Şimdi Ara

Muz cumhuriyeti (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
27
Cevap
0
Favori
1.490
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Ragnarok.

quote:

Orijinalden alıntı: we[AGRA]

Sadece polis değil, tüm kurumlar, özel sektör, vatandaş gerçekten gelişmiş ülkelerin 100 yıl gerisindeyiz.

Evet burası Muz Cumhuriyeti'dir.

Eski evimde doğalgaz çalışması yapan iş makinası binanın ana elektrik hattını kopardı. Adamları aradım müteahhit hattı derine yapmamış bizim suçumuz değil dedi, müteaahhiti aradım mahkemeye ver dedi. Elimden kaza çıkmasın diye sineye çektim gittim cebimden yaptırdım.

Diğer katlarda oturanlara durumu anlattım parayı bölüşelim dedim, kadın banane diyor. O zaman bende kabloyu şimdi keserim giderim otelde kalırım deyince beş karış suratla parayı verdiler.

Bu ülkede hak, hukuk, adalet kavramları henüz çok genç malesef.

Diğerlerine neden bölüşmeyi teklif ediyorsunuz?Adamların suçu ne?

adam dairesine özel hat mı çekmiş tabi ki de her daire ödeyecek kendi payını

• quote:

Orijinalden alıntı: wwide1543

Konu başlığı ne alaka? bu kadar mantıksız olmak zorundamısınız?

Ne yazacaktı adam, gayet güzel yazmış. İçinde bulunduğumuz ortamı anlatmış.
  • Yazdığımı okuma zahmete girerseniz, binanın ana elektrik hattının koptuğundan bahsettim. Kendi dairemin değil.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Türkiye'de herşeyi konforuna göre ayarlayacaksın. Araban otoparka mı gitti? Bir iki gün idare edebilecek durumda olacaksın. Gittin arabayı mı çıkaramadın? "Hiç uğraşamam, birine vekalet veririm gelir çıkarır, muhatap olduğuma değmez" deyip çıkacaksın. O zaman suratlardaki ifadeyi görmek lazım.

Çok ciddiyim bu arada. Ben yaptığım bir işte prosedürel bir saçmalık çıkarsa, bir daha gidip onunla uğraşmıyorum. Zamanım olunca veriyorum muameleciye. Veya o işi uzunca bir süre yapmıyorum.

Arabama LPG taktırmıştım. 3 yılı geçti. Muayenesini falan yaptırdım. Ruhsata işletirken pürüz çıktı. Şimdi detayına girmeyeyim, işlettirmedim ruhsata. 2 yıl öyle bindim arabaya. Muayenem bitti. Tekrar muayene yaptırdım. Sonrasında bir zamanım olduğunda, araba da Ankara'da olduğu bir zaman gittim emniyette ruhsat işini yaptırdım. Herkesin suratı görecen, "LPG taktıralı 3 yıl oldu ve sen şimdi mi geliyorsun??!!" Evet öyle. Sen vatandaşına nasıl muamele ediyorsan, ben de sana aynı şekilde muamele ediyorum. Ciddiye almıyorum. Bizımla değılsın diyorum...

O yüzden lüks, pahalı bir tarafına birşey olunca canının yanacağı arabaya binmektense, köpeklemesine kullanabileceğin iki tane olması, Türkiye gibi muz cumhuriyetlerinde her zaman iyidir. Zaten fazla değer vermediğiniz arabalarınızdan biri otoparktadır. "Kalsın burada, keyfi rahat görünüyor" der çıkarsınız. Kafanız rahat olur... Diğeri iş görür... Ortak otomobil kullanımı ve ortak otomobil sahipliğine sıcak bakmamın da sebebi budur. 3 kişi 2 araba, 4 kişi 3 araba kullanmak rahat oluyor.

Bakınız K belgesi... Yıllar önce bu K belgesi muhabbetini çıkardıklarında, K belgesine tabi araçları sürenlerin psikoteknik raporuna sahip olması gerekiyordu. Fabrika'ya araç alınacağı zaman ticari araba almak yerine, Ford Fusion aldım. Fusion ile personel de taşıdık, yeri geldi 300kg'lik motor da taşıdık. Üretici kobi için K belgesi kadar zorlayıcı bir düzen yok. Arabayı kullanan 10-12 kişi var. Arabası serviste falanken firma ortağı bile kullanıyor. Her biri psikoteknik raporu alacakmış. Oldu, gözlerim doldu. Onun yerine ticari gibi kullanılabilen binek oto aldım fabrikaya, gelecekte de böyle devam edeceğim...

• Arkadaşlar bugün aracı aldım. Neden bağlandıklarını zaten söylemiyorlar. Bide otoparka gidip arabanın plakalı fotoğraflarını istediler. Neyse gidip çektik fotoğrafları men olayını kaldırdık aracı aldık. Ama aklınızda bulunsun diye yazıyorum. Otoparkçı aracın trafikten men edilmiş derse ve bununla ilgili geçerli bir evrağı yoksa ya polis çağırın yada aracı alın gidin. Öyle bi hakları yok.

Bu arada plakalar app değil mühürlü orjinal plakalar. Aracın hiçbir eksiği yok, dün nasılsa bugünde aynı şekilde.
  • gidin Yunanistan a batmış halleri bile burdan daha iyi. Burda çakallık yapmazsan çok canın yanar.

• quote:

Orijinalden alıntı: Myronides

gidin Yunanistan a batmış halleri bile burdan daha iyi. Burda çakallık yapmazsan çok canın yanar.

Bi suredir dusunuyorum zaten yurtdisinda yasamayi. Boyle olaylarla bu ulkede yasamak cidden zor.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.