Şimdi Ara

Mysql Farklı Tablo Kaydı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
831
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Php'de mysql ile basit bir kullanıcı kaydı oluşturacağım. Ancak kullanıcı verisi girildiğinde, bunu tek bir tabloya değil her seferinde tarihe göre oluşturacağı farklı tablolara kaydetmesini istiyorum. Farklı tablolara kaydetmenin amacı, arama ekranında tarih ile o gün hangi kaydın girildiğini görmek istiyorum. internette nasıl aratabilirim açıkçası onuda bilmiyorum.

Lütfen yardımcı olabilirseniz çok memnun olurum.

Teşekkürler.

• Sql'nin CREATE TABLE komutlarını bilmiyor musunuz?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Her seferinde yeni tablo yaratmak yanlis bir tasarim bence. Tabloya create date column eklemek ya da birden fazla date icin Userlogindates gibi many to many bir iliski daha dogru.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Farklı tablolara kaydetmenin amacı, arama ekranında tarih ile o gün hangi kaydın girildiğini görmek istiyorum.

Bu istediğini sorgu ile de yapabilirsin. Farklı tablolar yaratırsan bir noktadan sonra veritabanın şişer.
  • Arkadaşlar cevapladığınız için teşekkür ederim.

Peki db yerine excel kaydı yaptırıp bir klasör içinde bunları toplayıp ve istediğim tarihe göre sayfada görüntüleyebilir miyim? Db yerine daha iyi olur mu?
  • Veritabanını excel olarakta ayarlayabilirsin. Her bir sheet'in senin tablon olur. Sorgunda da "SELECT TARIH FROM [SHEET1$]" şeklinde olur. Tabi senin sorgun bu kolaylıkta olmayacak.

Diğerlerine göre daha az yer kaplar, fakat alışması zor olabilir. Veritabanını notepad olarak bile ayarlayabilirsin. En az yeri bu kaplar hatta :)

Bence yine tek tabloda kayıtlarını tutmaya çalış, yapacağın iş sadece date_column açmak ve sorgunu yazmak, yine excell değilde normal db kullanman daha kolaylık olur, tabi tercih senin.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.