Şimdi Ara

Sadece Fotoğraf İçin Baskı Makinesi Tavsiye(1500 TL bütçe)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
5.151
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, fotoğrafları artık evimde bastırmak istediğimdem dolayı böyle bir makine istiyorum. Makinelerle ilgili hiç bir bilgim yok, o yüzden sizin tavsiye edeceğiniz makineyi alacağım. Teşekkür ederim.

Bir de ek olarak bu basacağım fotoğrafların kalitesi dışarıdaki kadar kaliteli olur mu?

Edit: Arkadaşlar hala karar veremedim Canon 100s veya 10s ile Epson L810 arasındayım, yardım lütfen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zerathull -- 29 Eylül 2017; 11:9:7 >

• epson l 805 ve uzeri işinizi gorur. kaliteli bir kağıt ( 280 - 300 gr ) ve kaliteli murekkeple buzun sure solmaz. ama ne olursa olsun dısarıdaki kadar kaliteli olur mu bilmem
  • mondschein66 M kullanıcısına yanıt
    Cevap için teşekkür ederim. L805 ile L850 arasında nasıl bir fark var acaba?
  • bütçeniz müsait olduğu için çok düşünmeye gerek yok almanız gereken cihazlar epson 6 renk L serisi ürünler yani

epson L805
    epson L810
    epson L850

L805 sadece baskı yapar ekran vs. yoktur wifi mevcut
    L810 sadece baskı yapar üzerinde ekran vs. mevcut
    L850 çok fonksiyonludur tarayıcı fotokopi özellikleri mevcuttur tabi ekran kart girişleri vs. de mevcut

baskı kalitesi anlamında hepsi idealdir
    tarayıcı fotokopi lazımsa L850 değilse L805 en doğru tercihler olur.
  • erdem baskı m. kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim bilgi için, Epson'un xp 960 modeli, bu modellere göre nasıldır acaba?
  • Zerathull kullanıcısına yanıt
    xp960 türkiyede bulabileceğiniz bir ürün değil bu seriyi "epson türkiye" getirmiyor hatta hiç bir kartuşlu cihazı getirmiyor sadece tanklılar kaldı türkiyede workforce serisi dışında.

klasik 6 renk epson fotoğraf yazıcılarından baskı kalitesi önceki mesajımda bahsedilenlerden farklı olmayacaktır sanırım A3 çok fonksiyonlu baskı kalitesi vs. açısından memnun edeceği muhakkak ama kartuşlu bir cihaz dolan karuşları vs. ile kullanılmazsa maddi olarak çok üzer muadil sarf malzemelerinin bulunabilirliği ve stabil çalışıp çalışmadığını araştırın
    Evet xp960’i amazon’de den alacaktim. 800 tl gibi bir fiyati olunca uygun geldi. Canon pro 100 ve pro 10s hakkinda ne dusunuyorsunuz? Pigment bazlı bir baskı makinesi almak daha mı mantıklı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zerathull -- 26 Eylül 2017; 12:26:8 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    Kusura bakmayın araya girdim ama. Epson L Serisi bütün cihazlar işinizi görür bende kullanıyorum 5 yada 6 renk pek bişey farkettirmiyor. Elimizden çeşit çeşit makineler geçiyor hemen hepsinin fotoğraf kalitesini test etme şansımız oldu. Hatta şöyle söyliyeyim iki kartuşlu 100 150 tl lik yazıcılar bile fotoğraf kağıdına harika fotoğraf baskıları yapabiliyor ama kartuşları pahalı onun için kartuş derdi olmayan bir epson l serisi işinizi fazlasıyla görür.
  • ozkulmehmet O kullanıcısına yanıt
    Yok estafurullah ne kusuru, aksine teşekkür ederim. Hocam L serisi ile canon 100-10 serisi arasında kaldım işte.
    Canon tavsiye etmiyorum kartuşluların karuşları pahalı tanklılar yeni çıktı sağlıklı değil çin malı tank sisteminin aynısını yapmışlar sıfır alınan birçok canon yazıcı için bile servis talepleri geliyor. Kutudan çıkarıyorlar kuruyorlar çalışmıyor bizde direk ürünü iade etmelerini söylüyoruz zaman geçmeden. En güzeli tanklı epson istediğiniz özelliklere göre en ucuz modeli secebilirsiniz. Bol bol fotoğraf basabilirsiniz.
  • Ben de fotograf basmak icin yazici ariyorum, senede 100-200 civarinda 10x15 ya da 13x18 lik fotograf basacagimi dusunuyorum. Sizce L805 mi almak daha mantikli olur yoksa XP760 modeli almak mi? Aralarinda ciddi bir fiyat farki var, ayrica yasadigim yerde yaklasik 550tl ye ikinci el, garantisi 4 ay daha devam eden L805 buldum. Bu yazicilarin ikinci elde sorunu olur mu?
  • Arkadaşlar hala karar veremedim Canon 100s ile Epson L810 arasındayım, yardım lütfen.
  • husNUKE kullanıcısına yanıt
    xp760 türkiyede bulabileceğiniz bir ürün değil fakat klasik 6 renk epson fotoğraf yazıcılarından sanırım çok fonksiyonlu ancak kartuşlu dolan kartuşlarla kullanmak gerekki ne kadar sağlıklı çalıştığını öğrenmeden almayın. L805 tanklı olışundan ötürü baskı maliyeti açısından orj. bile kullanılsa baya ekonomik ama ilk alıma pahalı tabi bu sefer 550 tl çok iyi fiyat ancak denemeden almayın bekleyen cihazlarda kafa kurumaları oluşabilir muhakkak3 5 foto baskısı alın püskürtme denetim deseni ni kontroll edin
    hocam aynı sınıf cihazlar değil bunlar
    100s L805e nazaran daha pro bir cihaz 8 renk kullanıyor emin değilim ama mürekkep canonun lucia pigment olması gerek lucia dye da olabilir A3+ kadar basıyor herşeyden önce kartuşlu orjinal kullanmak varsa aklınızda eğer küçük bir servet sahibi değilseniz bunu aklınızdan çıkarın zira orjinalleri oldukça maliyetli olacaktır muadil sistemleri ne kadar stabil çalışıyor araştırın bizde mesela bu kartuşlar için muadil bir seçenek yok ama piyasada vardır belki

l810 ise pahalı oluşu tamamen tanklı oluşundan ötürü kartuşlu olsa 500 600 e satılırdı gayet güzel baskı verir profesyonel anlamda çok yüksek kalite baskılar isteniyorsa 100s bakılabilir ama ev kullanımı filansa eğer L810 da değil L850 alın tarayıcı fotokopi işlerinizide görürsünüz gayette güzel fotoğraflar basarsınız. eğer tarayıcıya gerek yoksa da L805 alın 3üde aynı kaliteyi verir baskı anlamında L810 L805teb farklı olarak sadece ekran var

• Dun L805 modeli satin aldim, ikinci ele guvenemedigim icin sifir aldim. Yaninda gonderilen Epson Premium 10x15 fotograf kagitlarina aldigim ciktilar benim icin yeterince tatmin edici kalitede.Normal bir fotografcidan alacagiz ciktilar ile ayni kalitede. Wifi, ekrandan daha onemli oldugu icin L805 modelini tercih ettim ama Epson yaptigi gercekten sacma L805 te Wifi var, L810 da ekran var, Wifi yok.
    Hocam 3 senedir L800 kullanıyorum, mürekkepler kurumasın diye haftada çarşamba ve cumartesi olmak üzere 2 defa fotoğraf baskısı yapıyorum ama gene de kafa temizleme yapmam gerekiyor belirli aralıklarla. Özellikle arka arkaya baskı yaparsam veya A4 gibi büyük baskılar yaparsam muhakkak bir mürekkep hiç renk vermiyor ve o mürekkep tankının kapağını açıp kapatıp kafa temizleme yapıyorum 1 defa. Sizce bu Epsonlarda tanklı sistem olmasında mı kaynaklanıyor, yardımcı olursanız sevinirim.
    Birde renkli fotoğrafı normal A4 fotokopi kağıdına bastığımda üzerinde çizgiler oluyor ama normal kaliteli baskıyla fotoğraf kağıdına basarsam onda düzgün çıkıyor bunun bir sebebi var mı?

Bu 2 konuda yardımlarınızı rica ediyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mericbey

Hocam 3 senedir L800 kullanıyorum, mürekkepler kurumasın diye haftada çarşamba ve cumartesi olmak üzere 2 defa fotoğraf baskısı yapıyorum ama gene de kafa temizleme yapmam gerekiyor belirli aralıklarla. Özellikle arka arkaya baskı yaparsam veya A4 gibi büyük baskılar yaparsam muhakkak bir mürekkep hiç renk vermiyor ve o mürekkep tankının kapağını açıp kapatıp kafa temizleme yapıyorum 1 defa. Sizce bu Epsonlarda tanklı sistem olmasında mı kaynaklanıyor, yardımcı olursanız sevinirim.
    Birde renkli fotoğrafı normal A4 fotokopi kağıdına bastığımda üzerinde çizgiler oluyor ama normal kaliteli baskıyla fotoğraf kağıdına basarsam onda düzgün çıkıyor bunun bir sebebi var mı?

Bu 2 konuda yardımlarınızı rica ediyorum.

hocam küçük kurumalar var genede öyle görünüyor bazı renkleri püskürten nozüller daralmış arka arkaya baskıda gerekli sirkülasyonu sağlayamıyor ve mürekkebi kesiyor. baskılarını en iyi kalite fotoğrafta aldığınızda standart fotoğraf kalitesinden daha iyi sonuç alırsınız. orjinal dışında mürekkep kullanıyorsanız mürekkebinizi değiştirmeyi deneyin. kafa temizleme işlemi artık sizin için geçici bir çözüm olarak görünüyor. kafadaki kurumaların bertaraf edilmesi lazım bu kafaya solüsyon basma ile olabilir ki bunun için hortumların uzandığı kafalara geçen beyaz kartuş benzeri 6 adet mürekkep haznesinin çıkartılması ve onların üzerine oturduğu kafadaki çivi ucu benzeri çıkıntılardan şırınganın ucuna takılmış 3-4 cm lik serum hortumu ile sıcak su, solüsyon benzeri açıcı sıvının tazzikle basılması gerekiyor bu işlem youtubeta muhtemelen vardır epson head cleaning filan yazarak aratın.

diğer bir yöntem kafayı söküp solüsyonda bekletmek vs. el beceriniz çok yüksek değilse tavsiye etmem bunu kendinizin yapmasını servis yada güvendiğiniz bir tamirciye verin söksün bakımlarını yapsın

en son seçenek kafa değişimi pahalı bir seçenek elbette ancak sıfır kafa sıfır makine gibi bişeydir dolayısıyla kağıt kasedinde falan bir sıkıntı yoksa yenisini almaktansa kafayı değiştirmek mantıklı olabilir sanırım makinenin 1/3 fiyatına denk gelen bir tutarı olur

ALLAH razı olsun hocam değerli bilgilerinizi bizimle paylaştığınız için.
  • Merhaba,

2 gün önce eşime L805 aldım. Daha önce hiç fotograf baskısı yapmadığım için biraz acemisiyim. VATAN Bilgisayarda kagıt olmadıgı için epson kagıt alamadım. Herhangi bir kırtasiyeden denemek için Alex Schoeller Glossy Inkjet Photo Paper aldım. Ancak hangi kagıdı seçip baskı alırsam alıyım resim kalitesi kötü oluyor. Bir türlü uygun baskı seçeneklerini bulamadım.

Bunun tek sebebi kagıtların epson olmayısımı yoksa baskı seçeneklerini tutturamam mı?

Photshop veya benzeri bir program kullanmıyorum. Normal telefondan çektiğim yüksek çözünürlüklü fotoğraflar. Ya normal windows resim görüntüleyiciden yazdırmaya çalışıyorum yada direk telefondan.

Diğer bir sorum da internet Epson kağıt alacağım simdi. Hangi tür kagıt almalıyım. Çocuğumuz için albüm yapacağımızdan işimizi görecek kalitede olmasını istiyorum.

Kesin atladığım bir şeyler var ama bir türlü bulamadım.

Yardımcı olursanız sevinirim.

• Khaosss K kullanıcısına yanıt
    sorununuz muhtemelen kağıttan kaynaklı kağıt ve mürekkeb satışı yapan biri olarak bahsettiğiniz kağıdı dha önce hiç duymadım

fotoğraf baskısı için yapmanız gereken ayarlar

yazdırma ekranında sağ alta --->> seçenekler ------ >> yazıcı özelliklerine tıklayın
    buradan
    kağıt ebatını seçin
    baskı kalitesini fotoğraf yada en iyi kalite fotoğraf seçeneğinden birini seçin
    kağıt türünü : epson premium glossy olarak seçin
    kenarlıklı yada kenarlıksız tercihinize göre işaretleyin

temel ayarlar bunlar

fotoğraf kağıdı konusunda epson kağıt kullanmanız şart değil ancak kırtasiyeden alelade bir kağıdıda tavsiye etmem belli başlı markalar var piyasada biz hem çeşit hemde kalite olarak en iyilerden biri olduğunu düşündüğümüz rovi marka kağıtları satıyoruz profsyonel stüdyolarada çokça verdiğimiz 280 gr serisi kağıtlarımızın 10x15 linklerini yazıyorum incelersiniz

280 gr parlak 10x15
    https://urun.n11.com/fotograf-kagitlari/280-gr-10x15-parlak-fotograf-kagidi-rovi-epson-canon-l800-P171125768

260 gr ipek 10x15
    https://urun.n11.com/fotograf-kagitlari/260-gr-10x15-ipek-fotograf-kagidi-rovi-epson-canon-l800-P171434358

280 gr saten mat
    https://urun.n11.com/fotograf-kagitlari/280-gr-10x15-saten-fotograf-kagidi-rovi-epson-canon-l800-P171424277

640 gr magnet
    https://urun.n11.com/fotograf-kagitlari/10x15-magnet-fotograf-kagidi-parlak-10yp-epson-canon-hp-brother-P174215642

diğer ebatlar elbette mevcut...

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.