Şimdi Ara

Müziğe Duyarlı Led Yapımı Resimli - Videolu Basit - GÜNCELLENDİ YENİ (93. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.021
Cevap
98
Favori
254.225
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 9192939495
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Tekrardan yineliyorum, yapan yokmu bunu. Ücreti neyse veriyim elektrikten hiç anlamam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: wert95

quote:

Orijinalden alıntı: Havya Makinesi

quote:

quote:

quote:

quote:

Merhaba

Ben bread board ustune devreyi kurdum ama anlamadigim noktalar var.

Jack de 3 adet demir var gerekli olan kablolari jackin neresine bagliyacagim

Birde laptopda olmuyormus gibi duyumlar duydum. İlla hoporlor lazimda 2+1 hoperlör var. Baska ne lazim

Simdiden sagolun

laptopta oluyor ancak bilgisayarın ses gücünün iyi olması lazım jack uçlarını deneyerek bulabilisiniz

Eyvallah. Birisi jack kablolari yanlis baglanirsa ses karti yanar demis. Ondan dolayi denemeye korkuyorum.

uzun süreli yanlış bağlantı yakar ancak sesi sona getirip kısa süreli deneyerek bulabilirsin zaten

Kaptobun ses kalitesi cok iyi. Bugun taktim jacki isiklar surekli yanitordu sesde gelmedi bende korktum cektim (:

jacka takınca normaldir sesin gelmemesi jack çoğaltıcısı ile çıkışı 2 yapıp tekine ledleri diğer tekine de hoparlör bağlayıp kullanacaksınız

Jack coklayici aldim olmuyor ): her baglanti dogru. Ledleri seri bagliyorum 3V ile hepsi cok parlak yaniyor. Sorun nede cozemedim ): hoperlorde cok saglam.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Merhaba

Ben bread board ustune devreyi kurdum ama anlamadigim noktalar var.

Jack de 3 adet demir var gerekli olan kablolari jackin neresine bagliyacagim

Birde laptopda olmuyormus gibi duyumlar duydum. İlla hoporlor lazimda 2+1 hoperlör var. Baska ne lazim

Simdiden sagolun

laptopta oluyor ancak bilgisayarın ses gücünün iyi olması lazım jack uçlarını deneyerek bulabilisiniz

Eyvallah. Birisi jack kablolari yanlis baglanirsa ses karti yanar demis. Ondan dolayi denemeye korkuyorum.

uzun süreli yanlış bağlantı yakar ancak sesi sona getirip kısa süreli deneyerek bulabilirsin zaten

Kaptobun ses kalitesi cok iyi. Bugun taktim jacki isiklar surekli yanitordu sesde gelmedi bende korktum cektim (:

jacka takınca normaldir sesin gelmemesi jack çoğaltıcısı ile çıkışı 2 yapıp tekine ledleri diğer tekine de hoparlör bağlayıp kullanacaksınız

Jack coklayici aldim olmuyor ): her baglanti dogru. Ledleri seri bagliyorum 3V ile hepsi cok parlak yaniyor. Sorun nede cozemedim ): hoperlorde cok saglam.

bağlantı yanlıştır jack kablolarını düzgün takınca sorun düzelir

• Herşeyi şu videodaki gibi yaptım breaboarda genede calısmadı. Ben 3V veriyorum led çok güzel yanıyor. Direnc kullanmamak için 3V veriyorum. Acaba Transistöre dahamı cok güç lazım

http://www.youtube.com/watch?v=1TUYNuh-iqQ

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Havya Makinesi -- 31 Mart 2013; 12:20:24 >
  • quote:

Herşeyi şu videodaki gibi yaptım breaboarda genede calısmadı. Ben 3V veriyorum led çok güzel yanıyor. Direnc kullanmamak için 3V veriyorum. Acaba Transistöre dahamı cok güç lazım

http://www.youtube.com/watch?v=1TUYNuh-iqQ

tek ledde 12 volt vererek deneyin ve lede 400-500 ohm direnç bağlayın

• Dün sinirlenip sökmüstüm. Bugun gene bagladım oldu 3V ile. Yardımların için sağol.
  • ben yaptım da şöyle bi durum var
    meslea ledler %100 parlaklıkda yanıyorsa normalde
    bu devre ile ne fazla %80 parlaklığına geliyor %100 volumde. zaten direk out a bağladım söktüm bende
  • Arkadaşlar öncelikle selamun aleyküm deyerekten forumdamki ilk mesajımı atıyorum sizlere.Foruma üye olma nedenim sizleri bir nebze olsun aydınlatabilmek ve aklınızdaki sorulara yanıt verebilmek.Bu led dalgasına bende gördüğüm an itibari ile vuruldum yapcam diye niyet ettim epey uğraştım ve yaptım inanın yapan pişman olmaz.Öncelikle söyle başlayayım tane ledlerle hiç kafanızı yormayın yok araya direnç yok şu kadar amper bu kadar v şukadar koyarsam bu olur falan filan atın bir kenara gidin 1 metre 2 metre neyse alın şerid led inizi.Eğer Vu metre falan gibi bir sistem yapmayacaksanız tane ledler boşa işkence şerid ledlerin tek çip ve 3 çip olmak üzere 2 farklı versiyonu var.Benim tavsiyem metresi 4 lira olan tek led yerine metresi 8 ila 10 tl arası değişen 3 çiplilerden alın ışık muazzam fark ediyor.2 metre size maksimum 20 tl ye gelir ki 2 metrelik ledi direk 12v a bağlarsanız normal lambanızdan daha fazzla ışık verir :).Neyse arkadaşlar illede tip31 c olacak diye ısrar etmişler yok böyle bir şey arkadaşlar kafanızı yormayın bd243c de olur bd245c de olur..... diye gider muhim olan bu zımbırtının işlev olarak 5v lık ses değerleri ile çalışmasıdır.tip31 de bd243c de bd245c de hepsinin ortak noktası 5 v lık ses frekansları arasında çalışmalarıdır çeşitler artırılabilir yani illede şu olcak bu olcak diye bir kısıtlama yok ama siz dersenizki hangisi daha iyi diye bd245c daha iyi şimdiye kadar rastladıklarım arasındaki nedeni ise diğerleri kısa ledler için uygun mesela tip 31 1.5 amper değerinde çalışır yani siz buna 5 metre led bağlarsanız verim düşer çünkü 5 metre en kötü ihtimal tek çiplerde 0.6- 1.0 arası amper ister maxsimumdan alsak 1 amper * 5 metre = 5 amper ederki tip31 1.5 amper değerinde çalışıyor gelelim bd243c ye oda 4 ampere kadar yani gene tip31 den iyi ama tavsiyem bd245c çünkü o ileriye dönük 10 amper destekli buda size daha fazla ledde bile diğerlerine nazaran daha iyi performans sağlar birde diğerlerine oranla 2 -2.5 kat daha buyuk buda boyut olarak buyuk oldugu için ısınma biraz daha az olacağı anlamını verir size .gelelim mevzuya bd245c aldığınızı farzedelim elinizde birde 1 metre veya 10 metre neyse led iniz var erkek jack diye tabir edilen her türlü kulaklık mikrofon abuk kubuk ucu da olur :) neyse içinde right(sağ) left(sol) ground 3 kablo olcak jacktan gelen korumasız açık tel olan ground yani onu transistorun ayakları aşşada yazıları size bakar pozisyonda iken en sağ taraftakine lehim atın diğer 2 kabloyu jacktan gelen right left ister birleştirirn ister içlerinden birini seçin size kalmış fark yok onuda en soldaki ayağa lehimleyin sonra adaptorden gelen eksi(-) yi en sağ bacağa lehimleyin adaptörden gelen artı(+) yida direk ledinize bağlayın (+) kutbun transistörle (bd245c) ile alakası yok ledinizin eksi kısmından bir kablo lehimleyin ve o kabloyu transistörümüzün hiç kullanmadıgımız orta bacağına lehimleyin. geriye bir tek jack çoklayıcı alıp ses sistemi ile trasnsistörden gelen jacktı birleştirip bilgisayar teyip cd çalar artık fanteziniz ne ise ona bağlayın ve çoşun.Diğer arkadaşların yaptıgı en saçma olan şeyi hiç denemeyin gereksiz gürültü ve baş ağrısıdnan başka birşey değil bass a bağlamak eğer ses sisteminiz 2+1 benzeri birşey se müziği en az %60-%70 seviyesine kadar açmanız gerekecek onada kafa dayanmaz sağlam ses sistemi anfisi olanlar belkim bir nebze ama onlardada gereksiz gürültü.Umarım bir nebze olsun faydam olmuştur çok uzun anlattım umarım sıkmam sizi olurda gene eksik veya anaşılamayan kısım olursa çekinmeden yazın tekrar tekrar anlatırım

• quote:

Orijinalden alıntı: berqsan

arkadaslar sistemi yaptim ama jark girisinden cok az ısık geliyor.. cogaltici ilede taktigimda hoporlor aliyor sesi ama ısıklar yanmiyor... 2+1 ses sistemim war yardimci olursaniz sevinirim...??

ses çıkışınız kötüdür yani desibel olarak yetersizse böyle az yanabilir eğer masaüstü ise ses kartı ile deneyin birde
  • Arkadaşlar bende yapıyorum müzige duyarlı şerit led cok basit ama bi sorunum var normal müzige duyarsız halde normal yanıo cok güzel yanıo müzige duyarlı olunca normalinden az yanıo ledi az baglasamda aynı cok baglasamda jackımda sorun olabilir diye düşünüyorum sizin düşünceleriniz neler
  • tekrar söylüyorum size, bilgisayarınızın ses çıkışına bağlı olarak ledleriniz ışık verir.hatta bazılarında hiç çalışmadı ses kaynakları kötüydü
    eğer denediğiniz çıkış onboard ise kötüde olsa bir ses kartı alın, onboard ses sisteminden daha iyi müzik kalitesi verir ve ledler daha parlak olur.
  • Yeni gördüm konuyu baya yorum yapılmış. Deniycem bakalım nasıl olcak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GylR? -- 27 Mayıs 2013; 15:45:34 >
  • Benim T-Shirt'üme benzemiş bu, buyrun videosu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BehzatÇ. -- 10 Haziran 2013; 15:57:21 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ilyasileri

Arkadaşlar Vmetre - Ses Duyarlı Neon Gibi Bir Çok Malzemeye Rakip Basit Yapımlı Bir Devre Oldugunu Sanıyorum.
    Yapımı Sizlerin 1-2 Dknizi Alabilecegini Düşünüyorum.
    Denedim Ben Calısıyor.

Ledler Farketmez İstediniz Renkte Olabilir.

Gerekli malzemeler;
    12 V luk güç kaynağı, adaptör yada pil olabilir,
    3,5 luk ses girişi, Jack
    tip31 transistör,
    4 adet led,

Led lambalarımızı zımpara ile pürüzlü hale getiriyoruz.

Devremiz aşağıdaki gibi olacak. Bu devreye göre malzemelerimizi diziyoruz.
    />

Çalışma Videosu
    http://www.youtube.com/watch?v=HPhm8VTCWpg&feature=player_embedded

Videoyu Ben Çekmedim Arkadaşlar.
    Not: Denedim Çalısıyor..
    Yazmamıstım. Alıntıdır.
    Link :http://www.kendinyapsitesi.com/proje.asp?id=1188&isim=muzige_duyarli_led_kutusu__led_box__yapimi

Aynı Sistemi Şerit Led'e Yapabilirmiyim Yoksa Şerit Led e Bağlamak İçin Ayrı Bir Devremi Gerekiyor

• quote:

Orijinalden alıntı: xF1r3

quote:

Orijinalden alıntı: ilyasileri

Arkadaşlar Vmetre - Ses Duyarlı Neon Gibi Bir Çok Malzemeye Rakip Basit Yapımlı Bir Devre Oldugunu Sanıyorum.
    Yapımı Sizlerin 1-2 Dknizi Alabilecegini Düşünüyorum.
    Denedim Ben Calısıyor.

Ledler Farketmez İstediniz Renkte Olabilir.

Gerekli malzemeler;
    12 V luk güç kaynağı, adaptör yada pil olabilir,
    3,5 luk ses girişi, Jack
    tip31 transistör,
    4 adet led,

Led lambalarımızı zımpara ile pürüzlü hale getiriyoruz.

Devremiz aşağıdaki gibi olacak. Bu devreye göre malzemelerimizi diziyoruz.
    />

Çalışma Videosu
    http://www.youtube.com/watch?v=HPhm8VTCWpg&feature=player_embedded

Videoyu Ben Çekmedim Arkadaşlar.
    Not: Denedim Çalısıyor..
    Yazmamıstım. Alıntıdır.
    Link :http://www.kendinyapsitesi.com/proje.asp?id=1188&isim=muzige_duyarli_led_kutusu__led_box__yapimi

Aynı Sistemi Şerit Led'e Yapabilirmiyim Yoksa Şerit Led e Bağlamak İçin Ayrı Bir Devremi Gerekiyor

ynı sistemi şerit lede yapabilirsin sadece normal ledleri bağlarken olduğu gidi + ve - kutuplarına dikkât et yeter.

İyi forumlar...

• Emircan16 kullanıcısına yanıt
    Çok Teşekkürler En Yakın Zamanda İşleme Başlıyacağım. @Emircan16
  • ben direkt bu tekli ledler yerine şerit led yapsam olurmu çalışırmı ?? acil cevapp
  • quote:

Orijinalden alıntı: ibocan07

ben direkt bu tekli ledler yerine şerit led yapsam olurmu çalışırmı ?? acil cevapp

Aynisini ustte arkadas sormus. Evet :)

• çok saol :)))
  • 
Sayfa: önceki 9192939495
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.