Şimdi Ara

N11.COMDAN NOTEBOOK SORUNU

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
1.052
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • N11 . COMDAN ALMIŞ OLDUĞUM LAPTOP REZİLLİĞİ

Olayı aynen birebir aktarıyorum.

-9. ayda n11 üzerinden bir notebook aldım

-Notebookta sorun çıktı bende servise yolladım.

-Servis değişim raporu verdi bende mağazaya yolladım.

-Mağaza ellerinde ürün bulunmadığını bu yüzden para iadesi yapacaklarını söylediler

-Ama ürünü satmaya devam ediyolar yani ellerinde stok var.

-Benim ilk aldığım fiyat 3000 tl idi.Mağaza suan ürünü 3300 tlye satıyor.

-Yani anlıyacağınız kendi para kazanmak için bizi zor durumda bırakıyor.

Şimdi görüşüm şu adamlar yeni ürünü alıyorlar yüksek fiyattan satıyorlar.Bizede para iadesi yapıyorlar.Şuan aynı notebooku almaya kalksam 300 tl zarar etmiş olacağım.

N11.COM MAĞAZA İSMİ : indiriminmerkezi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rcpdkc -- 15 Mayıs 2018; 12:4:55 >

• Tam komedi al paranı kaybol hemşerim şunun için konu açmışsın.Madem öyle gidip dolarla satış yapan amerikadan alacaksın ürünü
  • ben ömrümde böyle bişey görmedim ya. abi onayı almışsın ürünün arızalanmış teknolojinin şanssız yüzünü yaşamışsın. adamlar paranı geri oyalamadan veriyor. sen 300 liranın peşindesin. aynı ürün yada para iadesi seçeneğini satıcı karar verir. sen bu kararı seçemezsin. hiç bir maduriyet söz konusu değil. masaj da istermisin kardeş.

hem yeni başka güncel bir cihaz alma şansı yakalamışsın. hem garantin sıfırlanacak. 9 ay müthiş zaman. adam sana aynı fatura ile değişimi yapar 1 yıl garantin olur. ona da bir şey olsa ortada kalırsın. çok yazık ya.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi smclk89 -- 15 Aralık 2016; 12:11:17 >
  • Bakın ben parasında değilim adamlar ürünü değişim yapmak zorundalar.
    Elllerinde olduğu halde elimizde yok diyorlar sorun burda.
  • rcpdkc R kullanıcısına yanıt
    sorun falan yok. satıcıya sunulan bir hak bu. para iadesi veya misli ile değişim. sen hangini istiyorsan harfiyen uygulamak zorunda değil. bu seçeneklerin en güzelini sunmuş adam sana. senin buna itiraz hakkın yok.
  • rcpdkc R kullanıcısına yanıt
    Ürünün ithalatçısı kimse o firmaylada görüşün. Onlardan da ürünün aynısını eğer yoksa eşdeğerini isteme hakkınız var.
  • para iadesi ve değişim tüketicinin seçimlik hakkıdır.

para iadesini kabul etmezseniz;
    ürünün aynısını,muadilini yoksa bir üst modelini vermek zorunda.

en basit örnek cep telefonlarıdır bu konuda. g2 bitti yerine g3 veriyorlar.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    n11 kupon kullanma sorunu
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • smclk89 kullanıcısına yanıt
    Yanlışınız var, bu hak tüketicinin seçimlik hakkıdır.
    MADDE 11 – (1) Malın ayıplı olduğunun anlaşılması durumunda tüketici;
    a) Satılanı geri vermeye hazır olduğunu bildirerek sözleşmeden dönme,
    b) Satılanı alıkoyup ayıp oranında satış bedelinden indirim isteme,
    c) Aşırı bir masraf gerektirmediği takdirde, bütün masrafları satıcıya ait olmak üzere satılanın ücretsiz onarılmasını isteme,
    ç) İmkân varsa, satılanın ayıpsız bir misli ile değiştirilmesini isteme,
    seçimlik haklarından birini kullanabilir. Satıcı, tüketicinin tercih ettiği bu talebi yerine getirmekle yükümlüdür.

Kaynak:http://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2013/11/20131128-1.htm

Kesinlikle hakkınızı arayın, ürünün şuan satışta olduğuna dair ekran görüntüleriyle THH'ye başvurun, geç de olsa hakkınızı alırsınız.

• Servis raporu varsa ürün ya da ücret iadesi hangisini isterseniz onu alırsınız.

Satıcıda aman aman bir art niyet yok. Size verecekleri pcnin yerine pc mi alıyorlar yoksa para mı onu bilmek gerekli
  • -Satıcı da aynı ürün var mı?
    -Var
    -Satıcı tüketicinin isteğini imkanı olduğu halde geri çevirerek kanuna aykırı hareket ederek tüketicinin 300₺ zarar etmesine sebep oluyor.Bazıları da bunu savunuyor.Helal olsun

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaş haklı ama bu hakkını ona teslim edecek muhatap bulamıyor, sorun bu. Bu tür durumlarda herkesin malumu N11 kılını bile kıpırdatmaz. Hukuki yola başvurmak istersen de uzun bir süreç bekliyor seni, malesef.
  • Satıcıyı savunmuyorum ama onca karaktersiz satıcı varken direk para iadesi yapalım diyen bir satıcıyı kötülemek yanlış bence
  • su da var tabi 9 ay once dolar ile suan arasında fark var ama yıne de elınde var ise değişimi yapması lazım firmanın
  • smclk89 kullanıcısına yanıt
    dostum o terch hakkı müşterinin. satıcının değil.
  • Ürünü taksitli aldım.Para satıcıda değil n11.comun hesabında idi.O yüzden direk iade edildi.
  • 9 ay önce değildir o 9. (dokuzuncu) aydır.

Hala "hayla" diye yazıp bu kadar dert anlatabildiğine şaşırdım.
  • tüketici hakem heyetine başvur??
  • Ürünün güncel fiyatı ne olursa olsun mağaza sana fatura kadar iade yapar.

ürün 100 tl sen indirim çeki ile almışssın 75 e gelmiş
    ürünü iade etmişssin sana ürün bedeli olan 100 tl vermez
    senin fatura bedelin olan 75 tl verir.

Sen ürünü iade ettiğin anda stokta olur olmaz. Fiyatı artar azalar seni hiç ilgilendirmez. Adam USD ile almışsa ürünün bedelini arttırması gayet normal.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sizotipall

-Satıcı da aynı ürün var mı?
    -Var
    -Satıcı tüketicinin isteğini imkanı olduğu halde geri çevirerek kanuna aykırı hareket ederek tüketicinin 300? zarar etmesine sebep oluyor.Bazıları da bunu savunuyor.Helal olsun

Satıcıda aynı ürün var ama ürünün fiyatı dolar kuruna bağlı olarak artmış. Bu durumda satıcı da zarar etmiş oluyor.

Kağıt üzerinde kullanıcı haklı olabilir ama bence çok etik bir davranış değil. Kendimizi satıcının da yerine koymak lazım. Sonuçta bunlar da üreticiden alıp satıyor. Zarar çıkacaksa satıcı ya da tüketici değil, üreticiden çıkarılmalı. Mağdur eden o.

• burası türkiye ilk önce onu yaz bir kenara.Paranı verdiyse bence uğraşmadan al kaşınma hocam.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.