Şimdi Ara

Müzik için Macbook Pro vs Air

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.000
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar şuan Windows kullanıyorum ancak yakın zamanda Mac'e geçmeyi düşünüyorum. 1500 TL gibi bir bütçem var ancak Macbook Pro ve Air arasında kaldım. Bilgisayarı Traktor Pro uygulaması ve müzik arşivim için kullanacağım. Controller ve ses kartı bağlı olacağı için en ufak donma bile sorun teşkil ediyor benim için. Macbook Air yetersiz kalır diye düşündüğüm için daha çok Macbook Pro aradım kendim için. Benim sorularım:

1) Macbook Air bahsettiğim konularda yeterli midir herhangi bir sorun çıkartır mı?
    2) Macbook Pro veya Air için bütçeme uygun hangi modeli alabilirim?
    3) 2. El Macbook alırken nelere dikkat etmeliyim?

Teşekkürler.

• Hocam 1500 TL'ye donmanın olmayacağı bir Macbook Pro zor olabilir, çok eski olucaktır. En azından sahibinden sitesinden Macbook Air yurtdışı modellere yönelebilirsiniz.

bkz.http://www.sahibinden.com/arama?category=0&query_text=macbook+air&price_min=1300&sorting=price_desc&price_max=1500
  • MacBook Air benim için yeterli olacak mıdır?
  • Arkadaşlar yardım edebilecek yok mu?
  • input sayın fazla, dolayısıyla işlemci gücüne ihtiyacın olacak gibi, bu durumda aynı paraya hızlı macbook air yerine güçlü olan bir macbook pro alınabilir diyeceğim ama o paraya core 2 duo işlemcili macbooklar varken 3. nesil ULV işlemcili macbook air bile alabiliyorsun.

peki, şimdi bunların işlem güçlerini karşılaştıralım bir de;

http://cpuboss.com/cpus/Intel-Core2-Duo-P8800-vs-Intel-Core-i5-3317U

sonuç beklediğim gibiydi, core 2 duo işlemci 25 watt TDP değeri ile daha fazla da olsa hyperthreading olmaması, düşük işlem kapasitesi vs. vs. kısaca daha eski teknoloji olmasından dolayı Air'in tüysiklet işlemcisinden geri kalıyor.
    hayır 15" model zamane core 2 duo işlemcili model de geride kalıyor yine.

http://cpuboss.com/cpus/Intel-Core2-Duo-T9600-vs-Intel-Core-i5-3317U

şu durumdaki bütçe için en mantıklı Air gibi duruyor ama nasıl sonuç alırsın bilmiyorum, kullandığın programlar ne derecede yüke sokuyor işlemciyi onu da bilmiyorum ram yeterli olur sanırım, ama 3. nesil i5 işlemcili bir Air alırsan, hyperthreading ve işlemcinin kendi yaptığı yüksek overclock yüzdesi ile altından kalkabilirsin gibi geliyor. hem portatif, şarj konusunda daha başarılı ve kesinlikle daha az ısınacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onder.t -- 28 Mayıs 2014; 2:55:44 >

• Uygulama açık olduğunda başlı başına 1 GB ram harcıyor aynı zamanda bu işin şarkılara sürekli ulaşması da var. Sürekli yeni şarkı seçip load etmem gerekiyor. Air bu konularda takılma yaşar mı? Hem Ram kullanımı yüksek olucak hem de sürekli yeni dosyalara erişmem gerekicek kısaca.
  • MacBook Pro A1278 modeli uygun mudur peki?
  • donma istemiyorsanız o parayla 8gb ram i5 işlemcili bir laptop alın illa apple almak zorunda değilsiniz
  • Kesin bir şey söyleyemiyorum yaptığınız işle ilgili tecrübem olmadığı için.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.