Şimdi Ara

N11 WİFİ BAĞLANTISI YAPILAN CİHAZLARI NE DEĞİŞİM NEDE İADE ALIYOR (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
1
Favori
3.464
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Zaten internette araştırma yaparsanız böyle bir kural sadece n11 ve bir takım küçük satıcılarda görülüyor.
    Tüketici kanununda da böyle bir şeyden söz edilmiyor.
    Büyük internet satış firmalarının hızlıal, vatan, bimeks, teknosa vb. satış sözleşmelerinde göremezsiniz.
  • ben bir yakınım için ipc diye bir tablet almıstım nerdeyse 2 defa geri gönderdim bu wifi olayını ilk defa duyuyorum satıcıya özel bir durum heralde. bu olan zamanda aralık ocak bası falan yeni sistem mi acaba bilemedim. bir kere wifinin çekmemesi veya bozuk olması bile başlıca geri yollama nedeni zaten :) hadi telefon olsa neyse o da saçma da tablette wifi nedir arkadas dalga geçer gibi
  • Konuyla tam ilgili olmasa da N11 ile ilgili soru işareti:

Laptop Klavyesi almaya kalktığımda ilanda "Güvenlik sebebiyle resim koyamıyoruz, siparişi verdiğinizde resimleri mailinize göndereceğiz" ifadesi eklemişler.

Şimdi bir dakika, "Güvenlik sebebiyle" nasıl bir bahanedir?
    Hem orijinal diyeceksin ve resim koymayacaksın ki kalitesi olmasa bile görüntü itibariyle aynı klavye olup olmadığını bilebilelim.

Ondan sonra da alakasız bir ürün geldiğinde de "sen kutuyu açmışsın, biz bunu daha da satamayız, N11 kurallarında yazıyor yhaa, red" deyip uğraş dur.

Elbetteki N11'de çok sayıda güvenilir satıcı var ama araya kaynak olmuş "Yap-Sat-Kaç" türü tiplere karşı yeterli güvenlik önlemi alınmıyor ve sadece komisyon önemseniyor.

Olay bundan ibarettir maalesef.
  • N11 tüketicileri korumuyor işiniz onlara kaldıysa yandınız bu konuyuda inceleyin.http://forum.donanimhaber.com/m_73954285/mpage_2/f_//tm.htm#99376573

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GENERAL006 -- 27 Şubat 2015; 22:32:42 >
  • n11 den telefon alacaktım vazgectım şu an. gittigidiyor bunun yanında iyi kaldı.gg de cok satıs yapan ceppaket var ondan telf aldım, acılmıs kutuda geldı, kullanıldgna dair emareler vardı. değişim istedim. hemen paramı iade ettiler. sonucta tel i iade etmek için değil kullanmak için alıyoruz.olumsuzluk düşünmeden simkart takılmış olabilir.bu durumda ayıplı mal bizde kalmak zorunda mı ? bu sacmalık resmen
  • adamlar işi yüzsüzlüğe vurup kutuyu açınca tel 2. ele düşüyor tarzı şeyler söylemişti.yok bandrolu bozuluomus da.ulan kutuyu açmadan ürünün nasıl oldugunu arızalı mı degıl mı nerden bileceğim.acaip bir deneyimdi.bakın tekrar söylüyorum 2 haftadır kvkya telı getir götür takıp et.sıfırbtelefon ıcın nelerle ugrasıyorum.telefon sağlam çıkarsa ne ala ama arızalı bir ürün ise aldıgınız sinir sahibi ederler adamı...
  • Wifi bağlanma olayı kendilerince yazılmış bir kural olmalı. Hadi bu kuralı kabul ettik diyelim. Hukuken bakarsanız siz wifi ye bağlanmadığınızı kanıtlamak zorunda değilsiniz; onlar bağlandığınızı kanıtlamak zorunda.

Neyse bunları boşverin tüketici kanunu açık net ortaya koymuş herşeyi...
  • nuroll kullanıcısına yanıt
    Haklısınız.Bende genel müdürlükteki arkadaşa bunu söyledim.Hadi devletin koyduğu yasayı es geçip kendi kurallarınızı koydunuz.Ben ekranda yuvarlak izden dolayı gönderdim.Firma wifi bağlantısından dolayı kabul etmiyor.Wifi bağlantısı yapıldığını kanıtlasın dedikten sonra ürünü gönderen firma tekrar yolda olan ürünü istedi.Yukarıda arkadaşların yazdığı gibi üründe ses problemini veya wifi problemini nasıl anlayacağız bu işlemi yapmadan? Benim durumum bunların bile dışında.Bu kuralın değişmesi gerek bizlerin traji komik bir şekilde mağdur olmaması için. Wifiye bağlanan tüm cihazlar iade edilemez. N11 e wifi yazıp link ekliyorum bunlar iade olamaz.Teknik servis wifiye girmedi raporu alınmadan

http://www.n11.com/arama?q=wifi

• Farklı yerlerde yazdım burada da tekrarlayayım. Firmaların sitelerinde, mesafeli satış sözleşlerinde yada farklı yerlerde alışveriş kuralları ile ilgili yayınladığı yazılar tüketici kanunundan farklı ise geçersizdir. Bu kadar basit. Kanunu inceleyin haklı iseniz Tüketici hakem heyetine verip paranızı geri alabilirsiniz.
  • yusuf24 kullanıcısına yanıt
    Mesele benim veya bir başka arkadaşın parasını tüketici hakem heyetiyle alması değil.Mesele bu büyük firmanın bizi yasalar çerçevesinde koruması için bu maddelerden vazgeçmesini sağlamak.Neden ayrı bir süreç daha işlesin.Ben n11 e güveniyorum kredi kartım çalınmayacak kopyalanmayacak.Firmaların kendi siteleri var ama güven vermediği için kimi durumlarda fazla ücret ödeyip n11 den satın alıyoruz.En büyük sıkıntı üründe problem olduğunda desteğini göremememiz.Kendince haklı nedenleri mutlaka vardır.Satıcılarda kendilerince haklıdır.Misal ben ürünü gönderdiğimde karşı taraf kargoyu karşıladı.Yanılmıyorsam 5 tl. Burada varım diyorsan kurallara uyduğunu kabul ediyorsun demektir.Uzaktan satışta kurallarla, mağazadaki kurallar farklı.Mağazadaki kuralları dayatan firmalarda oluyor ama yasa ayrı ayrı belirlenmiş.Ben burdayım diyosan bu kurallara uy.

N11 firmasından muhattap olsa burada bizleri dinlese haklısınız ama şu maddeden dolayı bu var siz içeriği bilmiyorsunuz dese tartışsak çözüme yönelik fena mı olurdu? Sonuçta biz alırsak onlar varlığını sürdürecekler, olmasını da isteriz rekabet için varolmaları gerekir. Duy sesimizi n11

• quote:

Orijinalden alıntı: heroesx

Mesele benim veya bir başka arkadaşın parasını tüketici hakem heyetiyle alması değil.Mesele bu büyük firmanın bizi yasalar çerçevesinde koruması için bu maddelerden vazgeçmesini sağlamak.Neden ayrı bir süreç daha işlesin.Ben n11 e güveniyorum kredi kartım çalınmayacak kopyalanmayacak.Firmaların kendi siteleri var ama güven vermediği için kimi durumlarda fazla ücret ödeyip n11 den satın alıyoruz.En büyük sıkıntı üründe problem olduğunda desteğini göremememiz.Kendince haklı nedenleri mutlaka vardır.Satıcılarda kendilerince haklıdır.Misal ben ürünü gönderdiğimde karşı taraf kargoyu karşıladı.Yanılmıyorsam 5 tl. Burada varım diyorsan kurallara uyduğunu kabul ediyorsun demektir.Uzaktan satışta kurallarla, mağazadaki kurallar farklı.Mağazadaki kuralları dayatan firmalarda oluyor ama yasa ayrı ayrı belirlenmiş.Ben burdayım diyosan bu kurallara uy.

N11 firmasından muhattap olsa burada bizleri dinlese haklısınız ama şu maddeden dolayı bu var siz içeriği bilmiyorsunuz dese tartışsak çözüme yönelik fena mı olurdu? Sonuçta biz alırsak onlar varlığını sürdürecekler, olmasını da isteriz rekabet için varolmaları gerekir. Duy sesimizi n11

n11 tarzı sitelerden ilk defa alışveriş yapıyorsunuz herelde. Gittigidiyor da aynı sorunla karşılaşsanız emin olun onlarda hiç bir şey yapmayacaklar. Hatta satıcının tarafını tutacaklar. En iyi ihtimal satıcının numarasını verip aranızda anlaşın demeleri. Başımıza geldi. Ben n11 i hiç bir zaman öyle güvenli bir yer olarak görmedim. Sorun bizim insanımızda. Sürekli hinlik, üçkağıtçılık düşünen bir toplumdan ne beklenir ki. Aklıma gelen onlarca örnek var. Yazmaya gerek yok. Şunu net olarak söyleyeyim ki n11 müşteri hizmetlerinin kendinden haberi yok. Çözüm namına hiç bir şey yapmayacaklar emin olun.

Ufacık örnek ekleyeyim.

http://www.n11.com/bravon-shark-dart-oku-uclu-set-20-gr-sbd-201-P26371508

Bakın adam hem n11 kurallarına göre hemde tüketici kanununa göre cayma hakkından doğan kargo ücretini ödemesi gerekirken ben ödemem diye not düşmüş. Ne denir bu şahsa şimdi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yusuf24 -- 28 Şubat 2015; 3:23:36 >

• bu yüzden zaten iade edilebilme ihtimali olan ürünlerde kesinlikle buralardan almam gidip minik dükkanlarla muhatap olmamak için
    forumda habire tv fırsatı filan açıyorlar bir sorun olsa tanımazlar bile bu yüzden gerekirse 2-3 ay beklerim hb gibi yerden alırım malı kim satıyor belli olsunda
  • yusuf24 kullanıcısına yanıt
    Çevremdeki insanlar internetten alışverişten korkarlar genelde benden rica ederler.Bazen haksız da sayılmazlar.Gittigidiyor gibi sitelerden alışverişim oldu onlarla da ufak sıkıntılar yaşadığım oldu.Kimisi çözüldü, kimisi yapcak bişey yok deyip geçiştirdim.Olmayacak duaya amin mi diyorum yoksa Donanımhaberdeki arkadaşların varlığı belki de sistemi değiştirmeye yetebilir. Birini değiştirdik mi belki diğerleri de değişir.Ufff çok uçtum değil mi? :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: heroesx

Çevremdeki insanlar internetten alışverişten korkarlar genelde benden rica ederler.Bazen haksız da sayılmazlar.Gittigidiyor gibi sitelerden alışverişim oldu onlarla da ufak sıkıntılar yaşadığım oldu.Kimisi çözüldü, kimisi yapcak bişey yok deyip geçiştirdim.Olmayacak duaya amin mi diyorum yoksa Donanımhaberdeki arkadaşların varlığı belki de sistemi değiştirmeye yetebilir. Birini değiştirdik mi belki diğerleri de değişir.Ufff çok uçtum değil mi? :)

Market alışverişine kadar internetten yapan biri olarak internet alışverişini kesinlikle tavsiye ediyorum. Maddi olarak kara geçmekle kalmaz, ambalajı açılmış ürünler ile de pek nadir karşı karşıya gelirsiniz. Üstelik siparişiniz ayağınıza kadar gelir. Ufak tefek püf noktalara dikkat etmek gerekli. Mesela n11 kafasına göre iade şartları belirlemiş. Çok absürb bişey olmadığı sürece buna uyulabilir. Ben n11 den 10 tane telefon aldım eşe dosta. Tamamen kontrol etmeden ne sim kart taktım nede wifi ye bağladım. Zaten kontrol için zorunlu şeyler olmadığı için pekte önemsemedim. Tabi alıcı olurken Satıcıyı da düşünmek gerekli. İade ettiğimiz ürünün yeniden satılacağını unutmamak gerekir. Ona göre hassas davranılması uygun olur.

Aşağı yukarı 10 yıldır internetten alışveriş yaparım. Son 5 yılda ise çok yoğun şekilde internetten ürün alıyorum. Ufak tefek sorunlar haricinde sıkıntım olmadı. Milyarlarca kara geçtim. En son çare olarak ta yasalar var tabi. Genel olarak iyi niyetli olsak bu kadar işler uzamayacak aslında.

Umarım sorununuz kolay yoldan çözülür. İyi geceler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yusuf24 -- 28 Şubat 2015; 4:17:07 >

• Hocam çözüm basit ekrandan dolayi ürünü değişime gönder in yeni gelen sıfır urunu de hiç acmadan iade edin sorun çözülsün.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fabrika ayarlarına çevrilen bir cihazın wifi'ye bağlandığı tespit edilebiliyor mu?
  • Evet bu sorunun cevabini verecek yetkli bir arkadaş var mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba arkadaşlar,

n11.com üzerinden Huawei Ascend G7 telefon aldım, gelbial adlı mağazadan. Ürün geldi, telefona simkart taktım ve wife'ye bağlandım. kurcalıyordum. baktım ki ekran aydınlatması gözümü yoruyor.sarımsı ve yetersiz geliyor aydınlatma. ben general mobile discovery kullanıyorum, en düşük seviyeye yakın ekran parlaklılığı, ona rağmen beyaz ve güçlü bir aydınlatma var. ertesi gün işe gittim, aynı telefonu iki arkadaş avea'dan faturaya ek aldı. onların ekranları ile kıyasladım, ekran renk sıcaklığı varsayılanda, ekran aydınlatmaları da son seviyede kıyas yaptık, benim ekran sarı ve düşük parlaklıkta, onlarınki beyaz ve güçlü ışıkta. ertesi gün mağazaya mesaj attım iade için, servise gidin dediler. ben de n11.com'u aradım. bana servisten rapor alın dediler wife ve sim kart kullanıldı diye. telecervice'i aradım operatöre bağlanılmıyor, mail attım aradılar, biz onarım için anlaşmalıyız, rapor veremeyiz dediler. firmaya bunu ilettim telefonu yolladım, ekran aydınlatması kıyası olan fotoğraflarla beraber yolladım. telefonun sol üst kısmında darbe var dediler, iade almadılar, geri yolladılar ürünü. telefonda darbe falan yok, sol üst yan kısmında çok ufak bir çizgiyi darbe diye yazmışlar. n11 üzerindeki mevzuatta yazana göre ben telefonu kullanılamayacak derecede hasara dahi uğratsam cayma hakkı engellenmiyor ve telefonu iade almaları gerekiyor, benden hasar için para talep edebiliyor firma. söyledim n11 ile görüşün wife ve simkart takmışsınız dediler sonra bahane olarak. adamlarla münakaşa ettik, sayfalarına yazdım sürekli, şikayetim var sitesine yazdım, ekşi sözlüğe yazdım. n11 müşteri hizmetleri ile üç defa görüştüm, döneceğiz dediler dönmediler. ALO 175'i aradım, bana firmaya iadeli taahhütlü cayma bildirim dilekçesi yollayın dediler 14 günlük süreniz içinde, sonra tüketici haklarına başvurun, hiçbir gerekçe göstermeksizin geri iade almaları gerekiyor telefonu dediler. n11.com'un yazdıkları bizi bağlamaz, yasaya göre siz başvuru yapın dediler. ben zaten internetten iade süreci başlattım, telefonu geri almadılar. buna rağmen dilekçe de postaladım. telefonun sorununu da öğrendim, donanımhaber forumunda var Huawei G7 başlığında, firma iki farklı panel ürettirmiş BOE ve TİANMA yazıyor, bu panellerden BOE sarı ve yetersiz ışık veriyor, diğeri normal beyaz ve güçlü ışık. üretimde donanım kaynaklı sorun yani. firmaya da bildirdim Huawei distribütörü olan teknoteks'e, aldığım mağaza da görüşmüş teknoteks ile, onlar reddetmiş bunu.

yarın dilekçem ile tüketici hakları heyetine başvurumu yapacağım. sizler de başvurunuzu bu şekilde yapın 14 gün içinde iade talep edip de reddedildiyseniz eğer. buradan da bir sonuç elde edemezsem mahkemeye giderim tüketici mahkemesine. n11 kafasına göre kural koymuş. türkiye cumhuriyeti'nin hukuk sistemi o kadar iyi ki, adamlar kafasına göre kural koyup satış yapıyor, onca şikayet var, devlet organları müdahale etmiyor, hiç şaşırmadım. burası türkiye. bir arkadaşım sony servisi kvk ile sorun yaşadı, tüketici haklarına verdi, telefonun parasını alacak 2 yıla yakın kullanmış olmasına rağmen. Satıcılar, serviler,firmalar ve siteler nasılsa herkes gidip başvuru yapmaz diye sallamıyor, herkes başvurusunu yapsın arkadaşlar, ne kadar sürerse sürsün hakkını arasın. ben n11.com'u da bir şekilde yasal yoldan şikayet edeceğim.

• Rekabet kurumuna başvurabilirsiniz. Sadece firmalar arasndaki haksız rekabet fiillerini değil tüketiciye karşı haksız rekabet teşkil eden fiilleri de inceliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taylan_666 -- 19 Nisan 2015; 14:14:42 >
  • yüksek meblağlı ürünleri kurumsal olmayan firmalardan almak riskli. daha önce de bir çok kere duydumn11 tüketiciden yana değil diye, benim de başıma geldi. kesinlikle satıcı bilindik kurumsal bir firma değil ise yüksek ücretli alış veriş yapmam.

çok eleştirilen gold un sanalpazar ı bile bunlardan çok daha iyi.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.