Şimdi Ara

Mutsuzluğun En Temel Kaynağı İnsanlardır (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
1
Favori
770
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: RevengeRain

Çok istisna durumlar dışında haklısın üstad.
    Ama sadece mutsuzluk değil, duyguların büyük çoğunluğu insanlar yüzünden oluşuyor bence.

Mutsuzluk, rezil olma, kendini yetersiz görme, kibir, kıskançlık, mutluluk.
    Sadece tek bir insanın olduğu dünyada, bu hisler neredeyse hiç hissedilmez.
    EyvAllah kanka beni su forumda bir sen anlıyorsun

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hamza5806

EyvAllah kanka beni su forumda bir sen anlıyorsun

Alıntıları Göster
    Düşüncelerimiz karşılıklı.
  • Onu bunu bilmem de bir iş yerinde, bir okulda, bir mahallede, şayet insanlar birbirine iyi davransaydı, empati yapabilecek nitelikte ve zekâda olsalardı; işte o zaman mutlu olabilirdik.

Bize mutluluk da getiriyor olsalar, mutsuzluğun ana kaynağı insanların yine kendileri.

Tam bugün bütün insanlar yok olsa ve sadece siz kalsanız; elinizde bir ömre yetecek temel ihtiyaçlar bulunsa, -mutlu olur musunuz bilmem ama- mutsuz ve huzursuz olduğunuz günler geride kalır yalnızlık dışında benden demesi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fsdister

Onu bunu bilmem de bir iş yerinde, bir okulda, bir mahallede, şayet insanlar birbirine iyi davransaydı, empati yapabilecek nitelikte ve zekâda olsalardı; işte o zaman mutlu olabilirdik.

Bize mutluluk da getiriyor olsalar, mutsuzluğun ana kaynağı insanların yine kendileri.

Tam bugün bütün insanlar yok olsa ve sadece siz kalsanız; elinizde bir ömre yetecek temel ihtiyaçlar bulunsa, -mutlu olur musunuz bilmem ama- mutsuz ve huzursuz olduğunuz günler geride kalır yalnızlık dışında benden demesi.
    Genel olarak katılıyorum hocam dünyayı mutsuz bir yer yapan cogunlukta olan kötü insanlar baska bir sey degil

• hamza5806 kullanıcısına yanıt
    Yani keşke olmasaydı ama öyle.

Düşünüyorum bazen, tüm insanlar (örneğin) en samimi olduğumuz arkadaşımızın eşdeşleri olsaydı ruh bakımından, mutsuz olabilir miydik?

Sokağa terlikle veya yırtık çorapla çıksan bir şey demez, çirkin veya kilolu olsan gururunu kırmaz, fikirlerin farklı veya basit olsa dışlamaz, ego savaşına girmez, seni sen olduğun için kabûl eder, yargılamaz...

Böyle ütopik bir dünyada sen isteyerek işini güzel yapardın, kurallar esnek olurdu, baskı olmazdı, hayattan bıkmış gibi gitmezdik birçok yere.

Ben bu yüzden insanlara gülümsüyorum, ihtiyaç varsa bana koşuyorum, iş verildiyse yapıyorum, bir şey hoşuma gitmezse nazikçe hayır diyorum; bazen olumlu etki yarıyor, bazen aşağılamaya çalışıyorlar.Açıkçası ümitliyim, gelişim var; zirâ Avrupa gibi yerlerde özgürlükler artıp acılar diniyor, bize de gelecektir o tren...

--

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fsdister -- 19 Mart 2019; 21:57:50 >

• quote:

Orijinalden alıntı: fsdister

Yani keşke olmasaydı ama öyle.

Düşünüyorum bazen, tüm insanlar (örneğin) en samimi olduğumuz arkadaşımızın eşdeşleri olsaydı ruh bakımından, mutsuz olabilir miydik?

Sokağa terlikle veya yırtık çorapla çıksan bir şey demez, çirkin veya kilolu olsan gururunu kırmaz, fikirlerin farklı veya basit olsa dışlamaz, ego savaşına girmez, seni sen olduğun için kabûl eder, yargılamaz...

Böyle ütopik bir dünyada sen isteyerek işini güzel yapardın, kurallar esnek olurdu, baskı olmazdı, hayattan bıkmış gibi gitmezdik birçok yere.

Ben bu yüzden insanlara gülümsüyorum, ihtiyaç varsa bana koşuyorum, iş verildiyse yapıyorum, bir şey hoşuma gitmezse nazikçe hayır diyorum; bazen olumlu etki yarıyor, bazen aşağılamaya çalışıyorlar.Açıkçası ümitliyim, gelişim var; zirâ Avrupa gibi yerlerde özgürlükler artıp acılar diniyor, bize de gelecektir o tren...

--
    Evet orda toplumlar duzelme trendinde ama yine de topraga bugday eksen dangalak bitiyor hocam dunyanin pisligi bitmedi bitmeyecek cok guzel yazmışsınız

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.