N11 ve Trendyol üzerinden satış yapmaya başlayacağım önümüzde ki hafta pazartesi günü işlemlere başlayacağım. Kuyumculuk yapan bir arkadaş ile altın takılar satacağız. Süreci araştırıyorum bir süredir,
Öncelikle bu komisyon olayı bana abartılı geldı. N11 %20 Trendyol %30 komisyon alıyor altın takılardan. bunun içerisine ilave olarak reklam bedeli, kargo bedeli vs vs derken N11 de %22-23 gibi komisyonlar çıkıyor. Yani ben 1000tl lik bir altın kolye satarsam 220 tl kadarı N11'e gidecek, kalandan ben kar edeceğim. ve bu para da 7 gün sonra hesabıma düşecek. (altın işinde parayı hemen alıp tekrar altına bağlamak çok önemlidir).
Satış için eklediğim ürünlerde piyasaya bağlı olarak sürekli fiyat güncellemesi yapmam gereken dönemler olacaktır. Buna müsade ediyor mu? güncellenme süreleri var mı yoksa anında güncelleyebiliyor muyum?
Kargolarla belli fiyatlara anlaşılmış ancak gönderdiğim ürünün değeri yüksek olması sebebiyle kargo veya N11 benden ekstra sigorta ücreti veya risk ücreti gibi bir ücret talep eder mi?
gibi gibi süreçle ilgili sorularım oluyor sürekli. konuyla ilgili direk tecrübeli arkadaşlar varsa lütfen yardımcı olabilirler mi?
:) teşekkürler.
altın satışı için en uygun yer epttavm oranın komisyonları düşük. birde gittigidiyor var oradada altın kategorisi %10 komisyon alıyor.
E ticaret tam bir batak bence. Elinde ucuza aldığın stoklu bir mal yoksa para kazanamazsın. Komisyonu kargosu iadesi derken aldığını veriyosun.
ozbey08
kullanıcısına yanıt
Hocam teşekkür ederim özellikle araştıracağım. Son kullanıcıya ulaşabildikten sonra gerisi önemli değil benim için. Yeter ki insanlar ürünlerimi görsün
çerkes89
kullanıcısına yanıt
Hocam biraz araştırdım dediğin gibi zor ama imkansız değil. Benim avantajım bu iş için ekstra bir ürün çekmiyor olmak. Zaten dükkanda var olan ürünleri satacağım. Kargo iade olayını bilemiyorum. Yani sattım gitti iade edildi geri döndü. Bunun kargosunu ben mi karşılıyorum.
tam altın nasıl alabilirim netten, güvenli değil gibi geliyor bana, üzerinde damgası belgesi falan oluyormu
fsh77
kullanıcısına yanıt
Hocam n11 Trendyol eptt gibi sitelerden rahatça alırsın. Yalnız yüzde beş komisyon alındığı için normalinden biraz daha yüksek fiyata alırsın. Sarrafiye altınları direk dükkanlardan almak daha mantıklı bence
Up
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme