Şimdi Ara

N11 İndirim Kuponu Kullanılan Alışverişlerde Kesilen Faturalar

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
1
Favori
2.041
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • N11 den indirim kuponu kullanarak yaptığımız alışverişlerde;
    Bazı firmalar kullandığımız kuponu düşüp fatura kesiyor, bazıları ise kupon tutarını düşmeden fatura kesiyor.

Bunun doğrusu;

Ürün fiyatından kupon tutarı düşülerek fatura kesmek mi,
    Ürün fiyatından kupon tutarı düşülmeden fatura kesmek mi?

• Ben de telefon almıştım 11.11 de satıcı indirimsiz olarak faturayı kesmişti.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Physicist_Emre -- 24 Şubat 2017; 14:59:50 >
  • Benim bildiğim indirim düşülmeden kesilir ama muhasebe anlamında açıklamasını bende merak ediyorum.
  • Doğrusu; liste fiyatını belirtip altında ıskontoyu da göstererek, net fiyat ve onun kdv'si belirterek fatura etmek.
  • indirimi N11 sağlıyorsa firmalar indirimsiz halinden fatura kesiyorlar eğer indirimi firma sağlıyorsa faturayı ödeme tutarı kadar kesiyorlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: sceptic

Doğrusu; liste fiyatını belirtip altında ıskontoyu da göstererek, net fiyat ve onun kdv'si belirterek fatura etmek.

Mesela 1000 TL'ye satılan ürünü 100 lira kupon kullanarak 900 liraya aldım. Satıcı N11'den 1000 TL üzerinden (komisyon kesintisi düşerek) parasını aldı. Komisyon kesintisi için N11 Satıcıya fatura kesti. Bu durumda satıcı 1000 liraya sattığı ürüne 900 lira fatura keserek vergi kaçırmış olmuyor mu?
  • İndirimli alınan bedeller satıcıya yansıtılmaz.Böyle durumda satıcı sattığı fiyatta kesmek zorunda kalıyor.Doğru olanıda bu
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • İndirim yapana göre değişir.

İndirimi N11 yapmışsa, satıcı faturada belirtmez. Durumdan dahi haberi olmaz.

Şayet satıcı kuponu vermişse, o zaman faturada belirtir. Prosedür budur.
  • kesinlikle indirimsiz fiyatı ile fatura kesmesi gerekir. ben kale kilit yetkilisi ile görüşmüştüm indirimi yansıtmayın dedim adam indirimin bizle bir alakası yok biz sattığımız fiyata bakarız demişti. bununla alakalı n11 satıcı kısmında yazı da var. başka birşeye bakarken gözüme ilişmişti. kesinlikle n11 kuponunu faturaya yansıtmaları doğru değil. banada %50 %50 yansıtan ve yansıtmayan satıcılar denk geliyor.
  • N11'in bu konuda satıcılara gönderdiği bir yazı vardı, fatura keserken kuponu şöyle belirtin vs. şeklinde.

Aramızda n11'de dükkanı olan arkadaşlar vardı, acaba n11 in bu konudaki yazısını paylaşabilir misiniz?
  • iskontoyu mağaza yapıyorsa faturada belirtmek zorundadır. aracı yapıyorsa satıcıyı bağlayan bir durum yok.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.