmaşa hali. millet bizi kendilerini sorguluyoruz zannediyor ya da öyle anlamak işlerine geliyor. kafaya uygun hatun bulduk diyelim peki ben ne yapıcam şimdi?

...............................

3. görüş diyor ki iki kişiden türeme halinde insanlık türeyemezdi gensel bozukluk olurdu. affınıza sığınarak eğer ki anne denen bir şeyi(kavramı) ileri sürersen benim hatuna ben anne demek zorunda kalıyorum.

bundan büyük geri zekalılık mı var? yüz trilyon beyin hücrem var ama galiba eşim annemmiş efüüüüü diyen adamın karmaşık!!!! bir organizma olduğunu düşünmek zaten hata olur. bu düşünüşle (bu şekilde düşünmeye zorlayan tarafından)tek hücreli organizmadan hallice bi şeye benziyoruz. ne mükemmeliyeti.

şurayı iyice bi anlatalım. bu tabirleri ben icad etmedim.

........................

başka bir husus da şu gökten ilah( kainat- ALLAHU teala- ilk primat fark etmez, kişiye neye inanırsa o) emrini aleni indirse bununla billur geçtiğini zannedebilen adamlar var. bunlar mı akıllı?

gayette iki kardeşten ya da ortak anneden türemiş de olabiliriz anlayacağınız.

....................................

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HADO77 -- 16 Mart 2019; 15:56:50 >

• Aynen aynen hatta insanlardan kötü ve ya iyi bir varlık olamaz.

Hahahahahaha..... :D bu güldüklerime hak verin acı çekmemek için yapıyorum. Yani kendimi zorla neşelendiriyorum.

Neden mi ??

Çünkü birileri bana PM den sen nasıl 11 yıl AŞK ACISI çekmişsin YAHU bize de anlat deyince bende döktüm her şeyi ve gülme krizi tuttu.

11 yıllık acıdan geriye sadece delice ve hünharca bir gülme isteği kaldı dünya bir tarafta yanarken bende guleyim bari HEY KOCA HAYAT :D :D :D

Kafayı yememek adına sizde gülün geçin olum Hahahahahahha :D :D
  • Daha kafayı yemedim ama yakındır

Ciddiyim :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mr. Cheritto

Aynen aynen hatta insanlardan kötü ve ya iyi bir varlık olamaz.

Hahahahahaha..... :D bu güldüklerime hak verin acı çekmemek için yapıyorum. Yani kendimi zorla neşelendiriyorum.

Neden mi ??

Çünkü birileri bana PM den sen nasıl 11 yıl AŞK ACISI çekmişsin YAHU bize de anlat deyince bende döktüm her şeyi ve gülme krizi tuttu.

11 yıllık acıdan geriye sadece delice ve hünharca bir gülme isteği kaldı dünya bir tarafta yanarken bende guleyim bari HEY KOCA HAYAT :D :D :D

Kafayı yememek adına sizde gülün geçin olum Hahahahahahha :D :D
    Hocam bir arkadaşım 7 yıl takıntı yapmıştı bir kıza (daha önce ben 6 yıl yaptım sonra saldım)

çocuk yanımda 2134654321321 kez kız için ağladı dövündü bilmem ne

sonra tüm arkadaşlarca hunharca gazladık yüzleş yüzleş diye

ben yapmaz sanıyordum sayko gitti sevgilisi olan kızla görüştü bunları sevgilisinin haberi de var onunla da görüşmüş hatta

sonra bi döndü (kız farklı şehirdeydi) akjsdhadaksdhad kız hiç hayal ettiği gibi değilmiş üstüne rezil oldu falan bu kadar

geçen bi baktık başka kıza aşık oldu 1 2 ay içinde ve şimdi o önceki hallerini sorunca yaa abartma olm aşık değildim zaten falan diyor

demem o ki ya salın ya yüzleşin

• quote:

Hocam bir arkadaşım 7 yıl takıntı yapmıştı bir kıza (daha önce ben 6 yıl yaptım sonra saldım)

çocuk yanımda 2134654321321 kez kız için ağladı dövündü bilmem ne

sonra tüm arkadaşlarca hunharca gazladık yüzleş yüzleş diye

ben yapmaz sanıyordum sayko gitti sevgilisi olan kızla görüştü bunları sevgilisinin haberi de var onunla da görüşmüş hatta

sonra bi döndü (kız farklı şehirdeydi) akjsdhadaksdhad kız hiç hayal ettiği gibi değilmiş üstüne rezil oldu falan bu kadar

geçen bi baktık başka kıza aşık oldu 1 2 ay içinde ve şimdi o önceki hallerini sorunca yaa abartma olm aşık değildim zaten falan diyor

demem o ki ya salın ya yüzleşin

Alıntıları Göster
    Benim olayı bilmiyorsun bos ver

• quote:

Benim olayı bilmiyorsun bos ver

Alıntıları Göster
    reyiz kızın kötü özelliklerini düşünüp soğu ben öyle yapıyorum

konu dışına konu aç olmadı anlayan biri yardım eder benim bu işlerle hiç alakam olmadı yaş nerdeyse 22
  • quote:

reyiz kızın kötü özelliklerini düşünüp soğu ben öyle yapıyorum

konu dışına konu aç olmadı anlayan biri yardım eder benim bu işlerle hiç alakam olmadı yaş nerdeyse 22

Alıntıları Göster
    Ben çoktan sogudum daha 2012 yılında

Ama çektiğim 11 yıllık acıyı asla unutamam o çok ayrı bir tecrübe
  • quote:

Ben çoktan sogudum daha 2012 yılında

Ama çektiğim 11 yıllık acıyı asla unutamam o çok ayrı bir tecrübe

Alıntıları Göster
    şuan hala seviyor musun
  • quote:

şuan hala seviyor musun

Alıntıları Göster
    Bu kadar acıdan sonra tabi ki HAYIR

Üstte yazdım zaten
  • quote:

Bu kadar acıdan sonra tabi ki HAYIR

Üstte yazdım zaten

Alıntıları Göster
    o zaman çok iyi sadece kafandan atman gerek reyiz

bunu da en iyi sağlayan şey meditasyon (oturup hiçbir şey düşünmemek sadece)

olay ve durumlar üzerine yazarak düşünmek hücum eden tüm soru suçlama ve saldırıları tek tek bertaraf etmek

başka şeylerle ilgilenmek

anda olmak

geleceği planlamak

gibi aktivitelerle kafandan atabilirsin
  • Ayrıca "kızı" görmeyeli 18 yıl oldu öldü mü kaldı mı muamma ama dediğim gibi artık umurumda değil

Bana en çok koyan çektiklerim başka değil
  • quote:

Ayrıca "kızı" görmeyeli 18 yıl oldu öldü mü kaldı mı muamma ama dediğim gibi artık umurumda değil

Bana en çok koyan çektiklerim başka değil
    yyuuuuuuuh

hocam başına çok iş geldi herhalde

daha doğrusu biz bu konuşmayı yaptığımıza ve sen acı çektiğine göre hala gelmeye devam ediyor

buna izin vermemelisin 18 yıldır görmediğin ve sevmediğin biri yüzünden acı çekmemelisin

paran pulun varsa acıma derhal psikologa git
  • Harbi bu forumun ateistleri tam bir facia. Bir kaç forumda daha yazıyorum buranın ateistleri kadar düzeysiz, kalitesiz, seviyesiz, bilgisiz ateist görmedim.
  • Çok istisna durumlar dışında haklısın üstad.
    Ama sadece mutsuzluk değil, duyguların büyük çoğunluğu insanlar yüzünden oluşuyor bence.

Mutsuzluk, rezil olma, kendini yetersiz görme, kibir, kıskançlık, mutluluk.
    Sadece tek bir insanın olduğu dünyada, bu hisler neredeyse hiç hissedilmez.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.