Ses'e Duyarlı Ledi Kontrol eden Devre. Bunu Burak_37 arkadaşımız bulmuştur. bende Resmini Koyim dedim
quote:
Orijinalden alıntı: tr01maxi
Ses'e Duyarlı Ledi Kontrol eden Devre. Bunu Burak_37 arkadaşımız bulmuştur. bende Resmini Koyim dedim
Bir yolunu bulup bunu yaparsan(müziğe göre) çok iyi olur yukarda verdiğim linkteki ürünleri yeriz
4 numaraya bakmanızı şiddetle tavsiye ediyorum, güzel ama çok ahlaksız bi fikir Link
quote:
Orijinalden alıntı: concepty
4 numaraya bakmanızı şiddetle tavsiye ediyorum, güzel ama çok ahlaksız bi fikir Link
O 4. çalışmayı yapan adam Tam bir *bne
quote:
Yorumlar fena
Ses ile Ledi Kontrol Eden Devre (Sese Duyarlı Devre) NOT: ALINTIDIR
Ses ile Ledi Kontrol Eden Devrede Kullanılan Malzemeler:
Kondansatör: 2×100 nF Dirençler: 2x1M – 10K – 2x1K – 10K pot 1N4001 diyot 12V röle 12V ampül BC237 transistör (Bacakları düz yüzeyi size baktığında C B E şeklindedir) 4011 entegresi Kapasitif mikrofon (Eğer elinizde yoksa en alta bakınız)
Açıklama : Devreyi kurduktan sonra potu ayarlayarak devrenin el çırpması sonucu çalışmasını sağlayın. Eğer kapasitif mikrofon bulamaz iseniz mikrofon yerini boş bırakınız. Potun orta ucuna metal bir cisim ile dokunarak her dokunduğunuzda rölenin konum değiştirmesini sağlayınız.
Beyler Biri Bana Bu Devreyi
Bunun gibi çizebilirmisiniz üstteki devre bana çok karışık geliyor. o yüzden
Takip.
quote:
Orijinalden alıntı: burak_37
quote:
Yorumlar fena
+1
quote:
Orijinalden alıntı: herdogan80
quote:
Orijinalden alıntı: burak_37
quote:
Yorumlar fena
+1
h. erdoğan bey sitenize ziyaret ettim malum güzel projeler yapmıssınız. Birde bna yardımcı olur musunuz ? 1-2 mesaj yukarısında 2 tane S-İmage resim var devre şeması ile ilgili orda ufak bir sorunumu ikaz ettim. Bi yardımcı olursanız çok sevinirim.
quote:
h. erdoğan bey sitenize ziyaret ettim malum güzel projeler yapmıssınız. Birde bna yardımcı olur musunuz ? 1-2 mesaj yukarısında 2 tane S-İmage resim var devre şeması ile ilgili orda ufak bir sorunumu ikaz ettim. Bi yardımcı olursanız çok sevinirim.
Teşekkür ederim sözleriniz beni çok onure etti.
Sizin paylaştığınız devreyi gördüm ancak devrede 4011'in bacak numaraları okunmuyor.Onları okuyabilirsem yardımcı olmaya çalışırım.
Sizin yapmayı planladığınız devre ses ile led yakma mı?
İsterseniz başka devre şemaları araştırıp paylaşabilirim.
quote:
quote:
Teşekkür ederim sözleriniz beni çok onure etti.
Sizin paylaştığınız devreyi gördüm ancak devrede 4011'in bacak numaraları okunmuyor.Onları okuyabilirsem yardımcı olmaya çalışırım.
Sizin yapmayı planladığınız devre ses ile led yakma mı?
İsterseniz başka devre şemaları araştırıp paylaşabilirim.
Kondansatör: 2×100 nF Dirençler: 2x1M – 10K – 2x1K – 10K pot 1N4001 diyot 12V röle 12V ampül BC237 transistör (Bacakları düz yüzeyi size baktığında C B E şeklindedir) 4011 entegresi Kapasitif mikrofon
quote:
Kondansatör: 2×100 nF Dirençler: 2x1M – 10K – 2x1K – 10K pot 1N4001 diyot 12V röle 12V ampül BC237 transistör (Bacakları düz yüzeyi size baktığında C B E şeklindedir) 4011 entegresi Kapasitif mikrofon
Tamam malzeme listesi bu ama 4011 entegrenin bacaklarının numaraları okunmuyor
quote:
quote:
Tamam malzeme listesi bu ama 4011 entegrenin bacaklarının numaraları okunmuyor
1-2-3-4-5-6-7-8-9-10-11-12-13-14 yazıyor :D
quote:
Sırasıyla mı karışık mı?
quote:
quote:
Sırasıyla mı karışık mı?
Bu Şekilde
quote:
Bu Şekilde
Ben daha baskı devre konusunda tecrübeli değilim ama elektronik bölümünde yardım isterseniz baskı devresini gönderebilirler
Siz isterseniz bu devreyi delikli pertinaks üzerine kurmayı deneyin
quote:
quote:
quote:
Sırasıyla mı karışık mı?
Bu Şekilde
Entegrenin çukur tarafı nerde? U şeklinde oluyo ya?