< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
MYP ile geçişi bilin (2. sayfa)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
genelde 1-15 ağustos arasında yapılıyor gereken belgeler geçmek istediğiniz okula göre değişir okulun öğrenci işleri sayfalarını takip etmek gerek
-
up genç arkadaşlara yardımcı olalım illaki seçtiğiniz yere bağımlı değilsiniz arkadaşlar bilinçlenelim
-
Tesekkurler
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
hocam 2021'de puanlar bir anda çok düştü bu sene tekrar 2020 puanlarına geri döner değil mi ? bir de ortalamayla geçişte puan ne kadar etkiler sizce ? 495 puanla 2020'de 511'le kapamış itü endüstri müh'e girebilir miyim ?
Faydali konu
Up
ösym puanı önemli ortalamayla geçişte , evet 2020 puanlarına dönecek gibi ve evet eğer arada çok puan farkı yok ise geçiş daha kolay olur örneğin
geçen sene bir tanıdığım ytü metalurji den itü metalurjiye geçti 3.32 agno ile . yani arada fazla üniversite yok ise çok daha rahat geçiş oluyor.
-
ytü mat müh'ten itü ie'ye geçiş mümkündür yani değil mi hocam ? az derken mesela ne kadar az 20 civarı mı ?
Tarihleri nelerdir? Mesut Özil önerisiyle BOUN CmpE bırakıp tıbba yönelecek arkadaşlar için kritik bir noktadır.
-
agnoyla bölüm değiştiremiyorsun diye biliyorum hocam ytü ie den itü ie mümkün.az üniversite dediğim arada olan çok fazla üni olmamalı
-
ytü ie'den itü ie'ye ortalamayla mümkün müdür hocam ? ytü ie'nin eğitimi durumu nasıldır sizce siz galiba ytü'lüydünüz.
Gano ile kurumlar arası geçişte eskiden sadece ortalamaya bakılıyordu. Ama artık üniversiteler dedi ki ya elin bayburt ünisinde 4.00 alan çocukla itude 3alan çocuk bir mi dedi ve gano ile kurumlar arası geçişe ösym puanı da geldi (çoğu ünide)
Gano ile geçişte itunun uyguladığı şeyleri söylüyorum
%50 ortalama %30 ösym puanı %20bilim sınavı
Kurumiçi geçişte en son hala sadece ortalama bakıyordu onu da değiştirdiyse düzelirtisininiz.
Çoğu üniversite şu an dışardan öğrenci seçerken ki (2-3 kişilik kontenjan için) böyle uygulamalar yapıyor. Buna güvenip tercih yapmayın.
Merkezi puana güvenip isterseniz ağrı da mühendislik yazıp(yanlışlıkla) ertesi sene düzeltip boğaziçine (puanın yetiyorsa tabiki) girebilirsiniz. (Uç örnek oldu ama net açıklayıcı oldu)
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Peki yatay geçiş imkanı nasıl? Ben şu an 16k lık bir tıpa yerleşip ortalama kasıp ilk 3k lık bir tıpa geçme şansım nedir
İmkansız değil . Ama şunu diyeyim 3klık tıp atıyorum 10öğrencilik kontenjan açtı senin ortalamaman 3.5 oldu . Senin önğnde 10kda olup 3.5 ortalamalı olup başvuranlar önceliklele girecek sen yer kalırsa gireceksin denemekten bişey kaybetmezssin.
Hocam bu kaç yıllık? Mesela tıpta 3. Sınıfa geldim diyelim. Muhendislige geçebilir miyim
Peki bu yatay geçişi tıpta kaçıncı sınıfa kadar deneyebiliyoruz bilginiz var mı?
Ve bir de birkaç üniversiteye birden deneyebiliyor muyuz ona göre hangisi tutarsa ona geçerim eğer böyle bir imkan varsa
geçersin
-
2 3 4.sınıfta diye biliyorum ama merkezi puanla geçmek istersen istersen uzatma senen olsun o zaman bile geçersin.
Hocam bu Myp olayı ile ilgili şunu merak ettim. Atıyorum ben ya gelirse diye Aydın Tıp yazdım ama aslında Ktü Tıp istiyorum Aydının arkasına Ktü yazdım. Aydın geldi diyelim Ktü'ye puanım yetiyorsa anında geçiş yapabiliyormuyum Ktuye yoksa 1 sene beklemem şart mı ?
1 sene beklemen şart.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X