Merhaba arkadaşlar, arada kaldım yardımcı olabilirseniz sevinirim.
Ben bu macbook'u müzik prodüksiyonu yapmak için alıcam öncelikle, ancak bu sene başlayacağım üniversite eğitimim de görsel tasarım üzerine. Çizim vs yapıcam büyük ihtimalle mac'te de çizim yapmam gerekicek. Adobe photoshop flash vs gibi programlar kullanabilirim. Ancak arada kaldım, hem ufak olsun her yere taşıyayım istiyorum hem de grafik de çizebileyim istiyorum. 13" macbook pro'da ekran kartı oldukça düşük gördüğüm kadarıyla. 15" modelinin 1 gb ekran kartlısını alıcam alırsam da. Müzik prodüksiyonu için 13" yeterli gibi göründü bana ama sizce grafik işlerinde 13" ile zorlanır mıyım?
Yorumlarınızı bekliyorum.
İyi forumlar
Grafik Tasarimi yapiacaksan genis bir ekran daha iyi olacaktir. 2.0 veya 2.2 15" senin isini gorur. 13" kucuk kalabilir bi sure sonra
Evet haklı olabilirsin, yanıtın için sağol Başka düşüncesi olan?
ben mimarlık öğrencisiyim, kendim 15 inçliği kullanıyorum ama 13 kullanan arkadaşlarım da var. tercih size kalmış, tabi ki ne kadar büyük ekran o kadar çalışma alanı demek; ama dediğim gibi tercih meselesi.
gerek müzik prodüksiyonu gerekse grafik tasarımı için illaki büyük ekrana 22" gibi ihtiyacın var. dolayısıyla harici monitör kullanman şart. 15" lik monitörle müzik prodüksiyonu eziyet. her iki uğraş içinde ram çok önemli. 4gb upgrade yeterli olacaktır. yerinde olsam imac daha güzel bir tercih olurdu.....
Özellikleri yeterli geldiği takdirde gayet de 13" alıp geniş ekrana bağlı kullanabilirsin.Bknz ben Biraz zaman geçsin 17" düşünürüm orası ayrı
müzik prodüksiyonu olarak neler yapacağını detaylı anlatırsan sana daha iyi yardımcı olabiliriz ......... ama şu bir gerçek 13" de olsa 15" de olsa ikiside çizim ve prodüksiyon için çok küçük. illaki extra bir monitör ihtiyacı duyacaksın
Cevaplar için teşekkürler... Müzik prodüksiyonu açısından cubase, reason, fl studio gibi programlar kullanıcam genellikle. Pro tools da kullanabilirim. iMac düşüncem olmuştu en başta ama sonra bu birkaç seneyi sürekli evde geçirmiceğimi düşündüğümden yanımda taşırsam daha pratik olur diye düşünmüştüm.. Ayrıca macbook'u amerika'dan arkadaşımın ailesi getiricek, iMac'in amerikadan gelebileceğini sanmıyorum yani macbook yanında kocaman alet :) ufak taşınabilirlik daha ağır basıyo aslında bende hep ufak bi macbook'um olsun istemiştim ama 15" in özellik açısından misal ses in out çıkışlarının ayrı olması, hoperlörlerin yanlarda olması (13"de klavye altında), ekranın daha büyük olması (anti glare yaptırıcağım için normalden de az bi farkla büyük olucak). 13" in en büyük artısı hani daha hafif olması.. Siz ne düşünüyorsunuz? Aranızda 15" macbook pro 2011 kullanan varsa taşınabilirlik açısından kafamdaki soruları yanıtlayabilirse sevinirim Hani yanınızda taşırken zor oluyor mu, hantal duruyor mu vs?
Bu arada yorumlar için gerçekten teşekkürler
Saygılar
Bu arada Amerika'dan apple bayilerinden herhangi bir ürün aldığınız zaman yüzde bilmemkaç vergi de ekleniyormuş sanırım üstüne? Böyle bir şey var mı? Ben mesela apple'ın internet sitesinden hesapladım istediğim modelin konfigürasyonlarını yaparak, 3 bin dolar gibi bir fiyat oluştu. Arkadaşım oradan satın alırken benim adıma 3 bin 100 dolar vs mi vericek? Cevaplarsanız sevinirim
Ben oyun tasarımı yapıyorum. 17'' MacBookPro kullanıyorum. 15 ve ya 13 inch ekran olarak bana çok ufak geldiği için 17'' tercih ettim. Isınma sorunu da 17'' lerde daha az oluyor. Diğer sorunun cevabı da amerikadaki fiyatlara vergi dahil değil. Belli bir vergi geliyor. Ama merak etme her şekilde burdan çok daha ucuz. Bende konfigürasyon yaptım ssd hdd, ram arttırdım ve ekranı mat istedim. Bunun üstüne de vergisini koyucaksın benim 4900 dolar mı ne tutmuştu. Yanlız şunu söyleleyim kenndim aldım ve dönerken TAX FREE den de 200 dolar da geri aldım. Tax free sayesinde vergisini geri almış oldum açıkçası.
Belirtmeyi unuttuğum bir şeyi söylemek istedm. Ben macbook umu kasa gibi kullanıyorum klavye mouse, 5+1, monitör bağlı. Monitör olmadığında da 17'' bile olsa belli bir yerden sonra ekran göz yoruyor küçük olduğu için. Ekran konusunda sana yapabileceğim son yorum şu. Çok seyehat ediyorsan uçak otobüs araba vs. 17'' laptoptu açmak orda kolay değil. Ekran sığmıyor ama 15 ve 13'' monitör açmak çok daha kolay oluyor bunu da belirteyim sana. Grafik tasarım yapacaksan ve uzun süre çalışacaksan laptop ekranını mat almalısın tasarımcılar için mat tavsiye ediliyor. Ben maya cinema4d kullanıyorum ve mat çok büyük artı sağlıyor.
@dievas pm attım
iMac'lere de baktım aslında.. iMac 27" in türkiye fiyatı ile amerikadan getirteceğim konfigürasyonlu macbook pro aynı fiyata geliyor neredeyse.. iMac mi Macbook Pro mu önerirsiniz?
quote:
Orijinalden alıntı: dj_mt
@dievas pm attım
cevapladım pm' ini
quote:
Orijinalden alıntı: dj_mt
iMac'lere de baktım aslında.. iMac 27" in türkiye fiyatı ile amerikadan getirteceğim konfigürasyonlu macbook pro aynı fiyata geliyor neredeyse.. iMac mi Macbook Pro mu önerirsiniz?
Bu senin ihtiyacına göre değişir. Sen eğer hem evde hem işte kullanayım diye düşünüyorsan, MacBookPro al, ama sadece evde kullanıcam diyorsan al iMac. Çünkü şimdi MacBookPro alırsan klavye,mouse, monitör alman gerekicek her şekilde. Ama yerleşik olucam sadece evde kullanıcam diyorsan tabikide iMac al. Ama ilk önce nerde kullanıcağını belirlerlemen
ben de söylediklerime ek olarak harici 23 inç monitör kullandığımı söylemeliyim, ev dışında daha kısa kullanımda 15inçle idare ediliyor bir şekilde; ama kullanım alanı çok da yeterli değil. model, poster işlerimi genelde eve bırakıp monitörde halletmeye çalışıyorum.
imac mi mbp mu karşılaştırmasına da bence macbook pro demek lazım, çünkü bu devirde iş, stüdyo benzeri yerler dışında kişisel kullanım amaçlı masaüstü bilgisayarların dönemi bitti diyebiliriz. her an bilgisayarı alıp başka bir yerde kullanmak gerekebiliyor, gün geçtikçe masaüstü bilgisayarlar da evlere daha az uğrar oluyor. bence macbook pro ve yanına da en az 22 inçlik bir monitör almalısınız.
2011 15 inçlik olanın taşınabilirliği gayet kolay, zaten daha önce kullandıysanız macbookların diğer laptopların yarı kalınlığında olduğunu biliyorsunuzdur, kesinlikle hantal bir duruşu yok, sırt ağrıtacak bir ağırlığının da olduğunu söyleyemeyiz.
Cevaplar için çok teşekkürler 15" mbp almaya karar verdim, amerika'dan ekim ortalarına doğru arkadaşım getiricek
quote:
Orijinalden alıntı: bomert
ben de söylediklerime ek olarak harici 23 inç monitör kullandığımı söylemeliyim, ev dışında daha kısa kullanımda 15inçle idare ediliyor bir şekilde; ama kullanım alanı çok da yeterli değil. model, poster işlerimi genelde eve bırakıp monitörde halletmeye çalışıyorum.
imac mi mbp mu karşılaştırmasına da bence macbook pro demek lazım, çünkü bu devirde iş, stüdyo benzeri yerler dışında kişisel kullanım amaçlı masaüstü bilgisayarların dönemi bitti diyebiliriz. her an bilgisayarı alıp başka bir yerde kullanmak gerekebiliyor, gün geçtikçe masaüstü bilgisayarlar da evlere daha az uğrar oluyor. bence macbook pro ve yanına da en az 22 inçlik bir monitör almalısınız.
2011 15 inçlik olanın taşınabilirliği gayet kolay, zaten daha önce kullandıysanız macbookların diğer laptopların yarı kalınlığında olduğunu biliyorsunuzdur, kesinlikle hantal bir duruşu yok, sırt ağrıtacak bir ağırlığının da olduğunu söyleyemeyiz.
çok güzel söylemişsin ama 15" ler aşırı pahalı :////
evet biraz öyle, kullanımı şahane olsa da bu paraya değer mi sorusu kişiden kişiye değişen bir şey. toyota veya bmw almak gibi bir şey bu, sonuçta az çok ikisi de aynı işi görüyor, ama kullanım kolaylığı, konfor ve kalite gibi farklar var. yine de dediğim gibi "bu paraya değer mi" ancak alacak insanın bileceği iş.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme