Şimdi Ara

Müziğe Duyarlı Led Yapımı Resimli - Videolu Basit - GÜNCELLENDİ YENİ (92. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.021
Cevap
98
Favori
254.222
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 9091929394
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: wert95

quote:

Orijinalden alıntı: killforyou09

quote:

quote:

quote:

quote:

Şimdi benim anlamadığım bir nokta kaldı.Elimde çok voltajlı adaptör var.6 tane yeşil ledi paralel bağlayacağım,adaptörden çıkış gücünü kaç volt olarak ayarlamalıyım ledlerin patlamaması için ? Bir de bluemavi'de bu adaptörün devreye nasıl adapte edeceğime ilişkin bir parça var mı ? Konunun başındaki ilk resimde yukarıdaki siyah şeyi kastettiğimi düşünüyorum.Yanılıyorsam düzeltin.

evet o siyah şey dediğiniz parçayla yani dişi adaptör jackı ile devreye enerji vereceksiniz ayrıca yeşil ledler 3.2 voltla çalışır ancak direnç de bağlamanız lazım siz bana adaptördeki volt değerlerini söyleyin ben size tarif ederim

3 4.5 6 7.5 9 ve 12 volt değerleri var.Bir de aynı şeyi mavi led için de açıklarsanız çok sevinirim :)

öncelikle 3 tane yeşil ledi ve 120 ohm direnci seri bağlayın ve aynı şekilde 1 tane daha yapın ve bu iki grubu birbirine paralel bağlayarak 12voltta çalıştırabilirsiniz (6 tane yeşil led var demişsiniz ona göre söyledim )yani toplamda 6 led ve 2 direnç kullanacaksınız
    aynı şekilde mavi ledler içinde 3 tane mavi ledle birlikte 110-120 ohm direnci seri olacak şekilde bağlayın ne kadar led kullanacaksanız bu grupları birbirine paralel bağlayın ve 12 voltta çalıştırabilirsiniz

Bilgiler için çok teşekkür ederim,dirençler de ledler ve diğer parçalar gibi kolay bulunabilecek bir şey mi ve elektronikçiye gittiğimde ne olarak isteyeceğim onu ? Adetli mi olacak bahsettiğiniz 120 ohm ? Biraz bilgisizim elektriğe karşı o yüzden soruyorum.

kullanacağınız her 3 led için 1 tane direnç lazım ve kolay bulunur.120ohm(yazıldığı gibi okunur) direnç demeniz yeterli

Emin olmak adına ve yanlış ürün almamak için bluemavi sitesinden dirençler kısmından hangisini sepete eklemem gerektiğini gösterirseniz çok sevinirim.

• Bi arkadaş yardım ederse bluemavi'den siparişimi tamamlamak istiyorum.120 ohm direnç gerektiğini söyledi yukarıda konuştuğum arkadaş.SMD direnç mi alacağım 1/2 w direnç mi 1w direnç mi ? Bir de 120 ohm'luk bir tane mi alacağım yoksa daha küçük ohm değerli olup da birden fazla mı kullanacağım...
  • quote:

Bi arkadaş yardım ederse bluemavi'den siparişimi tamamlamak istiyorum.120 ohm direnç gerektiğini söyledi yukarıda konuştuğum arkadaş.SMD direnç mi alacağım 1/2 w direnç mi 1w direnç mi ? Bir de 120 ohm'luk bir tane mi alacağım yoksa daha küçük ohm değerli olup da birden fazla mı kullanacağım...

120 ohm 1/2(yarım wattlı) veya 1/4(çeyrek wattlı) direnç yeterlidir smd dirençleri bağlamak zordur ve sorun yaratabilir size oyüzden smd almayın
    dediğim gibi kaç tana led kullanacaksanız okadar direnç lazım her 3 ledde birtane kullanacağınız için led sayınız üçte biri direnç lazım
  • quote:

quote:

Bi arkadaş yardım ederse bluemavi'den siparişimi tamamlamak istiyorum.120 ohm direnç gerektiğini söyledi yukarıda konuştuğum arkadaş.SMD direnç mi alacağım 1/2 w direnç mi 1w direnç mi ? Bir de 120 ohm'luk bir tane mi alacağım yoksa daha küçük ohm değerli olup da birden fazla mı kullanacağım...

120 ohm 1/2(yarım wattlı) veya 1/4(çeyrek wattlı) direnç yeterlidir smd dirençleri bağlamak zordur ve sorun yaratabilir size oyüzden smd almayın
    dediğim gibi kaç tana led kullanacaksanız okadar direnç lazım her 3 ledde birtane kullanacağınız için led sayınız üçte biri direnç lazım

Kesin olarak 6 led ile hazırlayacağım devreyi.O zaman 2 tane 120 ohmluk 1/4 veya 1/2 wlık direnç kullanıyorum.

• Az önce dolabımı karıştırken daha önce yaptığım devreyi buldum çok fazla kullanamadan kısa devre olup bazı ledler yanmıştı. Yeni ledler alıp devreyi yeniden yapmayı planlıyodum konuya bir bakayım dedim konu hala ölmemiş Modifikasyon bölümünde yine birinci sayfada.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: WhiteTiger1

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Arkadaşlar merhaba, bütün sayfaları tek tek okudum, bunun gibi açılan konuların çoğunu da okudum. Daha sonra gidip malzemeri aldım aynen söylenenleri uyguladım. Fakat bir kaç sorunla karşılaştım. Öncelikle devreyi ayrı ayrı şerit led ve normal 4 tane 5 mm ledle yaptım her şey tamam ledler yanıyor fakat bilgisayara takınca kıpırtı yok, bilgisayar ayarlarından olabileceğini öğrendim bayagı bi kurcaladım eni sonu ledleri biraz olsun ritime göre kıpırdatmayı başardım, en baslı şarkıların en yüksek sesinde bile normal verdiği ışığın 10 da 1 i ni bile vermiyorlar. buna bi anlam veremedim. Ayrıca laptopa bağlıyorum ve ses doğal olarak kesiliyor, laptop hoparlörünü kullanabilmemin bir yolu var mı acaba? Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

kullandığınız bilgisayarın ses çıkışına bağlı olarak çok veya az yanabilir hatta hiç yanmayadabilir
    ayrıca adı üstünde jackla çalışıyor ve hoparlörle birlikte kullanmanız gerekmektedir stereo jack çoğaltıcısı ile çıkışı 2 veya daha fazla yapıp led ve hoparlör birlikte kullanılabilir

Bu söylediğiniz jack çoğaltıcıdan elimde bulunmakta fakat biraz hasar görmüş durumda. yenisini almamda fayda var. Bilgisayarın hoparlörünü kullanamayacagım anlaşılan. Peki aldığım hoparlör usb girişli ise nasıl bi durum ortaya çıkacak?

benim bildiğim kadarıyla bilgisayar, kendi hoparlörünü jacka bağlantı yapılınca keser yani usb den çalışıyorsa hem jacktan hemde usbden ses vermesi gerekir

Çoklayıcıyla kesin oluyor mu? Onu kullandığımızda ses ikiye bölünecek ledler zaten az yanıyor, ledler daha da az yanmaz mı?

bence en güzeli kötü de olsa bir ses kartı alın onboard ses kartından en az 2-3 kat daha iyi ses verir ve çoklayıcı ilede kullanın bir sorun yaratmaz malesef çoğu yapan kişi yanmamasından şikayetçi ve nedenide onboard ses kartı olması

Ses kartı almadan bu sorunun başka bir çözümü yok mu acaba? Ayrıca bu onboard ses skartı nedir, ne kadardır acaba? Değmez diye düşünüyorum ben.

on board ses kartı bilgisayarın kendi ses çıkışıdır yani anakarta bağlı olan ses çıkışıdır ve ses kartından çok daha düşük verim verir.

Hocam ses kartı olaylarına hiç girmeyi düşünmüyorum. Fikir için teşekkürler. Alacagım ürün Logitech S220 2+1 Speaker, bu hoparlörleri takarsam bilgisayarın sesine ihtiyaç duymam zaten. Ledleri çalıştırabilirm değil mi bununla?

yanlış anladığınız bir nokta var onboard ses çıkışı dediğim hoparlör değil anakart üzerinde bulunan jack çıkışlarına onboard ses çıkışı denir(örnek resim ) Müziğe Duyarlı Led Yapımı Resimli - Videolu Basit - GÜNCELLENDİ YENİ
    ayrıca malesef onboard ses çıkışlarından alacağınız performansın 2 katını 10tl lik bir ses kartıylada alırsınız(ledler bakımından)
    eğer bilgisayarınız laptop ise zaten ses kartı felan uğraştırır

Hocam bilgisayar laptop ve yeni aldığım için iç aksamlarını kurcalamaktan çekiniyorum. O kadar kişinin bilgisayarında olmuş fakat ben tam verim alamadım ışık şiddeti bakımından. Önceki mesajımda modelini verdiğim ses sisteminde kendine ait 3.5 mm için çıkış var, hatta 2 tane galiba. Kontrol panelinin üzerinde. Şimdi jackı bilgisayara bağlayıp ledleri yakmasıyla oluşan ışık şiddetiyle, jackı ses sistemindeki girişe takarsam eğer oradan aldığım ışık şiddeti bir olurmu?

sana şöyle bir şey söyleyeyim o ses sistemi 17watt tamam ilk başlarda bası güzel geliyor ancak daha sonra kendi kendini yiyor sesinin yüzde ellisinden sonraki baslar hiç artmıyor ses artıyor ama bas aynı (şuan kullanıyorum) yani kısaca boşa para israfı olmasın
    ayrıca o üzerindeki jack çıkışları mikrofon ve kulaklık çıkışı var. kulaklık çıkışına jack bağlandığında hoparlörden ses kesilir jacka aktarılır
    not: bilgisayarın kendi sesini sonuna kadar açıp deneyin birde ledleri

Hocam sizin bahsettiğiniz ürün bunun gibi bir şey mi? Benim sorunumu halletmeye yeter mi acaba? Şimdiden teşekkürler.
    http://urun.gittigidiyor.com/bilgisayar/usb-ses-karti-5-1-kanal-en-ucuzu-bizde-69494986

daha önce böyle birşeyi kullanmadığım için kesin birşey söyleyemem ancak işe yarar gibi çünkü laptoplarda genelde böyle ses kartları kullanılıyor ve faydasıda vardır herhalde

kardeşim arabada nereye sokcaz onu yapsanız 12 volt sabit gelen akımı da yaptım ama nereye sokcamı bilmiyom

• yaw arkadaş transistör falan milleti ne uğraştırıyon :D al kendi evimden sana bi kaç video :D hiç bi devre bilmem ne yoktur :D beğeniye göre bağlantısını anlatırım :))))

http://www.facebook.com/photo.php?v=434526276598121&set=vb.100001222584931&type=3

http://www.facebook.com/photo.php?v=128629037187848&set=vb.100001222584931&type=3

http://www.facebook.com/photo.php?v=121063607944391&set=vb.100001222584931&type=3

hade bakam :D 2si ewden 1. dükkandan olmak üzere 3 adet :D

Dediğim Gibi HERHANGİ BİR DEVRE TRANSİSTÖR VE BENZERİ MALZEMEYE İHTİYAÇ YOKTUR SADECE LED !!

• quote:

Orijinalden alıntı: onur.mertt2

yaw arkadaş transistör falan milleti ne uğraştırıyon :D al kendi evimden sana bi kaç video :D hiç bi devre bilmem ne yoktur :D beğeniye göre bağlantısını anlatırım :))))

http://www.facebook.com/photo.php?v=434526276598121&set=vb.100001222584931&type=3

http://www.facebook.com/photo.php?v=128629037187848&set=vb.100001222584931&type=3

http://www.facebook.com/photo.php?v=121063607944391&set=vb.100001222584931&type=3

hade bakam :D 2si ewden 1. dükkandan olmak üzere 3 adet :D

Dediğim Gibi HERHANGİ BİR DEVRE TRANSİSTÖR VE BENZERİ MALZEMEYE İHTİYAÇ YOKTUR SADECE LED !!

tek cevabım var çok biliyorsun!
    videoları izlemedim ancak sadece ledle yaptığına göre direk hoparlöre bağladın ve merak etme bu sadece senin aklına gelmiyor herkesin aklına gelir yani tek akıllı sen değilsin ve elektronik hakkında birşey bilmeden transistöre ne gerek var demen saçma olmuş. normalde ses sinyalini ledlerin yanabileceği bir sinyale dönüştürmek için yükselticili bir kontrolcü devresi lazım ama eğer ses sinyalinin geldiği kaynak iyi ise sadece transistörle yapılabilir ve transistörle çalıştıramaynlardaki tek sorun ses kaynağının yani ses kartının yeterli sinyal verememesi.
    ha birde eğer ledlerin patlarsa kendini şanslı bil çünkü anfi çıkışındaki hoparlöre giden gücün bir kısmını ledlere verdiğin için anfiyi zorluyorsun ve anfin yanar. anfinin yanması hemende olabilir biraz zaman sonrada olabilir, ki dediğin şeyi yapabilmen için iyi bir sisteme sahip olmak gerekli yani 2+1 5+1 gibi ve gücü de iyi olması lazım(watt) ki çıkış sinyali ledleri yakabilsin ve anfiyi yakabilsin

• fazla ayrıntıya takılıyosun amac vumetre gibi bişiy değil elektronikten anlamadığımı söylerken izlediğin videoların eklediği profil bilgilerinede baksaydın keşke :)) ledlerin bağlı olduğu sistemde zayıf olsa zaten denenmez bile led bağlı sistem PREMIER PHT-36850 5+1 EV SİNEMA SES SİSTEMİ woofer çıkışına paralel ledler üzerindeki amplifikatör devreside basit bişiy değil yanacak diye tereddütte kalıcaksan bişiyleri başaramazsın bi Cümle var çok hosuma gider
    '' Sonunu Düşünen Kahraman Olamaz '' Oto amfisiyle anakartın ses entegresini de yaktım zamanında düşe kalka öğrenirsin yürümeyi hazır devreyi uygulamak başarı değildir. Eli havya tutan az çok malzemeyi tanıyan herkes elektronikci bu devirde ki sokaktaki telefon tamircisi bile forumlarda geze geze telefon tamir ediyolar :)) Tabi bide şu var led'in çektiği watt minimum değerde en ve sayıca fazlalar tek bi ledi bağlarsan alırsın amfiyi eline +++ wattla RMS'in arasındaki farkı bilmeyen insanlar var 1000 watt ses sisteminin kaç Rms olduğunu bilmeden kullanan watt değeri yüksek diye sistemin çok çok iyi olduğunu düşünen bi toplumda yaşıyoruz

• Cok guzel gercekten

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: onur.mertt2

fazla ayrıntıya takılıyosun amac vumetre gibi bişiy değil elektronikten anlamadığımı söylerken izlediğin videoların eklediği profil bilgilerinede baksaydın keşke :)) ledlerin bağlı olduğu sistemde zayıf olsa zaten denenmez bile led bağlı sistem PREMIER PHT-36850 5+1 EV SİNEMA SES SİSTEMİ woofer çıkışına paralel ledler üzerindeki amplifikatör devreside basit bişiy değil yanacak diye tereddütte kalıcaksan bişiyleri başaramazsın bi Cümle var çok hosuma gider
    '' Sonunu Düşünen Kahraman Olamaz '' Oto amfisiyle anakartın ses entegresini de yaktım zamanında düşe kalka öğrenirsin yürümeyi hazır devreyi uygulamak başarı değildir. Eli havya tutan az çok malzemeyi tanıyan herkes elektronikci bu devirde ki sokaktaki telefon tamircisi bile forumlarda geze geze telefon tamir ediyolar :)) Tabi bide şu var led'in çektiği watt minimum değerde en ve sayıca fazlalar tek bi ledi bağlarsan alırsın amfiyi eline +++ wattla RMS'in arasındaki farkı bilmeyen insanlar var 1000 watt ses sisteminin kaç Rms olduğunu bilmeden kullanan watt değeri yüksek diye sistemin çok çok iyi olduğunu düşünen bi toplumda yaşıyoruz

aynı fikirdeysek sorun yok ama amaç milletin anfisini eline almaması ve fazlada uğraştıracak birşey değil transistör
    not:elektrikle uğraşırken sonunu düşünmezsen en kötü ihtimal çarpılıp ölürsün ve kahramanda olmazsın malesef

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wert95 -- 15 Mart 2013; 13:57:38 >

• Merhaba

Ben bread board ustune devreyi kurdum ama anlamadigim noktalar var.

Jack de 3 adet demir var gerekli olan kablolari jackin neresine bagliyacagim

Birde laptopda olmuyormus gibi duyumlar duydum. İlla hoporlor lazimda 2+1 hoperlör var. Baska ne lazim

Simdiden sagolun

• sınavlar biter bitmez deniyeceğim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Havya Makinesi

Merhaba

Birde laptopda olmuyormus gibi duyumlar duydum. İlla hoporlor lazimda 2+1 hoperlör var. Baska ne lazim

Simdiden sagolun

laptopta oluyor ancak bilgisayarın ses gücünün iyi olması lazım jack uçlarını deneyerek bulabilisiniz
  • quote:

quote:

Merhaba

Simdiden sagolun

laptopta oluyor ancak bilgisayarın ses gücünün iyi olması lazım jack uçlarını deneyerek bulabilisiniz

Eyvallah. Birisi jack kablolari yanlis baglanirsa ses karti yanar demis. Ondan dolayi denemeye korkuyorum.

• quote:

quote:

quote:

Merhaba

Simdiden sagolun

Eyvallah. Birisi jack kablolari yanlis baglanirsa ses karti yanar demis. Ondan dolayi denemeye korkuyorum.

uzun süreli yanlış bağlantı yakar ancak sesi sona getirip kısa süreli deneyerek bulabilirsin zaten

• beyler kafayı yemek üzereyim, ben bunları aldım ama beceremedim. biri bana yapıp kargolasın ücreti neyse veriyim lütfen

• Arkadaşım Bende yaptım ama bassımın 12 volta çıkması gerekiyor. çıktığı zamanda çok kuvvetli ses oluyor nasıl olcak bu iş
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Merhaba

Simdiden sagolun

uzun süreli yanlış bağlantı yakar ancak sesi sona getirip kısa süreli deneyerek bulabilirsin zaten

Kaptobun ses kalitesi cok iyi. Bugun taktim jacki isiklar surekli yanitordu sesde gelmedi bende korktum cektim (:

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Merhaba

Simdiden sagolun

Kaptobun ses kalitesi cok iyi. Bugun taktim jacki isiklar surekli yanitordu sesde gelmedi bende korktum cektim (:

jacka takınca normaldir sesin gelmemesi jack çoğaltıcısı ile çıkışı 2 yapıp tekine ledleri diğer tekine de hoparlör bağlayıp kullanacaksınız

• 
Sayfa: önceki 9091929394
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.