Şimdi Ara

Müzik kayıt programları(cubase vs...) için 2000 TL bütçeyle

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
594
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Uzun süredir piyasayı takip edemiyorum. Siz değerleri forum üyelerinin tecrübelerine güvenerek başlıkta bahsettiğim gibi bir dizüstü bilgisayar almayı düşünüyorum. İstediğim özellikler:

-Müzik kayıt programları ağırlıklı olmak üzere
    -Arada grafik ayarları en azından mediumda oyun oynayabileceğim .
    -Ekranı çok küçük olmayan
    -Asıl problemim olan kısım ise firewire ses kartıma uygun giriş bulmak. Eski bilgisayarımda pci-express girişi vardı . Pci-express ten firewire dönüştüren aparatım mevcuttu. O şekilde bağlayabiliyordum. Ama yeni bilgisayarlarda ne firewire ne de pci-express girişi olan neredeyse hiç yok.
    Ama yeni yaptığım araştırmalarda usb 3.0 ın firewiredan daha hızlı olduğunu farkettim. O yüzden usb 3.0 girişi olan pc almayı düşünüyorum ses kartımı da usb girişi olan bir şeyle takas ederim artık.

Normalde macbook almam gerekiyor aslında bu işler için, ama elimdeki pluginlerin çoğunun mac ile uyumlu olmaması sebebiyle pc almak zorundayım. Sanırsam işlemci ve ram üzerine kasmam gerekiyor. Bütcem 2000 tl civarı.

Şimdiden Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi semih520 -- 19 Şubat 2013; 23:38:17 >

• http://www.pcdepo.com/lenovo-ideapad-y500-59-367293-notebook-urun8799.html

Alternatif olarak ; asus n56vz s4400d , samsung np550p5c S04TR gibi ürünlere bakabilirsin. Yukarıdaki ürünün sli (çift gt650m) modeli vatanbilgisayarda indirimle 2150 tl civarında satılıyordu. Stoklarda yok ama geleceği söyleniyor. Zamanınız varsa bekleyin derim. İleriye dönük kullanımda tek gt650m li modeline ve muadillerine göre daha iyi alternatif olur.
  • Teşekkürler ürünü takibe alıcam. Diğer laptopları inceleyeyim bir de :)
  • bu arada dediğiniz sli modeli bulamadım
  • Henüz stoklarda yok. Birkaç hafta önce vatanbilgisayarda satışa sunulmuştu ama geri kaldırdılar. Sadece birkaç kişi alabildi sli olandan. Önümüzdeki haftalarda geleceği söyleniyor. 2150 tl civarında satılırsa, yukardaki ürünlerden daha iyi alternatif olur.

http://www.pcdepo.com/lenovo-ideapad-y500-59-359557-sli-notebook-urun9332.html
  • Anladım. bu arada pci express girişi arayışımı bitirdim çünkü orayı firewire girişi yaratmak için kullanıyordum . Şu an testlerde usb 3.0 ın daha hızlı olduğunu gördüm. Ki müzik kayıtlarında hız çok önem arz ediyor. O yüzden usb 3.0 arayışlarına girdm :)
  • N56VZ de dört tane usb 3.0 girişi var. Y500 de iki tane 3.0 ve makine kapalıyken telefon vs. gibi cihazları şarj edebilmek için ayrı bir usb girişi mevcut.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • evet ama lenovada sli sı var , kafam karıştı açıkçası . Grafiğe çok önem vermememe rağmen . sli gt650 için iyi fiyat vermişler. Beklemeyi düşünüyorum açıkçası :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi semih520 -- 19 Şubat 2013; 23:42:21 >
  • Bu konuda başka önerisi olan arkadaş var mı?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.