Şimdi Ara

MX 250 GTX1650 (Mühendis öğrencisi için hangisi ideal)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.315
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

İtü Ehb hazırlık öğrencisiyim; 5-6 sene kullanabileceğim bir laptop almak istiyorum aklımda i7 9/10. nesil işlemci 8/16 gb ram 552gb ssd/1tb hdd+256gb ssd uzun araştırmalar sonucunda ihtiyacım olduğunu düşündüğüm özellikler. Ancak ekran kartı konusunda ne yapmam gerektiğini bilmiyorum, açıkçası oyun oynamıyorum ancak sanıyorum ki üniversite hayatımda ağır programlar kullanacağım(robotik alanında ilerlemeyi düşünüyorum)gibi görünüyor ve dolayısıyla beni yarıyolda bırakmayacak bir laptop istiyorum araştırdığım kadarıyla ekran kartına ihtiyacım olacak ancak mx 250 ve gtx 1650 arasında fiyat olarak 1000-1500 lira fark varken ihtiyacım olan hangisi bilemiyorum. Bütçe olarak sıkıntım yok ancak kullanmayacağım mx250de işimi görürse onu almak isterim şahsen. Bu konuda forumda bir çok ee ve itü ehb gördüm ve yardımlarınızı bekliyorum sizce hangisi benim için en ideali olacaktır?

• mezun bir makine müh. olarak uzun yıllar kullanmayı düşündüğün için alabileceğin en iyi makineyi almanı tavsiye ederim. Seni yarı yolda bırakmasın. düşük özellikli laptop alırsın 2 yıl sonra yetersiz kalır. yeni bir cihaz almaya aileni ikna edemezsin. Ekonomik şartlardan dolayı ulaşılamaz fiyatlarla karşılaşabilirsin. Tek atımlık kurşun varsa 1000-1500 verilir.

iyi işlemci(i5 e düşme işlemci önemli) ekran kartı min 1050 ti, 1650 veya 1650ti. ram 16 gb olursa iyi olur.
  • 9750h veya 10750h + gtx1650 li bir laptop alabilirsiniz. 7500 civarı bulunabiliyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dostlar cevaplarınız için sağ olun
    Öncelikle bütçeyi bir kenara atıcak bir sorunla karşılaştım pil ömrü:
    gtx1650 laptoplarda en fazla 3-4 saat dayanıyor
    Mx 250 6-7 saat gidiyormuş

GTX1650:
    MX250:

İki laptop arasında kaldım sizce hangisini seçmeliyim mx250 render programlarında ihtiyacımı karşılamaz mı?

• .rawel . kullanıcısına yanıt
    Mx250'ye o para verilmez. Kesinlikle alınmaz o laptop o paraya.

Youtube ve benchmark karşılaştırmalarına bakıldığında Gtx1650 seni çok daha uzun süre tatmin edeceğe benziyor. Eğer bütçe kısıtlı ise pil ömründense performansa bakılması daha doğru diye düşünüyorum.
  • Ayrıca yeni nesil Ryzen 7 4800h işlemci önceki nesil mobil Ryzen işlemcilere göre gerçekten cağ atlamis. Testlerde çok iyi sonuçlara imza atmış. Bu seçeneği de degerlendirebilirsiniz.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Öncelikle konu başlığında iki kart arasında ciddi fark vardır bütçenizi bilmemek ile birlikte alacağınız 2 model var başka ürün bakmayın.

4600h & 1650 Tİ 6400 TL 512GB lık modeli de var oda 6900 olması lazım

4800h & 1650ti 8 core 16 Threads bir işlemcidir render performansı üst düzeydir 7400 TL seviyesinde bu ürüne de sahip olabilirsin

Sakın ola bu modeller bu fiyatta satılıyorken i5 9300-10300-9750-10750 1650 gibi ikililere 8-9-10k gibi ücretler vermeyin

gtx1650 modelini tercih ederdim. yukarıda önerilen yeni ryzen(4600 veya 4800) işlemcili modellerde tercih edilebilir.
  • EPICA kullanıcısına yanıt
    hocam sağ olun benchmark karşılaşmalarında ezmiş cihaz tvde de izledim güzel bir işlemci amd ryzen 7 4800h ancak kime sorsam pc için i7 üzerinden tavsiye aldım dolayısıyla amd ye karşı bir önyargım var maalesef
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.