Şimdi Ara

MÜZİK İÇİN SES SİSTEMİ TAVSİYESİ (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
162
Cevap
0
Favori
9.254
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Vamos17

quote:

Orijinalden alıntı: Rayuchi

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Rayuchi

Kulaklık kullanımı sırasında kulakta normalden 7 kat fazla bakteri ortaya çıkar. Sürekli dinlemede duyma kaybı yaşarsın. Sürekli müzik dinleyeceksen kulaklığın yaptığı basınçtan canın sıkılabilir. Hiç konforlu değildir. Müzik için kesinlikle tavsiye etmem.
    Başka bir konuya yazdım az önce. Edifier DA5000Pro 5.1 ses sitemi almıştım oyun ve film için. Ama müzik performansı hoşuma gitmedi. Front hoparlörleri müzik setinden çıkma orjinal 2. el Sony hoparlörlerle(çiftine 80tl vermiştim) değiştim. 5 yollu (sanırım 3 mid, 1 tiz, 1 woofer hoparlör) sistem. Güçlü ve ayrıntılı ses alıyorum artık. Sen de modifiye yoluna gidebilirsin. Film-oyun için 5+1, müzik için 2+1... Hi-Fi'ye geçene kadar tatmin eder beni.

bu konuda herhangi bir uzman görüşü yok eğer dediğiniz doğru olsaydı çağrı merkezlerinde kimse çalışmazdı kulaktan dolma bilgilerle yanlış bilgiler vermeyin.

http://www.saglikliyasam.us/en-sagliksiz-yerler-ve-esyalar.html
    http://www.zaman.com.tr/aile-saglik_ipod-mp3-kulakliklari-bakteri-uretiyor_805618.html
    http://www.bilginiz.biz/2012/07/uzun-sure-kulaklk-kullanm-ve-zararlar.html#.UQwmumfCcTk
    http://www.teknokoliker.com/2011/11/kulaklk-kullanm-ve-kulak-saglg.html

Azıcık araştırmak lazım. Kim kulaktan dolma bilgilerle yazıyor şimdi?

http://www.uzmantv.com/bluetooth-kulakliklarin-sagliga-zarari-var-mi bluetooth kulaklarının tercih edilmesini söylüyor profesör doktor sen her sitede yazana inanma ayrıca tüm teknolojik aletlerin hayatımızı kolaylaştırmasının yanından zararları var telefonlar diz üstü bilgisayarlar yaydıklarını radyasyon ortada. kulaklıkların kulağa zararı olmadığını söylemiyorum ama sen 700 kat diyosun abartılı bir rakam.

http://www.netxt.com/long-headphones-mean-bacteria-bacteria-multiply-7-times-2-hours-times/

700 kat nerede yazdım yav? 7 kat yazmışım ama değilmiş. 3,5 kat imiş doğrusu. Orada hatalıyım kabul. Neyse... Nasıl biliyorsanız öyle olsun.

• bende de AKG K-141 Studio kulaklık vardı. daha 1 ay önce sattım. performans olarak süper bir kulaklıktı bir çok marka ve model kulaklıkta kullandım (pioneer, jbl, creative) ama hepsinde aynı sorun var. bir süre sonra zevkten çok acı vermeye başlıyorlar. kulaklık tavsiye etmem. uzun uzun muzik dinliyim rahatsız olmayayım zevk alayım diyorsan kesinlikle 2.0 stereo bir sistem veya hi-fi sistem kurmalısın evinde. bende hem hi-fi sistem hemde 2.1 var. bu ikisinin müzik performanslarını karşılaştıramazsın bile.. hem hi-fi sistemde filmlerde de öyle çok bir fark yok..elindeki s730u güzel bi fiyata satabilirsinde bence hi-fi sisteme yönel. hem daha sonra sonra upgrade yapabilirsin. bası az gelirse aktif subwoofer falan alırsın... edifieri bir kaç konuda daha söylemiştim abartıldığı kadar iyi sistemleri yok diye. bir çok alt modelini denedim tamamen hayal kırıklığı. x600 hariç. o parasını sonuna kadar hakeden bir sistem.
  • quote:

Orijinalden alıntı: emil175

bende de AKG K-141 Studio kulaklık vardı. daha 1 ay önce sattım. performans olarak süper bir kulaklıktı bir çok marka ve model kulaklıkta kullandım (pioneer, jbl, creative) ama hepsinde aynı sorun var. bir süre sonra zevkten çok acı vermeye başlıyorlar. kulaklık tavsiye etmem. uzun uzun muzik dinliyim rahatsız olmayayım zevk alayım diyorsan kesinlikle 2.0 stereo bir sistem veya hi-fi sistem kurmalısın evinde. bende hem hi-fi sistem hemde 2.1 var. bu ikisinin müzik performanslarını karşılaştıramazsın bile.. hem hi-fi sistemde filmlerde de öyle çok bir fark yok..elindeki s730u güzel bi fiyata satabilirsinde bence hi-fi sisteme yönel. hem daha sonra sonra upgrade yapabilirsin. bası az gelirse aktif subwoofer falan alırsın... edifieri bir kaç konuda daha söylemiştim abartıldığı kadar iyi sistemleri yok diye. bir çok alt modelini denedim tamamen hayal kırıklığı. x600 hariç. o parasını sonuna kadar hakeden bir sistem.

bu edifierden sonra müzik sistemlerinden iyice sogudum.bende creative ep630 var ondan bile çok güzel performans alıyorum hiçde rahatsız etmiyor ki 400-500 tl gözden çıkarıp alacagım sms audio çok çok daha iyidir,oturdugumuz yerden 150-200 lira zarar edicez edifierden yapcak bişey yok müzik sistemlerine bulaşmak istemiyorum bir süre :)

• bende de creative ep630 var creative zen neeon 2 mp3 çalarımla kullanıyorum. ama şöylede bir şey var ki ufak kulaklıkla büyük kulaklık arasında farklarda var. bir kaç saat kafada takılı durduktan sonra kafaya basınç yapmaya başlıyorlar. bende akg-141 kulaklığıma zamanında 2007 senesinde 400 lira vermiştim. ohm değerleri falanda önemli kullandığın ses kartının veya anfinin çıkışlarının desteklemesi gerekiyor. ben hi-fi sistemin anfisiyle ancak yüksek ses ve performansı yakalayabildim. 50 ohm değerindeydi. ep630u laptoptaki creative x-fi go usb ses kartına taktığım zaman sanki kulaklıklar patlayacakmış gibi ses geliyor ama akg'yi taktığım zaman durum hiçte öyle değildi. belkide kulaklığı %50-%60 kullanabiliyordum.. kulaklık almakta kesin kararlıysan iyice bir araştır. %100 performans alabileceğin bir kulaklık al... microlab solo 6 ve 7 birde edifierin monitör studio tipi kolonlarınada bak.. kulaklıkardan canın sıkılınca hiç kullanmayacaksın bile hele ki gündüz vakitleri...

• creative iyidir güzeldir hoştur
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: magrofon

quote:

bu arada ürünü satıyorum iiçime sinmeyince görünce bile sinirim bozuluyor almak isteyen mesaj atsın

bak ben seni uyarmıştım o hoparlörler sana fazla gelir demiştim edifier creative logitech gibi markalara büyük paralar vermiyeceksin zarar edersin diyede eklemiştim ama sen bildiğin gibi yaptın üzüldüm.. vatan computeri ara geri vermeyi dene veya değiştir başka bir ürün almayı dene diycem ama sonuç yine aynı olucaktır vatanda creative logitech edifier den başka hoparlör yok malesef..

evet müzik streoda dinlenir diye söylediniz ama dinlemedim olsun olur böyle şeyler bu arada sistemin filmlerdeki başarısı gayet iyi sinemada gibi hissediyosun.

kardeş set dursun bir müddet elinde hemen satma 2 yıl daha garantisi var ölüsü para eder onun...biraz daha kullan bir kaç aya ben alırım senden ...

• quote:

quote:

bende de AKG K-141 Studio kulaklık vardı. daha 1 ay önce sattım. performans olarak süper bir kulaklıktı bir çok marka ve model kulaklıkta kullandım (pioneer, jbl, creative) ama hepsinde aynı sorun var. bir süre sonra zevkten çok acı vermeye başlıyorlar. kulaklık tavsiye etmem. uzun uzun muzik dinliyim rahatsız olmayayım zevk alayım diyorsan kesinlikle 2.0 stereo bir sistem veya hi-fi sistem kurmalısın evinde. bende hem hi-fi sistem hemde 2.1 var. bu ikisinin müzik performanslarını karşılaştıramazsın bile.. hem hi-fi sistemde filmlerde de öyle çok bir fark yok..elindeki s730u güzel bi fiyata satabilirsinde bence hi-fi sisteme yönel. hem daha sonra sonra upgrade yapabilirsin. bası az gelirse aktif subwoofer falan alırsın... edifieri bir kaç konuda daha söylemiştim abartıldığı kadar iyi sistemleri yok diye. bir çok alt modelini denedim tamamen hayal kırıklığı. x600 hariç. o parasını sonuna kadar hakeden bir sistem.

bu edifierden sonra müzik sistemlerinden iyice sogudum.bende creative ep630 var ondan bile çok güzel performans alıyorum hiçde rahatsız etmiyor ki 400-500 tl gözden çıkarıp alacagım sms audio çok çok daha iyidir,oturdugumuz yerden 150-200 lira zarar edicez edifierden yapcak bişey yok müzik sistemlerine bulaşmak istemiyorum bir süre :)

kardeş yine pişman olucaksın kulaklıklanda malesef müzik bir yere kadar dinlenir insan kulağı 20hz den aşağısını duyamaz sedece hisseder düşük frekanslara inebilen kulaklıklar çok pahalı oluyor ve tamamen gereksiz onun yerine philips in 15 - 22 hz kaliteli sağlam kablolu kulaklıkları var ve fiyatı 25 lira fln 4 yıldır kullanıyorum ses kalitesi çok iyi..

MÜZİK İÇİN SES SİSTEMİ TAVSİYESİ

s730 u sat bence.. bu kulaklığın yanına edifier r2700 stereo sistem al kalan paraylada ses kartı al bitti..

• quote:

quote:

quote:

kardeş yine pişman olucaksın kulaklıklanda malesef müzik bir yere kadar dinlenir insan kulağı 20hz den aşağısını duyamaz sedece hisseder düşük frekanslara inebilen kulaklıklar çok pahalı oluyor ve tamamen gereksiz onun yerine philips in 15 - 22 hz kaliteli sağlam kablolu kulaklıkları var ve fiyatı 25 lira fln 4 yıldır kullanıyorum ses kalitesi çok iyi..

s730 u sat bence.. bu kulaklığın yanına edifier r2700 stereo sistem al kalan paraylada ses kartı al bitti..

bencede haklısın arkadaşım kulaklıkta o kadar abartmanın hiç gereği yok. kullanman mecbursa dj falansan o zaman tamam.. bende zamanında 400 lira verdim. merağımı aldıktan sonra dönüp bakmadım bile mecbur oldukça veya geceleri gümbür gümbür müzik dinlemek istediğim zamanlarda takıyordum. stereo tipi akg k-141 kulaklıktı ses kalitesine diyecek yoktu ama.. dediğine aynen katılıyorum linkteki tarz daha ucuz 100 liraya kadar bi kulaklık ve edifier r2700 çok daha iyi olur. bu tavsiyelere uyduktan sonrada alıp kullanıp beğenmezsen kusura bakma ya hepsinden kurtul 20 liraya logitech speaker al yada bütçeni 5-6 kat arttırıp hi-fi sistem kur..

• quote:

quote:

quote:

bu sefeer seni dinliyim s730 baya bi zararla satıcam herhalde senin dediğin philipsin bir kulaklıgını alayım geri kalanınıda baska seylere harcıcam ses sistemi almıcam şimdilik en azından dinlemeden almam.

• 20 tllik sesi cikmayan cok cok kotu sesi olan bir kulakliktir bu.

Neyse bu benim konudaki son mesajim bazi seyleri bazi insanlara anlatmanin mumkunati yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: EMRE4488

quote:

quote:

quote:

bu arada ürünü satıyorum iiçime sinmeyince görünce bile sinirim bozuluyor almak isteyen mesaj atsın

bak ben seni uyarmıştım o hoparlörler sana fazla gelir demiştim edifier creative logitech gibi markalara büyük paralar vermiyeceksin zarar edersin diyede eklemiştim ama sen bildiğin gibi yaptın üzüldüm.. vatan computeri ara geri vermeyi dene veya değiştir başka bir ürün almayı dene diycem ama sonuç yine aynı olucaktır vatanda creative logitech edifier den başka hoparlör yok malesef..

evet müzik streoda dinlenir diye söylediniz ama dinlemedim olsun olur böyle şeyler bu arada sistemin filmlerdeki başarısı gayet iyi sinemada gibi hissediyosun.

kardeş set dursun bir müddet elinde hemen satma 2 yıl daha garantisi var ölüsü para eder onun...biraz daha kullan bir kaç aya ben alırım senden ...

kutusuna koydum kaldırdım 450 tl verene satıcam benımde huyum boyle ıcıme sınmeyen bısey oldumu gorunce bıle moralım bozuluyor bır an once elımden cıkartmak ıstıyorum.

• sadece philips değil. sony, creative, pioneer bunlarında uygun fiyatlı kaliteli kulaklıkları var. 25 tl verip beğenmeyip bir daha kullanmazsan 25 tl boşuna gitmiş olur. sennheiser var bak onun kulaklıklarınada bakabilirsin ;) istanbulda bazı yerlerde deneyerek alma şansında var. mediamarkt, kanyonda bir dükkan vardı adını bilmiyorum şimdi pahalı müzik aletleri satıyor ben benim kulaklığımı ordan deneyerek almıştım...
  • başımıza bela aldık satılmıyorda atıcam çöpe en sonunda
  • quote:

Arkadaşım, üzüldüm hissettiklerin için.

Basını kıssan bile istediğin şekilde vermiyormu sesi?

Çokmu uzuyor baslar?

Ne tarz müzikte denedin?

Her tarzda denedinde mi bu kadar memnuniyetsizsin?

Kafam karıştı gerçekten

Hani kullandığın sistem z2300 felan olsa anlarım ama, gerçi ben s730 hiç kullanmadım bir ara vatanda şöyle bir baktım, gerek malzeme kalitesi gerekse estetik olarak çok şık bir cihaz, sesinide sadece dandik bir mp3 çalardan o anlık duymuştum, sesi hakkında bu yüzden yorum yapamıyorum.

Ama siz memnun değilseniz eğer mutlaka hi-fi bir sisteme geçin hatta giriş seviyesi highend bir sistem olmalı kanımca. Çünkü giriş seviyesi bile sizi memnun etmeyecek gibi görünüyor.

Birde bir tavsiye, kaç m2 bir odada dinliyorsunuz bilmiyorum ama, subbasını duvar köşelerinden uzak tutup bir daha deneyin, çünkü duvar köşesinde duran bir subbass olduğundan daha yüksek db oluşturur, bu da eğer odanız küçükse içerde dalgalanan ve gecikmeye uğrayan artık uğultuya dönüşmüş rahatsız edici bir bas sese yol açar

• Merhaba arkadaşlar.. Bende şu meşhur S 730 u dinlemek için özel olarak vatan topk. ya gittim. tel.deki şarkıları jack girişinden dinledim mecburen.. Sonuç korkunçtu... Tam bir hayal kırıklığı yaşadım.. O kocaman bas tan adeta ses çıkayımmı acaba der gibi zayıf ve güçsüzdü... Muhakkak iyi bir eq ayarı ve evdeki akustikle çok şey değişecektir. Edifiderin küçük modeli M1335 i kullanıyorum 30 w ama muhteşem ötesi bir şey ... Aynı ses performansının 5 katını alırmıyım diye gittim, ( 30 W - 300 W ) pişman oldum... Hoş evde Sont LBT XB 80AV var, onun bass ve tizlerini bile beğenmiyorum , kaldıki o ortamdaki sesi hiç beğenmedim... Bilmiyorum s 730 U almaktan vazgeçtim desem yeridir ....Her ses kulağa göre farklıdır, bunu hiçbirimiz unutmayalım.... İyi sistemlere sahip olmanız dileğiyle ....
  • Merhaba arkadaşlar.. Bende şu meşhur S 730 u dinlemek için özel olarak vatan topk. ya gittim. tel.deki şarkıları jack girişinden dinledim mecburen.. Sonuç korkunçtu... Tam bir hayal kırıklığı yaşadım.. O kocaman bas tan adeta ses çıkayımmı acaba der gibi zayıf ve güçsüzdü... Muhakkak iyi bir eq ayarı ve evdeki akustikle çok şey değişecektir. Edifiderin küçük modeli M1335 i kullanıyorum 30 w ama muhteşem ötesi bir şey ... Aynı ses performansının 5 katını alırmıyım diye gittim, ( 30 W - 300 W ) pişman oldum... Hoş evde Sont LBT XB 80AV var, onun bass ve tizlerini bile beğenmiyorum , kaldıki o ortamdaki sesi hiç beğenmedim... Bilmiyorum s 730 U almaktan vazgeçtim desem yeridir ....Her ses kulağa göre farklıdır, bunu hiçbirimiz unutmayalım.... İyi sistemlere sahip olmanız dileğiyle ....
  • Arkadaşlar sizlere danışmak istediğim başka bir konu var... Vatan tpk. gitmişken incelediğim hepsi birarada usb mp3 cd radyo olan philips mcd 3020 ye baktım ses gerçekten çok temiz ve bass ları doygun ( 2 X 60 W rms ). Fakat arka kısmında kendi hoprlr haricinde input jack ( çiftli ) girişi vardı.. S 730 dan sonra, :( ses kalitesi olarak creative t3 ile mcd 3020 yi birbirine bağlayabilirmiyiz.. Eğer olursa gerçekten hoş bir sistem olur ( 120 W + 80 W = 200 W RMS ) Philipsin sesi ve basları harika ama salonu doldurmayabilir, T3 ile bu eksiklik tam giderebilir ... Bu ikili gerçektende muhteşem olur... Sorum şu dostlar bu iki cihaz birbirine bağlantı yapılabilirmi ? ....
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hakiii65

Arkadaşlar sizlere danışmak istediğim başka bir konu var... Vatan tpk. gitmişken incelediğim hepsi birarada usb mp3 cd radyo olan philips mcd 3020 ye baktım ses gerçekten çok temiz ve bass ları doygun ( 2 X 60 W rms ). Fakat arka kısmında kendi hoprlr haricinde input jack ( çiftli ) girişi vardı.. S 730 dan sonra, :( ses kalitesi olarak creative t3 ile mcd 3020 yi birbirine bağlayabilirmiyiz.. Eğer olursa gerçekten hoş bir sistem olur ( 120 W + 80 W = 200 W RMS ) Philipsin sesi ve basları harika ama salonu doldurmayabilir, T3 ile bu eksiklik tam giderebilir ... Bu ikili gerçektende muhteşem olur... Sorum şu dostlar bu iki cihaz birbirine bağlantı yapılabilirmi ? ....

creative t3 tam bir fiyasko olucaktır t3 subwoofer ı iyi ama uydular zayıf hemde aşırı. öyle melez sistem fln uğraşma derim riskli ve 500 lira vermeye değmez 500 liraya zaten on numara sistem bulunabilir.

• Magrafon arkadaşım merhaba... Creative t3 ile philis 3020 birleştirme konusundaki '' melez sistemlerle uğraşma '' yazını okudum.. Teşekkürler...T3 ü hiç dinlemedim ama philips 3020 gerçekten temiz ses veriyor .. Nede olsa micro müzk seti..Benim sormak istediğim 3020 ye nasıl 2+1 baplayabiliriz.. Sesi yükseltmek için.. Evde SOny LBT80 Av var anla artık onun bas ve tizlrini 10 yıl boyunca dinledim.. Elbetteki kalitesiz sesler.. Hi-fi sistemler ise (kaliteli olanlar ) aşırı pahalı anfi kolon 3.000 tl den aşağı değil... Maliyetleri düşürmek adına ( t3 + 3020 900 tl civarı ) hepsi birarada philips ve ona destek olacak kaliteli 2+1 önerin nedir ?? Şimdiden teşekkürler arkadaşıım ....
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hakiii65

Magrafon arkadaşım merhaba... Creative t3 ile philis 3020 birleştirme konusundaki '' melez sistemlerle uğraşma '' yazını okudum.. Teşekkürler...T3 ü hiç dinlemedim ama philips 3020 gerçekten temiz ses veriyor .. Nede olsa micro müzk seti..Benim sormak istediğim 3020 ye nasıl 2+1 baplayabiliriz.. Sesi yükseltmek için.. Evde SOny LBT80 Av var anla artık onun bas ve tizlrini 10 yıl boyunca dinledim.. Elbetteki kalitesiz sesler.. Hi-fi sistemler ise (kaliteli olanlar ) aşırı pahalı anfi kolon 3.000 tl den aşağı değil... Maliyetleri düşürmek adına ( t3 + 3020 900 tl civarı ) hepsi birarada philips ve ona destek olacak kaliteli 2+1 önerin nedir ?? Şimdiden teşekkürler arkadaşıım ....

Muzik setiyle beraber aktif subwoofer kullanacaksin gayet basit.

http://www.btsony.com/asp/product/1329/Sony-SA-W2500-Hi-Fi-Aktif-Subwoofer

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.